23 august. Romania e singurul stat din lume al carui sef de stat din 1944 este in viata.

Majestatea Sa Regele Mihai ramine intr-un con de umbra nemeritat, ca o dovada vie ca Romania refuza, prin poporul sau, sa-si invete lectia de istorie.

23 august 1944 – 23 august 2013.

Pe cine omagiem noi? Despre cine vorbim azi?

Regele, unic si adevarat, lipseste.

Sa ne ierti, Majestate.

84 COMMENTS

 1. Sa vada si romanii, care au cit de cit ceva in cap.
  Tziganii au decis ca: ce AU sa ramina in tara(un rege) si ce nu AU ,sa aduca in tara(alt rege),deci iata rezultatul.
  Fain jucat
  Bravo lor !
  p.s.Au=de la a avea ceva

 2. La 23 august omagiem ocupaţia sovietică a României! Aşa, ca să nu uităm că am fost probabil singura ţară care şi-a stabilit ca zi naţională (23 august 1944) ziua în care a început ocuparea ei de către o putere străină.

 3. QUO VADIS, DOMINE?
  Zilele acestea se petrece un fapt extrem de grav in legatura cu simbolurile si valorile fundamentale ale statalitatii Romaniei.
  Practic, prin preluarea si rostogolirea cu foarte multa inconstienta pana la saturatie a unor asa zise elemente de regalitate abuziv atribuite unui grup etnic, social sau de alta natura de pe teritoriul statului roman si prin retransmiterea acestei masacrade de catre media interna si internationala, se fixeaza in mentalul colectiv si in perceptia celorlalte natiuni, ca in Romania exista intradevar un rege legitim, altul decat M.S. Regele Mihai al Romaniei…
  Nu observa nimeni transferul de “legitimitate” de care se bucura acesti impostori?
  O lume intreaga asista astazi la o mascarada ce nu face decat sa statueze o falsa si deosebit de periculoasa prin consecintele pe care le poate avea, nasterea unei “Coroane tiganesti” deci, a unui Regat nu-i asa, in interiorul statului roman.
  Toata aceasta gonflare de catre media a unui eveniment ce nu ar fi trebuit sa depaseasca limitele cel mult ale judetului unde isi imagina ca “domneste” un inchipuit rege si folosirea unor cuvinte cu putere de simbol fundamentale identitatii statului roman ca: Rege, Coroana, Casa Regala, etc. produc pagube inimaginabile statalitatii Romaniei, cel putin in aceasta faza si numai la nivel de perceptie.
  In timp ce Regele legitim al Romaniei isi poarta cu adanca amaraciune dar si inalta demnitate destinul “bucurandu-se” doar de ingratitudinea unui popor care nu-l merita, o mana de impostori, ghidonati sau nu de anumite institutii ale Statului captiv unor interese straine celor nationale isi construieste pas cu pas o structura statala paralela.
  Odata incetatenita formula “Casa regala a tiganilor”, cu o legitimitate dobandita prin lipsa de discernamant a unei medii avida de senzationalul facil si cu complicitatea unei clase politice lipsita de cultura politica si fara simtul datoriei fata de poporul si statul roman, ne vom afla intro situatie care, prin dezvoltarile ulterioare va pune intro grava si periculoasa situatie insasi caracterul national, unitar si indivizibil al statului roman.
  Sa nu mire pe nimeni daca, in cel mai scurt timp, dupa ce “Casa regala” a tiganilor a dobandit recunoastere si legitimitate oficiala, vor urma imediat revendicari de natura institutionala ca… parlament tiganesc, guvern, drapel, si de ce nu, natural si pe cale de consecinta un… Regat al tiganilor. Intrebarea este: Unde?
  Imi aduc aminte ca, intro teorie a conspiratiei, a fost vehiculata ideea construirii cu sprijin ocult international, pe teritoriul de astazi al Romaniei a unei tari a tiganilor, in zona Olteniei.
  Dupa cum evolueaza astazi aceasta mascarada, prin supraexpunerea unor tigani carora li s-a dat mult prea multa atentie, tare teama imi este ca asistam la punerea pietrei de temelie a regatului tiganesc.
  Ma si intreb cum, intrun scenariu la care cu greu mai pot spera, in care Casa regala a Romaniei isi va recapata locul ei legitim in structura si functionalitatea statului roman, iar M.S. Regele Mihai s-ar afla macar acum la asfintitul vietii, ca o reparatie istorica din nou pe tronul Romaniei, cam cum ar arata existenta, pretentiile si revendicarile tot mai tupeiste si nesimtite ale asa zisei “case regale a tiganilor” care, iata se si crede pe picior de egalitate cu celelalte monarhii europene (vezi referirea la Printesa Diana a unui “curtean”).
  Dar dincolo de orice comentariu si semnale de alarma pe care le-as putea trage cu privire la aceasta bulversare a valorilor istorice esentiale ale insasi existentei statalitatii noastre, ramane de neinteles lipsa de reactie a natiunii romane.
  Cum pot asista atat de impasibili, ba uneori amuzati, la acest spectacol de cea mai joasa factura si la incercarea repetata de distrugere a oricaror elemente prin care noi ca popor ne identificam?
  La ce suntem martori in ultimii 23 de ani?
  Statul roman se dezintegreaza, institutiile sale se prabusesc, poporul este atomizat, resursele instrainate, iar pe ruinele sale, iata, asistam la aparitia pe harta lumii, deocamdata doar la acest nivel, a unui nou… regat.
  Tare ma tem ca, la 100de ani de la Marea Unire, in locul aniversarii vom comemora ceea ce candva se numea ROMANIA…

  https://www.facebook.com/notes/don-pedro/quo-vadis-domine/409967899124991

  • F, multă dreptate aveți. Nu știu cine și de ce permite acest lucru .Și televiziunile prin mediatizarea intensivă și deșănțată au făcut și fac un imens prejudiciu de imagine și de percepție a țării .

