kelemen-hunor_orban-viktor

In ziua referendumului ingrijorator privind independenta Scotiei si iesirea acesteia din componenta Marii Britanii, liderul UDMR Kelemen Hunor lanseaza la Cluj initiativa privind independenta unui asa zis Tinut Secuiesc.

Intamplator? Eu cred ca nu.

Autonomia pe care o doresc liderii politici maghiari in Transilvania pentru unele judete este de neconceput din punct de vedere al apartenentei etnice. Este o intoarcere in Evul Mediu, nu o evolutie de secol 21. Autonomia poate avea criterii legitime pe criterii economice, pentru dezvoltarea infrastructurii sau a gestionarii administrative. Toate acestea, din dorinta ca cetateanului din regiunea respectiva sa-i fie mai bine.

Criteriul etnic pentru orice fel de initiativa autonomista este periculos sii de neacceptat, mai ales pe fondul istoric sensibil si dureros al relatiilor romano-maghiare din Ardeal. Sunt pline institutiile europene si mondiale de tratate, documente oficiale si decizii privind incalcarea grava a dreptului international din partea celor care cer drepturi colective pe criterii etnice. Si de consecintele nefaste ale unor initiative de acest gen.

Kelemen Hunor poate avea interese politice personale pentru lansarea proiectului, dar exista niste limite clare, constitutionale, in afara carora daca se situeaza va suporta consecinte.

 

34 COMMENTS

 1. Din punct de vedere economic exista interesul ca anumite taxe sa ramana in totalitate la nivelul “tinutului” astfel incat cei de acolo sa le “administreze”.
  Apoi exista interesul de a crea un conflict artificial intre romani si maghiari, pentru a destabiliza tara prin dezbinare si ura interioara.
  Motivul etnic e doar un pretext, motivele reale nu le vor recunoaste niciodata.

  • D.le Radu Tudor, un mare jurnalist american spunea ca o problema nu exista daca nu se vorbeste despre ea. Si a afirmat acest lucru in Romania anilor ’90, imediat dupa evenimentele sangeroase din Targu Mures.
   Presa din Romania acorda o prea mare atentie tampeniilor debitate de UDMR-isti sau altii privind autonomia. Fara sa vreti, orbiti de audienta creata de acest subiect sensibil pentru romani, nu realizati ca legitimizati acest subiect in ochii publicului din Occident a carui sursa de informatii este .. presa!!
   Lasati-i pe iredentistii unguri cu iluziiloe lor si constientizati ca nimic rau nu se poate intampla fara contibutia politicienilor romani. Nu mai tratati aceasta poveste si ea va inceta sa mai existe. Propaganda ungara foloseste inclusiv manifestarilor din presa a unor ultranationalisti romani.

 2. Personal cred ca Scotia va ramane parte din UK dar ca federatie cu drepturi marite dpdv taxare si folosire a veniturilor.
  Ok! Sper sa ramana! 🙂

 3. Constatare:
  Vedeţi dumneavoastră, dacă baia de mulţime a primului administrator al ţării, nu mai este valabilă, nu mai are nicio satisfacţie, dacă nu mai este invitat şi nu mai este prezent la activităţile din ţară, în mulţime, apare din senin pe ecran pentru monolog(monoloage cancerigene şi hărţuitoare din toate părţile)!!!
  Mă întreb, (aşa ca o constatare), dacă nu ar fi micul ecran, dacă nu ar fi camerele de luat vederi, microfoanele şi sursele de transmisie, ce ar face??? cum ar comunica, dacă nu ar mai fi luat în seamă???
  …sunt constatări şi totodată, răspunsuri tacite la multele întrebări, la stresul şi tensiunea zilnică transmisă de nr.1 şi ceilalţi(ai lui), care nu mai încetează cu ,,trăncăneala, cu hărţuiala, cu ura, cu tot ce e rău, aici e inclus şi UDMR-ul!!!

