DC News publica o marturie exceptionala. Iata articolul :

Medicul Ciprian Isacu, şef al Secţiei de arşi de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că personalul medical din România a acţionat ca la carte în cazul pacienţilor de la clubul Colectiv.

‘Lucrez de 23 de ani cu arşi la Bordeaux. Spre surprinderea mea, nu avem lecţii de dat. Mă întreb ce am fi făcut noi. Reprezint un centru, poate cel mai mare din sud-estul Franţei. Ce am fi făcut noi în faţa unei nenorociri de talia aceasta… Şi zău că mă întreb, cu toată presiunea. 150 este mult. Am avut cel mai mult acum câteva săptămâni în Franţa un accident de autocar unde au fost 40 şi ceva de morţi şi am recuperat foarte puţin. Este o muncă de calitate de nu vă puteţi închipui. Am vizitat câteva spitale astăzi. Din punct de vedere tehnic sunt top, din punct de vedere uman nimic de reproşat. Arsura este o patologie foarte complicată, poate este cea mai grea şi cea mai complicată. O zi de reanimare în străinătate costă peste 8.500 de euro. (…) S-a făcut ca la carte. Nu am fi făcut mai bine nici în Franţa, nici în Belgia, nici în Anglia‘, a afirmat medicul, la Spitalul Elias.

El a spus că, probabil, vor mai fi transferaţi pacienţi din spitalele bucureştene, dar nu pentru că medicii români nu fac faţă, ci pentru a-i degreva pe aceştia, deoarece sunt foarte obosiţi.

Probabil că o să transferăm, nu ca să facem nimic fenomenal, ca să îi mai uşurăm, pentru că am găsit oameni epuizaţi care şi-au făcut treaba excelent. Nu uitaţi că acum 25 de ani şi eu am plecat de aici şi ştiu condiţiile. Franţa continuă să trimită săptămâna viitoare alţi doi colegi. Acum este perioada de transferuri, până acum au fost stabilizaţi. (…) O să continuăm să ajutăm, o să continuăm, graţie Ambasadei Franţei şi a domnului ambasador, această colaborare care este pe timp îndelungat, nu numai acum. Ei (medicii români – n.r.) au luat toate măsurile’, a spus medicul. El a afirmat că nu are ce să-i înveţe pe medicii români deoarece aceştia sunt foarte bine pregătiţi, iar românii trebuie să fie mândri că au asemenea doctori. ‘Nu avem nimic să spunem: fă aşa sau fă aşa! Fac de 23 de ani meseria asta, am văzut arşi, am fost la congrese. Trebuie să fiţi mândri că aveţi… Încercaţi să treceţi de partea cealaltă a ecranului şi să vă uitaţi în oglindă cine ar fi făcut ce ar fi făcut mai mult decât ce au făcut. Este clasic. Totdeauna după război. La război ca la război’, a spus Isacu.

Şeful Secţiei de arşi de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux a explicat că arsura trebuie tratată întâi de un anestezist, un reanimator şi, după aceea, de un chirurg. ‘În primele 24-48 de ore sunt inciziile de şarjă în cicatricile circulare ca să permită sângelui să ajungă în extremităţi sau să permită aparatelor să respire, restul este terapie intensivă, bolnavul trebuie stabilizat. (…) Abia după aceea chirurgul vine şi înlătură ce este mort, prepară şi urmează o grefă. Este o patologie de luni de zile. Poţi să stai şi două şi trei luni de zile în spital’, a explicat medicul.

