Ministrul de externe italian Antonio Tajani a comparat mişcarea islamistă Hamas cu naziştii şi a subliniat că poporul palestinian însuşi este o victimă a Hamas, relatează vineri DPA.

Militanţii Hamas ”nu sunt diferiţi de nazişti. Ei sunt laşi. Un soldat nu ar decapita un bebeluş de 2 luni. Şi din Gaza continuă să fie lansate rachete. Hamas trebuie să înceteze să lanseze rachete spre Israel, altfel este evident că va exista un răspuns”, a spus Antonio Tajani într-un interviu pentru cotidianul italian La Stampa.

Combatanţi din gruparea Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza din 2007, au lansat sâmbătă un atac violent asupra Israelului, ucigând peste 1.300 de persoane şi rănind alte cel puţin 3.000 din sate şi oraşe din sudul acestei ţări.

Israelul a răspuns cu un bombardament masiv asupra Fâşiei Gaza. Cel puţin 1.500 de palestinieni şi-au pierdut viaţa şi peste 6.600 au fost răniţi în riposta armatei israeliene, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Şeful diplomaţiei italiene a accentuat că nu poate fi pus semnul egalităţii între Hamas şi palestinieni. ”Palestina este un lucru diferit. Palestinienii sunt victime ale Hamas”, a spus Tajani.

El a cerut ”izolarea teroriştilor”, fiind necesar să se arate să ”există un popor arab ce nu are nimic de-a face cu ei”.

Postul de televiziune i24news a relatat că aproximativ 40 de copii de vârste mici au fost ucişi în atrocităţile comise de militanţii Hamas. Un soldat israelian a declarat că la Kfar Aza, un kibbutz din sudul Israelului, teroriştii au ”decapitat copii şi femei”, scrie Agerpres.

Leave a Reply