Strategia de Securitate Nationala a Romaniei, document aprobat de CSAT, organism prezidat de Traian Basescu de 8 ani

Securitatea internă reprezintă ansamblul activităţilor de protecţie, pază şi apărare a locuitorilor, comunităţilor umane, infrastructurii şi proprietăţii împotriva ameninţărilor asimetrice de factură militară sau non-militară, precum şi a celor generate de factori geo-fizici, meteo-climatici ori alţi factori naturali sau umani care pun în pericol viaţa, libertăţile, bunurile şi activităţile oamenilor şi ale colectivităţilor, infrastructura şi activităţile economico-sociale, precum şi alte valori, la un nivel de intensitate şi amploare mult diferit de starea obişnuită.”(…)
Pentru asigurarea capacităţii de acţiune în orice situaţie, este necesară implementarea unui sistem naţional integrat de management al crizelor, ce va articula, într-o reţea modernă şi funcţională, toate structurile – civile şi militare, din administraţia centrală şi locală – cu atribuţii în acest domeniu şi va asigura coordonarea eficientă a resurselor umane, materiale, financiare şi de altă natură folosite pentru prevenirea pericolelor, controlul şi înlăturarea manifestărilor negative, lichidarea consecinţelor şi restabilirea sau reconstrucţia stării de normalitate“.

Daca acestea sunt reperele privind securitatea interna a Romaniei, are sau nu presedintele Basescu baza legala sa actioneze in judetele calamitate ca intr-o situatie de urgenta?

86 COMMENTS

  • Stiti care a fost ideea ‘emanata’ in Piata Univeritatii pe care bashescu a pus-o in aplicare?

   Ofiterul Alexandru, dupa interventia minunata ‘Armata e cu Noi’. a dat cu bita-n balta si a recomandat preluarea temporara a conducerii tarii de catre Armata!

   Ce a facut bashescu, a adoptat idea si si-a pus in fruntea tarii propria armata, pe cea a Serviciilor-Securiste.

   Ajutat si de ponta. Normal!

   Pana una alta,
   JOS Ponta din USL sau
   ‘PDListi-USListi= Aceasi SECURISTI’
   ‘PDL-USL= Aceasi Mizerie

  • Radu Tudor sant o pensionara din Cl;uj spune-mi te rog de ce esti asa inversunat impotriva statului,ca noi astia prosti asa credem.Decate ori mai dau si pe antenele lui Felix te aud cu cata inversunare vorbesti despre putere urat.Noi Clujenii te-am apreciat intr-o vreme.Banuim ca Felix te plateste foarte bine sa ataci.Cand mai dau pe antena lui felix toti din platou santeti nervosi si sa stii ca nervozitatea va face foarte urati,de aceea un roman normal nu se prea uita la voi

   • Iar eu, draga Zoe cred ca tu nu esti pensionara, ci o postaca basista care a invatat cateva clisee ca cea cu Felix si cum ii plateste el pe unii sa zica urat de un stat minunat in care iata, oamenii mor cu zile, in timp ce marele conducator se da cu saniuta, iar slugile lui din guvern isi arata din plin impotenta.

   • stimata doamna zoe din cluj,
    sunt citeva precizari de facut in urma mesajului dvs :
    1. apreciez pensionarii care stiu sa posteze pe bloguri mesaje favorabile puterii…de aceea va si raspund
    2. daca va deranjeaza continutul “antenelor lui Felix” cum le numiti ca orice basist, e simplu. nu va mai uitati, dati pe B1, TVR, TVR Info si multe alte canale favorabile puterii
    3. inteleg ca vorbiti in numele tuturor clujenilor?!
    4. daca sunteti din orasul care l-a dat tarii pe emil boc (si pe sorin apostu), n-aveti cum sa intelegeti de ce suntem noi mai nervosi cind vine vorba de actuala putere. pur si simpli pentru ca-si bate joc zilnic de milioane de romani. inteleg ca de dvs nu…ce sa zic…succesuri!
    5. inainte de a vorbi despre voiculescu, incercati un exercitiu in oglinda si spuneti ceva despre basescu, boc, udrea, roberta anastase, eba, mircea toader, pinalti, funeriu si multe alte figuri sinistre, din punctul meu de vedere. cu siguranta foarte competente, din punctul dvs
    6. pe noi ne platesc telespectatorii care se uita la Antena 3, nu Voiculescu. avem audienta excelenta, sunt incasari din publicitate in consecinta si de acolo vin salariile noastre. va inteleg mentalitatea basista, e destul de raspindita mai ales pe net. dar n-am cum sa o accept, e rudimentara si murdara
    7. daca scrieti despre “noi clujenii” si mai scrieti ca sunteti “prosti”, s-ar putea ca cineva sa va si creada… si nu e corect, cunosc oameni din Cluj inteligenti, competenti, placuti. Evident, nu e cazul lui Emil Boc si celor din categorie cu el

    In concluzie, nu va mai uitati la Antena 3 ca va face rau. Si ca pensionara care posteaza pe net va cauzeaza. Ramin suficienti telespectatori din restul tarii daca renunta unul din Cluj.

    Multa sanatate si sa traiti bine…

    • Si eu cred la fel domnule Radu Tudor, ca “dorel”. Daca ati observat, majoritatea botilor basisti care posteaza pe forum-uri, au acelasi cliseu si au ceva comun in ID-ul lor, pe care cred ca-l sesizati si dumneavoastra. ID-uri de genul “mimi, fifi, ana, mirela, ionela, dimi” si altele, care sustin cu inversunare PDL-ul, fac o propaganda dusa la extrem pentru acest partid, pentru ca stiu ca au procente formate dintr-o singura cifra, ceea ce ii scoate din carti. In acest fel, acestor postaci PDL-aci, o sa li se ia de sub nas toate facilitatile si toate gratuitatile subventionate din bani publici platiti de mine de dumneata si de alti romani care abia mai au ce pune pe masa. Daca nu credeti, uitati-va pe site-ul Realitatii sau al RTV si o sa vedeti cum postacii PDL-aci scriu asemenea mesaje cu o viteza ca cea data de voturile de la Paris.

  • Apropos, de valoarea unei vieti.

   Referitoar la declaratia fascista a lui m toader lider PDL din Parlament.

   Oare e greu de inteles ca toate judetele unde sunt calamitati se itimpla a avea Presedinti CCJ din opozitie, iar Guvernul A REFUZAT sa actioneze la timp generind un GENOCID?

   Jegul de mircea toader are o atitudine fascista, aia erau alcolici. Un afrond profund adus sarmanilor oameni, dar si alcolici fiind e abject de grav, de parca statul nu ar avea OBLIGATIA de a avea grija chiar si pentru alcolici pt ca si ei ii platesc pe guvernati?

   Totusi, GENOCIDUL ii trebuie imputat in special lui bashescu care a instigat la GENOCID cand a declarat ca Romania nu e un ‘Stat Social’, apoi ministru de finate Vladescu plusind cu ‘iesirea din sitem pe cale naturala’, pt reducerea fondului de pensii si ajutaore sociale, iar ciracii sai gen toader au inteles mesajul iar acum au avut ocazia sa-i lase sa MOARA!

   Acum, toader nu a facut decit sa confirme.
   Intrebarea mea este, daca Ceausescu a fost impuscat pt un genocid ne dovedit ce le trebuie facut astora? Nu trebuiesc anchetati cu totii si sa plateasca dupa o lege?

   Cu atit mai mult ma oftica acum Victor Ponta care practic a cautionat Guvernul bashescu-MRU.

   • In sensul spuselor tale si in sensul in care multi basisti platiti din bani publici scriu impotriva oamenilor cu bun simt strigandu-le “la munca sarantocilor” sau “la munca lenesilor”, iti arat, cu toate ca poate stii, ceea ce a declarat un PDL-ac cu apucaturi naziste (fasciste), Mircea Munteanu, directorul de cabinet al prefectului de Mures: “Arbeit macht frei” adica “Munca te face liber”, mesaj care era scris la intrarea in lagarele de concentrare naziste. Deci, ce sa mai comentam despre nazismul PDL ? Astia sunt, iar vina este a celor ce iau galeti, ce iau 50 de ron, ce iau plase cu pomana electorala si se umilesc in ultimul hal pentru ca asa i-a invatat Ceausescu, sa voteze PDL. Mai sunt o categorie, mai comunisti, care voteaza UDMR. Sa nu uitam.

 1. Pai, e un amalgam de notiuni : stare de urgenta, situatie de urgenta, stare de alerta…
  Oricum, Base ii da peste bot lui ungureanu sustinand ca oamenii au avut spirit civic si s-au sprijinit, n-au stat sa-i deszapezeasca armata.Base zice ca nu e cod rosu, ca ar fi de stanga, mai bine lasa unul portocaliu. De ce administratiile locale de stanga sa iasa in fata in Vrancea si Buzau.Mai bine sa crape alegatorii de stanga (si nu e discriminare).
  Zicea un reprezentant ANM ca la cod rosu se “blocheza tot”. Mie sa-mi spuna Base si ai lui, daca s-a mai circulat in unele zone: sosele-nu, autostrazi-nu, trenuri-nu,avioane( in afara de cele speciale, portocalii-nu, armata, a iesit deja cu tancurile pe strazi, zapada a depasit juma’ de metru iar viata si patrimoniul cetatenilor este in pericol, asa de mare, incat s-au inregistrat decese.Sefu’ guvernului zice ca cetateanul care plateste impozite este obligat sa deszapezeasca drumul public. Ca d-aia e descentralizare: banii publici ajung la imensul aparat guvernamental dar salvarea vietii cetateanului e de uz privat.
  Cred ca, nedeclarand “stare de urgenta” nu se vor putea prevala de “cazul fortuit” intr-un dosar penal.
  Si toata lumea discuta si discuta dar nimeni nu vorbeste de acele contracte prin care s-au plimbat foarte multi
  bani publici, nu s-au indeplinit clauzele si au rezultat decese.

  • Am uitat sa adaug ca nici pe Dunare si mare nu s-a putut circula. Dar daca nu e situatie de urgenta si totul e perfect/normal, care e baza legala pentru care s-a restrictionat/interzis libera circulatie a cetateanului.

 2. Daca Guvernul Ungureanu are chef sa iesim sa-l deszapezim noi pe el, sa ne plateasca el noua taxe si impozite. Si o sa deszapezim toata Romania, pentru ca ne pasa.

 3. Nu inteleg de ce ii gasiti justificari legale! Asa cum ati spus: e maculatura! Fara valoare!
  NU ARE VOIE SA NU GASESCA SOLUTII! NU II ESTE PERMIS ca in aceasta situatie sa caute justificari legale, de procedura ?!?
  Se comporta exact ca si capitanul de pe vasul Costa Concordia, care a ales pentru o perioada sa nu declare adevarul situatiei!

 4. Ce aveti cu basescu este invinat la podul de la Buzau cum sa dea comenzi de acolo ,,, nu-i mai trebuie voturi,,,nu are nimic de schimbat din viata lui .Asa sa-i ajute DUMNEZEU.

 5. Aţi spus astăzi la o emisiune a Antenei 3 că: “E suficient să moară un singur om, ca preşedintele să fie tras la răspundere”. Oare nu ar putea fi suspendat preşedintele acum (conform art. 95 din Constituţie) pentru că nu a instituit astăzi starea de urgenţă, deci nu a respectat art. 93 din Constituţie? Moartea unor oameni din cauza zăpezilor nu reprezintă fapte grave? Iată cele 2 articole din Constituţia României:

  Măsuri excepţionale
  Articolul 93
  (1) Preşedintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia.
  (2) Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în cel mult 48 de ore de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgenţă şi funcţionează pe toată durata acestora.

  Suspendarea din funcţie
  Articolul 95
  (1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
  (2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.
  (3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

 6. Ei, documente avem, legi avem, chef nu prea avem (au) ca bani nu ies, spaga nu… pai…de ce sa deszapezeasca ei, de ce sa faca ei lucrurile pentru care sint platiti de noi – dumnealor se simt bine asa, aratind cu degetul catre popor, m-as mira sa nu zica dumnealor mine-poimiine ca tot din cauza noastra de lenesi ce sintem a nins!!!!!
  Dar serios vorbind, in situatii ca aceasta se vede ca de fapt in Romania lipseste cu desavirsire acel absolut necesar “sistem naţional integrat de management al crizelor” care sa functioneze in astfel de cazuri.
  Cind se va topi toata zapada asta vor fi probabil inundatii – atunci pe cine vor mai da vina, pe cine vor mai arata cu degetul? Credeti ca vor nimeri sa arate spre ei?

 7. Se moare cu linistit in aceste ore in Romania iar clica lui Ungureanu si Basescu nu stie ce sa faca. Copii, batrini si oameni bolnavi dispar nevinovati din cauza ca acesti ciminali se mai numesc conducatori ai acestui stat. FALS. Romania nu are conducatori. Romania nu are legi. Romania nu mai are nimic daca mor oameni fara nici un pic de ajutor atunci cind le este mai greu. Blestemati sa fie acesti securisti imputiti!

 8. Are baza legala sa actioneze dar are alte prioritati: trebuia schimbat guvernul, trebuie spart USL, trebuie protejati “baietii destepti” din sectorul energetic. Sunt atat de satul de “asigurarile” lui base… Cea mai corecta “lectura” a discursurilor intaiului ganditor al tarii este sa negi fiecare afirmatie pe care o face… si sa fugi.

 9. Probabil ca armata, unii din cei care nu mai accepta dictatura si nu au fost avansati la apelul bocancilor, s-au saturat de satrap. Si intr-o situatie de urgenta cadrele militare in rezerva umilite de catre matelot ar putea fi mobilizate si acestia il vor trage la raspundere pe dictator!Mai bine o guvernare militara decat dictatura lui basescu.

 10. Cand a murit Milu ma gandeam cum mor oamenii pe care-i iubim. Am ajuns la concluzia ca nu-i iubim pe cei care merita, de exemplu pe basescu.

 11. Stimate Radu Tudor
  A analiza ce spune Presedintele dupa ce a prabusit statul de drept, este un exercitiu inutil.Incepand cu Grupul Comana si teminand cu cu ultimele evenimente, lucrurile sunt foarte clare. Planul de distrugere a Romaniei si de destructurare a multimilenarului neam romanesc, a mers perfect pana acum. Dar …istoria se repeta, si cei ce au puterea acum o vor pierde. Am convingerea ca in curand vom intra in Lumina si ceea ce pare imposibil acum se va realiza.
  Cu bine

   • Deja au facut-o.Ieri in Bucuresti a nins abundent si a batut vantul iar copii au mers la scoala, azi, e soare si placut dar e cod “portocaliu”( ce le place culoarea asta) si copii stau acasa.

 12. Mircea Toader,
  Fiecare român va strânge bani pentru pistol și gloanțe!
  Ți le facem cadou și vrem să hotărăști tu,privindu-ne pe toți în față ce vei face cu ele!

