Mii de persoane au primit rezultate greşite după ce au fost testate pentru COVID-19 în Suedia, au anunţat marţi autorităţile medicale în cadrul unei conferinţe de presă, relatează dpa.

Toate cele 3.700 de persoane testate au primit un rezultat pozitiv deşi nu erau infectate cu noul coronavirus, afectând statisticile oficiale oferite de autorităţile din Suedia.

Rezultatele greşite au fost înregistrate în special în cazul persoanelor cu simptome uşoare care s-au testat singure cu ajutorul aşa-numitelor teste de diagnostic PCR.

Greşeala a fost descoperită în două laboratoare care au analizat eficacitatea testelor PCR fabricate în China, constatând că testele nu au putut face distincţia între probele cu o concentraţie redusă de virus şi probele negative.

Pur şi simplu testele nu au fost îndeajuns de eficiente, au spus autorităţile medicale suedeze.

Suedia a înregistrat până marţi circa 86.900 de cazuri de coronavirus, dintre care 5.814 decese legate de COVID-19, scrie Agerpres.

1 COMMENT

  1. Asa-i cand nu-i au pe ai nostri ,,conducatori”. Daca i-ar fi imprumutat macar o luna sa vezi atunci raportari. Toate corecte. Si mai ales interpretate de ,,specialistii nostri atestati în genetica moleculara” aparuti ca ciupercile dupa ploaie de cum s-a dat startul numaratorii. Deaia-i excelent ca traim pe aceste meleaguri si nu-n Suedia. Ca azi maine vine toamna si suedezilor o sa le fie frig in timp ce pe la noi va prinde bine ,,masca pe figura”. Militareste s-a deprins repede s-o poarte aproape toata populimea. Mai ales cei care o aveau pe aia invizibila pusa de ceva vreme. Uite ca se apropie ,,primul clopotel” si ,,prichindeii” o sa-si inceapa ,,greul drum” in ale ,,educatiei” mascati ca la carnavalul de la Venetia. Doar tinta a fost ,,instruirea” vlastarelor patriei nu? Terorie devenita, pas cu pas, practica. Astfel ca s-a ales praful de modelul suedez. Al nostru va fi exemplul de urmat.

Leave a Reply