 4. Din pacate inventia securisto-iliesciana a regilor de carton bronzat a prins si proliferat.Dumnezeu incearca sa faca lumina,dar vezi ca unul dispare si apar doi, precum capetele de balaur din povesti. Si timpul trece in defavoarea regilor autentici.Te salut si te felicit ca in aceasta zi te-ai gandit la MS Regele Mihai!

 5. perfect adevarat,din pacate Antenele au fost zilele acestea in topul tiganismului.nu am crezut sa vad atata tabloidizare pe un post care il consideram cel mai decent si mai profesionist,recte A3.zilele astea A3 a concurat cu laBe1 si Raitaru tv la cocalarism,din pacate.

 6. Vorbiţi despre minciuna din proclamaţia către ţară a regelui Mihai din 23 august 1944, anume că “România a acceptat armistiţiul oferit de Uniunea Sovietică, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. […….] Naţiunile ne-au garantat independenţa ţării şi neamestecul în treburile noastre interne. Ele au recunoscut nedreptatea dictatului de la Viena, prin care Transilvania ne-a fost răpită.” Care era acel armistiţiu, care până la urmă a fost semnat în 12/13 SEPTEMBRIE 1944? Ce au garantat Naţiunile Unite, când şi cui? Când recunoscuseră ele nedreptatea de la Viena şi ce s-a stipulat în “convenţia” de armistiţiu cu privire la Ardealul cedat? Cum nu s/au amestecat ruşii în treburile interne când li s-a dat ţara pe tavă? Aduceţi eventual nişte istorici (acad. Giurescu, prof Ioan Scurtu şi pe alţii) să răspundă la aceste întrebări. Sunt curios să văd dacă se găseşte cineva care să spună adevărul despre amatorismul actului de la 23 august, despre nevoia de a-l face pentru a i-o lua înainte lui Antonescu în scopul salvării monarhiei. Căci, dacă Antonescu ar fi apucat să semneze el armistiţiul, viitorul casei regale în Românie se evapora brusc. Omagiaţi-i pe cei care au pus interesele monarhiei mai presus de cele ale ţării. Desigur, ieşirea din războiul cu ruşii trebuia făcută, nu încape îndoială. Chestiunea e că modul în care ea s-a produs a adus suferinţe inimagibile poporului român prin consecinţele sale imediate, pe termen mediu şi lung. Adică a fost un dezastru, o capitulare necondiţionată mascată într-un act de eroism antigerman. Nu că germanii nu ar fi meritat-o, mai ales după 1940.

 7. vorbele sunt intradevar frumoase,miscatoare ADEVARATE, dar cum te simti ca facind parte din colectivul A3 ,vazind ce ne ofera de citeva zile acest post si cum crezi ca ne simtim noi ,cei fideli si devotati A3….n-ar trebui sa ne simtim ttradati ??….daca si voi ,atunci nu mai e nici o speranta !!!!!!!!

 8. Sunt sigur ca si Regele se uita la Antena 3.Si stie deja ca daca ar vrea cu adevarat,chiar si maine,ar pica Basescu si s-ar reinstaura Moharhia.Nu dau romanii Regele pe politicieni.Ei si-au trait traiul si ne-au mancat malaiul

 9. Ce eveniment e mai important in Istoria Romaniei pe 23 august?Intoarcerea armelor sau moartea regelui tiganilor si incoronarea a doi noi regi?De cand a devenit ROMANIA,RROMANIA si isi mai aminteste vreo tiganca cum i s-a adresat unei jurnaliste,si pe la spate?

 10. nu omagiez nici o forma de viata .
  doar creierul imputit si rau a lui basau sa nu aiba viata in celule vreau.basau spanzurat?!.mi sa vantura de “regele”regii”..’ porcii de grasime . asta e pt imbecili cu ochi de babooni.

  udrula mai sta in pozitii contorsionate ca s-o pozeze slujitoriii si sa o retuseze pe calC?

  • ideea de basau.basina in sine.pe sine pe caile furate basine.basina naTIONALA VA INVINGE .siguruu.sunt constient.mi-a trebuit mult timp mii de ani ,vreo2, dar acum sunt treaz.m-am trezit din vis in vis in vis,cosmar,,nee asta nu e vis e basina.nationala.chiar de moare bashina putoarea e acolo.
   sa ne ierti majestate ca ce?ca de ce?de plmea.tara de kkt.

 11. Vad ca Antena 3 ii omagiaza pe cei doi “regi”daniel si dorin…din pacate…..asa ca sa nu dam vina numai pe popor….

 12. “23 august. Romania e singurul stat din lume al carui sef de stat din 1944 este in viata”
  Sunteţi sigur? de Simeon al II-lea, regele Bulgariei între 1943-1946, n-aţi auzit?
  Mihai I e departe de personajul magnific pe care voi la Antena 3 încercaţi să-l conturaţi. E un individ cu caracter mic. A coabitat cu legionarii (vezi manifestarea din 8 noiembrie 40), cu Antonescu şi cu sovieticii fără probleme. În 45 când a bătut Vîşinski cu pumnul în masă să zboare Rădescu din funcţie şi să vină Groza la putere, Mihai I s-a executat, iar de aici în colo a început drumul fără de întoarce al sovietizării României. A avut atunci ocazia să se opună în mod real (nu prin pseudo greve regal) şi a fost laş.
  Ce a făcut minunatul rege cât timp a trăit în exil? în principiu nimic, căci alt fel în 1990 după căderea lui Ceauşescu ar fi avut nişte soluţii, un guvern în exil, ceva pentru a prelua puterea! el n-a avut nimic.
  Antena 3 îl portretizează drept un mare patriot. Câte din cele 5 fiice ale sale vorbesc limba română? În 2001 guvernul Năstase i-a oferit drept reşedinţă , în calitate de fost şef al statului, palatul Elisabeta. Din 2001 şi până în prezent cât timp a locuit fostul rege în România şi cât timp a petrecut în Elveţia?
  De ce nu aduceţi aminte cititorilor dv. de momentul stânjenitor din decembrie 2003 când Mihai I i-a acordat premierului Năstase titlul de “omul anului” din partea tabloidului VIP tocmai pentru că Năstase îi retrocedase diferite bunuri. Ce fel de caracter are omul ăsta de a acceptat să se autoumilească în faţa lui Năstase pentru nişte interese materiale?
  Ziceţi că omului ăstă ar trebui să ne cerem noi scuze?! să fim serioşi. Poate că scuzele ar trebui să vină din partea lui pentru modul catastrofal în care a înteles să-şi exercite puterea în perioada războiului.

