Preşedintele rus Vladimir Putin, care este comandantul suprem al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, a supravegheat joi exerciţii militare în apropiere de Crimeea, care au inclus lansarea rachetei hipersonice “Kinjal”, a transmis agenţia de ştiri TASS.

Exerciţiile au fost efectuate de flotele Mării Nordului şi Mării Negre de la bordul lansatorului de rachete Mareşal Ustinov. Acestea au inclus lansare de rachete, inclusiv rachete de croazieră Calibr şi aerobalistică hipersonică Kinjal.

Exerciţiile au implicat mai mult de 30 de nave, un submarin al Flotei Mării Negre şi peste 40 de aeronave ale Forţelor Aerospaţiale ruse.

Rusia a desfăşurat primele sale rachete supersonice cu propulsie nucleară la sfârşitul lunii decembrie, aminteşte Reuters. Aceste rachete supersonice sunt considerate cele mai periculoase in acest moment, iar testul rusesc s-a desfasurat la 300 de mile marine de apele teritoriale romanesti si ale NATO.

 

2 COMMENTS

  1. Ce sa faca, sa stea dupa Nato? Normal ca omul merge la intimidare, are ditamai statul de aparat. Foarte bine ca testeaza. Ar trebui sa testeze numai americanii?!

Leave a Reply