Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dat asigurări că Rusia nu intenţionează să utilizeze arme nucleare în războiul împotriva Ucrainei, informează marţi dpa.

“Nimeni nu se gândeşte să (le) utilizeze… nici măcar la ideea de a utiliza o armă nucleară”, a spus Peskov luni, într-un interviu pentru Serviciul Public de Radiodifuziune (PBS) al SUA.

“Nu avem nicio îndoială că toate obiectivele operaţiunii noastre militare speciale în Ucraina vor fi îndeplinite. Nu avem nicio îndoială în legătură cu aceasta”, a afirmat Peskov. “Însă orice rezultat al operaţiunii, nu este, desigur, un motiv pentru a utiliza arma nucleară”, a adăugat el.

“Avem un concept de securitate care stipulează foarte clar că doar atunci când există o ameninţare la adresa statului în ţara noastră putem utiliza şi chiar vom utiliza arme nucleare pentru a elimina ameninţarea”, a explicat Peskov.

“Haideţi să nu amestecăm lucrurile, adică existenţa statului şi operaţiunea militară specială în Ucraina. Una nu are nimic de-a face cu cealaltă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Îngrijorările au crescut în Occident după ce preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat ca forţele nucleare ruse să fie plasate în alertă la începutul atacului armat asupra Ucrainei şi a atenţionat că ţările care vor interveni în conflict vor trebui să ia în considerare consecinţe “pe care nu le-au mai experimentat niciodată”, aminteşte dpa.

Peskov, Ianuarie 2022 : “Nu sunt trupe rusesti in Ucraina. Vom mentine trupele la granitele Rusiei. Noi nu amenintam militar pe nimeni”

 

Leave a Reply