 13. 23 august 1944 a fost un moment tensionat si trist – de infrangere nationala. Nu e mare lucru de sarbatorit, la urma urmei. Regele a salvat ce s-a mai putut salva, dar a fost prea tarziu – Antonescu, un patriot viteaz in ultima analiza, nu a stiut unde sa se opreasca, a facut prea multe greseli .. …pacat..

  Pe 10 MAI insa, avem mult mai mult de SARBATORIT !!!

  TRAIASCA REGELE !!!

 14. ha, ha

  nelu iordache este folosit de acolo, din arest, exact din aceleasi ratiunipt care unul ca mitica dragomir nu intra deocamdata in arest (daca s-ar cerceta dacae sau nu mita ascunsa tot contractul ala cu rds la nunti si botezuri), anume: pt a fi “baieti buni” si pt a declara tot ce vrea dna=basescu, impotriva adversarilor politici ai lui basescu

  dar asta cu nelu iordache e chiar derizorie, daca nici acum nu vad aia din comisia europeana, parlament european etc, ce hal de justitie are loc la noi aici, e de rasul curcilor. Caci chiar asa e. intrucat:

  silaghi e pus de ministru trasporturi. nelu iordache dize ceva de el imptriva lui. ala e bagat la zdup in curand.

  voiculescu deja are reclama de “santajist”. nelu iordache iese din nou de la naftalina, si zice: voiculescu m-a santajat.

  acum guess what? ha, ha

  nini sapunaru e noua propunere pa trasnsporturi. nelu iordache e din nou in joc de glezne. “cu siguranta” va fi un telefon de la “generosul” nelu iordache catre nini sapunaru, gasit in ultimii 20 de ani, si interceptat subit de dna, ca reforma in justitie impotriva coruptiei.

  film cu prosti. l-am mai vazut de mii de ori. mai sunt bilete? da, mai sunt votanti (ai miscarii populare..)

  .

 15. Se pare ca totusi” am progresat”.In acest timp de democratie “fesenista si post fesenista adica basista” avem inflatie de regi AUTOproclamati,avem imparati si chiar berciMONDIALI.Avem printi mostenitori nerecunoscuti de regele adevarat al romanilor dar recunoscuti de” seful statului” atat timp cat din aceasta recunoastere ilegala rezulta palate,terenuri si castele/case/vile,paduri retrocedate tot ilegal ,de aceasta “afacere ilegala” profitand zeci de personaje avide de BANI/AVERE si VACA KOBE.

 16. vineri, 23 august 2013

  O zi ca oricare alta?
  „Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.“ – Edmunde Burke (12 ianuarie 1729, Dublin, Irlanda — 9 iulie 1797, Beaconsfield, Anglia) — reprezentant de seamă al conservatorismului. A scris: „Reflecții pe marginea revoluției din Franța” – respectarea tradiției: monarhie, biserică, aristocrație.

  Este adevarat ca trecutul apropiat ne-a ramas amprentat, inca, de manifestatiile de amploare care marcau ziua de astazi si de modul in care eram “dirijati” pentru ca totul sa fie perfect. Si e normal sa incercam sa uitam. Dar ca nimic nu mai aminteste de ea astazi, intr-o democratie atat de prost inteleasa si aplicata mi se pare o absurditate.

  Ca se dezbat ori s-au dezbatut, cu intentie tendentioasa sau nu, acele evenimente pentru scopuri mai mult sau mai putin oneste, era de asteptat.
  Ca un post tv a realizat interesanta emisiune “23 august 1944 – Istorie furata” este un semnal ca, totusi, cineva gandeste la ceea ce inseamna ignorarea istoriei.
  Ca intr-o anume zona externa se prezinta denaturat ceea ce a insemnat aceasta zi in istoria zbuciumata a Europei, este meritul celui care a sesizat enormitatea si o bila neagra pentru cei platiti din bani publici sa ne sustina cauza, inclusiv cea istorica.
  Ca in anumite reviste de presa nu se face nici o referire la aceasta “speta” mi se pare o confirmare a citatului cu care am inceput postarea de astazi.
  Nu fac nici o referire la materialele respective.