 13. Atata vanzoleala era saptamana trecuta pe tema noului prim-ministru, cum ca, dom’le, asta e un intelectual rafinat, altul la fel nu mai gasesti, cel putin in Romania.
  Si de-atunci isi afirma necontenit “intelectualul fin” si intelectualitatea, si finetea. De prea multa finete, azvarle cate o atitudine de brigadier badaran la tot pasul. Si toti cei de sub talpa sa prim-ministeriala ii urmeaza exemplul. Tot ma gandeam cat de inspirat a scris domnul Ciutacu la investirea “tinerelor sperante” ca “s-au schimbat hotii cu prostii”. Cred ca mai prosti comunicatori n-au avut romanii la putere nici pe vremea fanariotilor.

 14. Adevărul este că suntem “praf şi pulbere” din toate punctele de vedere. Şi ptr. multe dintre acestea, ar trebui să-i “mulţumim” ghiolbanului de Băsescu şi PDL-ului pe care am văzut pe internet, că încă îi susţin o armată de trepanaţi şi reduşi mintali. Băsescu are grijă să-şi ia măsuri de siguranţă ptr. el – ptr. paza şi securitatea sa. Îl doare pe el în brişcă de popor, de faptul că mor oamenii cu zile în zăpadă şi câte alte drame la care a fost condamnat acest popor. Mare noroc a avut dementul cu ninsorile astea care au venit peste noi !

 15. Juridic vorbind si cu constitutia in mana, nu poate.
  Insa, asa cum ai circumstantiat in post, la final, el poate da ordin sa se actioneze ca intr-o situatie de urgenta, fara insa ca armata sa actioneze prin decrete militare si fara a putea rechizitiona bunuri pentru interesul zonei.

  Nu e prost chioru..de data asta nu amuscat galusca…

 16. Mircea Toader ar fi bine sa-si vada de betivii din partidul sau. Nu de alta, dar poate lipeste Sir Pinalti, intr-un moment de intelectualitate rafinata, euroi pedelisti pe fruntea reporterilor de la Antena 3, asa cum i-a lipit catava vreme-n urma pe fruntea unora care criticau, prin cantec, “orbirea unui guvern” pe care nu-l investise Antonescu.

 17. Viata catorva zeci de mii de oameni depinde acum nu de Arca lui Noe, de Piatra Filozofala, de Sfantul Grail sau de medicamentul minune, ci doar de vreo 20 de freze nenorocite!!!! Cat de mare o fi “exigenta” ca o tara sa aiba 20 de freze?
  Trebuie cod lila foncé sa faci rost de 20 de freze? Trebuie baza legala cu acord ratificat la ONU pentru 20 de freze? Stare de razboi, ragnarok sau nirvana pentru 20 de freze? Regatul meu pentru 20 de freze?

  Deocamdata tot ce face puterea e sa declare stare de ebrietate! Pentru victime!

  • Pai, e recesiune, visteria goala, ei ca sa mai fure daca investesc in freze?Sunt suparati ca banii pusi deoparte de Oprea, trebuie sa-i foloseasca la deszapezit.D-aia s-a suparat ungureanu.Sa puna mana cetatenul si sa deszapezeasca spatiul public,ce naiba!

 18. nu ma asteptam ca Berca sa reuseasca sa spuna ceva cat de cat inteligibil. individul este atat de limitat intelectual, incat nu reuseste sa faca diferenta intre o furnica si o vaca, darmite intre starile de urgenta si necesitate derivate din codurile de alerta emise de meteorologi. dar un singur lucru a reusit sa comunice totusi: Romania nu intra intr-o apocalipsa glaciala ci pur si simplu trece printr-un cod portocaliu de iarna. baga-mi-as! sa vezi cand o sa treaca Romania prin codul portocaliu de campanie electorala…

 19. Ce nu intelegeti, nu-i pasa de cetatenii acestei tari, mai mult ii uraste, pentru ca sunt prea multi, cer bani toata ziua, nu mai sunt folositori nici la baile de multime, etc, Mie chiar mi se pare ca se afla in razboi declarat cu poporul roman, popor pentru care el e prea bun, considera ca nu=l meritam, asta face parte din paranoia de care sufera.De ce nu a convocat CSAT ca sa declare stare de urgenta? simplu in cazul acela ar fi trebuit sa scoata bani din fondurile de rezerava pentru combustibil, utilaje, hrana din rez.nationala care probabil nu exista si cum sa scoata bani cand banii sunt pentru ei nu pentru noi!Si in general ce atata deranj pentru cativa batrani ingropati de vii in bojdeucile lor, va dati seama cat de plictisit e de tot ce ni se intampla?

 20. Radule, nu le pasa de ce se intampla.Le-ai oferit si solutii azi, in emsiunea”La ordinea zilei”, in caz ca
  nu -i duce capul sa organizeze asa cum ai spus tu un campus,cu unitati de Vanatori de Munte, sa se stranga ajutoare, sa se intervina de urgenta un localitatile cele mai afectate.
  Asa cum spuneai tu, ar trebui ca lumea sa actoneze ca intr-o familie.Am fost impresionata de cazul acelor oameni care aveau copilul decedat in masina si nu puteau ajunge acasa.Imi pare rau si zecile de oameni care au murit pana acum de frig.Este o adevarata tragedie.Voi dovediti ca aveti suflet si ca va pasa.Si mai dovediti ca stiti ce ar trebui facut in astfel de situatii,(tu stii) mai bine decat cei care sunt platiti sa se ocupe de tot ceea ce tine de “securitatea interna a Romaniei”.
  “Sa fi om, e lucru mare”.

  Cele mai bune ganduri Radule,

  Gabriela B

 21. Care siguranta nationala prietene !? La noi nu exista asa ceva.Toate institutiile de”forta” ale statului se ocupa de siguranta unui singur om,traian basescu !

 22. Ceea ce spuneţi dumneavoastră, domnule Radu Tudor, ar însemna siguranţa cetăţenilor.
  Ori, asta nu mai înseamnă nimic petru băsesc.
  Singurul lucru de care l-am văzut într-adevăr preocupat este siguranţa sa şi a slugilor sale, în special din punct de vedere financiar.
  Restul cetăţenilor îl cam încurcă.

 23. Nu.Îi e frică de o lovitură militară. Ciutacu spunea aseară că n-are a se teme de generalul Gabi Oprea. Gabi Oprea e doar o nojiţă în ministerul acela.
  Nici dacă vor fi 3000 de morţi nu va declara stare de necesitate.
  Gândiţi-vă ce se va întâmpla cu toate animalele alea moarte. Deocamdată sunt îngheţate. Şi televiziunile n-au pătruns adânc în teritoriul comunelor aflate sub zăpadă.

 24. Va rog sa nu ma certati, eu n-am inteles nimic.
  Pan’ la urma care-i baiul ? Ca-s balbaiti sau ce ?
  Io-s un pic mai mai cu “experienta”. Pe vremuri, nu chiar asa de indepartate, era mult mai multa coordonare, omenie si intrajutorare.
  Vorbeati de vreo 20 de freze ? De toate, nu cred ca-s atatea.
  Doamnelor si domnilor, e jale si haos mare in tara asta. Azi “sa fii om e lucru mare”.

 25. In afara sa rostiti acel nume Traian Basescu, mai stiti si altceva!
  Ma intreb cati dintre voi ati dat la lopata in zilele astea si ati ajutat pe cineva?
  Haideti sa facem ceva constructiv, sa dam solutii, sa ii punem la masa negocierilor si discutiilor pe cei din politica!
  Doua zile m-au inebunit cu codul rosu….unii ca trebuia cod rosu, daca ANM are niste norme pentru impunerea lui acestea trebuie respectate si atat.
  Cetatenii trebuie sa fie responsabili, sa nu astepte sa vina sa le curete curtea sau trotuarul din fata locuintei de zapada! Aici tot statul este de vine, se dau fel de fel de ajutoare, toti asteapta cu mana intinsa, lucru promovat atat de PSD cat si de PDL!
  In satele din jud. BZ sunt multi tigani, nu am vazut unul sa dea cu lopata in fata casei, sa ajute pe cineva, dar la ajutoare sunt primii cu mana intinsa.
  GATA, ar trebuie sa fim mai radicali!

  • Tu in afara sa rostesti grupul de cuvinte PSD si PDL, mai stii altceva ? Oamenii platesc taxe si impozite cat salariile pe care le iau. Asa ca au tot dreptul sa stea, cum zicea Badea, la jacuzzi. Basescu este de vina pentru ca sustine un guvern PDL-UDMR-UNPR si ca nu face alegeri anticipate. Sa iti fie clar radicalule.

 26. Te Doare Flocii !

  Motto
  Din “putza” gandirii toderene:“Din 80 de oameni sau 64, câţi au murit, unul singur a murit în maşină, restul au băut şi au adormit acolo”

  vezi poza la mine pe blog

  Basescu:- C-un uischianu’ si-un lichior io trec iarna mai usor!

  Un foarte bun amic de-al meu, prins si el in febra bloggeritului are pe blogul sau o categorie pe care plin de intelepciune milenar-poporeana a intitulat-o “Te doare flocii”. Expresia aceasta mostenita din tata in fiu de romani dovedeste ca romanul, in inteligenta sa nativa, ori de cate ori de-a lungul veacurilor intalnea oarece nefacute, brusc era apucat de o durere insuportabila in regiunea parului pubian, mai precis il apuca durerea de floci.
  Ca si pe inaintasii mei si pe mine m-a apucat ieri, cand l-am auzit pe d-l sef de trib pedelist in Parlamentul Romaniei, numitul Toader, categorisind pe cei decedati recent datorita intemperiilor din acest februarie negru, drept betivi, homelesi, buni in viziunea domniei sale fie de a fi stransi in lagare de concentrare ca pe vremea lui Hitler, fie sa crape in strada de frig deoarece statul fascist al lui Basescu n-are bani nici macar pentru lagare de concentrare, daramite sa le asigure un adapost cat de cat civilizat in conditii de vitregie climaterica. Ca s-a dovedit ca din zecile de morti din aceste zile marea majoritate au decedat datorita faptului ca fie au fost prinsi de nameti in case, masini etc., fie salvarea nu a putut sa le acorde primul ajutor din cauza drumurilor impracticabile asta este cu totul altceva, d-l Toader a tinut sa ne asigure ca nu avem de ce ne face griji deoarece, in definitiv n-au murit decat niste betivi pentru care nu se merita sa-ti bati capul.
  Sincer sa fiu la prima auditie a acestei asertiuni am avut oarece emotii date de o stare de speranta in sensul ca m-am gandit ca printre betivii decedati s-ar afla si primul betiv al tarii, insa imediat mi-am adus aminte ca in aceste zile in care tara a fost supusa unor incercari cumplite lasate cu morti si cu sinistrati, betivul nostru de la Cotroceni, impreuna cu prima doamna se dadeau cu saniuta motorizata la Predeal, feriti de orice fel de neplacere care le-ar fi putut deranja sejurul, asigurati fiind ca la carma tarii l-au lasat pe cel ungurean care se da rau la populatia lenesa si betiva ce nu vrea sa-si dea singura zapada de pe trotuare. Deci n-am avut noroc de-un doliu national cu afet si lovituri de tun plus tricolor in berna, asa ca tot la suspendare am ramas cu speranta.
  Ba, mai mult, ca sa mi se strice ziua si mai tare prin acutizarea durerii de floci, pe seara a iesit si betivanu’ pe sticla sa ne spuna ca nu este cazul sa ne facem griji, este electricitate pentru toata lumea, iar defetistul care a incercat sa traga un fals semnal de alarma in aceasta privinta a fost demis.
  Daca acest lucru ar fi fost real nici in floci nu m-ar fi durut, numai ca ulterior am aflat in cadrul unei alte emisiuni teveu, demonstrat cu desene si cifre, ca de fapt defetistu’ a avut dreptate si ca in timp ce vecinii nostri bulgari si sarbi au sistat pe moment exportul de energie electrica din cauza conditiilor meteo, atat protejatii d-lui presedinte de la ALRO in consum, cat si baietii destepti au exportat in draci energie electrica in aceasta perioada, dubland volumul exportului si lasand lacurile de acumulare la nivel “rosu” pe cadranele indicatoarelor de pericol. De ce au facut asta? Simplu, la export pretul enegiei electrice este de trei ori mai mare decat cel cu care au cumparat-o din tara. Asta da afacerea, n-asa?
  Si atunci, dragii mei concetateni, cum dracu sa nu te doara pana si flocii atunci cand vezi ceea ce vezi ca se intampla in biata noastra tarisoara ajunsa pe mana unor golani, caricaturi nereusite de nazisti damboviteni dar cu aere de pedigri pur arian?

 27. NU,pentru ca oricum cred ca inca mai avem nevoie de “iesiri din sistem ,pe cale natural”,ce poate fi mai bun pentru aceasta strategie “economica”,decat o INEXSITENTA a situatiei de urgenta ,intr-o zona de calamitata.

 28. Lasa dracu’ chestiile astea neimportante! Comenteaza mai bine de curu’ lui Boc: e mic, e mare, e paros, are cosuri… Doar aveti exclusivitate la antene pt subiectul asta important pentru tara!

 29. D-nule Tudor ar trebui sa trageti un semnal de alarma, ca sa nu spuna ca au fost luati iar pe nepregatite.Urmeaza inundatii, prabusiri de imobile, pericol de epidemii( animale moarte, oameni neingropati, ingerare de apa nepotabila sau zapada),etc. Acum cateva zile, Arafat, chiar a precizat ca desi transportul bolnavilor dializati este aproape total privatizat, NICIO societate medicala privata nu a dorit sa faca transport de persoane, astfel incat tot sistemul public a fost folosit.Asta ca sa concluzionam ce inseamna privatizarea sistemului unic de urgente a lui Base.Si asta tine tot de siguranta nationala.

 30. Marea trădare din 1989 nu ne-a eliberat de comunism, ne-a schimbat doar stăpânul. Adică, acea situaţie nenorocită când părinţii sunt nevoiţi – spre binele lor să îşi cedeze bunurile şi copiii.
  Nici ruşii, nici ceauşestii nu sunt părinţii României.
  Au fost însă nişte nenorociţi, care ne-au vândut pe nimic bogaţilor lumii şi scursorilor acesteia.

