Comisia Europeană a recomandat miercuri începerea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina, Republica Moldova şi Bosnia-Herţegovina, precum şi acordarea statutului de ţară candidată Georgiei, relatează Reuters şi AFP.

“Comisia Europeană recomandă Consiliului începerea negocierilor de aderare cu Ucraina”, a anunţat executivul UE la Bruxelles, anunţ făcut şi referitor la Republica Moldova.

În cazul Ucrainei, Comisia recomandă ca negocierile să fie începute odată ce Kiev îndeplineşte condiţiile rămase privind combaterea corupţiei şi întărirea standardelor de protecţie a minorităţilor.

În cazul Republicii Moldova, aceste condiţii se referă la combaterea corupţiei şi ameliorarea reglementărilor financiare, scrie Agerpres.

Rusia își strigă disperarea că Republica Moldova merge spre UE

Republica Moldova “a luat-o pe calea renunţării la suveranitate şi riscă să devină o nouă victimă a politicii coloniale occidentale”, a declarat miercuri secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, în cadrul unei reuniuni cu omologi din Comunitatea Statelor Independente (CSI), la Moscova, informează TASS şi Reuters.

“Conducerea R.Moldova, sub presiunea Occidentului şi contrar opiniei poporului său, a luat calea aderării la Uniunea Europeană, spre românizare, renunţare la suveranitate şi identitate naţională. De fapt, Moldova riscă să devină o nouă victimă a politicii coloniale occidentale care se aplică făţiş, cu tupeu şi cinic, cu încălcarea normelor de drept internaţional şi a legilor ţării, inclusiv a Constituţiei”, a afirmat Patruşev.

Patrușev este reprezentant de vârf al unei puteri agresive și invadatoare, care susține independența Transnistriei, un teritoriu al Republicii Moldova furat și stăpânit de Moscova. În 1992, Rusia a ucis peste 300 de cetățeni moldoveni pentru dorința lor de a-și menține identitatea românească.

1 COMMENT

  1. În criminalistică, prima întrebare care apare este cine ar fi avut de câștigat în urma crimei. Mie mi se pare că Rusia e singura care a avut de câștigat în urma evenimentelor din 7 octombrie.
    În rest, a pierdut toată lumea!

Leave a Reply