  Ce vreau sa spun astazi, intr-o zi cu totul altfel decat oricare alta, este ca trecand peste ceea ce este “de senzatie”, se cade sa ne aducem aminte, continuu, de aceasta zi si de actorii care au “regizat-o”, indiferent daca ne convine sau nu. Si pentru ca ne trebuie mai multa modestie decat aroganta voi reda, prin copy-paste, un pasaj dintr-o “prezentare” mai veche, o recenzie la o lucrare de referinta, pe care ar trebui sa o cunoasca toti acei oameni buni care trebuie sa faca ceva, Ivon Porter, Michael of Romania. The King and the Country, Sutton Publishing, 2005, 328 p:

  “Autorul, care a lucrat la ea vreo cincisprezece ani, este domnul care a scris Operation Autonomous, carte tradusa la noi mai demult, in care povesteste cu verva cum, parasutat in Romania la sfarsitul lui 1943, arestat si pazit de jandarmii generalului Vasiliu in loc sa fie predat Gestapo-ului, cifra si descifra corespondenta lui Antonescu cu comandamentul britanic al Fortelor Aliate de la Cairo. In 1947 mai era la legatia din Bucuresti, trecand prin curier diplomatic materiale confidentiale. Ivor Porter a fost deci martorul evenimentelor de la 23 august, intalnindu-l chiar in seara acelei zile pe Mihai I, iar in dimineata urmatoare pe Maniu. Pe acesta din urma l-a auzit spunand despre maresal: “Nu e un tradator, cu toate ca asa va fi tratat acum”. Isi aminteste si cuvintele tanarului rege, incarcate de emotia responsabilitatii asumate: “Sper ca am facut ce trebuie”. A fi fost acolo, atunci, este o experienta morala si istorica exceptionala. ” (http://www.revista22.ro/regele-si-tara-.html)

  Pentru ca raul sa nu triumfe! Mai ales raul care exista inca, desi comunismul a fost de mult contamnat iar oamenii buni nu au mai facut nimic altceva.

  Dar stau si ma intreb: nu doar pentru ca numai A FOST CONDAMNAT COMUNISMUL, raul isi continua existenta?

 17. Un rege lupta pt tara sa, nu fuge cu coada intre picioare cand vine pericolul. Mihai nu e rege => nici majestate nu e

 18. Din păcate așa este!——————– Dar e și vina televiziunilor care pur și simplu ne-au îmbolnăvit de nervi , cu Cioabă, și al lui clan, de parcă asta era prioritatea nr.1 a întregii nații.Și cu părere de rău, o spun , chiar și Antena 3 a făcut asta.Nu știu cine naibii a hotărît să ne gratuleze pe noi spectatorii fideli ai postului , cu asemenea spectacol oribil ,dar dacă va continua așa, își va pierde mult din credibilitate și respect.

 19. Cred ca daca este sa vorbim de recunostinta,atunci inseamna ca mai trebuie sa citim si documente,(daca se poate originale),in care sa se vada desfasurarea evenimentelor,la momentul respectiv,dupa care sa se treaca la analiza lor si a personajelor implicate in acele evenimente.
  Credeti ca activitatea regelui poate fi departajata de activitatea Maresalului? Se stie foarte bine ca foarte multe decizii istorice in viata Romaniei de atunci,luate de Maresal,au fost supervizate de rege. Si totusi pana sa spunem vorbe,despre unul sau altul,cred ca este bine sa mai studiem putin si”procesul marii tradari”,dupa documente. Ar mai fi de retinut si atitudinea lui Stalin,la aflarea arestarii Maresalului. Stalin spunea despre Maresal,ca este singurul om competent din Romania cu care se pot discuta toate problemele dintre Rusia si Romania. Tocmai de aceea i-a acordat regimul special de detentie la Lubianka,pana in momentul in care Maresalul a vrut sa se sinucida. Sugerez,cartea lui Gheorghe Magherescu,care i-a fost sef de cabinet Maresalului,oana la data de 23 Augustc1944. Deasemenea cartea academicianului Buzatu,in privinta starii Romaniei in timpul Maresalului ,dar si dupa aceea.
  Bineinteles ca nimeni nu contesta meritele Majestatii Sale din acel timp,dar cu scuzele de rigoare,sunt destui ,care nu inteleg de ce a refuzat cererea de gratiere,dar a acceptat Ordinul Pobeda, al lui Stalin,precum si avionul primit cadou de la acesta.

 20. Eu cred ca va trebui sa mai treaca inca cel putin 3 generatii (prin generatie ma refer la o viata de om, ~75 ani) pt ca Romania sa inceapa sa se schimbe, poate – speram pt aceia care vor trai atunci, in bine. Pana atunci hai sa ne consolam, pt ca suntem doar niste “cobai” ai sistemelor politice din tarisoara. Si asta din cauza oamenilor de rand care nu au stiut cum sa se comporte, cum sa reactioneze atunci cand au vrut sa dea comunismul pe “libertate si democratie”; si cu siguranta nici acum dupa 23 de ani de democratie, totusi romanul nu stie ce e aia democratie. Eu sunt mai tanar(pe vremea cand se comiteau crimele Craciunului – aveam 3-4 ani), dar azi tot aud cum foarte multi trecuti de prima tinerete folosesc expresii ca “haha noi care am construit drumuri, blocuri, fabrici, metrou, etc”. Bun ati construit… dar parerea mea e ca le-ati construit pt ca a stat cineva cu “biciul” in mana. Altfel, daca acele realizari erau din propria constiinta, din propriile valori, atunci de ce oare in ziua de azi totul se distruge? De ce timp de acesti 23 de ani totul a fost distrus, fara a se mai construi nimic(sau macar sa se fi mentinut)?

 21. nasol.basina va dura pana la sfarsit pt. ca este esenta,esenta da mirosul..conspiratia pli doar a profitat

 22. Cand v-am intrebat ca ce ne-am face daca ar deveni rege unul ca Basescu, mi-ati raspuns ca prea sunt cu “drobul de sare”. Si totusi: ” Procurorii vor ca Principesa Irina sa ramana in arest: Luptele de cocosi pun in pericol sanatatea publica http://www.wall-street.ro/articol/Social/152822/procurorii-vor-ca-principesa-irina-sa-ramana-in-arest-luptele-de-cocosi-pun-in-pericol-sanatatea-publica.html
  Eu nu am de ce sa-i cer iertare regelui Mihai… A abdicat singur, nu din cauza mea.

