Scenariu uluitor despre Putin lansat de un fost consilier al sau

Războiul din Ucraina declanșat de Vladimir Putin în urmă cu peste 10 luni nu și-a atins obiectivele inițiale, fiind presărat cu multe eșecuri pentru armata Rusiei. Un apropiat din preajma președintelui, Abbas Gallyamov, a declarat că liderul de la Kremlin se va retrage în 2023 la palatul său aflat la Marea Neagră.

Fostul redactor de discursuri al lui Putin, între 2000 și 2010, susține, într-un interviu acordat canalului Khodorkovsky de pe YouTube, că ”președintele rus își va numi deja succesorul ales, în acest an, în loc să riște căderea de la putere”, conform Daily Mail.

Acest lucru vine după ce popularitatea președintelui rus este în cădere liberă din cauza eșecurilor militare repetate ale Moscovei în războiul din Ucraina, scrie ziare.com

Potrivit fostului său aliat, Putin va dori să transfere puterea succesorului său ales și să se retragă la palatul său de lângă Marea Neagră, mai degrabă decât să riște o lovitură de stat împotriva lui, similar cu ceea ce s-a întâmplat cu alți dictatori.

https://www.newsweek.com/putins-planning-retirement-has-eyes-3-successors-ex-speechwriter-1773697

”Pentru Putin, aceasta este o variantă bună, în comparație cu Ceaușescu sau Gaddafi. Cel puțin Putin va avea garanții personale de securitate”, a spus Gallyamov.

Mai mult, el a susținut că Putin va încerca să renunțe la putere, să negocieze încetarea războiului din Ucraina și, de asemenea, să nu mai candideze la alegerile care sunt planificate în 2024.

Gallyamov a afirmat că „despotul rus probabil va nominaliza pe una dintre persoanele sale de încredere, precum primarul Moscovei, Serghei Sobianin, prim-ministrul Mihail Mishustin sau adjunctul șefului său de Stat Major Dimitri Kozak”.

Putin a fost tulburat de ascensiunea lui Evgheni Prigojin, unul dintre patronii grupului de mercenari Wagner. De la începutul războiului, Prigojin a luptat pentru mai multă putere și resurse, ceea ce arată dorința lui de a-l împinge pe Putin de o parte, scrie ziare.com

Fostul aliat al președintelui rus a spus că „întregul aparat al lui Putin se uită obosit la Prigojin și se teme că va veni după ei”. El a adăugat că „Putin chiar s-ar putea să nu fie reales dacă va candida din nou. Ar încerca să falsifice rezultatul, dar acesta este un risc prea mare pentru sistem. El poate numi o persoană de încredere ca președinte, dacă ar putea câștiga alegeri. Totuși, va trebui să negocieze cu Ucraina și cu Occidentul”.

La începutul acestei luni, experții militari britanici au estimat că Putin s-ar putea confrunta cu o revoluție în Rusia, în următoarele două luni, dacă nu poate schimba în bine situația din Ucraina.

„Putin este destul de îngrijorat de impactul victimelor pe scară largă asupra orașelor precum Moscova și Sankt Petersburg și de aceea s-a concentrat mult timp pe recrutarea din unele dintre zonele periferice precum Siberia”, a declarat Gallyamov, care trăiește în exil, în Israel, potrivit contului său de pe Facebook.

1 COMMENT

  1. Personal, nu cred ce afirma acest individ care imprastie asteptarea actiunii nesigure. Am calculat pentru ukraina si rusia pe baza datelor de pe wilypedia. Anul asta ukraina va fi ingenuncheata cam 80-85% din toata tara, nu va fi acaparata definitiv dar nici parte din ukraina, luptele groaznice total cu morti, raniti si distrugeri, sunt in prima linie anul asta. Rusica cu putin, cresc din plin in performante fie si minciuni cu care se manipuleaza cras. Pare ca abia prin 2039 incepe rusica lui putin sa prinda spontan si pe neprevazute o coborare ingrozitoare. E posibil ca putin sa rezisteinca 16-17 ani, se incheie o etapa groaznica a rusicai, si caderea distrugatoare a rusiei sa fie din cauza lui sau e ceva razboi oribil in rusica. Deocamdata nu pot spune acum despre ce este vorba cu rusica, dar cu timpul o sa descopar. Asadar, anul asta e torpilata aproape total ukraina. P.s. pana la ora actuala, tot ce am scris s-a adeverit.

Leave a Reply