Generalul Vladimir Zavadski, adjunct al comandantului Corpului 14 de Armată al Rusiei, a fost ucis în Ucraina, a anunţat luni un oficial local rus citat de Reuters.

Zavadski este al şaptelea general-maior şi al 12-lea ofiţer superior care îşi pierde viaţa de la începutul invaziei ruse pe teritoriul ucrainean, arată bilanţul site-ului de anchete de presă iStories. Astfel de pierderi, puse uneori de analiştii militari pe seama unor succese ucrainene în interceptarea comunicaţiilor neglijente, au fost tot mai rare în timpul războiului.

Guvernatorul regiunii Voronej din Rusia, Aleksandr Gusev, a afirmat fără a da detalii că generalul a căzut “la un post de luptă din zona de operaţiuni speciale”; Moscova foloseşte termenul de “operaţiune militară specială” pentru a se referi la războiul de agresiune împotriva Ucrainei, scrie Agerpres.

1 COMMENT

  1. Ar fi frumos se se explice aicea diferentele de doctrina militara intre vest si est. In vest comandamentul este mereu departe si pazit de linia frontului asa numiti noncommissioned officer (NCO), sau subofiterii in romana Cei din vest nu vor vedea ever linia frontului, iar in est este de asteptat atat de catre superiori cat si de catre trupe sa fie prezenti printre soldati pe front.
    Citeam un articol foarte interesant legat de armata ucraineana care din 2014 a adoptat doctrina vestica asupra rolului personalului NCO, iar azi soldatii de rand sunt foarte nemultumiti si demoralizati de faptul ca ofiterii lor nu is cu ei pe front; avand asteptari ca ei sa lupte, cum a fost in toate conflictele in care a fost implicat russia si urss in trecut. In schimb in armata rusa moartea unui ofiter sau a unui general, desi este o pierdere, este vazuta de catre soldatul de rand ca un semn de egalitate cu conducerea care ii trimite la moarte, implicit moralul lor ii mare.
    Practic in vest cand iti mor ofiterii si generalii ii demoralizator pt trupe; iar in est este moralizator pt trupe.

Leave a Reply