 4. A) Să nu uităm Ucraina, unde acolo=i tot separatism, dar cu forța armelor…
  B) Sincer? Eu le-aș da ungurilor tot ce vor!
  1. Vor republică autonomă în… ținutul secuiesc? OK! DE MÂINE! Dar… în secunda 2 am sigilat (AIR TIGHT!) granițele cu ei! Și aero, și terestru! Și le tai instant TOATE utilitățile: curent electric, gaz ș.a.m.d., aprovizionarea aero și terestră!
  AUTOMAT, ei ies din ONU, UE și NATO! Până se fac tratativele, mor ăia acolo de foame și de frig… Nu le trimite NIMENI ajutoare, nici măcar Ungaria: ei, administrativ, nu există pe lumea asta și nu are nimeni nicio obligație față de ei! Iar prima țară cu care trebuie să aibă tratative e ROMÂNIA, care o înconjoară peste tot! Tratativele pot dura luni de zile, iar din estimările personale în maximum 3 luni de zile capitulează… Ca să subvenționeze Ungaria luni de zile trei județe în România – în niciun caz!
  2. Vor ungurii Ardealul? OK! DE MÂINE! Să-l lipească la Ungaria! Dar de la următoarele alegeri vor avea cel puțin 3 milioane de români într-un partid etnic (fățiș sau mascat!), adică aproximativo treime din totalul electoratului noii Ungarii! Dacă își pun ambiția, românii vor ieși la vot ca udemeriștii și se trezesc ungurii cu guvern făcut dintr-un partid românesc, care să le decidă soarta! Win-win situation! 😉
  Ce e clar: ungurii noștri nu au treabă cu autonomia, ci cu menținerea (fac pariu că la indicațiile Rusiei!) unei stări tensionate într-o zonă de graniță, ca să asigure liniștea rușilor: fiind ocupați cu problemele noastre, lumea nu se mai uită cu atenție la Moscova…

 5. Domnule Radu Tudor, nu-l mai dati pe basescu ca ma apuca disperarea,scoateti-l de pe post ca ma enerveaza pana si vocea lui.

 6. ”Jurnaliști cumpărați”: cum acționează propaganda NATO și lobby-ul SUA

  Jurnalistul Udo Ulfkotte se rușinează astăzi pentru faptul că a lucrat, timp de 17 ani, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Înainte să devoaleze rețelele secrete ale Puterii, autorul își face o temeinică autocritică. Apoi documentează, în premieră, cum a fost mituit pentru relatările sale și cum s-a înstăpânit corupția. În plus, dezvăluie de ce formatori de opinie fac relatări tendențioase și cum brațul extins al biroului de presă al NATO pregășeste mediatic războaiele. În acest context, autorul a fost primit în rețeaua organizațiilor americane de elită și i-a fost acordată, drept recompensă pentru relatări pozitive, chiar și o cetățenie de onoare în SUA.

  În această carte aflați care jurnaliști sunt cooptați în organizații de lobby și care sunt aceste organizații. Autorul înșira sute de nume și privește și în culisele acelor organizații care influențează presa germană propagandistic și unilateral, între care: Atlantic Bridge, Comisia Trilaterală, German Marshall Fund, Consiliul American pentru Germania, Academia Americană, Institutul Aspen și Institutul pentru Politică Europeană. De asemenea, sunt dezvăluite implicațiile serviciilor secrete în activitatea organizațiilor de lobby, tehnicile de propagandă și formularele prin care se pot accesa fonduri pentru proiecte de influențare țintită a opiniei publice în Germania.

  Când CIA dictează ce trebuie scris

  Va puteți imagina că lucrători ai serviciilor secrete compun texte care apoi sunt publicate sub semnătura unor jurnaliști consacrați? Știți care jurnaliști de la care „organe” de presă au fost mituiți pentru materialele lor de presă? Și aveți vreo idee despre cum se acordă cele mai reputate distincții pentru jurnalism?

  Practic, aceasta se întamplă precum odinioară, în cazul titlurilor de ”Erou al muncii socialiste” din fosta RDG – este premiată munca de propagandă. De la jurnalist la propagandist nu este o distanță prea mare. Dacă veți citi această carte, veți citi ziarele noastre cu alți ochi, veți închide mai des televizorul și veți ști mai bine ce să credeți din ceea ce auziti la radio: aproape nimic! Pentru că Ulfkotte oferă și informațiile penibile despre fiecare post, cărui partid politic îi aparține și care jurnaliști sunt influențați și cum. La sfârșit devine limpede: diversitatea opiniilor este doar mimată. Căci ”știrile” sunt de cele mai multe ori curată spălare de creier”.”

  http://www.cotidianul.ro/jurnalisti-cumparati-cum-actioneaza-propaganda-nato-si-lobby-ul-sua-247488/

   • Radu, e o noutate pentru tine ca securistii americani sunt mai performanti in propaganda si manipulare decat fratii lor sovieticii?! 🙂

    decat credul mai bine paranoic. Realitatea arata exact ca o paranoia in care psihopatii zburda cu o intreaga liota de creduli langa ei care le tin isonul propagandei.

