„Să nu amâni niciodată vizita la doctor! Sunt dator pe viață!”

 

Cancerul colorectal este cel mai frecvent tip de cancer în România, afectează preponderent persoanele trecute de 50 de ani, dar poate apărea la orice vârstă. De multe ori, boala este diagnosticată în stadiu avansat, pentru că semnele și simptomele apar târziu. În această situație s-a aflat și Liviu, care a reușit, cu multă voință, speranță și cu ajutorul echipei medicale de la SANADOR, să iasă învingător în lupta cu boala.

În urmă cu mai mulți ani, Liviu a ajuns la Spitalul Clinic SANADOR în stare gravă. În urma consultației și a investigațiilor , bărbatul a fost diagnosticat cu cancer de colon în stadiu avansat, fiind necesară o intervenție chirurgicală, fără întârziere. Operația a durat aproximativ patru ore, s-a finalizat fără complicații și a fost urmată de tratamente oncologice, la Centrul Oncologic SANADOR.

Astfel, Liviu a reușit să depășească acest moment. De meserie profesor, bărbatul a dat de această dată o altă lecție, de disciplină, optimism și încredere că poate trece cu bine peste cel mai dificil moment din viața lui. Pacientul este profund recunoscător echipei medicale de la SANADOR, unde a beneficiat de tratament de ultimă generație și a primit tot sprijinul necesar pentru a se recupera cât mai repede.

„Mulțumesc și sunt dator pe viață atât domnului Dr. Gabriel Mitulescu, cât și domnilor doctori Dragoș Romanescu și Mircea Dediu, cărora le port un respect deosebit”, transmite Liviu.

După această experiență, Liviu a înțeles importanța vizitelor regulate la medic și a investigațiilor de rutină, care pot ajuta la descoperirea din timp a cancerului, crescând astfel șansele de vindecare.

Simptomele cancerului de colon lipsesc deseori în stadiul incipient al bolii. Afecțiunea poate fi descoperită însă din timp, printr-o investigație de screening, numită colonoscopie, recomandată cu regularitate după vârsta de 50 de ani sau chiar mai devreme, dacă există factori de risc pentru cancerul colorectal. Această endoscopie digestivă inferioară poate releva existența unor formațiuni tumorale la nivelul colonului sau rectului.

„Să nu amâni niciodată vizita la doctor, mai ales dacă îl găsești pe cel corespunzător!” este sfatul pe care Liviu îl oferă acum tuturor persoanelor preocupate de sănătatea lor.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții au acces la management integrat, multimodal, în funcție de recomandarea stabilită de Comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), formată din medici de diferite specializări.

Chirurgia pentru cancerul de rect este efectuată în cele mai bune condiții la Spitalul Clinic SANADOR, într-unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din România, conectat la Secția ATI de categoria I, nivelul maxim de competență existent. P

În prima duminică a lunii iunie este celebrată Ziua Supraviețuitorului de Cancer, care aduce în atenție povestea persoanelor care au reușit să învingă boala. Cu această ocazie, SANADOR amintește pacienților importanța vizitelor regulate la medic, pentru screening, precum și rolul managementului modern, multimodal, esențial pentru tratamentul eficace al cancerului.

Leave a Reply