Mai mulți militari și polițiști turci s-au sinucis ori au încercat să se sinucidă după lovitura de stat eșuată din 15 iulie, ultimul fiind un colonel care și-a luat viața vineri, transmite agenția EFE.

Despre acesta din urmă, care a fost secundul comandantului unei brigăzi, autoritățile afirmă că s-a sinucis nu pentru că s-ar fi temut de represalii, ci din cauza depresiei provocate de sentimentul că nu a reușit să împiedice tentativa de lovitură de stat.

Un alt colonel, de data aceasta acuzat că a participat la puci, a amenințat vineri că se aruncă de pe unul dintre podurile ce trec peste Bosfor la Istanbul. Însă el a fost în cele din urmă arestat.

Printre cei care și-au pus capăt zilelor după puciul eșuat de vinerea trecută se regăsesc guvernatorul unui district și trei polițiști bănuiți de implicare în tentativa de lovitură de stat.

Ultimul bilanț al victimelor acestei încercări a unei facțiuni din armată de a prelua puterea indică 270 de morți, dintre care 24 sunt din rândul participanților activi la lovitura de stat. În confruntările cu puciștii și-au pierdut viața 72 de soldați și 5 polițiști, precum și 179 de civili.

Atât președintele Recep Tayyip Erdogan, cât și premierul Binali Yildirim au admis că au existat deficiențe în activitatea serviciilor de informații, care nu i-au informat despre iminența acestei lovituri de stat, pusă de ei pe seama clericului Fethullah Gulen, autoexilat în SUA, scrie Agerpres.

 

5 COMMENTS

 1. La teroarea la care sunt supuşi, nimeni ne fiind de partea lor, nu ne putem aştepta la altceva.
  Apropo de minciunile vehiculate de marii capi ai lumii privind imigranţii. Avem o statistică mult prea mică faţă de minciunile uluitoare puse pe tapet cu gurile lor mincinoase pline de ură şi violenţă!
  http://www.dcnews.ro/ca-i-imigran-i-au-ajuns-in-europa-in-2016_511623.html
  Cât despre germania şi Franţa am scris acum 2 zile(chiar s-au întâmplat destule) şi vor continua atacurile plus teroarea! Nu trebuie să ne speriem, nu avem nicio implicare negativă în acea zonă!

 2. Hai mă, voi habarniştilor care vă lăsaţi manipulaţi de hoardele de escroci, eternii hapsâni de meserie, MAI VREŢI O ŢARĂ CA AFARĂ???
  Voi urlătorii care vă mulţumiţi cu 2 lei sau 50-100 euro doar pentru a striga sloganele băgate în creierul şi gura voastră fără să ştiţi ceea ce înseamnă: o ţară ca afară! MAI VREŢI O ŢARĂ CA AFARĂ??
  Violenţa care este de câţiva ani în mare parte a Europei şi nu se divulga nimic la Tv pe motiv de destabilizare şi protecţia imaginii ţării respective, violenţa în anumite zone din orice ţară plus zonele în care violenţa are la bază drogurile(franta şi germania plus belgia), şi voi urlaţi că vreţi o ţară ca afară! MAI VREŢI O ŢARĂ CA AFARĂ???
  Se va introduce forţat prin impunere legea cu multisexualitatea şi vă veţi trezi cu copii făcând sex de la o vârstă fragedă pentru că asta au văzut la şcoală pe tabletă sau pe micul ecran…din greşeală, sau regulându-se în parc bărbaţii între ei, ori imagini live cu 2 femei care se languresc în faţa copiilor voştrii, MAI VREŢI O ŢARĂ CA AFARĂ???
  Personal, deşi am deschidere la orice nou, m-am îngrozit când am văzut 2 bărbaţi care se sărutau şi se mângâiau lângă mine, prin elveţia, şi nu e unica ocazie! Nu aş dori nimănui să vadă scene uluitoare între parteneri de aceleşi sex! Nu-i urăsc dar nici nu-i iubesc!Mai urlaţi la comanda prin plată: VREM O ŢARĂ CA AFARĂ???

 3. sa vezi cand o sa “ii sinucida” erdogan in fata plutoanelor de executie.si occidentul o sa il mangaie bland pe caput .iar declaratiile oficiale vor fi de genul:in turcia sunt aparate democratia si statul de drept. imi este scarba de politica “democrata”.

 4. Teroare peste tot. In schimb avem tot felul de institutii nationale si internationale care mai de care. Teroare in comunism, teroare in democratie.

Leave a Reply