  Exploziv: Cine este agentul CIA care lucreaza pentru Basescu?
  Publicat de Adriana Dutulescu in sectiunea Politica la data de 19/04/2011 9:44

  Am primit un text aparut aici. Extrem de interesant, explica modul in care CIA l-ar fi ajutat pe Traian Basescu sa castige alegerile, si il identifica chiar pe agentul CIA care s-a ocupat de aceasta operatiune. Acesta ar fi Harry Giknavorian, atasatul in Romania al Agentiei Antidrog. Am dat un search pe google si omul chiar exista, la Ambasada Americii la Bucuresti. Il vedeti si in foto, via site-ul Ambasadei.
  Cititi mai jos intreg textul, macar ca scenariu de film de actiune merita.
  “Maşinăria PDL de fraudare a alegerilor a folosit toate mecanismele posibile: Poliţie, Jandarmerie, SRI, SIE, Prefecturi, servicii deconcentrate şi agenţi economici de stat. Şi, nu în ultimul rînd, ambasade străine.
  În campania prezidenţială, Traian Băsescu a folosit Centrul SECI şi proiectul militar MONSAT pentru a-şi vedea visul cu ochii.
  Achiziţionarea şi instalarea echipamentelor speciale pentru reţeaua MONSAT s-au făcut şi cu sprijinul National Security Agency (NSA). Actul de naştere a sistemului MONSAT este Hotărîrea 045/2005 a CSAT.
  Reţeaua de sateliţi MONSAT de joasă altitudine, la care SRI şi SIE au acces, nu e lansată de Statul Român, ci de SUA, în colaborare cu o serie de ţări europene. România “închiriază” accesul la aceşti sateliţi, pe baza unor înţelegeri între Serviciile Secrete ale ţărilor NATO. Ei sînt folosiţi pentru pedepsirea dizidenţilor, în mod ilegal, prin urmărirea, monitorizarea şi hărţuirea sau tortura aplicată persoanei vizate.
  Reţeaua de sute de sateliţi care acoperă Europa nu numai că receptează, dar e capabilă să şi transmită, în mod egal. Dispozitive radar, bazate pe unde milimetrice, au posibilitatea de a urmări o persoană, după caracteristicile biometrice, oriunde pe pămînt şi, mai mult de atît, de a vedea omul prin acoperişurile clădirilor în care se află acesta.
  Cu ajutorul agentului special secret al DEA, din zona Balcani (Drug Enforcement Administration), Harry Giknavorian, Traian Băsescu are acces direct la Centrul SECI.
  Acest Harry Giknavorian este, în fapt, agentul acoperit al CIA, delegat de SUA pe lîngă Traian Băsescu, încă din anul 2004. Este singura persoană din România care nu are numere de identificare la maşina cu care se deplasează prin Bucureşti. El conduce un SUV Ford Explorer blindat, de culoare verde. Agentul american are relaţii strînse cu autorităţile Statului Român, în special cu Traian Băsescu şi cu consilierul prezidenţial pe probleme de Securitate, Iulian Fota. Este căsătorit, are 2 copii, băiat şi fată, şi locuieşte în Băneasa, în Complexul ZODIAC; are un cîine labrador.
  America, prin rezidenţii CIA şi prin Harry Giknavorian, a aservit conducerea structurilor din MAI: DGCCO, SIPI şi DIICOT. Pentru a-şi pune planul în aplicare, a trebuit să-l schimbe pe Dan Nica de la conducerea Ministerului de Interne. Astfel, americanii au putut să utilizeze aplicaţii ale softului de la RASIROM, folosit de Institutul Naţional de Statistică şi agreat de BEJ şi BEC. Agentul CIA din România şi omul său sub acoperire de agent DEA, de la Centrul SECI, au putut să supravegheze, să controleze, să influenţeze şi să centralizeze datele din secţiile de votare în timp real.
  Totul s-a petrecut cu sprijinul SIE şi STS, deoarece aplicaţii ale acestui soft de la RASIROM sînt folosite şi în lupta împotriva terorismului şi a crimei organizate din Europa.
  Astfel, Traian Băsescu, prin acoliţii săi şi cu sprijinul guvernului american, foloseşte independent şi fără control parlamentar Sistemul Naţional de Monitorizare a Comunicaţiilor prin Satelit-M O N S A T.
  Acest sistem are la bază o serie de proiecte realizate în ultimele decenii în Statele Unite şi în Europa, iar sateliţii lansaţi în spaţiu sînt de provenienţă americană şi operează la joasă altitudine.
  Pentru a intra, cît de cît, în legalitate şi a-şi pune planul în aplicare, SUA au impus Guvernului Tăriceanu adoptarea unui cadru legislativ astfel încît românilor să le fie monitorizate toate convorbirile telefonice şi toate e-mailurile. Aşa a apărut subit Legea nr. 298/2008, promulgată rapid de Traian Băsescu, privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţelele publice de comunicaţii. Legea se referă atît la persoanele fizice, cît şi la cele juridice. MAI, Parchetul General, SRI şi SIE au, astfel, oricînd acces la date pe baza unei simple ordonanţe semnate de orice procuror, fără a mai exista un mandat emis de judecător. Acest sistem MONSAT permite interceptarea poştei electronice utilizate de oameni de afaceri sau politicieni. În timpul campaniilor electorale, mesajele transmise prin Internet pot fi interceptate neautorizat şi folosite de adversarii politici.
  Pregătirea pentru fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2009 s-a făcut în timpul campaniei europarlamentare. Apoi, terminale mobile ale STS au fost amplasate la sediul central SECI de la Bucureşti şi au fost folosite la monitorizarea comunicaţiilor şi a transmisiilor de date-voce tip SMS. Acest lucru a fost posibil pentru că RASIROM (regie aflată în subordinea Serviciului Român de Informaţii) a proiectat un sistem care a putut fi folosit de către prefecţii PDL şi de către membri ai acestui partid, care ştiau numerele de telefon ale fiecărei secţii de votare, transmiţînd date în timp real la Bucureşti. Dispozitivul de ascultare a telefoanelor mobile are un sistem de funcţionare destul de simplu şi poate fi introdus, cu uşurinţă, într-o valiză de voiaj. Agentul trebuie să scaneze codul personal al telefonului care urmează să fie ascultat. Pentru acest lucru, el se apropie de posesorul telefonului mobil, la o distanţă mai mică de 25 de metri, în timp ce acesta are o convorbire. Fiecare celular are un mod de identificare, denumit IMEI, care poate fi aflat tastînd pe telefon steluţă diez 06 diez (*#06#). Rezultă un cod format din 15 cifre. Acesta este personalizat pentru fiecare telefon celular în parte şi nu poate fi acelaşi pentru două aparate. La sediul central al PDL, în noaptea alegerilor, a fost instalat un dulap cu routere. Numărul posturilor ocupate a fost de aproximativ 500; acestea au fost instalate pentru conexiuni interne cu secţiile de votare din ţară, iar la secţiile din afara României nu au fost distribuite terminale STS, deoarece nici măcar Băsescu şi acoliţii săi nu pot transporta aceste terminale fără a atrage atenţia autorităţilor din Uniunea Europeană.
  În ţară, STS, împreună cu prefecţii şi subprefecţii, ajutaţi de membrii PDL, au fost cei care au condus operaţiunile de centralizare a alegerilor (întrucît cele 500 de aparate telefonice mobile ale STS au fost în custodia membrilor PDL), iar aceştia au trimis SMS-uri cu mesaje electorale pe telefoanele speciale. SMS-urile au fost expediate de pe cartele preplătite doar de la nivel judeţean spre centrul din Aleea Modrogan. De altfel, euroalegerile şi Referendumul pentru introducerea votului uninominal au permis Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, să monitorizeze, prin intermediul telefoanelor mobile şi al cartelelor prepaid pe care le-a pus la dispoziţia Biroului Electoral Central şi preşedinţilor secţiilor de votare, întreg procesul de transmitere a rezultatelor şi a prezenţei la vot.
  Conducerea PDL şi Traian Băsescu au avut timpul necesar să întoarcă rezultatul alegerilor cu voturi fictive din străinătate. Aceste voturi nu au putut fi niciodată numărate. Generalii numiţi de Traian Băsescu la conducerea STS au primit sarcina să rezolve această problemă. Este vorba de 3 generali care s-au ocupat de monitorizarea alegerilor: Marcel Opriş (director STS), Corneliu Grigore (prim-adjunct al directorului STS, managerul liniei de urgenţă 112) şi Ioan Balaure (directorul adjunct pe probleme economice al STS). După executarea ordinelor primite de la Cotroceni, generalul cu două stele Corneliu Grigore a mai primit o stea şi a fost trecut în rezervă.
  Au fost concepute planurile de protecţie contrainformativă prin care Traian Băsescu a dispus demararea operaţiunilor de bruiaj online, pe bani publici, încă din luna septembrie a anului 2008. Consilierii loiali au fost însărcinaţi cu crearea unui departament secret pentru protejarea imaginii miniştrilor PDL şi a preşedintelui, pe Internet. Angajaţii acestui serviciu privat, plătit din banii Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, trebuie să pornească o campanie agresivă împotriva celor ce îl blamează pe Traian Băsescu, sau să posteze pe Internet tot felul de comentarii, care să schimbe sensul informaţiilor negative despre acesta din articolele de presă. Sînt vizate în principal marile ziare cu domenii de Internet, agenţiile de presă, blogurile de atitudine care înregistrează trafic etc. Serviciul nu se află în clădirea Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, dar de el se ocupă direct unul dintre consilierii personali ai Elenei Udrea, respectiv Ana Maria Topoliceanu.
  În 2009, am asistat la o fraudă prefabricată, cu CNP-uri inventate, cu voturi ale morţilor, cu semnături în fals, cu Procese Verbale falsificate, cu rezultate inversate, cu mită în sediile electorale şi un proces electoral dirijat.
  Agenţii STS, SRI şi SIE ai lui Băsescu, ajutaţi de americani şi de agenţii SISROM din afara ţării, au cumpărat, au furat şi dirijat sute de mii de voturi, pentru ca rezultatele să corespundă cu cele din softul comandat de Traian Băsescu, cu 4 minute înainte de exit-poll-uri, live, în faţa naţiunii.
  Autoritatea Electorală Permanentă, din obedienţă faţă de stăpîn, a muşamalizat informaţia că au fost aproape 14.000 de votanţi multipli, sau că au existat numeroase Procese Verbale măsluite, cu rezultate inversate în favoarea lui Traian Băsescu.
  Referitor la agentul american Harry Giknavorian, acesta are relaţii strînse cu Mafia ţigănească şi cu Serviciul Secret al romilor, pe care îl finanţează din fondurile de stat americane ale CIA. Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor – SISROM este un serviciu secret, protejat şi de către Traian Băsescu şi camarila sa din SRI. Acesta este folosit la controlarea clanurilor şi a grupărilor infracţionale, prin regizarea unor scandaluri între bande. SISROM-ul îl ajută pe Traian Băsescu să cumpere voturi în cadrul etniei (vezi Clanul Bercea Mondialul).
  Serviciul Secret al ţiganilor are, în principal, menirea “să apere interesele şi drepturile etniei romilor, precum şi dezvoltarea unei reţele de informare şi comunicaţii interne şi externe”. El colaborează cu toate Serviciile Secrete clasice, respectiv: Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, structurile de informaţii ale Ministerului de Interne, INTERPOL şi EUROPOL. SISROM, avînd centrul la Bucureşti, funcţionează după reţeta clasică a structurilor de informaţii. Îşi desfăşoară activităţile “în paralel cu serviciile secrete existente şi dă raportul către U.M. 0215 (Serviciul de informaţii şi protecţie a cadrelor din Ministerul de Interne)”. Ca structură informativă, SISROM se ocupă de culegerea de informaţii din domeniile social, politic, cultural şi economic, cu accent pe următoarele problematici: emanciparea socială şi formele de dialog cu organizaţiile non-guvernamentale. Are constituite reţele de informatori, care culeg date şi informaţii din teritoriu. Acestea sînt transmise, apoi, sub formă de Note informative, dar şi de informaţii brute, direct lui Traian Băsescu.
  ,,Părinţii” acestui sistem sînt Virgil Măgureanu şi Ioan Talpeş, care au înţeles rostul SISROM, permiţînd înfiinţarea lui fără a-i crea probleme. Administraţia Prezidenţială a lui Traian Băsescu a acordat girul membrilor acestei structuri.
  Spionajul Ţigănesc SISROM – Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor din România este o structură particulară, iniţiată şi condusă discret de acelaşi Virgil Măgureanu. Acest Serviciu Secret ilegal, care funcţionează sub protecţia lui Traian Băsescu, a camarilei din SRI şi cu ajutorul oamenilor SIE de la Ambasadele României din marile capitale europene, a schimbat rezultatul alegerilor din exteriorul României, prin implicarea sa activă în direcţionarea voturilor etniei rome din Spania, Italia şi Franţa către candidatul Traian Băsescu.
  Tot agentul Harry Giknavorian este cel ce controlează SIPI – Serviciul de Supraveghere Operativă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
  SIPI, Serviciul Independent de Protecţie Internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, folosit şi de către americani, şi de către Traian Băsescu, este beneficiarul unor informaţii ale sistemului MONSAT.
  Acest serviciu captează ilegal informaţii, operaţiuni care se pot realiza fără probleme de către unii angajaţi politici ai sistemului, dar şi de către beneficiarii legali ai acestuia.
  Interceptările ilegale se pot efectua de către operatorii MONSAT, care au libertatea aproape totală de a accesa pachete de date transmise prin zecile de sateliţi ce asigură comunicaţiile dintre utilizatorii serviciilor specifice. Acest lucru se datorează tehnologiei avansate şi posibilităţilor reduse de exercitare a unui control pertinent asupra sistemului. El funcţionează după principiile de interceptare a comunicaţiilor clasice, precum telefonia în sistemul naţional.

  Astfel, operatorii MONSAT pot interveni pentru captarea unor informaţii, imediat după emiterea semnalului antenei de emisie, sau pot să capteze semnalele satelitului de comunicaţii folosit de operatorii de astfel de servicii din România ori din ţara de origine a utilizatorului.
  Cei aproape 2.000 de angajaţi ai SIPI răspund instituţional numai în faţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.
  Sistemul MONSAT are aprobarea CSAT şi utilizează informaţii şi aplicaţii americane KOFAX, Microsoft şi XEROX.
  Sateliţii americani sînt rezervaţi pentru situaţiile în care victima iese din raza în care acţionează grupările criminale, deplasîndu-se în afara oraşelor, în campinguri, la ţară etc.
  Reţeaua de sateliţi la care SRI şi SIE au acces este folosită, într-adevăr, în mod ilegal, de către personalul Administraţiei Prezidenţiale, cu acordul deplin şi sub îndrumarea Serviciilor Secrete româneşti, aflate sub comanda serviciilor străine care le-au pus la dispoziţie tehnologia.
  Elemente corupte din conducerea acestor Servicii Secrete româneşti şi din fruntea Statului Român utilizează, de cîţiva ani buni, în mod ilegal, această tehnologie împotriva propriilor cetăţeni.
  Comunitatea Naţională de Informaţii, din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, deci şi Traian Băsescu, are acces la un Sistem Informatic Integrat, racordat la toate Serviciile Speciale, şi unde sînt stocate informaţiile secrete de importanţă strategică, inclusiv cele obţinute în urma interceptărilor legale sau ilegale pe care le efectuează Serviciile de Informaţii din România.
  Această bază de date, care este permanent actualizată, este pusă la dispoziţia preşedintelui României, iar serverele în care sînt stocate datele se află într-un Centru de Management al Sistemului Informatic Integrat, care, potrivit celor stabilite printr-un document secret (Hotărîrea nr. 0216/27.10.2004, emisă de CSAT), ocupă două spaţii: unul principal, aflat în Bucureşti, şi altul de rezervă. Potrivit unor informaţii neoficiale, Centrul de Management al Sistemului Informatic Integrat este administrat de Serviciul Român de Informaţii.
  Această bază de date în format electronic, aflată în serverele Centrului de Management al Sistemului Informatic Integrat, permite Serviciilor Secrete din România să obţină, în timp real, orice informaţie despre o persoană fizică sau juridică, în funcţie de interesele urmărite.
  Funcţionarea Centrului de Management al Sistemului Informatic a fost reglementată prin Hotărîrea de Guvern nr. 952 din 14/08/2003, contrasemnată de directorul SRI. Accesul operatorilor la date este permis în funcţie de Certificatul de securitate (eliberat de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat).
  Centrul de Management al Sistemului Informatic Integrat este stabilit, printr-un document secret (Hotărîrea 0216/27.10.2004, emisă de CSAT) în două sedii: unul principal, aflat în Bucureşti – Centrul SECI şi cel de rezervă, în cadrul Biroului de Informaţii Militare (BIM) din cadrul DGIA (o structură departamentală formată din Direcţia de Informaţii Militare şi Direcţia Siguranţă Militară, din cadrul MApN).
  Brigada de Informaţii Militare (BIM) reuneşte, sub comandament unic, cele trei batalioane care funcţionaseră şi pînă acum, respectiv HUMINT, IMINT şi SIGINT.
  Brigada de Informaţii Militare a fost constituită în urma unei Hotărîri a CSAT, din 31 martie 2010, şi este subordonată direct ministrului Apărării, Gabriel Oprea.