 23. Și, ghici, ghicitoarea mea————–La Antena 3, Sandra tot Cioabă ne servește, de data asta fluturînd o hîrtie ștampilată, care , ce să vezi, chipurile, atestă regalitatea clanului. Speram că odată cu intrarea în cavou al ăluia să se epuizeze subiectul Cioabă,dar se pare că cineva vrea cu tot dinadinsul să ne enerveze crunt. O, fi bine, Antena 3, ???!!!

 24. NOI AZI OMAGIEM 2 REGI .RUSINE MARE RUSINE INTR-O TARA CU 22MILIOANE DE SUFLETE AVEM UN PRESEDINTE DEMIS SI 2 REGI INCORONATI .CE FEL DE TARA SUNTEM?D-LE RADU TUDOR MA PUTETI LAMURI SI PE MINE .

 25. bine ca avem acum dupa ce a murit ”regele” alti 2 regi !!! Adevaratul REGE al poporului si tarii noastre nu este repus in drepturi pentru ca suntem un popor de prosti !!!… si ne meritam soarta !!!

 26. Imi este rusine de ce se intampla azi in Romania.
  Nu am avut ocazia sa vad cum este in monarhie,stiu doar ce mi-au povestit parintii si bunicii dar cu toate astea :MA APLEC IN FATA MAJESTATII SALE,REGELE MIHAI.

 27. Si antena 3 tot despre regele cioaba a spus zilele astea……chestiile astea sa le ziceti conducerii…atata tiganeala e prea mult si ne mai suparam cand restul europei ne considera de mana a 2a….poate asta suntem….

 28. Domnule Radu Tudor te rugam noi cei care am studiat si iubim istoria asa cum este ea datata istoric (nu cum o inteleg unii)sa nu ne mai tii lectii de istorie ! Nu am uitat ce serbam la data de 23 August,pentru dumneata insa am sa iti spun,pe viitor poate ai sa cinstesti pe cine trebuie si nu pe un tradator al acestui popor care la ales sa il reprezinte si sa ai apere interesele.Deci la 23 August noi cinstim pe cei care au murit pentru acest pamint,pe cei care datorita unui rege las nu au mai ajuns la parintii sau familiile lor fiind omorati sau deportati in Siberia de comunisti lui Stalin (5000 de romani au fost abandonati pe teritoriul republici Moldova in 1944 datorita unui decret semnat de “majestatea sa regele Romaniei regele Mihai).Si acum domnia ta doresti ca noi sa il omagiem pe acest las care a fugit si a duso bine mersi peste hotare in timp ce tara asta se zbatea in mizerie si foamete,in timp ce rusii si NKVD-ul (dupa 60 KGB)au saracit acest pamint?Serios cit de Roman si iubitor de patrie si neam te poti numi domnia ta ?

   • Domnule Radu Tudor,
    Aceasta intrebare adresata dvs.,nu este de la Stefan Burghiu:
    Pe 23 august 1944,MS regele Mihai,anunta intoarcerea armelor impotriva armatei germane. Frumos si corect. In perioada 23 august – 12 septembrie, cateva divizii romanesti,desi luptau alaturi de trupele sovietice,au fost dezarmate si trimise in PRIZONIERAT in Siberia. Ce a faccut conducerea tarii de atunci,pentru a fi recuperati acei orizonieri,regele nu stia nimic despre aceste lucruri? Va multumesc.

 29. Romanii nu invata nimic din îstoria recenta …ce sa mâi vorbim de ce a fost acum 50_100_1000 de ani……nu este in atributiile poporului sa aiba demnitate si sa ceara respect ……la romani nu exista asa ceva……nici cand vede ce se intampla in alte tari nu are nici o treaba……asa ca traiasca regele……adevaratul rege care s-a lamurit demult de caracterul poporului roman

 30. Am devenit o tara a nonvalorii si de promovare a prostului gust, dezmatului si subculturii. Pacat de trecut, halal prezent si ….niciun viitor!

 31. La ora 21 Razvan Dumitrescu are emisiune despre regele cioaba ……super…..o fi vacanta si lumea in concediu dar au ramas numai otv-isti care se uita la antena3?……foarte urat….nu trebuie sa copiati otv-ul

  • Si, din pacate, asa a fost toata ziua-numai inmormantarea lui cioaba.Nu am crezut ca o sa ajung sa urmaresc cu placere Digi 24, dar a fost singura televiziunea care a tratat cu un minim bun-simt subiectul 23 august.

 32. Foarte frumos ! Un articol care face diferenţa între un profesionist şi-un jurnalist băsist, de exemplu … Stai să-i vezi pe băsişti ce sar acum cu comentariile ca arşi … că Antena 3 e cu regele şi intoxică populaţia, că-i împotriva lui Băsescu, că Voiculescu nu ştiu ce-a mai făcut şi tot felul dude de acest gen .
  ……………………………………………………………
  Dumnezeu să-l odihnească-n pace pe cel ce a plecat, dar pe bune … de vreo o săptămână am fost intoxicaţi cu “ţiganiada” de pe ecrane şi nici dracu n-a pomenit de Rege şi de această zi !
  În rest suntem “p-aproape” … aci în Românica lu` băsică … cu procurori, cu justiţie, cu dosărele, cu somnolenţa uselicăi, cu alea, alea … treaba-i bună. E mişto somnul în front !!! Îi “pescuieşte” băsilă aşa … câte unul, câte unul … trăiască DNA-ul iar Stanciu la justiţie să-i dea la mai mare … într-un cuget şi simţiri cu zăgrean şi codruţa, cea numită frumos cu mânuţa de aur a lui victoraş.