 7. “Mare le-a fost mirarea zecilor de părinţi şi copii români când au ajuns la şcoala generală din Sovata pentru a începe un nou an şcolar. Au aflat cu stupoare de la directorul şcolii că nu mai există învăţământ în limba română, decât în cazul comasării unor clase din ani diferiţi, cu predare simultană, câte 25 de minute pe oră pentru fiecare an de studiu în parte. Motivul ? Nu mai sunt fonduri şi nici profesori pentru clase „minoritare”. De asemenea au fost îndrumaţi spre clasele cu predare în limba maghiară, în caz contrar având varianta unei chete prin care să plătească profesori.

  Umilinţa a ajuns la apogeu atunci când părinţii au mers în audienţă la inspectorul şcolar şef pe judeţ, Ştefan Someşan, care le-a spus că nu există fonduri pentru profesori români care să predea la fiecare clasă gimnazială

  Campania de segregare a devenit evidentă după ce în Târgu-Mureş după retrocedarea ilegală către biserica romano-catolică a clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional Unirea, s-au mai desfiinţat două licee româneşti (Constantin Brâncuşi şi Emil Dandea) şi s-au înfiinţat patru şcoli cu predare în limba maghiară.”

 8. *reai al naibii de ,,clămpău” acum urli în gura mare că nu sunt locuri de muncă!!! dar de 10 ani, ce ,,dracu” ai făcut??? nu, tu, ai semnat şi promulgat legea ,,ies 7 şi intră unul” chiar şi cînd e vorba de naşteri!!! măi,,cretinule” nu am uitat că ai făcut varză din românia şi pe români!!! tu eşti primul vinovat de ceea ce se întîmplă în ţară de 10 ani, totul este din timpul inteligenţei tale,,clămpăule”!!! nu mai eşti băgat în seamă şi simţi nevoia să ai ,,monoloage”, cine te mai crede pe tine, nu mai băga UE în,,minciunile tale”, tu şi cu ai tăi de 10 ani, aţi minţit, aţi furat cu legea în mînă ceea ce aţi vrut, v-aţi făcut legile exact pentru voi,,cocalarilor politici”!!! probabil că, aţi vrit să anihilaţi românica şi pe români, nu v-a ţinut, am rezistat cu greu, dar, văd că te înneci cu saliva ta, asta înseamnă că,,minţi cu neruşinare, ori, te autosugrumi din cauză că nu mai poţi face nimic, nu mai eşti băgat în seamă!” Asta meriţi pentru cei 10 ani de bătaie de joc cu ai tăi!!! ,,monologistulei!!! atotştiutorulei, atotfăcătorulei, a individului unicat…în sinea lui!!!”…,,mi-e silă de asemenea indivizoi care se cred curaţi şi nevinovaţi, după modelul: nu sunt eu vinovat, deşi, tu eşti primul care a făcut răutăţi şi ai indus ura maximă între oameni!”
  la milioanele de euroi care vă intră în buzunare, e normal să intrăm în colaps,,clămpăilor!”

 9. ma scuzati ca intreb. cat de penibila este dana grecu? macar stie la ce se refera? cat mai vrea sa-si scoata ta din sarite invitatii prin prostiile spuse? continua sa se faca de ras si tot nu intelege?

   • nu cred ca am jignit un moderator care si-a scos din sarite invitatii. daca la aberatiile spuse de basescu tu vii cu aceeasi obsesie pactul de coabitare( apropo chiar la orice subiect din orice emisiune la ordinea zilei singura explicatie poate fi pactul de coabitare?) inseamna ca e o problema din lipsa de argumente sau din dorinta de al ataca pe ponta neaparat.

    • Acel pact de coabitare a fost o bataie de joc la adresa celor ce s-au prezentat la referendumul din 2012 cat si la adresa celor ce i-ai votat. Asa ca trebuie amintit din 5 in 5 minute. Nu uita ca acel pact de coabitare a dus si la asumarea lui Kovesi in fruntea DNA si nu numai.Cand urli peste tot ca justitia este controlata si nu se tine cont de vointa poporului trebuie sa vezi in mod obiectiv si cauza nu sa critici doar efectul si sa te iei dupa explicatiile penibile ale Poantacului.