  Beneficiarii acestui Serviciu Secret al Armatei Române sînt:
  fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga,
  actualul ministru al aceleiaşi structuri, Traian Igaş,
  ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu,
  ministrul Finanţelor Publice,
  ministrul Muncii,
  consilierul prezidenţial pe probleme de Securitate, Iulian Fota,
  preşedintele României, Traian Băsescu,
  precum şi ambasadorul SUA, Mark Gittenstein.

  Chiar dacă, oficial, singura autoritate naţională în domeniul interceptărilor este Serviciul Român de Informaţii (SRI), se ştie că Statul Român, printr-o Hotărîre strict secretă, a autorizat Serviciul de Informaţii Externe (SIE) să îşi procure şi să folosească cele mai sofisticate echipamente pentru ascultarea telefoanelor românilor şi a tuturor comunicaţiilor pe Internet, prin sistemul MONSAT.
  Serviciul de Informaţii Externe face parte din Sistemul Naţional de Apărare al României şi funcţionează în baza Legii nr.l din 6 ianuarie 1998. La 15 aprilie 2004, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a adoptat Hotărîrea nr. 0063, clasificată STRICT SECRET, prin care autoriza Serviciul de Informaţii Externe să desfăşoare activităţi de tip SIGINT (SIGINT – SIGnal INTelligence reprezintă informaţii obţinute din surse care acţionează în spectrul electromagnetic şi constau din mai multe subdomenii), pentru interceptarea comunicaţiilor efectuate prin satelit.

  Din acel moment, SIE dispune de baza legală pentru a-şi procura cele mai performante dispozitive necesare interceptărilor de voce şi date transmise prin mijloace electromagnetice (telefoane, calculatoare sau orice alt tip de radioemiţător).
  SIE se ascunde în spatele unor legi care îi permit să asculte pe oricine şi oricînd, chiar şi fără mandat.
  DGIA şi DGIPI îşi prezintă rapoartele doar miniştrilor de resort şi nu sînt controlate de Parlament.
  Atît SRI, SIE, cît şi STS, prin Marcel Opriş, au folosit în campania electorală baza sistemului MONSAT, aflat la Centrala Regională SECI de la Bucureşti, condusă din umbră de agentul Harry Giknavorian.

  MONSAT poate monitoriza orice convorbire telefonică sau transmisie de date-voce care se realizează printr-un terminal cu acces la satelit. Acelaşi lucru este valabil şi pentru telefonia fixă sau tehnologia GSM.
  Datele centralizate la sediul de campanie din Aleea Modogran au fost, astfel, operate şi trimise, cu ajutorul STS, din Centrala SECI.
  Softul folosit de BEC include o aplicaţie KOFAX, tip vierme sau tip buclă, care are drept scop redistribuirea voturilor în favoarea unui candidat prestabilit. De aceea, toate sondajele de la ieşirea din secţiile de votare care dădeau cîştigătoare PRM sau alte partide din Opoziţie nu au corespuns, deoarece au fost făcute prin luarea în calcul a unei opţiuni reale de vot, de 70%, a populaţiei, cînd în fapt aceasta nu a depăşit cota de 20%.
  Net-Consulting, în colaborare cu firma americană KOFAX (o filială CIA), împreună cu firmele Asesoft şi ASSECO, au construit, pe baza programului de la RASIROM (fosta UM 05099, în fapt, o societate patronată de SRI), un soft folosit în ultimele două campanii ale alegerilor, care conţine o cheie-buclă conspirată, pentru direcţionarea voturilor nule şi a celor de pe listele suplimentare, în favoarea lui Traian Băsescu, la ordinul SUA.
  Programul dirijează voturile dintre BEJ si BEC la orice candidat ales.
  NOTE:
  * Drug Enforcement Administration (DEA) este o agenţie federală de aplicare a legii în Statele Unite, din cadrul Departamentului de Justiţie American, însărcinată cu combaterea traficului şi consumului de droguri în Statele Unite. De asemenea, DEA, împreună cu alte agenţii americane de investigaţii, are ca responsabilitate exclusivă coordonarea şi urmărirea de către SUA a investigaţiilor legate de droguri – şi nu numai – în străinătate.
  Se ridică ceaţa pentru tot mai mulţi români.

  • Paganii s-au mai aliat cu tiganii in timpul stalinismului din Romania. Primii erau mintiile revolutionare, in timp ce ultimii erau pumnul razbunator al poporului. Asta nu e teoria conspiratiei, e criminalitate organizata pe baze etnice, dar cine s-o combata cand legea e in mainile criminalilor???

 31. TOTUL ESTE POSIBIL !
  Ce se ascunde în spatele scandalului uriaş legat de medicul Raed Arafat?
  TRAIAN BĂSESCU I-A PROMIS LUI JEFFREY FRANKS CĂ VA PUNE BANII CONTRIBUABILILOR ROMÂNI LA DISPOZIŢIA COMPANIILOR AMERICANE DE ASIGURĂRI
  Traian Băsescu dă înapoi în ambiţiile sale de a promulga pînă în luna martie noua Lege a Sănătăţii.
  Enervat de faptul că demiterea lui Raed Arafat de la conducerea SMURD s-a dovedit o mişcare ce i-a pus în cap toată societatea românească, Pazvante Chiorul caută acum soluţii de a calma spiritele, fără să pară că a fost înfrînt.
  În acest context, joi seara, în jurul orelor 21, el a discutat, mai bine de două ore, cu sfătuitorii lui de taină: nelipsitul Sebastian Lăzăroiu şi, prin telefonul special, Virgil Măgureanu.
  Pentru a ieşi cît mai neşifonat din chestiune, cei doi i-au sugerat să amîne etapa de intrare la vot, în Parlament, a Legii, programată pentru începutul lunii martie, cu încă două-trei luni, sub pretextul măririi perioadei de dezbatere publică.
  Astfel, legea va fi tocată de opinia publică pînă la epuizare, sub pretextul… democraţiei (?!), iar evenimentul cu Arafat va fi uitat.
  Sursele noastre spun că soluţia părea să îi surîdă lui Traian Băsescu, dar el se teme că prelungirea termenului de promulgare îl va supăra pe Jeffrey Franks.
  Noi am aflat că el i-a promis stăpînului de la FMI că legea, care, în esenţă, va pune la dispoziţia companiilor americane de asigurări de sănătate banii contribuabililor români, va fi promulgată în primul trimestru al acestui an.
  De altfel, discuţia publică vehementă, declanşată pe marginea legii, a provocat întrunirea de urgenţă, la Camera de Comerţ Româno-Americană (cunoscută oficină a CIA), a reprezentanţilor din România ai firmelor americane de asigurări .

  • N-au decat sa privatizeze si sa ofere americanilor ce vor. Dar noi sa nu mai platim nici un fel de taxe, iar datoria externa s-o achite persoanele care au facut parte din guvernele Romaniei care au contractat imprumutrile, in numele lor, ca persoane fizice. Si suntem chit, ne-om descurca noi cumva.

 32. Imi retrag cele spuse despre modernizarea statului, in acest caz a justitiei. Lupta anticoruptie da roade: dupa termopanele lui Nastase, astazi sunt condamnati si carnatii lui Remes. Succesuri peste succesuri!

 33. Din 89 Romania nu a fost condusa de Romani pt Romani.Ci doar de interesele celor din afara prin mana politicieniilor tradatori Romani.Daca privim in jurul nostru doar buletinul si datoriile mai sant ale noastre restul vandut iar ce a mai ramas amanetat.Este la mintea cocosului ca orice guvern capabil de a vinde Romania este sustinut de cei interesati sa o cumpere ca doar nu or sustine un guvern de politicieni cinstiti,demni si patrioti.Astia le-ar fi dat cu FLIT.Romania trebuie sa-si curete serviciile de cartite si slugoi.Apoi dat cu flit celor care cred ca Romania e mosia lor.CURATENIE GENERALA.Asta trebuie dar e greu daca nu imposibil deoarece Romanii sant naivi au fost prostiti in cei 22 de ani .Majoritatea cu chestii de genu vin capitalistii o sa traiti bine platiti bine apreciati,uau o sa vina Americanii si o sa ne faca autostrazi asta vorbea prin 90-91 ,lumea naiva, nu ne vindem tara dar au dat-o pe nimic .Apoi cu UE vai ce bine ce o sa ne fie ce nu mai pot aia de grija noastra FMI-ul la fel UN MARE FAS.INTERESE INTERESE INTERESE atat exista.Trebuie sa ne luam destinul in mainiile si munca noastra si tara inapoi.Nimeni si nimic nu ne va ajuta din afara.Lumea e o jungla.Fiecare pt el .

 34. Domnu Tudor,ne pregatim de vreun razboi?
  astazi am auzit la un post de radio o stire legata de adpotarea tacita a unui act normativ,lege,n-am retinut, cu privire la mobilizarea tinerilor intre 20 si 35 de ani in caz de necesitate.

 35. Acum cateva zile citisem un mesaj pe site-ul Antanei 3 care spunea ca se fura combustibilul dat firmelor de deszapezire. Ce aud acum la “Esential”, cum ca se fura si sarea pentru deszapezire, se platesc rovignete aiurea, se platesc taxe si impozite aiurea, iar cei ce trebuie sa serveasca populatia isi bate joc de ea in ultimul hal, imi confirma ca generatiile care vin sunt din ce in ce mai incopetente din cauza ca sistemul de invatamant si sanatate sunt distruse la ora actuala. Si ne mai miram ca de ce unii dintre guvernantii actuali sunt asa de nesimtiti dupa cum se vede din declaratiile lor si cum acestia au o gandire total gresita in privinta acestui popor. Din aceste cauze, Romania a intrat intr-un cerc vicios care o duce pe un drum foarte periculos. Daca Romania nu isi revine si daca nimeni nu va lua atitudine suntem pierduti, asta daca nu suntem deja…

 36. Cand oare, a fost Basescu interesat daca, demersurile sale au un suport legal? Pentru el o fi frustrant sa respecte legea!In machiavelismul sau, niciodata n-o sa tina cont decat de interesele-i proprii.

 37. Romania, noul Israel?
  Ce parere aveti despre acest articol ?
  Un milion de evrei urmează să devină con-cetăţenii noştri aici în ROMÂNIA
  Au de gând să ne transforme. ÎN PALESTINA!
  Interviu luat profesorului Ion Coja
  Reporter: Domnule profesor Ion Coja, în 2001 la o conferinţă ţinută la sală Dalles şi în câteva publicaţii aţi pretins că în România au fost încetăţeniţi 500.000 (cinci sute de mii) de evrei, în mare taină, fără să se publice nimic despre această veritabilă invazie. Niciun oficial nu a intervenit să vă pună la punct, să dezmintă această informaţie şi să liniştească opinia publică!

  Ion Coja: Dragul meu, noi nu mai avem opinie publică, aşa că nu era nimic de liniştit. În mod normal trebuia să reacţioneze ziarele! Să-mi ceară dovezi şi amănunte sau să mă ia la rost că alarmez lumea. Am aşteptat reacţia autorităţilor şi a ziarelor ca să aflu că m-am înşelat! Aş fi fost eu primul care m-aş fi bucurat şi aş fi suportat cu inima uşoară orice corecţie, chiar şi penală, pentru cele afirmate, numai să se dovedească a fi vorba de o alarmă falsă!

  R: De la cine aţi primit această informaţie?
  I.C.: De la o persoană din guvern, nu toţi guvernanţii de după 1990 sunt trădători de ţară. Precum şi de la un evreu de treabă, foarte bine informat, care mi-a precizat şi cifra finală a evreilor care urmează să se stabilească în România: un milion! După venirea la Cotroceni a lui Băsescu am luat legătura, indirect, prin colonelul Diomid Perciun, cu un consilier al preşedintelui informat asupra subiectului. Mi-a transmis prin Diomid Perciun că în final va fi să fie un milion de evrei care se vor stabili în România şi Republica Moldova. Ca o compensaţie, se va face unirea cu Basarabia. Acesta a fost răspunsul! Un răspuns aproape oficial.
  R: Aţi publicat un Apel al Românilor pe această temă. Tradus în engleză, depus pe la ambasade, la agenţii de presă. Care a fost reacţia?
  I.C.: Tăcere din partea tuturor oficialilor, a tuturor autorităţilor. A început Apelul să circule pe Internet însă asta a fost bine. Mi-au răspuns şi câţiva evrei, mirându-se cum de am putut imagina aşa ceva! Cică evreii din România abia mai sunt câteva mii, sunt o comunitate pe cale de dispariţie, trebuie să fii nebun să scorneşti o aşa poveste!. Ba, unul mai isteţ, Liviu Ornea, m-a luat şi peste picior: numai nişte evrei nebuni ar părăsi raiul din Israel pentru mizeria din România!. Nebun ar fi cine l-ar lua în serios pe Coja!
  R: Sunteţi în continuare convins că se pregăteşte acest veritabil exod evreiesc?