 33. de fiecare data cand imi vine in minte imaginea regelui mihai, regret ca nu este el reprezentantul si conducatorul tarii noastre. ce bine ar fi fost fara acei ani de comunism

  comunismul ne-a asasinat reperele morale si a distrus viiitorul – prezentul de astazi – pe care ni-l faceau romanii de frunte ai acelei vremi pre-1945: regele mihai, cantacuzinii, cioran, eliade etc etc… (toti care au fost fortati, intr-un fel sau altul, sa plece din tara)

  ce-ar fi fost cu romania monarhie!…

  ce-ar fi insemnat sa ne manifestam respectul pentru regele astazi si in toate celelalte zile!…

  hm! iliescu – “salvatorul patriei”

 34. Inteleg ce spui si is deacord cu tine. Numa ca parca esti…”prea spalat la creier” cu monarhia astacum s-ar zice. Oke a fost buna la vremea ei,daca nu chiar foarte buna, dar numa ca democratia nu prea functioneaza momentan nu inseamna sa schimb toata forma de guvernamant veche de aproape 70 de ani. Respectul meu pentru dumneavoastra si Regele Mihai, dar totusi, monarhia a ramas in urma de ceva timp.

  P.S.
  1)Nu lua acest mesaj ca fiind “basist” sau altceva. E doar o parere.
  2)Felicitari pentru munca depusa.

 35. http://www.antena3.ro/romania/mugur-ciuvica-recunoasterea-regilor-cioaba-un-gest-politic-urat-al-lui-iliescu-repetat-acum-de-basescu-225550.html
  Bravo si Romanii inca mai voteazatradatorii de doi bani PSD-ul alias PDSR alias FSN.Ilici si Bombo si ITZAKrescu .Le -au mai dat si denumirea de romi.Planul de roma-nizare a tarii merge struna.Incet incet politica pasiilor marunti.Iliescu le-a dat si Aurul si cica Roman ar fi vrut sa le plateasca si dobanda dar pana si lui varu lui Coaba Iliescu i-a fost jena sa faca asa ceva.Pe mana cui a incaput tara asta dupa 89 .Pe mana derbedeiilor.Pe MIHAI REGELE ROMANIILOR l-a oprit tiganu de Ilici pe Otopeni pe Cioaba l-a facut rege.Si televiziuniile le mai faceau campanie lui Ilici si PSD-ului si gastii USL.Sa-i aduni pe totiu ca la casa de nebuni si sa le pui foc.))Sa ne ierte Majestatea sa ca ne-a roma-nizat Ilici .

 36. Dl. Radu Tudor, va rog sa ma lamuriti!

  Ce parere aveti despre faptul ca CSM a decis ca procurorii si judecătorii pot face parte din organizatii secrete precum Masoneria?

  Avand in vedere principiile Masoneriei, considerati ca acestia ar putea influenta sentintele judecatoresti?

  • Pastrama , desi intrebarea era pentru d-nul Tudor , imi permit sa-ti dau si eu un raspuns : bineinteles ca nu pot fi impartiali si sentintele nu vor fi corecte , atunci cand una din parti face parte din aceeasi organizatie . De ce si-au dat acest drept ?! Simplu , masonii au nevoie de putere si-si in tind ghearele spurcate oriunde au interes ! Oamenii si i-au ales deja , trebuie doar sa-i inregimenteze si faptic .

    • @nimabe: nu poti scrie asa ceva aici! Daca eu as fi procapitalist, proamerican si proglobalist si as purta insigna la rever in emisiuni pe la televizor si daca nu as comenta niciodata despre aceste teme, asta ar insemna ca si eu sunt membru al acelei organizatii? Eu nu apar pe la televizor. Stii ghicitoarea cu ciuperca?

 37. MAI LASATII DRACULUI DE TIGANI CA NU-I MAI SUPORTAM TRANSMITETI MAI MULTE STIRI SI CU OAMENI CAPAILI CARE FAC CINSTE SI ONOARE ACESTEI TARI MIZERABILE UNDE NU SE FACE NIMIC DOAR SE FURA ” ROMANIA ” NU VREA DECAT DRUMURI BUNE DE RESTU SE VA OCUPA OAMENI CINSTITI CARE VOR SA TRAIASCA DECENT DIN TURISM SI INDUSTRIE DAR TREBUIE SA SE MISTE REPEDE

  • La noi, toate Guvernele de dupa 89 au fost UDMR-iste… De “frica rusilor” Guvernele alea au vandut teritorii Ungariei. Nu in acte, bineinteles, ci in fapte.

 38. Toti realizatorii de pograme care si-au batut joc de noi zilele astea cu tiganeala de la asa zisele emisiuni , ar trebui sa-si ceara scuze telespectatorilor……desi nu cred ca in romania e posibil asa ceva, a. ajuns si antena 3 langa otv, b1 ,rtv, etc…pacat…

  • Ba se poate și de parcă nu a fost destul , azi la Anrena 3 sunt invitați, 2 persoane așa zis -regi- bașca un împărat! Ce să mai comentezi , cînd s-au trimis zeci de mesaje de la telespectatori să se termine cu această mediatizare excesivă și devenită absolut grețoasă, iar ei, continuă să ne calce pe nervi. Sau poate NU LE PASĂ că-și pierd și oamenii care le-au fost fideli, și credibilitate și stimă. Dacă asta e o nouă politică postului, de a-și bate joc de cei care-i urmăreau, atunci BINE .Cred că voi deschide de acum doar calculatorul că nici alte posturi tv. românești nu sunt mai breze.

 39. Azi am aflat ca cei doi tiganusi ARE singe de REGE ALBASTRU !!!!Nici nu stiu ce sa fac sa ma supar pe Antena 3 ca ne asasineaza de 1 saptamana cu TIGANIA asta, sau sa o felicit pentru momentele UMORISTICE.Au fost momente in care m-am tavalit pe jos de ras.Mi-ar fi placut sa nu fiti in concediu nici dvs.nici Badea, ar fi fost distractie nu gluma, are el dreptate cand spune ca in tara asta nu te plictisesti, cu painea stam mai prost dar CIRC avem din plin,Cred ca in curand aia de la Circ de Solei vor deveni invidiosi.(s-ar putea nici sa nu mai vina in septembrie) Oricum de la Antena 3 aveam alte asteptari, dar se vede ca ne luam teapa dupa teapa, va face rau concurenta asta cu RTV!!!!