 10. ce m-am enervat ca a aparut boschetele de dictachior pe sticla..ar trebui sa nu il mai dati la Antena3 pe infractor, ne intoxica numai faptul ca il avem zi de zi pe cap daramite sa mai apara in casele noastre la tv…
  in ce priveste autonomia hungurimii, chiar de acum astia ii iau ex pe scotieni, propun sa se imbrace in fuste ca cimpoierii insulari sa vedem daca mai au curaj sa joace in fata romanasilor care au depus juramant pe TRICOLORUL ROMANESC, cand au facut armata, ca vor apara aceste meleaguri stramosesti.

 11. azi parxca ar fi o coordonare intre atacul lui tokes din parlamentul european si prezentarea facuta de liderul udmr. nu au fost simple coincidente legate de referendumul din scotia.

 12. Domnule Radu Tudor,

  Cu riscul de a parea necivilizata, exagerata etc. va rog mult de tot sa-mi faceti favoarea de a da curs rugamintii mele. In primul rand as vrea sa stiti ca urmaresc emisiunea “La ordinea zilei” pentru dvs; am incercat si cand erati in concediu dar imi era imposibil. Pentru milioanele de votanti de la Referendumul din 2012 scoateti rezultatele de la BEC si incercati sa vedeti ca PSD si-a facut DATORIA! Priviti procentele de prezenta la vot in judetele conduse de presedinti de CJ ai PSD si vedeti ce procente dezastruoase (prezenta la vot) a scos PNL! Daca in jud. Iasi, fief etern al PSD unul ca Adomnitei nu ar fi stat cu mainile in san sa ia 37%, probabil ca diferenta aia nenorocita de 400000 de voturi nu ar mai fi existat. De ce trebuie sa vitupereze Dana Grecu impotriva PSD ca Ponta cu coabitarea, ca PSD nu scoate 10000000 de oameni la vot, daca se poate singur, de ce? De ce este pusa toata presiunea asta pe PSD? In 2005, nu s-ar fi putut instala Tariceanu prim-ministru fara tradarea PUR, in 2012 fara PSD nu ar fi avut PNL-PC jumatate din numarul de consilieri comunali, orasenesti, municipali, judeteni, presedinti de CJ, parlamentari, jumatate de guvern. Oare daca s-ar organiz a alegeri anticipate locale si parlamentare, ar mai vitupera la fel? PSD e bun doar ca sa-ti faci jocurile cu el, dupa care so, pe el!
  Va rog, pentru exactitate, dati-i lista cu procentele Danei Grecu.
  Va multumesc anticipat.

 13. dl tudor poate ca dana grecu in afara de mistouri la adresa lui ponta( astea in calitate de simpatizanta liberala aurodeclarata presupun ) poate fi informata ca laslo tpkes este europarlamentar din partea ungariei ales pe listele jobik daca nu ma insel si nu din partea romaniei cum ne dezinformeaza in direct. in rest cu mistourile sa vedeti ce pot sa scrie si cei de pe blog la adrssa dansei.

 14. Faceti ce faceti – nu numai dvs., domnule Radu Tudor, ci “jurnalistii” rromanesti in general si cei de la Antene in special – si tot pe plaiurile dambovitene va intoarceti. Marea Britanie se pregateste sa (re)devina Mica Britanie si sa se intoarca-n Evul Mediu si dvs. faceti o paralela cu UDMR si Kelemen Hunor. Mai departe de granitele bataturii noastre mustind de gainat nu vede privirea dvs. scurta.

  Pai eu, in locul dvs. – sau al oricarui “ziarist” rromanesc – as fi scris un articol EXCLUSIV pe tema segregarii britanice, incepand cu stingerea dinastiei Tudorilor (nici o legatura cu dvs., din pacate) si cu urcarea pe tronul Angliei a lui Iacob I, fiul Mariei Stuart, cea decapitata de Elisabeta I, trecand prin revolutia engleza din 1688, care a rasturnat definitiv dinastia Stuartilor si a constituit prima cauza a revendicarilor separatiste ale Scotiei (pe motiv de noua dinastie ilegitima) si terminand cu batalia de la Culloden, din 1746 (cand englezii au zdrobit definitiv – si legitim! – aspiratiile scotiene de “independenta”).