36 COMMENTS

  • Uite o stramba tare de tot:
   Bugetul pentru salarii alocat pentru 2014
   SRI, SIE, STS şi SPP (aprox. 15 mii de angajati) … peste 1,3 miliarde de lei
   (medie 7222 Lei/ angajat/ luna)
   Ministerul Sănătaţii (aprox 40 mii de medici.) … 730 de milioane de lei.
   (medie 1520 Lei/ angajat/ luna)
   Sursa:
   http://www.antena3.ro/actualitate/cati-spioni-sunt-in-romania-raspunsul-s-ar-putea-sa-va-socheze-bugetul-pentru-serviciile-secrete-de-235296.html
   Cata lume a iesit in strada ca sa nu mai fie bataia asta de joc? NIMENI
   N-a interesat pe nimeni.
   Nu i-a interesat pe medici pentru ca ei nu traiesc din salar. Salarul pentru ei e un accesoriu. Mita/ spaga e baza. Si doar n-o sa lupte pentru accesoriu? Doar si ,,noul’’ presedinte zicea ca si-a luat cele 6-7 case din meditatii (baza) si nu din salar (accesoriu).
   Nu i-a interesat pe ceilalti pt. ca fiecare in cercul lui traieste de pe urma spagii. Si daca ea ar disparea ce s-ar face? Ce procent din paporul asta ar reusi sa se descurce cat de cat pe baza competentei acumulate? 15-20 % sau mai putin?
   Deaia spun ca majoritatea covarsitoare nu doreste de fapt schimabrea de care vorbiti dvs. Se agita un pic la fiecare ,,eveniment” creat iar apoi se intorc la apucaturile zilnice.

   • @Andy, la banii astia mai trebuie adaugate si bugetele pentru salarii ale serviciilor secrete ale Politiei si Armatei.. plus banii alocati de la buget in fiecare an pentru inzestrarea tehnica si desfasurarea activitatilor de zi cu zi ale capetelor de organe ce actioneaza in cele 7 servicii ale urechilor si timpanelor secrete din Romania.

   • Si in Canada exista multi care traiesc ffff bine din venituri nedeclarate, in timp ce oamenii ce traiesc din salar sunt la limita. Nu va mai imbatati cu apa rece. Societate perfecta nu exista.

 1. Să-i spună cineva si lui Chirilă,poate că nu a fost atent Si pentru asta pleacă medicii din România,pentru că nu sunt apreciati si respectati la adevarata lor valoare.Sunt prea modesti si poate prea obositi să se laude cu succesele lor.

  • Au plecat medicii pentru ca:
   1. au fost afectati saracii, ca ei n-au mai incaput la spaga. In loc sa lupte ca spaga sa dispara ei au ales sa plece.
   Doar cine nu-i idiot isi da seama cam cei prin spitatele de pe la noi. Cata organizare e si cum sta treaba asta cu spaga. Cine ajunge ,,sef de clinica’’ e cel mai tupeist, cel care s-a inhaitat cu oamenii care l-au ajutat sa ajunga sef. (la fel ca smecherii care au muls bomba aia numita Colectiv, bomba care n-ar fi existat daca nu se inhaitau cu aia de la primarie ,,ca sa faca si ei o afacere’’). Ajuns acolo (seful de clinica) si-a ales ,,cu grija’’ apropiatii care preiau spaga din ,,serviciile medicale’’ si ii dau periodic o parte importanta lui ca semn al recunostintei.
   2. In capitalism asa-i cu cererea si oferta. Pe langa cele spuse la pct. 1 mai e si oferta foarte buna in raport cu cea de pe la noi.
   Au iesit oamenii in strada ca sa oblige guvernantii (oricare or fi fost ei) ca sa le ofere mediciilor salarii mai mari ca sa ramana? L-a durut pe popor in pix.
   Au iesit medicii in strada ca sa lupte pentru un salar mai mare pentru a nu mai fi nevoiti sa apeleze la spaga? Sigur ca nu. De ce? Pentru ca spaga-i mult mai avantajoasa pentru ei. Au intretinut sistemul pentru ca in interiorul sistemului s-au simtit niste mici dumnezei. Trateaza pe cel care da mai mult in clinicile private care si le-au construit in paralel iar pe nenorocitul sarac il arunca la gunoi.
   Evident ca medicii s-au mobilizat in zilele astea. Tocmai pentru a-si apara sistemul. Spera si ei ca ,,daca-s profesionisti” pana trece si hopul asta vor pune si ei umarul la dezamorsarea situatiei pentru ca sistemul sa continue.
   Intrebare pentru aparatorii sistemului din sanatate:
   Au pornit d-le ,,specialistii astia” “Unitatea moderna pentru arsi” corpul ala special de spitalul Floreasca, format din 6 saloane si o sala de operatii? Sau nu e nevoie ca oricum pe aia tratabili ii duc afara unul cate unul?
   Sau, fiind atat de deontologi, au vrut sa nu faca discriminari intre ,,pacienti”. N-au stiut cum sa-i aleaga pe aia sase care sa ocupe cele 6 locuri? O sa vedem cand o sa ramana cu 6 arsi in spital, dupa ce-i transfera pe ceilalti afara ce o sa faca cu ei? O sa-i mute in saloanele alea moderne?
   Sau saloanele alea sunt tinute pentru situatii de urgenta? ( arsi de-ai sistemului meritorii ).
   De ce sa nu te pronunti pe problemele astea? Tre sa taca poporul ca altfel medicii astia ,,super profesionisti” o sa-i lase semenii sa moara? Aici am ajuns?
   Bine ca inca n-am auzit inca pe vreunul ca solicita sa le facem statui, sa-i numim eroi nationali. Ups, ca i-am dat idei presului si zilele urmatoare o sa vedem cativa medici alesi pe spranceana decorati pentru sprijinul de nadejde acordat sistemului.
   Restu-i abureala numai buna de manipulat prostime. Si e multa, multa pe meleagurile astea, din pacate.