 40. P,S.Tiganu tot tigan, oricate castele si masini si aur ar avea,bine ca nu a avut cioaba mai multi puradei, 5-6, va dati seama ce inflatie de de OASE DOMNESTI cu sange de rege ALBASTRU am fi avut????

 41. Poate despre ce s-a intimplat in zilele de astazi cu aceasta mare tiganeala trebuia domnule Radu sa cereti iertare spectatorilor Antenelor
  in numele colegilor dvs.daca astia nu au facut-o.
  Cit despre rege parerea mea este ca nu avem ce omagia.A fost un simplu privitor in evenimentele de la 1940-1945,nebagat in seama de nimeni si care a facut ce a facut la comanda.

 42. Domnule Radu Tudor
  Tara care a suportat spectacolul grotesc cu viza la revenirea Majestatii Sale Mihai I in tara, merita transmisiune in direct cu incoronarea unor cimpanzei linga hoitul unui parinte care “vasazica” a fost preocupat de scoala!!!!Putorile “regale” daca au”doua facultati” trebuie sa vorbim serios despre notiunea de invatamant in tara asta!!!!Nu mai putem invoca nici scuza ca fenomenul imbecializarii este local!!!!La Sibiu au fost mii de primate reprezentand milioane de votanti la plebiscit!!!!!Exercitiul democratic al votului universal,direct,egal si secret nu-si mai are rostul!!!Votul lui Cioaba International si votul lui Cioaba National este egal cu votul lui Giurescu????????????Votul celor prezenti la spectacolul ingroparii este egal cu votul academicienilor care au semnat cele doua diplome universitare acordate cimpanzeilor Cioaba!!!!!!!!!In acest fel a fost posibil si spectacolul cu viza pentru Excelenta sa Mihai I al Romaniei!!!!!Nu gasesc cuvinte sa-mi pot exprima scarba fata de “tziganizarea tarii” fata de manelizarea populatiei,fata de nivelul invatamantului,fata de politicienii prezenti la hoitul lui Cioaba,fata de mediatizarea excesiva si fata de comentatorii adusi in studio sa analizeze si sa comenteze fenomenul cioaba!!!!Absolut stupid, penibil si absurd!!!!

 43. ce.poate.face.mai.rau.MONARHIA.in.ROMANIA.decat.JAFUL.care.a.fost.facut.timp.de.23.de.ani.de.fostii.comunisti.si.securisti.in.loc.sa.fi.vazut.cum.este.si.cu.MONARHIA.stam.si.ne.tot.lamentam.MONARHIA.trebuia.instaurata.dupa.89.imediat.pentru.ca.eram.satui.de.comunism.cel.putin.asa.gandesc.eu

 44. daca presa nu faceau o asemenea publicitate habar nu aveam ca in tara in afara de majestatea sa regele mihai mai exista cineva sub acest nume .
  eu nu recunosc decit casa regala istorica .
  chiar daca statul mai recunoaste niste analfabeti ,nimeni in aceasta lume .
  daca regele mihai nu era inpedicat de structurile de stat roman astazi eram in europa si recunoscuti ca popor cu un cuvint de spus .
  cine sa ne faca mindri ca suntem romani iliesci care la inceput a mintit in privinta partidelor istorice si mineriada .
  constantinescu cu cei 5000 de specialisti cu un ministru a trasporturilor care spunea ca nu avem nevoie de autostrazi ,nici unul care au fost la putere nu sa interesat de bunastarea tari de a face cunoscut poporul roman in lume ,avem o istorie de 2000 ani pe care acum dupa 23 ani de asa zisa libertate o negam propulsind nulitati ,ear oameni de valoare indepartindui care este diferenta dintre comunisti si vopsiti capitalisti de astazi ?
  un presedinte demis de popor dar merge la privechi cersind voturi pentru ficasa ,decind este la putere a subjugat totul
  cu un copil ponta care nu se bate nici pentru demnitatea lui ,pnl este in pragul dizolvari iar antonescu umbla hai-hui ,cu vasali banilor si puteri politicieni .
  cu un minister a marilor proecta care nustiu pentru ce este platit din bani publici .cun guvern mamut si parlament aducind americani sa conduca institutii .
  SA NE IERTI MAJESTATEA VOASTRA CA NU STIU SA PRETUIASCA O PERSONALITATE .
  un sfat pentru presa si cei care se dau mari mahari sa dispara cercetori din europa de etnie rroma ,nu mai fie amestecati in crima organizata ,sa platiti darile catre stat ponta esti treaz,sa trimetiti copii la scoala sa nui mai specializati in furturi si cersit .
  daca nu ma insel exista o institutie care se ocupa de cei care nu pot justifica averile si din pacate la ei au ce lua .daca pentru mine sunt obligat sa respect legea atunci si voi —-obligati sa intre in normalitate .

 45. antonescu nu avea prea multe carti avea o germanie in plina expasiune si un inperiu sovietic plus ceilanti .dupa opinia mea a jucat cartile cum trebuie .insasi el se pregatea de un armistritiu cu ceilanti .aici a gresit el nu sa grabit si a platit cu viata .

 46. D-le Radu Tudor,

  Felicitari pentru postare si pentru ceea ce faceti la Antena 3 in general, va urmaresc cu interes emisiunile.