  “La ce bun toate astea?”, ma veti intreba. Pai, in primul rand, pur si simplu pentru ca sunt interesante, pasionante chiar. Apoi, pentru ca nu putem intelege referendumul de azi fara putina istorie. Si, in fine, pentru ca PRIMUL rol al presei – aia adevarata – este SA EDUCE. Daca nu o face, transforma poporul in ceea ce deja a devenit: o natie de cocalari, dupa chipul si asemanarea comandantului suprem.

  Dar ce pretentii sa putem avea de la dvs., cand voi ati tacut chitic si atunci cand, de pilda, scurta perioada de tulburari din Egipt, rezultata din asa-zisa “primavara araba” (de fapt, un lant de “revolutii” regizate de serviciile secrete americane si franceze, cu o inconstienta stupefianta) a luat sfarsit prin instalarea la putere a unui nou militar de cariera (al patrulea, dupa Nasser, Sadat si Mubarak), sau cand, acum cateva luni, a murit primul prim-ministru spaniol numit in mod democratic, dupa decesul generalisimului Franco din 1975?

  S-a dus dracului presa adevarata. Daca vrem sa stim ce se intampla-n lume, trebuie sa ne uitam pe canalele si site-urile straine. Nimic nu mai exista pe lumea asta, in afara de Rromanica si Basescu.

   • Si ce aveti cu inginerii domnule Tudor? Sunt asistati sociali cumva? Ar trebui sa stiti ca o tara nu se poate dezvolta fara ingineri domnule Tudor. Doar cu presa nu cred ca poate rezista nicio tara din lume. in afara de asta daca mergeti pe afara veti constata cu stupoare ca sunt foarte multi ingineri romani apreciati si laudati ceea ce nu prea as putea spune despre presa. Dar cu ei vad ca stergeti pe jos in schimb ajung eroi nationali Bercea Mondialul si Isaura. Si inca ceva. Vedeti ca s-ar putea sa suparati foarte multi dintre colegii dumneavoastra din presa atat de la Antene cat si din alte zone. Nu de alta dar foarte multi dintre ei sunt INGINERI. Ia intrebati-l pe Razvan Dumitrescu ce este de fapt? Sau pe Ciutacu si de ce nu si pe Badea. Au facut cumva facultati de jurnalistica? Nu cred. Si sunt foarte multe exemple.

    • PS: Uitandu-va prin redactia dumneavoastra veti constata ca aveti multi ingineri care pot face presa cu succes. Dar daca va uitati in orice companie romana sau internationala, din tara sau de afara, nu veti gasi niciun jurnalist ca formare facand inginerie sau cercetare.

  • Felicitari pentru comentariu cu exceptia finalului. Mai exista ceva in afara de Romanica si Basescu. Mai exista Poanta. De fapt Romanica nu mai exista. A fost divizata de “presa independenta” intre coabitantii Poanta si Basescu. Unde ai mai vazut tu ca se vorbeste despre Romania?

 15. “Criteriul etnic pentru orice fel de initiativa autonomista este periculoasa…”

  A propos: Criteriul etnic pentru orice fel de initiativa autonomista este PERICULOS.

  Lasati, lasati, nu-mi multumiti. Mi-a facut placere.

 16. Am scris de jdemii de ori despre tupeul unguresc. Nu mă refer aici la românii de etnie maghiară, oameni obişnuiţi, cu familii mixte, ci la balaurii cu foame neostoită de averi fabuloase, ilicite. Eu aş organiza şi mâine un referendum în zonă, şi am curaj să pun pariu că nici 20% din populaţia de etnie maghiară nu ar fi de acord cu separarea, fiindcă ar muri
  de foame. Ce iar nu înţeleg, este de ce nu îndrăzneşte nimeni să oblige UDMR să se înscrie ca partid politic, şi să fie scos înafara legii dacă ar continua cu asemenea pretenţii separatiste, anticonstituţionale. Această aşa-zisă uniune culturală, de fapt, este o cloacă de iredentişti şi agitatori. Revenirea la Regiunea Mureş Autonomă Maghiară chiar n-ar fi o nenorocire, numai că bezmeticii din conducerea UDMR vor o independenţă totală. Aşa cum susţinea cineva mai la deal, să le-o dăm, tovarăşi, dar să le tăiem tot, urmând a negocia “la sânge” orice solicitare din partea “independenţilor”. Să fiţi convinşi că liderii udemere ar fi linşaţi de propiul “popor”.