  I.C.: Nu se pregăteşte, el este în plină desfăşurare. Şi nu este exod, este invazie, făcută pe şest, ca să folosesc o expresie de argou din idiş! O invazie care se produce după o stratagemă inedită, încă neexperimentată în istorie! . Mergi la Frumuşani sau lângă Urziceni, poate şi-n altă parte, unde s-au construit deja orăşele întregi, veritabile ghetouri de lux pentru evreii mai speciali, să trăiască izolaţi de populaţia autohtonă. Asta pe lângă miile de locuinţe, apartamente şi vile, cumpărate de evrei pe cont propriu, în Bucureşti şi oraşele mai mari. Este evident că au o strategie anume, nu vin deodată toţi cei o mie de mii de evrei!. Mizează pe iuţeala lor de picior şi pe neatenţia spectatorilor, a noastră! Ca la orice scamatorie sau înşelăciune, poţi să-i zici cum vrei să-i spui! Nu mai este nicio îndoială. Am publicat de-a lungul ultimilor zece ani nenumărate dovezi, inclusiv din sursă evreiască, că acesta este planul şi că deja a pornit derularea lui! Pierdem timpul dacă îmi ceri dovezi noi!
  R: De fapt, eu v-am invitat la această discuţie sub impresia unui material găsit pe Internet, o declaraţie a unei înalte oficialităţi iraniene, Hassan Firouzabadi, foarte mulţumit să constate că, şi citez, zilele statului Israel sunt numărate, că evreii şi-au dat seama că nu mai pot să reziste presiunii arabe, musulmane, şi sunt preocupaţi de singura ieşire pe care o mai au: să se întoarcă fiecare evreu în ţara de unde a venit el sau părinţii săi! Să părăsească Israelul!
  I.C.: Cred că acest demnitar iranian ştie mai bine decât mine sau dumneata ce se întâmplă în Israel. Nu avem voie să ignorăm semnalul de alarmă pe care ni-l trimite. În Israel evreii cei mai lucizi discută despre părăsirea, măcar parţială, a Israelului. A apărut şi o denumire, un cuvânt nou – “soluţia diasporistă”, pentru a denumi această mişcare, această strămutare a câteva milioane de evrei, această Alia în sens invers. Aşa am găsit-o numită în cărţile unui evreu important: Philip Roth. Sper să le fi citit şi domnii Dorel Dorian şi Liviu Ornea! Ei m-au contestat. Îi aştept să prezinte scuze publice pentru neruşinarea cu care m-au atacat. Sunt convins că ştiau mai bine decât mine câtă dreptate aveam! Nişte.

  R: Subiectul discuţiei la care vă invit este acesta: de ce evreii n-ar avea dreptul să se stabilească în România? Drepturile Omului nu asigură şi dreptul la libera circulaţie?!
  I.C.: Nu! Drepturile Omului îţi asigură posibilitatea de a părăsi ţara în care te afli, oricare ar fi ea! Dar nimeni nu-ţi dă dreptul de a alege în ce tară să trăieşti! E absolut logic! Dacă ai plecat dintr-o ţară, te stabileşti în altă ţară doar dacă eşti acceptat. În plus – şi acesta este argumentul probabil cel mai important: nu se admite nicăieri încetăţenirea în masă, cu miile şi sutele de mii! Tocmai pentru că totul este (a) ilegal şi (b) în contradicţie cu voinţa poporului român, autorităţile recurg la secretul operaţiunii pentru a aduce în România milionul de evrei! E înspăimântător că s-au găsit printre guvernanţi atâţi români trădători, care să accepte să participe la asigurarea desfăşurării în secret a acestei vaste invazii! Suntem deja sub ocupaţie străină şi nici măcar nu ştim! Ingenioasă mutare! Repet: fără precedent în istorie! Cum toată operaţiunea s-a făcut în secret, cei care au participat la ea nu aveau cum să nu-şi dea seama că fac ceva ilegal şi teribil de imoral! Act de trădare conştientă din partea guvernanţilor!
  R: Cine sunt aceşti români trădători?
  I.C.: În primul rând cei trei preşedinţi post-decembristi! Dintre ei, în mod deosebit îl acuz pe Emil Constantinescu. Faptul că mama sa este evreică nu poate fi nici scuză, nici explicaţie, nici justificare! Va trebui să răspundă penal! Ca şi toţi prim-miniştrii de după 1996! Miniştrii de Interne mai ales. Şi mulţi alţii! Parlamentarii nu cred că au cunoştinţă de această invazie, că au discutat cumva acest subiect! Nici măcar în mod neoficial, la o cafea, între două şedinţe.
  R: Mai sunt şi alte motive pentru care vă opuneţi strămutării în România a unui milion de evrei?
  I.C.: Mai am încă un milion de motive!. Nici nu ştiu cu care să încep! Dar mai înainte de orice dă-mi voie să-ţi mărturisesc sila şi lehamitea mea, a celui care pricepe şi ştie bine câtă minciună, câtă suferinţă a produs schizofrenia evreilor sionişti care au planificat şi înfiinţat statul Israel cu un dispreţ total pentru viaţa oamenilor, inclusiv a evreilor. Mă întreb ce este acum în mintea evreilor nevoiţi din nou să rătăcească! Au în ei măcar atâta demnitate încât să le ceară socoteală celor care i-au plimbat aiurea până în Israel şi retur?!. S-au purtat două războaie mondiale pentru a se putea înfiinţa statul Israel! Cine răspunde pentru eşecul proiectului Israel în Palestina? Chiar nimeni?!

  R: Dar este oare cazul să vă preocupe atât de mult suferinţele altora, fie ei şi evrei?!
  I.C.: Sunt foarte derutat de lipsa de reacţie a evreilor de rând, a evreilor normali, aş zice. Menajamentele lor faţă de sionismul a cărui victimă sunt! Evident, victimele cele mai reale sunt evreii care au făcut Alia, adică au plecat din ţara de baştină în Palestina, să susţină naşterea şi consolidarea Israelului. Acei evrei sunt, majoritatea, decedaţi. De suferinţa lor, a dezrădăcinării, copiii lor nu ştiu mare lucru! Sunt bucuroşi acum că statul le asigură strămutarea în Europa, în Polonia, în Ungaria, în România! Numai că suferinţă evreilor, de pe urma înfiinţării statului Israel, suferinţă reală, este incontestabil mai mică, în toate felurile mai mică, decât suferinţa îndurată de alte popoare pentru înfiinţarea statului Israel. Iar printre popoarele care au suferit cel mai mult de pe urma nebuniei sioniste să ştii că noi, românii, ocupăm un loc în faţă de tot! Rândul întâi! Cu coroniţă!. Numai ruşii or fi suferit mai mult!
  R: La ce vă referiţi?
  I.C.: Ai auzit de actorul acela, Mel Gibson, care a declarat că evreii sunt vinovaţi de toate războaiele?
  R: Da, a cam păţit-o după aia. L-a costat mult această declaraţie!
  I.C.: Nu de asta-i vorba! Ci de dreptatea pe care a avut-o Mel Gibson! .Fireşte, este un mod uşuratic, colocvial, de a vorbi aşa, de toate războaiele. Nu chiar toate! În mod sigur numai două: primul şi al doilea război mondial!
  R: Chiar numai două?!. Dar în ce fel susţineţi această acuzaţie?
  I.C.: Sunt multe cărţi, mulţi autori care au promovat această idee ori au lăsat să se înţeleagă că aşa stau lucrurile!. Din fericire – dacă pot spune aşa, cei mai importanţi şi mai convingători sunt înşişi autorii evrei! Un Benjamin Friedman, de pildă. În plus, te rog să aplici regula din criminalistică: cui prodest? Cui i-a folosit? Cine a tras foloasele cele mai mari? Aşa se procedează într-o anchetă, când s-a produs o crimă. Încerci să afli cine este principalul beneficiar de pe urma dispariţiei victimei. În 99% din cazuri aşa se ajunge la autorul crimei! Iar războiul ce este altceva decât o crimă, repetată în câteva milioane de ipostaze. şi cam toţi istoricii consemnează marile câştiguri şi avantaje dobândite de evrei după fiecare război mondial! Aceste beneficii au fost încununate prin înfiinţarea statului Israel!
  R: Haideţi să ne rezumăm la români. Se poate oare vorbi de suferinţele românilor de pe urma înfiinţării statului Israel? Cu ce ne-a afectat apariţia statului evreiesc?
  I.C.: Trebuie început cu o sută de ani mai în urmă. Statul Israel s-a înfiinţat în 1948, dar ideea de a se înfiinţa un stat, o patrie pentru evrei, a fost mult mai veche, iar pentru amplasamentul unui viitor stat al evreilor au fost luate în calcul mai multe variante. Varianta cea mai agreată de sionişti a fost undeva pe un teritoriu unde locuiau ca majoritari românii. Moldova lui Ştefan cel Mare, incluzând deci şi Basarabia, şi Bucovina, şi Galiţia. Cam aici au simţit evreii că se află raiul pe pământ, cum numea Salom Alehem acest spaţiu!. Şi după 1830 a început invadarea acestui teritoriu de către evrei. Invadarea prin infiltrare a unor persoane sau grupuri mici, aparent inofensive la nivelul evenimentelor istorice. A urmat reacţia românească, discursurile lui Vasile Alecsandri, Vasile Conta şi alţii, în Parlament, articolele lui Eminescu şi ale altora, înfiinţarea Mişcării Legionare şi lupta acesteia cu trădătorii de neam din clasa politică românească. Ar trebui de urgenţă făcut un inventar riguros al pagubelor şi suferinţelor noastre de pe urma tentativei de a stabili Israelul în România. Ar fi o temă de cercetare bună pentru istoricii de la Institutul pentru Cercetarea Holocaustului, căci de un holocaust a fost vorba, un holocaust împotriva românilor!
  R: Ce rol a avut Holocaustul pentru înfiinţarea Israelului?

  I.C.: Un rol decisiv! Tocmai de aceea se spun atâtea minciuni despre Holocaust! Pentru a se ascunde faptul că a făcut parte din strategia sionistă! A fost planificat cu mai multe scopuri, în mod deosebit (1) pentru a reface solidaritatea dintre evrei, (2) pentru a anihila curentul de asimilare a evreilor printre goimii creştini, (3) pentru a crea în opinia publică acel curent de simpatie şi compasiune care să determine opinia publică să accepte înfiinţarea Israelului ca pe o soluţie binecuvântată! În plus, a mai fost şi (4) obţinerea de compensaţii de la cei vinovaţi de genocidul pus la cale de sionişti. În fine, se mai vorbeşte, cu argumente şi cu documente, de încă un mobil, cel mai cinic şi mai criminal: (5) au fost supuşi deportărilor şi exterminării evreii de calitate proastă, evreii degeneraţi, care reprezentau un lest pentru evreime!. Aceşti evrei de proastă calitate au fost selectaţi mai ales după starea lor economică precară. Pentru sionişti, evreii săraci nu merită să supravieţuiască. Sunt rebuturi umane.
  R: Cunosc această ipoteză, este cutremurătoare! Mi-e greu s-o iau în serios!
  I.C.: Şi mie! Tot ce ţi-am spus până acum sunt idei care circulă în literatura negaţionistă. Eu nu inventez nimic!
  R: Mă gândesc la evreii supravieţuitori, nu cred că ar suporta această idee şi nu ar reacţiona! Lipsa de reacţie nu cumva dovedeşte că ipoteza este total fantezistă?
  I.C.: Şi eu m-am gândit aşa. Dar mă mai gândesc şi altfel: cine să reacţioneze? Evreii şi urmaşii evreilor care au scăpat, care deci au fost aleşi, selectaţi să supravieţuiască? Închipuie-ţi că ai fi pe un Titanic care se scufundă, iar căpitanul le-ar spune pasagerilor că nu sunt locuri de salvare pentru toţi şi că este nevoit să facă o selecţie! Dacă te nimereşti printre cei care primesc un loc în bărcile de salvare, nu te mai gândeşti să întrebi, domnule căpitan, dar după ce criteriu aţi decis cine da şi cine ba?!. Aşa şi cu evreii care au supravieţuit holocaustului!. Care au fost aleşi să supravieţuiască! Mai ales că vinovăţia pentru actul exterminării în masă a sute de mii de evrei, real, a fost pasată integral asupra altora! Integral, am spus!
  R: Adică?

  I.C.: Adică există o vină a mai multora, nu numai a evreilor sionişti! Evrei mulţi au fost ucişi şi în Polonia, în Rusia, în Ucraina! Unii care se dau mai cunoscători susţin că holocaustul a fost o răfuială între evrei, care nici pe departe nu sunt un popor omogen, ci este frământat de dispute ancestrale între mai multe soiuri de evrei! Dar să nu ne depărtăm de subiectul nostru.

  R: În România care evrei au murit?
  I.C.: Nu-i treaba noastră acum, în această discuţie!. Important pentru noi este să stabilim că evreii care au murit în România anilor 1940-44 nu pot fi consideraţi victime ale Holocaustului! Citeşte definiţia dată holocaustului de experţii de la Yad Vashem. Ţine-o minte: În centrul Holocaustului a stat decizia de a ucide fiecare evreu – bărbaţi, femei, copii. Se potriveşte această definiţie cu faptele? A funcţionat vreodată în România decizia de a ucide fiecare evreu?! Nici măcar în Germania!
  R: Mda, nu se potriveşte deloc cu ce s-a întâmplat în România! Nici vorbă să fi funcţionat în România decizia de a ucide evrei! Din păcate, comisia Elie Wiesel a pornit de la o altă definiţie a holocaustului! La fel şi Institutul de Cercetare a Holocaustului! O definiţie inacceptabilă între oameni serioşi!