  Insa sunt foarte dezamagita de ceea ce s-a intamplat la Antena 3 zilele acestea, sa stiti ca forma mea de protest a fost sa schimb programul imediat ce incepea “tiganeala”. Consider ca este sub demnitatea unui post de stiri ca Antena3 sa faca transmisii in direct si emisiuni interminabile legate numai de acest subiect insignifiant. Chiar nu mai erau alte subiecte de abordat,de pilda despre mascarada petrecuta la Rosia Montana ( comisia parlamentara care ar fi trebuit sa fie impartiala insa vizita a fost organizata 100% de RMGC), aprobarile nenumarate pt inceperea explorarilor gazelor de sist, etc, etc….

 47. E o adevarata tragedie a poporului roman ca inca nu cunoaste istoria . Ce viitor sa ai atata vreme cat negi adevaruri sau accepti minciuni despre realitatea pe care o traiesti ?
  Vorbim mereu neconditionat despre EX-regele Mihai fara sa citim marturiile istorice despre faptele sale si mai ales despre ce NU a facut si era OBLIGAT sa faca.
  Sa cititi memoriile lui Carol al doilea, cel care la repudiat pe Mihai , care macar a recunoscut ca nu se putea naste un copil la nici 7 luni de aproape 4,5 kilograme cat a avut ex-regele, ca ungerea respectivului ca rege nu a fost facuta NICIODATA.
  Despre actul de la 23 august se discuta ocolinduse adevarul, mai mult un derbedeu care a semnat DECLARATIA DE LA BUDAPESTA spune ca Antonescu NU a vrut sa semneze armistitiul cu puterile aliate nevrand sa-l tradeze pe Hitler. Si nu a cazut cerul pe el !! Antonescu a vrut un singur lucru : sa-l anunte personal pe comandantul german de la Bucuresti ca romanii intorc armele ! Si asta din cavalerism si ONOARE MILITARA. De care derbedeii nu au auzit. In schimb il elogiaza pe Mihai, cel care a intarziat semnarea armistitiului cu rusii pana in septembrie timp in care ciolovicii au decimat armata romana ce primise ordin de la rege sa nu mai lupte . Cate sute de mii de ostasi si ofiteri romani au ajuns in Siberia DATORITA lui Mihai ? Cati au murit ? Este erou cel care a tradat armata romana ?
  Despre plecarea lui din tara cred ca nu mai sant neclaritati. Stia ca trebuie sa plece, acceptase conditiile si se acceptasera si conditiile lui. A plecat cu o avere imensa si a mai primit ceva : PENSIE DE LA COMUNISTI. Pe care a pierdut-o cand a aderat la grupul de TRADATORI care au semnat DECLARATIA DE LA BUDAPESTA DIN 1989. Abia atunci a pronuntat prima propozitie critica la adresa comunismului. ABIA ATUNCI !!
  Ce fel de rege patriot sau simplu OM este atata vreme cat dupa revenirea in tara a cerut (si a primit) pe langa averea ce apartinuse familiei sale si proprietati daruite de Carol I poporului roman ? In schimb la ce ? Sa faca lobby pentru cei aflati la putere ? Asta-i omul !
  DE ACEEA AM PRIVIT CU DETASARE TIGANEALA DE LA 23 AUGUST 2013. FATALITATE NU ALTA. SI CA ISTORIA NU IARTA, AVEM UN PRESEDINTE MASA VERDE, UN TRADATOR CE A CEDAT SUVERANITATEA ROMANIEI, UN DERBEDEU POLITIC CE ARE ADMIRATORI.
  Si atunci nu mai mira pe nimeni ca din pleiada de “specialisti”(fosti cdr-isti) mai toti au dosare penale,culmea ii mai si vaitam. Vedeti cum ne-am obisnuit cu sarlatanii ? Ne pare chiar normal sa fie numiti ministri, atata vreme cat pe mafiotul sef l-am pus presedinte.
  Revenind, istoria nu te iarta cand ii refuzi adevarurile.

 48. Ce s-a intamplat cu promovam valorile A3?!!!A3 a fost in saptamana oarba,tiganeala live pe paine,circul imbalsamarii si cocotarii in regatul inexistent,tiganiada de rit prost,grotesc,dimineata la pranz si seara!Sa vorbesc in timpul asta si dupa atata intoxicare tiganeasca,de Majestatea Sa mi se pare o blasfemie dar ii doresc multa sanatate Regelui Mihai de Romania,intotdeauna apare ca o oaza de speranta pentru cei cel iubim si respectam,intotdeauna vine cu o vorba buna atunci cand trebuie,e important sa-l stim ca e la noi si e o.k!

 49. Am stat m-am gindit mult cum a fost posibil sa fi-e 2 Regii….este simplu nu putea ca Iliescu care a instaurat aceasta Monarhie, pentruca el a instaorato in 1992 , acum fiul ce-l mare a anuntzat ca tatal lui adobtiv este Basescu si cum pute-a Drin sa renuntze la coroana? interesele internastionale sunt mai clare decit cele interne am dreptate fratilor?

 50. cit poate sa fie de incult boul asta care nu stie sa scrie uitati-va la data a pus 28 09 201 o fi o trai in 201

  Dorin Cioaba, Presedintele Interimar al IRU exprim intreaga recunostinta fata de toti cei care au fost prezenti, alaturi de mine si de membrii familiei mele, la catafalcul tatalui meu, regretatul Florin Cioaba, impartasindu-ne in acest mod durerea provocata de trecerea mult prea timpurie in nefiinta a sa.
  Aceeasi recunostinta si fata de institutiile si organizatiile publice sau private, precum si fata de toate persoanele, care prin depuneri de coroane sau jerbe de flori, ori prin insotirea pe ultimul drum, au dorit sa aduca un ultim omagiu fostului presedinte al IRU, Florin Cioaba, trecut in nefiinta, la data de 18 august 2013.

  Dorin Cioaba
  Presedintele Interimar al Uniunii Internationale
  26.09.201

Leave a Reply