 17. Poate nu stim tot. Probabil guvernul mondial sugereaza asemenea “rupturi”. Scotia, ramane in componenta Regatului Unit al Marii Bratanii, sa vedem in schimb ce mai urmeaza. Consider ca asemenea incercari de secesiune pe intreg mapamondul, nu sunt intamplatoare. La noi este si-o slabiciune a clasei politice, mai ales ca acest fapt este unul sensibil pentru Romania.

 18. Orice se cere în afara Constituţiei este o problemă foarte gravă şi s-ar impune măsuri foarte aspre. Până când mai acceptăm să-şi bată joc de noi? De ce nu cer în celelalte ţări unde există unguri? Pentru că se aplică legile şi li se arată “uşa”, fără frică şi nici o jenă. De ce se încăpăţânează Ponta să-i ţină la guvernare?Ei sunt în proces cu statul român, în timp ce sunt la guvernare. Dl Ponta Va pierde mult în Ardeal, aşa cum a pierdut şi A. Năstase, în 2004. Curios cum hotărăsc ungurii pentru noi, românii. Noi, cei din Mureş, nu dorim să fim în Ţinutul secuiesc, care nici nu există, dar nici nu ne întreabă. Toată teoria lor este ilegală, neconstituţională, iredentistă. Problema trebuie tratată foarte serios de către Ponta, Dragnea şi toate instituţiile statului. SE întâmplă atâtea ilegalităţi în Ardeal şi ei, ungurii, împreună cu cei din Ungaria,(???!!!) zburdă liniştiţi, fără să-i deranjeze nimeni.
  Ar fi bine să se înţeleagă că ceea ce fac şi cer nu este electoral, ci dorinţa lor permanentă. Şi încă ceva, nu este nici un moderat printre unguri, toţi gândesc la fel. Ascultaţi-i mai atent. Unii se mai ascund uneori, în spatele unor minciuni şi ipocrizii.Este o situaţie f. periculoasă, dacă nu se ia în serios. Ponta este mult prea naiv.

 19. Revin cu o întrebare, chiar dacă nu e chiar la subiect, dar tot despre minorităţi. Nu ştiu dacă aţi văzut, d-le R. Tudor, chiar Antena 3 l-a arătat pe D. Cioabă, în Coreea de Sud, participând nu ştiu la ce eveniment internaţional şi spunea că este f.respectat, are maşină la dispoziţie, maşină cu steagul României, că are camera lângă E. Constantinescu. Şi mai spunea că în timp ce ei, bărbaţii, au diverse activităţi, soţiile preşedinţilor, adică şi a lui (?!), au fost la coafor,etc. Pe cine a reprezentat Cioabă acolo ? Pentru că vorbea de el regele…O fi el regele ţiganilor, adică “nimeni”, dar, având în vedere toate “tratamentele” acordate unui conducător de stat, mi-a făcut impresia că reprezenta România, probabil că în Coreea de Sud se ştie că noi avem un rege care se numeşte Cioabă.Chiar nu interesează pe nimeni această ţară? Mi s-a părut o mare bătaie de joc, să apară un asemenea personaj, ca reprezentantul României. Am fost foarte revoltată şi m-am întrebat unde este ambasada noastră de acolo, unde este Ministerul de Externe? Poate întrebaţi pe cei responsabili ce se întâmplă cu ţara aceasta, chiar oricine îşi poate bate joc de ea?

 20. Va suporta consecintele ? Ha ha. Tare asta. Nu va suporta nimic. UDMR-ul sta bine mersi la putere pe banii romanilor pe care ii injura de dimineata pana seara, 7 zile pe saptamana, 12 luni pe an de un sfert de secol si nu pateste nimic. Asa ca faza cu “va suporta consecintele” nu va exista niciodata, indiferent cate limite va depasi. Iar Scotia se diferentiaza intru totul fata de idiotenia conceputa in laboratoarele “doctorului Mengele” de la Sfantu Gheorghe si numita “Tinutul Secuiesc”. Tinutul Secuiesc este in Ungaria.

Leave a Reply