Europarlamentarul Alin Mituța (REPER) a declarat pentru G4Media că a fost chemat la biroul Parchetului European din România pentru a da detalii despre sesizarea achiziției a 600 BMW-uri pentru Poliția Română, scrie G4Media.ro.

”În urma sesizării pe care am trimis-o Parchetului European pe 27 septembrie în legătura cu achiziția de mașini de lux de către Poliția Română, am fost chemat pe 7 octombrie la biroul Parchetului European din România, unde am depus detalii suplimentare în legătură cu elementele care consider că arată suspiciuni întemeiate de fraudă cu fonduri europene și care necesită, astfel, deschiderea unei anchete”, a răspuns pentru G4Media europarlamentarul Alin Mituța.

PLUS are o nouă conducere executivă. Un gorjean, la vârf - Euro Oltenia Info

Mituța a sesizat săptămâna trecută Parchetul European după ce Poliția Română a semnat cu Automobile Bavaria, firmă fondată de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis, contractul pentru achiziția a 600 de BMW. Automobile Bavaria a fost singurul participant la licitație, iar sindicatul Europol și USR au criticat procedura, susținând că specificațiile tehnice din caietul de sarcini au fost special realizate pentru a favoriza o singură companie.

La plangerea REPER s-a adaugat si mesajul USR. Cele 2 partide transmit practic acelasi tip de continut.

Scriam zilele trecute ca USR este intr-un reviriment politic vizibil, probabil generat de situatia din sondajele de opinie. Locul 4, sub AUR, nu este confortabil. Drept pentru care au aparut mesajele mai dure la adresa puterii, mesaje capabile sa atraga mai mult atentia opiniei publice. Mobilizarea lor este vizibila, determinarea e certa. Spre deosebire de AUR care ataca imprastiat pe strada, USR loveste tintit, precis, cu arme care si-au dovedit eficienta si in conflictele din trecut. Reactiile slabe sau inexistente din tabara coalitiei guvernamentale denota degringolada, amatorism si ignoranta in materie de comunicare, dar mai ales reactie politica. 

Dupa o serie de atacuri la presedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciuca si directorul SRI Eduard Hellvig, liderii USR si-au concentrat ultimul tir pe ministrul de interne Lucian Bode si presedintele Iohannis, din nou. Achizitia unui lot de automobile BMW pentru MAI este calificata drept “hotie”, iar Iohannis atribuit cu sintagma “seful mafiei”.

“Bode, oprește cumpărarea de BMW-uri că te duci după Udrea! (…) Bode, fii atent, focus puțin: oprește furăciunea, nu cumpăra BMW-urile. E in pixul tău. Nu merită să faci pușcărie pentru Iohannis. Tu semnezi, nu el.

Pe vremuri cărai mapa Elenei Udrea și ea părea puternică și intangibilă. Apoi a făcut pușcărie. Așa pari tu acum”.
Liderul USR Catalin Drula a postat si el un mesaj pe Facebook si Twitter in care afirma ca licitatia BMW e combinatia lui Iohannis :

Avand in vedere puternicele conexiuni ale USR cu mediul judiciar si insistenta lor pe acest subiect dar si pe altele, nu este deloc exclus sa vedem dosare penale pentru presedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciuca, ministrul de interne Lucian Bode si directorul SRI Eduard Hellvig, cei mentionati in ultimele luni in mesajele extrem de dure, cu valoare de avertisment/amenintare, ce vin de la varful partidului condus de Catalin Drula.

Leave a Reply