Infrastructura de telecomunicaţii şi industria de telecom se află la o răscruce de drumuri în România, întrucât autorităţile trebuie să susţină jucătorii din sector pentru ca aceştia să poată consolida avantajul infrastructurii locale şi să îl menţină în anii ce urmează, a explicat Murielle Lorilloux, CEO, #Vodafone România, în cadrul videoconferinţei ZF Digital Summit `20.

„Trebuie să ne gândim că infrastructura de telecomunicaţii va fi critică şi în anii următori. Avem active bune în industrie, dar dacă mergem înainte cum putem face să consolidăm acest avantaj? Oricât de mult am avut o călătorie de succes, trebuie să ne asigurăm succesul pentru viitor. Trecem în 2021 şi suntem la o răscruce de drumuri. Este foarte important să ne întrebăm cum consolidăm industria pentru că va fi unul dintre cei mai importanţi factori în ceea ce priveşte digitalizarea şi modernizarea României şi vom face investiţii în continuare pentru a consolida calitatea conectivităţii în România”, a declarat Murielle Lorilloux.

Cu toate acestea, şefa Vodafone a atras atenţia că reţeta prin care statul aşteaptă iar jucătorii din mediul privat investesc nu mai poate fi una sustenabilă în totalitate în continuare, întrucât companiile de telecom au nevoie de sprijin.

Trebuie să ne bazăm pe susţinerea autorităţilor pentru că nu cred că vom putea să o facem doar pe fondurile industriei private. Am făcut asta până acum, dar cred că avem atât de multe zone în care trebuie să investim şi atât de multe provocări încât avem nevoie de susţinerea autorităţilor pentru a avea strategia potrivită în ceea ce priveşte cadrul legislativ. Sperăm că vom putea să ne bazăm pe fondurile de reconstrucţie de la UE. Acele fonduri nu pot uita de sectorul telecom şi trebuie să ne susţină să îmbunătăţim acoperirea reţelei, să îmbunătăţim acoperirea în zonele rurale sau să accelerăm lansarea 5G”, a adăugat ea.

Murielle Lorilloux a subliniat că traficul pe reţeaua #Vodafone a crescut cu 45-65% în 2020, scrie zf.ro.

Ea nu a precizat nimic in legatura cu utlizarea echipamentelor chinezesti Huawei, dezavuate de actualul guvern si de alti parteneri si aliati euroatlantici, in retelele #Vodafone Romania.

 

 

2 COMMENTS

  1. Vrea bani ? Donatie? Pomana?Vodafone are bani…
    …poate un parteneriat din care si Statul Roman sa castige.

  2. Asa bre, varsati bugetul de stat la privati! In loc sa aveti grija de tot ce inseamna parteneriat contribuabil-buget stat cu stimulentr pentru cei care isi indeplinesc sarcinile in parte din timpul stabilit precum 30 martie an in curs pentru taxe si impozite, sau, costul pentru placarea locuintei sa fie scazut un procent de la impozit, un beneficiu intors spre cetatean din toata investitia pentru stat, ceea ce nu se intampla inca, varsa tot la privat ca privatii sunt siluitii in orice obligatie de stat si nu cetatenii!

Leave a Reply