Ma uit cu destula scarba, recunosc, la halul in care se raporteaza niste indivizi care conduc partide politice parlamentare in Romania la situatia catastrofala, fara precedent, prin care trece tara.

Fiecare dintre ei e plin e orgolii, lipsa de flexibilitate, da dovada de incapacitate de negociere si dialog de substanta, e gata sa rupa, sa se dezica, sa acuze, sa-si puna interesul politic in afara celui de tara.

Azi, politica ne dovedeste nu doar ca e usuratica, bine platita si 2 zile pe saptamana la munca. Ea devine, cum e cazul azi in Romania, antinationala.

Sa te certi pentru functii, privilegii, influente de partid sau personale, sa iesi cu tupeu si sa spui la nesfarsit in public : celalalt e de vina. Asta inseamna sa fi politician roman.

Platoul de 500 de morti pe zi este tabloul infiorator pe care liderii partidelor de azi isi aseaza osanza lor politica, urat mirositoare.

Va dati seama in ce Ev Mediu politic e Romania azi, daca nu gaseste o solutie de guvernare cand e pe primul loc la mortalitate COVID in Europa? Aveti dimensiunea lipsei totale de simtire a celor care puteau sa faca ceva si se duc in fiecare seara linistiti la culcare?

4 partide mari si late, care s-au combinat fiecare cu fiecare in toate pozitiile ultimilor 30 de ani, nu sunt in stare sa bata palma, sa dea minima senzatie de stabilitate cetatenilor.

S-au inteles ei arabii cu israelienii sa formeze un guvern. Pentru prima oara in istoria Israelului, partidul arab Ra’am condus de Mansour Abbas face parte dintr-o coalitie de guvernare.

Va dati seama? Arabii cu israelienii se inteleg, dar nu romanii intre ei?

Doamne fereste !

 

Leave a Reply