Pregatirea contraofensivei pentru alungarea definitiva a invadatorilor barbari ai Rusiei de pe teritoriul Ucrainei se apropie de final

Vineri a avut loc la Ramstein in Germania reuniunea Grupului de Contact.

50 de tari democratice sprijina militar, economic si umanitar Ucraina pentru a-si redobandi integritatea teritoriala prin infrangerea Rusiei si alungarea invadatorilor rusi de pe teritoriul ei.

Şeful Pentagonului, Lloyd J. Austin III a declarat : aliaţii au adus 270 tancuri şi 1550 blindate si echipamente militare în Ucraina, pentru 9 brigăzi de blindate.

„Eforturile noastre comune au făcut o diferență enormă pentru apărătorii Ucrainei pe câmpul de luptă”, a spus Austin.

„Și ei subliniază cât de prost a calculat greșit Kremlinul. Putin s-a gândit că ar putea răsturna cu ușurință guvernul ales democratic de la Kiev. El a crezut că lumea mai largă îl va lăsa să scape. El a crezut că unitatea noastră se va destrăma. Dar a greșit – din toate punctele de vedere”, a spus Secretarul American al Apararii.

„De mai bine de un an, forțele ucrainene și-au apărat țara și concetățenii lor”, a spus Austin.

„Dar ei au apărat, de asemenea, principiul de bază conform căruia autocrații nu pot să-și asalteze vecinii mai mici. Iar curajul și priceperea trupelor ucrainene au inspirat lumea. De la bătălia de la Kiev până la eliberarea Hersonului, Ucraina a demonstrat iar și iar puterea unui popor liber care luptă pentru a-și apăra drepturile”, a declarat seful Pentagonului.

În total, membrii acestui grup de contact au oferit peste 55 de miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina.

1 COMMENT

Leave a Reply