  I.C.: Au dat altă definiţie, înlocuind uciderea cu persecuţia! Dacă porneau de la definiţia corectă, a doua zi trebuiau să declare desfiinţată şi comisia, şi institutul acela, în care s-au oploşit nişte trădători, nişte găinari! Nişte mincinoşi! Nişte trântori mai răi şi mai jalnici decât cei ce au lucrat cândva la instiutul de istorie a PCR. Dar nici măcar definiţia pe care au propus-o nu le-ar fi dat dreptul să vorbească de un Holocaust, de un genocid! . Partea proastă este că toată această tevatură cu Holocaustul din România este direct legată de proiectul venirii acestui milion nenorocit de evrei! Cam tot ce s-a întâmplat în România de după 22 decembrie 1989 are legătură cu această invazie insidioasă, nevăzută, neauzită. Dacă nu cumva chiar şi aşa-zisa noastră revoluţie.
  R: Care ar fi legătura?
  I.C.: Este de aşteptat ca lumea românească, atunci când românii vor conştientiza ce se întâmplă cu noi, să aibă o reacţie de respingere şi de adversitate fată de evreii invadatori, nu pentru că sunt evrei, ci pentru că sunt invadatori! Această reacţie va fi mai mică, mai estompată, timidă chiar, dacă ni se bagă în cap că părinţii noştri au omorât sute de mii de evrei! Unii dintre noi se vor bucura chiar, spunând că în felul acesta, prin venirea evreilor, ni se oferă ocazia de a ne plăti de datoria cu care ne-au încărcat faţă de evrei aşa-zisele crime ale lui Antonescu şi ale legionarilor! Românul acceptă cu greu un asemenea păcat fără să încerce să obţină iertarea din cer precum şi cea de pe pământ!. Haimanalele astea sioniste şi holocaustizante vor să ne creeze un complex de vinovăţie faţă de evrei. Calcul profund greşit! Tot mai mulţi români, îndeosebi tinerii, conştientizează că de fapt evreii se fac teribil de vinovaţi, dovedindu-se că nu sunt capabili să nutrească sentimentul de mare nobleţe şi demnitate umană care este recunoştinţa! În loc să ne fie recunoscători, ei îşi fac socoteală că suntem fraieri de buni şi-şi pot bate joc de noi! Or să constate curând că iarăşi s-au înşelat!
  R: Asta sună a ameninţare!
  I.C.: Bineînţeles! Faptul de a fi în legitimă apărare şi de a-ţi ajunge cuţitul la os te face extrem de periculos! Tucidide atrăgea atenţia că un adversar adus în pragul desfiinţării, al nimicirii totale, găseşte în el resurse nebănuite de nimeni de a riposta devastator. Căci te împaci cu înfrângerea, la gândul că data viitoare vei fi tu victorios! Dar când adversarul nu vrea să te învingă, ci să te distrugă, să te desfiinţeze, atunci reacţia ta va fi de genul “mor cu el de gât”! Să nu-şi facă iluzii cei care s-au trezit aşa de uşor, peste noapte, cu cetăţenie română! Tot ce mişcă-n ţara asta le va fi duşman de moarte! Să se aştepte la tot ce poate fi mai rău! La orice! Căci vom fi în legitimă apărare!
  R: În numele cui vorbiţi aşa?
  I.C.: Sper că în numele multor români. Sau măcar în numele românilor din Vatra Românească şi din Liga pentru Combaterea Anti-Românismului, LICAR.
  R: Ce ar mai fi de spus?
  I.C.: Lucrul cel mai important: suferinţele pe care le-a adus instaurarea comunismului în România au legătură directă cu înfiinţarea Israelului! Ca şi căderea comunismului!. ştiu că se vor mira mulţi! Dar mintea sioniştilor este maladiv de întortocheată şi de combinatorie! Nu le stă mintea la frumuseţea lumii şi a vieţii, a condiţiei de om, să se bucure de ea! Ci sunt clipă de clipă chitiţi pe planurile lor pe cât de ingenioase, pe atât de falimentare pe termen lung!. Planuri atât de întunecate, departe de esenţa luminoasă a fiinţei umane. Planuri efectiv diabolice, drăceşti!
  R: E drept, evreii au dat cei mai mari campioni la şah! Se pricep la combinaţii, la anticiparea jocului cu zece mutări sau mai multe!
  I.C.: Dă-mi voie să-ţi demonstrez cu altă ocazie că te înşeli. Priceperea la şah nu este sinonimă cu inteligenţa! Inteligenţa aia care face din om minunea Universului!. E multă paranoia în jocul de combinaţii cu zece mutări înainte!. şi mergem mai departe! Ce ziceam?
  R: Ziceaţi că instaurarea comunismului are legătură cu înfiinţarea statului Israel!
  I.C.: Da, are! şi putină lume îşi dă seama! Pentru că în perioada interbelică, atunci când evreii au fost invitaţi să vină cât mai mulţi în Palestina, ca să susţină înfiinţarea statului patrie, sioniştii au constatat că majoritatea evreilor sunt oameni normali şi nu-şi părăsesc casa şi rostul lor pentru a împlini un vis poate romantic, dar mai ales nerealist, nesăbuit! Concluzia sionistă: dacă evreii noştri nu vin de bună voie în Palestina, să-i constrângem să vină! Acesta a fost, printre altele, şi rolul Holocaustului. Dar şi aşa, de la Auschwitz sau Dachau majoritatea evreilor când au fost eliberaţi au ales să plece în altă parte, mai ales în SUA, nu în Palestina! Aşa că mai era nevoie de ceva ca să-i constrângă pe evrei să-şi părăsească ograda, afacerile, relaţiile umane etc. Şi să facă Alia în Palestina sau, după 1948, în Israel. Acel ceva a fost instaurarea comunismului în Estul Europei, acolo unde trăiau cei mai mulţi evrei, iar comunismul a însemnat desfiinţarea proprietăţii personale, a iniţiativei individuale, teroare politică etc. Un adevărat infern, au spus-o toţi. Prin ridicarea vestitei cortine de fier, din acest infern nu aveai voie să pleci. Pentru prima oară în istorie s-a instituit o barieră de netrecut la graniţa fiecărei ţări comuniste. Zeci de mii de oameni şi-au pierdut viaţa încercând să treacă de această barieră fără paşaport, să ajungă în Occidentul tot mai atrăgător!
  R: Singurii care au primit dreptul să părăsească legal raiul comunist au fost evreii! Am înţeles.
  I.C.: Dar nu au avut dreptul să-şi aleagă ţara unde să emigreze, ci majoritatea evreilor au fost obligaţi să se stabilească în Israel! Unde, e drept, li se ofereau condiţii de viaţa ceva mai bune ca în ţara părăsită! De unde au venit resursele materiale? Asta e altă poveste, secundară!. Aşadar, una dintre “raţiunile superioare” care au patronat instalarea comunismului în ţările în care locuiau cei mai mulţi evrei a fost să-i oblige pe evrei să plece din lagărul de concentrare comunist. Şi nu uita că pretutindeni comunismul s-a instaurat prin evrei! Armata Roşie şi evreii!
  R: Mă mir însă.
  I.C.: Dragul meu, să nu ne pierdem în detalii, acele detalii care vin în contradicţie cu ce spun! Lasă-mă să închei, adică să fac legătura între proiectul Israel şi căderea comunismului!. Aşa cum o văd eu. Poate greşesc. Pe urmă discutăm şi detaliile! Deci: situaţia din Israel nu a evoluat cum şi-ar fi dorit multă lume, inclusiv noi, românii naţionalişti, să zicem! Nu mai zic de sionişti! E drept că Israelul s-a lăţit, s-a lărgit, în urma unor războaie care au făcut însă imposibilă pacea cu arabii. În felul acesta presiunea arabă la noile graniţe a devenit tot mai mare, explozivă în orice moment! Aşa că evreii responsabili de mersul lucrurilor în Israel au început să ia în calcul şi varianta eşecului! Din câte am aflat abia cu un an, doi în urmă, încă din anii ’70-’80 se discută serios pe această temă în mediile politice şi în mass-media din Israel, SUA. Am înţeles asta de la Philip Roth, amintit mai sus. După Philip Roth şi alţi evrei care gândesc ca el, soluţia ar fi ca evreii veniţi din Europa să se întoarcă de unde au venit, iar în Israel să rămână evreii proveniţi din ţările arabe. Fiind mai puţini la număr, aceştia se vor mulţumi cu un Israel mai mic, restrâns la graniţele din momentul înfiinţării, cele din 1948. Să luăm cazul României, al României conduse de Ceauşescu şi oamenii crescuţi de acesta: În niciun caz Ceauşescu nu ar fi acceptat revenirea în masă a evreilor plecaţi din România! În plus, nici nu prea era atrăgătoare pentru evrei acea Românie în care ei s-ar fi întors cu coada între picioare. Pentru ca revenirea evreilor în România să fie posibilă, adică să fie acceptată şi tolerată de autorităţi, de populaţie, era nevoie ca în România să se schimbe regimul naţionalist(comunist) al lui Ceauşescu şi să fie înlocuit cu un regim preocupat de valorile false ale globalizării, ale mondializării, ale multiculturalismului, ale amestecului rasial etc. Era nevoie de o Românie cu o populaţie sărăcită, descurajată, speriată de spectrul sărăciei, o Românie din care au plecat câteva milioane de indivizi de calitate, oameni întreprinzători care şi-au luat lumea în cap să scape de sărăcia din România! Au plecat vreo 2-3 milioane de români, români dintre cei mai energici, mai activi, aşa că nu se va simţi prea tare milionul de evrei care le iau locul!.
  R: Bine, dar din România nu au plecat în Israel un milion de evrei!.
  I.C.: Eh, abia de aici, de la această constatare începe tragedia care ni se pregăteşte! Căci scopul urmărit nu este numai dezamorsarea situaţiei din Israel sau chiar abandonarea Israelului şi plasarea israelienilor în ţările de origine. Ci scopul este mutarea Israelului în România! Nu la anul şi nici peste 10 ani. Deocamdată la anul şi în următorii 10-15 ani se vor îngriji ca numărul evreilor şi ponderea lor în viaţa economică din România să fie tot mai mare! Iar numărul românilor şi ponderea lor în viaţa social-economică să fie tot mai mică. Nici nu le trebuie o schimbare de nume a ţării! Nu forma contează, nu ambalajul, ci conţinutul! Iar conţinutul va fi tot mai evreiesc până ce se va atinge masa critică, dacă pot spune aşa. Masa critică necesară pentru a declara şi consfinţi caracterul evreiesc al statului numit în acte România! În realitate, caracterul românesc al acestui stat va deveni o amintire. Desigur, aşa văd eu lucrurile, la nivelul meu de informaţii şi de înţelegere a lumii în care trăiesc. Acesta este scenariul pe care îl consider că se află în derulare. Acestea sunt intenţiile unui adversar care are toate atuurile materiale în mână. Mai puţin atuurile spirituale. şi în niciun caz susţinerea la care speră orice om cu mintea întreagă! Ştiu bine că acest scenariu, pus de mine pe seama intenţiilor evreieşti, va suscita proteste, ale unui Dorel Dorian sau Liviu Ornea, ale unui Andrei Cornea sau Gabriel Andreescu ori Andrei Oişteanu. Ştiu şi că voi fi înjurat de tot felul de nerozi sau ticăloşi! Dar îi rog pe oamenii cu capul pe umeri să se gândească la două aspecte: au plecat din România în Israel 350.000 de evrei, iar de întors nu se întorc mai puţini, cum ar fi de aşteptat, ci mai mulţi! Al doilea aspect: sunt oferte în Occident, în America, prin care evreii de acolo, nu cei din Israel, sunt încurajaţi să se stabilească în România, iar Comunitatea le oferă tot sprijinul pentru instalare: circa 300.000 de dolari de căciulă. Informaţia mi-a parvenit din mediul evreiesc canadian. Aşadar, venirea în masă a evreilor în România nu se limitează la a fi o soluţie salvatoare pentru evreii din Israel, tot mai ameninţaţi de presiunea arabă, musulmană! Ci, conform dictonului românesc, potrivit căruia pe cine nu-l laşi să moară, nu te va lăsa să trăieşti, marii statregi sionişti ai evreimii se apucă iar de vechiul lor vis: Israelul pe pământ românesc!.. Cine nu pricepe şi nu simte că tot ce ni s-a întâmplat după 1990 converge spre un sens numai din perspectiva acestui scenariu, este sau imbecil, sau este plătit să servească realizarea acestui proiect netrebnic!
  R: E teribil ce spuneţi şi extrem de grav. Am totuşi sentimentul că oferiţi scenariul unui proiect de o anvergură prea mare în raport cu argumentele prezentate. În mod deosebit mi-e greu să admit că instaurarea comunismului a avut drept scop susţinerea pe plan demografic a înfiinţării statului Israel!
  I.C.: Dacă dumneata simplifici şi deformezi în asemenea hal vorbele mele, ce să mai zic de alţii?!.
  R: Cu ce am greşit?
  I.C.: Instaurarea comunismului a avut cauze şi scopuri multiple. Chiar dacă scopul principal nu a fost înfiinţarea sau susţinerea statului Israel, comunismul a fost util acestui nobil ţel! Altminteri, în mod sigur comunismul a avut drept scop deposedarea celor ce aveau. În primul rând deposedarea celor ce aveau proprietăţi funciare, rurale, imobiliare. Başca fabrici şi uzine, ateliere etc. Cu asta cred că eşti de acord!
  R: Vă dau toată dreptatea, doar am trăit din plin naţionalizarea şi instaurarea proprietăţii de stat sau a întregului popor!
  I.C.: Şi ce a urmat, ce s-a întâmplat după căderea comunismului?
  R: S-a făcut retrocedarea proprietăţilor!
  I.C.: S-o crezi dumneata! Nu s-a făcut retrocedarea proprietăţilor, ci doar s-a proclamat retrocedarea, pe hârtie, în textul unor legi încâlcite, care au făcut ca retrocedarea să se realizeze în proporţie de cel mult 10-15% către foştii proprietari! Prin aplicarea acestor legi, peste trei sferturi din averea poporului român care, chipurile, s-a retrocedat foştilor proprietari, a ajuns de fapt în proprietatea altora, a unor indivizi care nu aveau niciun drept de foşti proprietari sau de moştenitori. Iar foarte mulţi dintre beneficiarii retrocedărilor au fost nevoiţi să vândă pe mai nimic ce au primit, astfel că, prin aşa-zisa cădere a comunismului, s-a definitivat un proces început la 11 iunie 1948 prin naţionalizare: În România s-a schimbat radical regimul proprietăţii! Proprietatea funciară şi imobiliară din România, aflată la 11 iunie 1948 în proporţie majoritară în mâna etnicilor români, iar în 1990 aflată integral în proprietatea poporului român, după 1990 a trecut în proprietatea unor alogeni, printre aceşti alogeni cei mai mulţi fiind evreii!!
