Preşedintele Klaus Iohannis, prin decizia referitoare la bugetul pe 2019 şi declaraţiile pe marginea acestuia, face “un joc electoral pe spatele românilor” şi “îi dezinformează din nou”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de marţi.

“Am avut senzaţia că ne-am întors în timp, în anul 2013, când un alt preşedinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale de stat, cu aceleaşi minciuni. Preşedintele României îi dezinformează din nou pe români, inventând explicaţii ridicole de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului pentru anul 2019. Este în mod evident un joc electoral pe care îl face însă pe spatele românilor”, a susţinut Dăncilă.

5 COMMENTS

 1. Ca in sport, lasa-ti si adversarul sa dea un gol ca dupa aia se va spune ca ai jucat singur pe teren. Asta ca sa nu mai stau sa analizez pe fond ceea ce i-a zis Dancila, adica ce a citit de pe hartiuta. Dar daca e vorba de trimiteri la Basescu nici nu merita sa ma obosesc, inseamna ca asa este.

 2. Daca era bugetul Carmencitei pentru haine il semna imediat.
  Dar cum e vorba de investitiile, de ex. , pentru infrastructura civila la fraieri….poa” sa astepte…
  Poate ar trebui ca Dancila sa se gandeasca la o cerere de daune interese de la cel vinovat pentru neplata la timp a unor achizitii..

 3. Ma bucur ca ati dat si subtitrarea discursului doamnei Viorica (maybe next president) pfff …. ce sa spun “m-a convins” !

 4. Problema d-nei Dancila (a d-lui Valcov si a tuturor candidatilor) este ca nu intelege ca trecerea la euro este daunatoare pt.RO.
  S-a refuzat azi de catre Curtea UE sa se faca publice documentele care au justificat juridic lasarea bancilor grecesti fara fonduri cash de catre Banca Centrala Europeana (ECB) de la Frankfurt in 2015, ceea ce a necesitat atunci interzicerea retragerilor din conturi (“capital controls”) si a reprezentat de facto santajarea guv.Tsipras in a impune masurile de austeritate dorite de Troika (UE, FMI, BM).
  Inteleg Dancila/Valcov ca, daca acum am fi in eurozona, BCE ar putea impune austeritate perpetua, ca pe vremea guv.Ponta?

  https://www.reuters.com/article/us-ecb-greece-banks/eu-court-shields-ecb-from-disclosing-key-document-in-greek-crisis-idUSKBN1QT18P

  ECB a intrebat un expert daca e legal sa taie asistentza de urgenta (Emergency Liquidity Assistance ELA) in oricare din cele 19 Banci Nationale din cele 19 tari membre ale Euro. (…) Regulile legate de asistenta ELA interzic Bancilor Nationale sa asigure bancilor din tara fluxuri de moneda euro daca prin aceasta “ameninta Platile in sistemul zonei euro” (adica daca nu vrei sa-ti mai platesti creditorii din Germania). ECB a primit dreptul de la o “General European Court” sa nu publice acea opinie de expert. Ce metoda mai simpla de a santaja natiunile decat prin moneda euro?!

Leave a Reply