  R: Asta cam aşa e!
  I.C.: Să nu ne lăsăm păcăliţi: căderea comunismului a fost provocată şi controlată pas cu pas de cei care au instaurat comunismul!. Instaurarea comunismului a dus la desfiinţarea proprietăţii, iar căderea, aşa zisa cădere a comunismului a însemnat revenirea la proprietatea privată, revenirea la proprietatea privată, dar cu alţi proprietari, nu cei din 1948! Iar ca să se ducă până la capăt această schimbare de proprietari, în România s-a legiferat dreptul străinilor de a cumpăra proprietăţi imobiliare, funciare în primul rând! Odată cu legiferarea acestui drept a început palestinizarea României! Încearcă să afli cum se distribuie proprietatea funciară din România şi vei constata că este un mare secret sau că nimeni nu ştie în a cui proprietate se află pământul românesc: cât la sută este în proprietatea unor români, cât în propietatea altora: maghiari, ţigani, evrei, arabi, italieni.
  R: Italieni?
  I.C.: Am auzit de nişte italieni că au cumpărat sute de hectare, undeva prin Ardeal sau Banat, şi în loc să facă agricultură, au ras cu buldozerele stratul fertil al solului, gros de 50-60 cm, l-au încărcat în trenuri şi l-au dus în Italia! Vameşii, pentru că nu aveau nicăieri trecut pe listele lor pământul ca marfă de export, s-au mulţumit cu şpaga şi nu au taxat nimic. Literalmente au furat pământul tării! Nu s-a luat nicio măsură, nicio reacţie din partea guvernanţilor pentru a interzice în viitor asemenea grozăvii! Nu-i de mirare că se întâmplă aşa! Asta este mentalitatea străinului: să dea un tun şi s-o întindă! Cum e şi vorba aceea: “Băi, tigane, îţi arde satul!” … “Mă mut în altul!”.
  R: Cu alte cuvinte, credeţi că naţionalizarea din 1948 s-a făcut cu gândul la legile retrocedării de după 1990? Cam..
  I.C.: E adevărat că pare greu de crezut. Asta ar însemna că unii au ştiut de acest mers al istoriei! Eu, după evenimentele la care am asistat în viaţa mea, mi-am întărit impresia, să nu-i zic convingere, că cei care au inventat comunismul şi l-au instaurat, au avut tot timpul controlul acestuia, inclusiv posibilitatea de a zice “La loc comanda!”, adică de a desfiinţa comunismul! De a demonta şandramaua, butaforia comunistă! Ai văzut ce simplu au mers toate în toamna lui 1989! Singur bietul Ceauşescu a luat în serios toată povestea şi a crezut în viitorul comunismului, măcar în varianta sa românească! Desigur, puţini, foarte puţini evrei au ştiut care va fi soarta comunismului inventat de Ei, şi când spun Ei nu am în vedere numai evrei! Unul dintre cei care au ştiut, cred că a fost “cel mai important evreu din Europa”! Îţi aduci aminte expresia asta? Despre cine este vorba?.
  R: Wilhelm Filderman, preşedinte al comunităţii evreieşti pe vremea lui Antonescu!. Dar de unde ştiţi că ştia?
  I.C.: Mi-am dat seama când am aflat că a scris nişte memorii pe care le-a lăsat în păstrare secretarului său cu indicaţia ca aceste memorii să fie predate Academiei Române atunci când va cădea regimul comunist din România. ştia că secretarul său, ceva mai tânăr, are toate şansele să apuce căderea mascaradei iudeo-comuniste! Mai vrei argumente? Fă bine şi mai citeşte o dată, pe http://www.ioncoja.ro, măcar textul intitulatRomânia, colonie a Israelului? Completează de minune discuţia noastră. Dar nu încheiem discuţia noastră fără să-ţi ofer o informaţie extrem de elocventă în sensul celor de mai sus: de câţiva ani, ofiţerii SRI au primit ordinul ca, în prezentarea cazurilor pe care le cercetează, cazuri care privesc siguranţă naţională, să nu mai facă menţiunea numelui pe care l-au purtat la naştere infractorii sau suspecţii urmăriţi, să nu mai precizeze că aceştia şi-au schimbat la un moment dat numele. Ei sau părinţii lor!. Ştii care a fost unul din motivele pentru care Ceauşescu şi-a atras ura lor, a celor care l-au ucis în ziua de Crăciun? Dăduse în 1988 Ceauşescu un pricaz prin care fiecare cetăţean cu funcţii mai importante în Partid sau în Stat trebuia să facă în scris o autobiografie cu menţiunea expresă a oricărei schimbări de nume intervenită la rudele foarte apropiate: părinţi, bunici, fraţi, copii, socri, cumnaţi etc. Şi să menţioneze la fiecare numele purtat la naştere şi locul naşterii. Unii au refuzat sau au tergiversat depunerea acestei auto-denuntări (căci aşa ceva era în fond!). S-a cam luat de gânduri când a văzut Ceauşescu cât de mulţi erau cei ce aveau de ascuns o schimbare de nume, tipică celor care au avut o misiune de executat împotriva celor al căror nume l-au împrumutat. Oameni care îşi ascund trecutul şi viitorul!
  R: Îşi ascund viitorul lor? Asta cum vine?!
  I.C.: Adică au de ascuns nişte intenţii sau angajamente ostile ţării, românilor!. Cumva nu ţi-e clar cine a avut de ascuns aşa ceva? Nu evreii ca Alexandru Graur sau Ştefan Cazimir, ai căror părinţi şi-au schimbat numele ca semn al adeziunii lor la valorile autohtonilor, ca evrei pământeni cum s-au considerat! Ci evreii sionişti, cominternişti. Vrei nume?
  R: Numai nume de morţi! Să nu avem probleme cu tribunalul.
  I.C.: Ai văzut dumneata evreu mort?!. Aşa-i că n-ai văzut?! Nu mor, se prefac, domnule!. Dar cine-i mai crede?!
  R: O ultimă întrebare: de ce îl acuzaţi pe Emil Constantinescu mai mult decât pe ceilalţi preşedinţi?
  I.C.: Nu-i mai breaz niciunul, la urma urmelor! Băsescu a ajuns preşedinte pe voturi furate! Nici Emil Constantinescu nu a avut voturile necesare pentru a deveni preşedinte! Oricât am fi noi de proşti sau zevzeci, românii nu aveau cum să-şi aleagă un asemenea preşedinte, un ins atât de şters, fără pic de sare şi piper, gol şi artificial în tot ce spune!. El a fost impus, cu pretextul că în felul acesta ne obişnuim cu ideea de alternanţă democratică la putere etc., etc. Bla-bla-uri. În realitate, în 1996, Iliescu, sfătuit sau convins de americani, a acceptat să se declare învins, deşi avea cele mai multe voturi, cu condiţia ca după patru ani să se întoarcă la Cotroceni. Emil Constantinescu şi Convenţia Democratică a acceptat să facă ceea ce Iliescu şi PDSR, în legislatura 1992-1996, s-au eschivat să facă, anume să legifereze vânzarea de terenuri către aşa-zişii investitori străini, către străini, deci! Pe scurt, evreilor! O dată legiferat acest act de trădare naţională, s-a putut începe şi încetăţenirea frauduloasă a evreilor. Primii 500.000 (cinci sute de mii) de evrei au fost încetăţeniţi pe vremea lui Emil Constantinescu! Acesta este marele său “rol” istoric! A acceptat invazia evreiască în România! În legislaţia 1992-1996 s-a discutat în comisia de politică externă a Senatului, din care făceam parte, posibilitatea ca România să ofere găzduire, temporară, pentru 300.000 în caz de forţă majoră! Am fost toţi de acord!. Acum îmi dau seama că a fost un prim test pentru a sonda terenul. Ni s-au dat şi explicaţii: 300.000 reprezintă capacitatea de cazare a hotelurilor din staţiunile turistice. Când vor fi luaţi la întrebări acei evrei încetăţeniţi în mod fraudulos, infractori în fond, ei vor spune că au plecat din România fără voia lor, că i-au silit autorităţile comuniste din România, că ei nu au renunţat niciodată la cetăţenia română. Acest alibi – dacă-l putem numi aşa, le este întărit de raportul lui Tismăneanu, care spune numai minciuni despre evreii din România acelor ani, minciuni orientate însă de o idee: să facă din revenirea evreilor în România un act de reparaţie a unei injustiţii! În raportul lui Tismăneanu evreii sunt declaraţi victime ale regimului comunist!. Nici că se putea o minciună mai cinică!. Acest raport este însă opera lui Traian Băsescu! Asta uită lumea sau nu pricepe!. Băsescu, sfidând întreaga societate românească, l-a desemnat pe netrebnicul de Tismăneanu să-şi bată joc de noi şi de morţii noştri!. Minciună organizată: cu câţiva ani în urmă, Dorel Dorian, comentând Apelul nostru, adică informaţia că sute de mii de evrei se pregătesc să ne cadă pe cap, afirmă dl. Dorian că nici vorbă de aşa ceva. Deşi, în principiu, zicea tot el aşa, într-o doară, vreo trei sute de mii de evrei, dintre cei plecaţi, nu au renunţat niciodată la cetăţenia română! Aşa că aceştia sunt mai departe la fel de cetăţeni români ca şi mine sau dumneata!. Absolut neruşinaţi! Fiii minciunii, le-a spus bine Cine le-a spus aşa! Precizez însă, în încheiere: nici termenul revenire nu este corect. Termenul corect este invazie, invazie perfidă, dezonorantă, făcută pe ascuns, hoţeşte, fără acoperire legală, lipsită şi de legitimitate! Dar mai ales lipsită de demnitate!.
  R: Vă mulţumesc pentru discuţia pe care aţi avut amabilitatea să.
  I.C.: Să nu uit! Situaţia care ni se pregăteşte este agravată de faptul că acest milion de evrei înseamnă circa opt sute de mii de alegători, care vor vota foarte disciplinat, grupat. Ei vor putea să basculeze rezultatul alegerilor din România şi să impună guvernul pe care îl vor dori! Adică vom intra sub un jug străin, alogen, israelit, cum nu am mai fost nici sub ocupaţia sovietică sau fanariotă!
  R: Credeţi că intenţia guvernului de a introduce votul de la distantă, prin corespondenţă, are legătură cu încetăţenirea acestui milion de evrei din România?
  I.C.: Ai perfectă dreptate! Nu m-am gândit, dar sigur despre asta este vorba, pentru ei s-a făcut legea şi nu pentru românii din diasporă!. Nu uita că aceşti români s-au trezit reprezentaţi în Parlament prin evreul Raymond Luca, un individ de o mediocritate deplină, cu resentimente anti-românesti pe care nici nu se gândeşte să le ascundă! Iese cu ele în târg şi nimeni nu-i dă una după ceafă! Avem români de mare calitate în diasporă! Ce a fost în mintea PNL-ului când au desemnat un asemenea candidat?! Un neisprăvit!.
  R: Neisprăvit – neisprăvit, dar evreu!
  I.C.: Şi nu se găsea un evreu de ispravă?!. Le recomandăm eu o sută! Un .milion chiar!
  R: Există soluţie la această problemă?
  I.C.: La orice problemă există soluţie. Cu condiţia să existe voinţa de a găsi soluţia, de a rezolva problema.
  R: Dacă aţi avea puterea de a decide, ce aţi propune?
  I.C.: Nimic altceva decât transparenţă totală! Doar tot Occidentul asta ne cerea, celor din lagărul comunist înainte de 1990: transparenţă şi iar transparenţă, glasnost! Cine vrea să facă carieră politică şi cine este deţinătorul unor bunuri materiale care depăşesc o anumită valoare, să fie obligat să-şi facă cunoscută naţionalitatea. Chiar dacă el se declară român! Adică să ştim ce au fost toţi ascendenţii din familia sa! Cu toate schimbările “strategice” de nume produse vreodată! Într-o ţară ca România, care dă atât de multe facilităţi minorităţilor naţionale, a cere să cunoşti etnia cetăţenilor care aspiră la funcţii şi poziţii privilegiate nu este o discriminare. Ci ţine de dreptul poporului român de a-şi prezerva identitatea şi continuitatea ca factor decisiv al istoriei ce se desfăşoară între hotarele României! Dreptul de a asigura “conţinutul” românesc al României. Acest drept este în acelaşi timp obligaţia fundamentală a clasei politice. Nu am nimic împotrivă ca un cetăţean român, de etnie patagoneză, să ajungă preşedintele României, dacă merită şi este atât de potrivit pentru această funcţie. Dar când trei preşedinţi la rând, toţi vinovaţi de mari crime împotriva poporului român, au tangenţă cu aceeaşi etnie, patagoneză sau marţiană, coincidenţă aceasta miroase a lucru necurat. E ca şi cum cineva ar câştiga de trei ori la rând premiul cel mare la Loto!. Cât ne mai lăsăm prostiţi?!
  Una din lecţiile istoriei noastre este aceea că mult rău ne-au făcut o serie de alogeni care şi-au ascuns etnicitatea. Au fost şi mulţi alogeni care au făcut numai bine ţării, dar aceia nu şi-au ascuns ascendenţii, apartenenţa la altă etnie! Binenteles că mult rău ni l-au făcut românaşi de-ai noştri, dintre cei mai neaoşi! Nu generalizăm în niciun fel! Tocmai de aceea, pentru a nu generaliza în mod abuziv şi prostănac, trebuie să ştim adevărul despre fiecare individ, măcar despre politicieni şi despre marii proprietari! Nu văd de ce un om serios, mânat de intenţii cinstite, ar face un secret din apartenenţa etnică a părinţilor săi! Recunosc dreptul oricărui cetăţean român de a se declara etnic român! Chiar dacă ambii săi părinţi au avut altă conştiinţa etnică! Pe un astfel de concetăţean îl preţuiesc cu un plus de simpatie şi solidaritate civică. Cu condiţia de a nu face un secret din apartenenţa părinţilor săi la altă etnie! O asemenea împrejurare trebuie să fie cunoscută măcar pentru a fi preţuită şi mai mult, aşa cum se cuvine, disponibilitatea persoanei respective pentru o angajare civică în folosul comunităţii româneşti.

  Articol preluat de pe fatanevazutaalumii.blogspot.com
  Pentru cei ce nu i-au dat atentie,nu l-au citit…”Organizatia”…fara scrupule isi face treaba.
  Deosebit,interesant si la general,dar si la particular!…
  Greseala fatala a lui Ceausescu… au fost mai multe.
  În primăvara lui 1989, Nicolae Ceauşescu a anunţat că România şi-a încheiat plata datoriei şi nu mai este nimănui datoare.

  Mai mult, Ceauşescu a făcut să se voteze o lege prin care i se interzicea guvernului român să mai apeleze la credite străine, să se îndatoreze, aşadar. Totul având drept scop să ferească ţara, în viitor, de riscurile pe care cu atâtea sacrificii le-a înfruntat în anii ’80, anii atât de cumpliţi pentru noi toţi, când Ceauşescu, somat de creditori, a angajat societatea românească în cursa contra-cronometru de plată a datoriilor. Mi-aduc bine aminte de tonul cu care “Europa liberă” a comentat, la început, această situaţie: ni se prevedea un faliment total, falimentul unor neputincioşi, al unor prăpădiţi care au contractat, cu inconştienţă, datorii peste puterile lor de a le returna! Iar faptul că paralel cu plata datoriilor se continuau giganticele investiţii – canale de navigaţie, centrală atomică, metrou, noul centru civic, hidrocentrale, etc. – părea dovada certă a nebuniei megalomane a lui Ceauşescu şi a laşităţii noastre că îl suportăm!
  Prin anii ’87 – ’88, tonul “Europei Libere” a devenit altul: i se reproşa acum lui Ceauşescu nu incapacitatea economiei româneşti de a-şi plăti cheltuielile, ci i se reproşa însuşi faptul că ne plătim datoriile, căci aceasta ar fi fost o mare prostie, zicea alde d-l Orăscu, doar toate celelalte ţări trăiesc bine mersi fără să-şi achite creditele primite, ci numai dobânzile.
  Am constatat astfel, cu mare uimire, că, în loc să fie apreciată ca un act de corectitudine, plata datoriilor înfuria anumite persoane sau instituţii, stârnea comentariile cele mai înveninate.
  Ca persoană care am fost crescut în teama de a nu rămâne cuiva dator, n-am prea înţeles, la început, această ciudată atitudine. Mai apoi, cugetând oareşicât, am înţeles un adevăr simplu despre cei care trăiesc din a-i împrumuta pe alţii, despre cei care trăiesc din câştigul astfel realizat, adică cămătarii: bancherii te împrumută nu ca să le restitui cât mai repede banii, ci ca să le rămâi la nesfârşit dator, plătindu-le cu regularitate numai dobânzile.
  Drept care mă întreb cu maximă ingenuitate: ce s-ar întâmpla cu finanţele mondiale dacă toate ţările ar proceda cum a procedat România în primăvara anului 1989? Să ne imaginăm că toţi datornicii şi-ar plăti datoriile şi ar hotărî, prin lege, să nu mai facă alte datorii! În ce s-ar transforma sumele imense ce s-ar aduna astfel în depozitele băncilor dacă nimeni nu va mai apela la bănci, să se împrumute! În ce altceva decât în mari grămezi de hârtie inutilă?!.
  Cu alte cuvinte, România devenise, în primăvara anului 1989, o mare primejdie pentru finanţele mondiale, pentru cei dedulciţi la traiul din camătă, trai nemuncit! Primejdia constând în puterea exemplului, a forţei de contagiune pe care ar fi putut-o avea “modelul românesc”!.
  Mi-am dat seama de asta şi din înverşunarea deplasată cu care “Europa liberă” si “Vocea Americii”au comentat momentul eliberării României de povara datoriilor externe. Nimeni, în Occident nu s-a grăbit să ne felicite. Dimpotrivă! Iar când Ceauşescu şi-a exprimat dorinţa, dar şi putinţa ca România să iasă pe piaţa de credite, acordând împrumuturi cu o dobândă mult mai mică decât cea îndeobşte practicată, pentru a dovedi astfel umanismul societăţii pe care o reprezenta, mi-am dat seama, cutremurat, că Nicolae Ceauşescu, şi-a semnat sentinţa de condamnare la moarte!
  Cred că acest gest, de sfidare şi de demascare a marii finanţe mondiale, a dus cel mai mult la acea concertare de forţe care au reuşit, profitând de generozitatea şi puterea de sacrificiu a tineretului român, nu numai să-l dea jos pe Ceauşescu de la putere, dar să-l şi pedepsească personal, fizic, pentru insolenţa sa.
  Cu consecinţa, “firească”, a revenirii României, cuminţită, în rândurile ţărilor îndatorate până la gât marii finanţe, dând astfel putere de contagiune altui exemplu: cine va mai încerca vreodată, în Europa de Est sau în Africa, în America Latină sau în Asia să procedeze ca Nicolae Ceauşescu, ca el o s-o păţească!
  Tare aş fi curios să ştiu cât a costat această debarcare a lui Ceauşescu! KGB-ul, la ale cărui servicii a apelat marea finanţa mondială, este o instituţie serioasă, care ţine la preţ! La fel şi celelalte. Mai puţin securitatea română, care, bucşită cum era cu imbecili la toate nivelurile sale, nu este exclus să-şi fi dat concursul pe gratis, din patriotism, convinsă că se pune în slujba poporului român!
  De plătit, fireşte, noi vom plăti costul înlăturării lui Ceauşescu şi-l vom plăti înzecit, însutit, înmiit, poate.
  Aşa nerod şi troglodit cum ne plăcea nouă să-l credem pe Ceauşescu, acesta a înţeles totuşi un lucru pe care noi, mult mai deştepţi cum ne-a făcut revoluţia, ezităm să-l recunoaştem, ca să nu ne facem de rîsul lumii. Adică ezităm să-i recunoaştem lui Ceauşescu vreun merit, cât de neînsemnat. Eu unul i-aş recunoaşte deci lui Ceauşescu şi unele merite, măcar pe acela de a fi înţeles relaţia strânsă, în lumea de azi şi de mâine, între suveranitatea naţională şi mărimea datoriei externe a unui stat.
  M-am dumirit de aceasta deunăzi, când Parlamentul nostru a aprobat să ne împrumutăm cu vreo 300 de milioane de dolari şi nu a tresărit aflând că Fondul Monetar Internaţional ne va acorda acel împrumut numai dacă vom respecta nişte “indicaţii superioare”.
  Am scăpat de dracu’, şi am dat peste ta-su! Aşa se face că am scos şi o Constituţie în care se afirmă principiul sacrosanct al suveranităţii naţionale, dar am legat această suveranitate numai de inviolabilitatea hotarelor, care interzice armatelor străine să calce pământul sfînt al Patriei.
  Chiar nu au înţeles parlamentarii noştri din Constituantă că agresiunea militară a încetat să mai fie la modă? Că este un procedeu tot mai primitiv pentru sensibilitatea omului modern, tot mai desuet şi mai ineficient? Mult mai curată se dovedeşte a fi agresiunea financiară, arma cea mai subtilă şi mai productivă la acest sfârşit de mileniu! Lumea s-a deşteptat, s-a săturat de violenţă, de sânge! De generali şi colonei!
  Drept care, în locul acestora şi în acelaşi scop, pământul este bântuit în lung şi în lat de experţii financiari ai Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale pentru, sanchi! Dezvoltare, şi alte “agenturi”!
  Asta, fireşte, după ce prin diverse mijloace, inclusiv propulsarea de agenţi ai marii Finanţe în fotolii ministeriale ori prezidenţiale, ţara vizată este adusă în situaţia de a cere ea însăşi, cu căciula în mână, împrumuturi şi investitori. (La drept vorbind, ce este investiţia străină altceva decât un împrumut pe care te obligi să nu-l mai returnezi, ci doar să-i plăteşti creditorului dobânzile?) Astfel că suveranitatea noastră naţională, de care se umflă-n piept Constituţia română încă de la primele rânduri, în curând va fi, cu concursul senin al Parlamentului României, numai vorbe în vânt! Va fi cel mai trist neadevăr din câte neadevăruri cuprinde Constituţia României, săraca!
  Căci s-a ajuns la o situaţie paradoxală şi extrem de primejdioasă pentru un viitor românesc al copiilor noştri: deşi noi, în România, ne îndreptăm spre o economie de piaţă, deşi ne privatizăm care mai de care, grăbindu-ne să lichidăm proprietatea şi economia de stat, datoria externă care se acumulează în această perioadă de privatizare nu are şi ea un caracter privat, ci este o datorie de stat, a ţării, a poporului român!
  Cum şi când se va achita de aceste datorii statul român, de vreme ce rolul şi puterea sa în economia noastră urmează să se diminueze în mod sistematic şi programat’??! Cine a programat această cacealma a privatizării în folosul oricui, numai în folosul ţării nu?!
  Sigur, vor sări câţiva deştepţi să ne aducă aminte că şi guvernul S.U.A., statul american, deci poporul american, are câteva sute de miliarde de dolari datorii faţă de aceeaşi finanţă mondială, faţă de aceleaşi bănci la care suntem şi noi, din nou, datori! Dar, vor uita acei deştepţi să ne precizeze, neştiutori cum suntem, că acele bănci sunt bănci americane, occidentale, interesele lor – ale băncilor şi ale statului american fiind foarte coincidente! Nu am nimic împotrivă să se îndatoreze statul român la Banca Naţională a României sau la Banca Dacia Felix! Să se îndatoreze la mine şi să-i pun eu condiţiile în care accept să-l creditez!
  Fireşte, Ceauşescu trebuia dat jos! Şi încă cu mult înainte de decembrie 1989! Şi cel mai bine era dacă s-ar fi dat singur la o parte!
  Din păcate, aşa cum s-au petrecut lucrurile, de dispariţia lui Ceauşescu nu a ajuns să profite poporul român, aşa cum era firesc, adică să profite cei ce au suferit de pe urma lui Ceauşescu, ci au ajuns să profite duşmanii neamului românesc, aceiaşi care profitaseră şi în anii grei când, prin corvoadă naţională, le-am plătit îndoit şi întreit creditele cu care ne-au momit şi ne-au pricopsit în anii ’70!
  Acum, când, scăpaţi de datorii, se cuvenea să trăim şi noi ca oamenii, ne-am trezit iar cu ei pe cap, cu aceiaşi binevoitori, veniţi să ne dicteze cum să se facă reforma! Această turnură tragică a lucrurilor de după 22 decembrie 1989, ora 12, a fost posibilă prin acţiunea criminală, repet: acţiunea criminală a unor persoane ce pot fi nominal identificate! Scopul principal al acestora a fost, în modul cel mai clar, să aducă din nou România în rândurile ţărilor îndatorate la finanţa mondială. Adică scopul urmărit şi, în parte, deja atins, a fost pierderea suveranităţii naţionale româneşti.
  Au azmuţit asupra noastră o mână de exaltaţi maghiari sau secui şi noi am crezut că aceştia sunt cei ce atentează la suveranitatea naţională a românilor. Din nefericire savanţii care au gândit Constituţia României nu au fost nici ei mai deştepţi, astfel că nu şi-au pus problema suveranităţii naţionale decât în termenii constituţiilor din secolul al XIX-lea, făcând din Constituţia noastră un corect compendiu al acestor texte. Nici un semn din partea acestor autori că ar fi înţeles adevăratele primejdii, de azi şi de mâine cu care se confruntă Ţara . Acesta fiind unul din motivele pentru care am votat împotriva acestei constituţii.

  • Dar n-ar fi mai bine sa se coalizeze toate popoarele si sa nu mai plateasca nimic? Sau sa-i puna sa plateasca datoriile exact pe-aia de le-au facut?
   Io zic c-asa-i mai corect!
   Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte, tot mai platim pentru ca bunicii nostri au luptat in Rasarit.
   Uitati-va si voi la fata irodului, nu vi se pare ca seamana cu ana pauker matoala?
   😀

 38. Cred ca are baza legala sa adopte masuri de urgenta.Se vede clar ca nu vrea(acu’ce interes are e alta treaba).Serviciul meteo il anunta din timp.De ce nu se cumpara utilaje performante tocmai ptr a nu mai fi atata timp tara sub nameti?!Si ptr numele celui de sus,ce presedinte de tara prefera sa aiba propia populatie ingropata sub zapada?…Bravo celor care-si ofera ajutorul in aceste momente grele(pe de alta parte au dreptate si cei care spun “ba,daca eu ies si fac asta,guvernantii care traiesc din taxele platite de mine,de ce nu fac ceva?)…Hai sa vedem(in caz ca in Transilvania va ninge tot asa de tare)cum vor reactiona autoritatile(daca si atunci vor spune ca nu se asteptau,etc…)

 39. Astept de foarte mult timp sa dezaprobati public sau macar sa va deziceti de unele emisiuni ale trustului din care faceti parte. Ma refer la acea emisiune in care au fost prezentate imagini cu o persoana dezbracata, fara acordul acesteia. Nu va puteti face ca nu vedeti. Lucrurile trebuie judecate cu aceeasi masura atunci cand vorbim de moralitate, bun simt, respect fata de oameni, etc.

 40. Buna seara domnul Radu Tudor,

  Inainte de toate as vrea sa imi cer scuze pentru ca mesajul meu nu se refera strict la materialul postat de catre dvs.

  De 5 zile ascult in toate emisiunile Antenei 3 diverse motivatii si pareri in legatuta cu justificarea neanuntarii starii de alerta si ma minunez ca nici unul dintre moderatorii acestui post nu au pus mai multe intrebari in legatura cu sumele de bani care trebuie dislocate de la fondul de rezerva a Guvernului in aceasta situatie. In cunostita de cauza va comunic ca sunt sume financiare importante si sper ca informatiile si semnalele pe care vi le transmit prin acest mesaj sa va atraga atentia. De asemenea, as vrea sa va mentionez ca in cei 3 ani de Facultate de Geografie pe care i-am terminat cu brio am aflat ca toate prognozele meteo sunt aferite in baza unor masuratori in medii semi-controlate. Acest fapt este cunoscut de catre specialistii ANM, dar din pacate ignorat. Din fericire, sau din pacate nu ii pot condamna pe acesti specialisti pentru ca vina nu este a lor, ci a sistemului de invatamant care se axeaxa mai mult pe comunicarea informationala dintre profesor si elev decat pe mult necesara pregatirea practica si mai ales documentarea individuala.

  Inchei acest mesaj cu felicitari si multumiri pentru corectitudinea profesionala si dedicatia ce o aveti pentru aceasta meserie pe care am practicat-o si eu o perioada de peste 12 ani.

  Cu multa stima,
  Adrian CONSTANTIN

 41. Licitatiile pentru deszapezire ar trebi sa fie castigate numai de cei care au utilaje ca tarile nordice.Asta se poate impune prin caietul de sarcini.Cu niste improvizatii si niste utilaje vechi si de tot felul deszapezirea se face scump ,prost si cu intarziere.In rest putem vorbi de incompetenta ,hotie si vorbe de badjocura de genul ca iarna nu-i ca vara.

 42. Aprilie 2005 Dumitru Prunariu fost ambassador la Moscova primeste ordin scris de la domnul Leustean in numele lui Mihai Razvan Ungureanu san u mai abordeze sub nici o forma problema tezaurului confiscate de rusi in 1918 ! De ce ?
  Mai 2006 MRU declara ca cetatenii din asa zisa Republica Moldova vor besc o varianta a limbii romane,un fel de light Romanian dand apa la moara rusilor care sustin ca acolo nu traiesc romani ci moldoveni.De ce sustine Mihai Ungureanu asa ceva care adduce grave prejudicii Romaniei ? Si acum este premier ? Poate actualul premier sa fi fost o CONSERVA a RUSIEI reactivata ? !Este adevarat ?

 43. Decembrie 1989-Mihai Ungureanu membru CC al UTC trimis la Congresul CC in calitate de delegat de la Iasi sa-l aplaude pe dictatorul Nicolae .Ceausescu ,intocmea liste negre cu studenti protestatari ? El devenise oare ociul si timpanul Securitatii ?
  Nu este rusine sa fi armean,rus,evreu ,tatar ,turc,machedon,etc. Suntem mandrii cu aceste etnii ! Si atunci ! de ce Maihai Ungureanu incearca sa ascunda acest lucru ? Evreii au dat lumii pictori celebri,ziaristi celebrii,actori celebri,actori celebri,bancheri celebrii dar si ingineri ,arhitecti buni,etc.Si atunci ?
  Ce semnifica pentru Romania faptul ca Mihai Ungureani este MASON ? si se pare ca nu este un ucenic sau o calfa !Si atunci ?
  A fost ajutat in ascensiunea sa de Mark Rich ? Cine este Mark Rich ? Nu cumva este unul din viitorele reptile care vor pune gheara pe Rosia Montana sau este o minciuna ?
  Este adevarat ca atunci cand a venit la conducerea Ministerului de Externe a dorit cu orice prêt sa puna la loc de cinste portretul lui Ana Pauker? Pentru cine nu stie Ana Puker a fost cetatean sovietic de etnie evreu care a fost instrumentul lui Stalin de distrugere a Romaniei dupa 1946. Ana Pauker a fost ce coincidenta ,ce intamplare , agent NKVD ,adica de spionaj al URSS in Romania .De ce dorea sa puna la loc de cinste portretul lui Ana Pauker ?Reprezentantii AEEEPE i-au cerut public sa –l dea joc si MRU a refuzat !De ce ?

 44. Octombrie 2005 acord dintre guvernele Romaniei si Ungariei conceput de Ungureanu si bagat pe sub masa la semnat in cadrul primei reuniuni guvernamentale Bucuresti-Budapesta ,o parte din averea Fundatiei private Gojdu ramase in Ungaria a fost transferata illegal statului maghiar ,in ciuda opozitiei Bisericii Ortodoxe Romane ,executoarea testamentara care a cerut respectarea Testamentului lui Emanuil Gojdu.

Leave a Reply