   • @Andy ai dreptate, medicii e de porc. Sri-stii e de bine ca doar ei au cele mai mari salarii din tara asta nu pentru a vindeca bolnavi ci pentru a-i fila, asculta si eventual a-i omori pe indezirabilii care cad pe bec.

    • E mult text d-le asa-i? Si te incurca. Uite am selectat esentialul pt. tine:
     Au pornit d-le ,,specialistii astia” “Unitatea moderna pentru arsi” corpul ala special de spitalul Floreasca, format din 6 saloane si o sala de operatii? Sau nu e nevoie ca oricum pe aia tratabili ii duc afara unul cate unul?
     S-au tre’ pusa batista pe tambal pana trece circul?
     Cine pricepe intelege ce zile traim. Si ia lucrurile, bineinteles, in functie de interesul individual.
     Si sa sti ca cel putin eu imi asum prostia care am acumulat-o in astia 26 ani de ,,capitalism”.

   • La ce bani platesti tu la asigurarile de sanatate este cam greu sa te satisfaca situatia din tara asta.Este adevarat ca statul baga bani in pregatirea medicilor si apoi ei cam pleaca afara ca asa trage tot omul la mai mult si la mai bine.Si asta nu o fac doar medicii.Adevarata problema sunt salariile prea mici ale romanilor din care trebuie sa tina si sistemul de sanatate si multe altele,acolo baga-te cu carcoteala daca stii pe ce lume traiesti.Si nu ti se pare ciudat ca o guvernare care s-a straduit sa mai ridice salarizarea la romanasi,sa mai reduca gradul de saracie la o tara din al carui pib salariatii iau doar o treime fata de doua treimi cat iau altii din alte tari,o guvernare care intr-un timp extrem de scurt a ridicat situatia nu de la nivel zero ci de la nivel de fund de prapastie,a fost sabotata non-stop,pe toate caile mafiote inca de la inceputul guvernarii poate si cu scopul de a mentine tara asta in groapa incat sa plece si ceea ce ar avea mai bun in materie de inteligenta profesionala?Ti s-a parut normala atitudinea unui Nimeni in Drum care se crede Presedinte si care a atacat permanent un guvern tot balacarind pe unde apuca spunand ca guvernul este prost,un guvern cu concrete rezultate pozitive si crestere economica? Asa ca,mai Fetitza,multe lucruri se cam inlatuie si determina o situatie necorespunzatoare nevoilor macar decente ale simplului cetatean.

    • Ca sa-ti dai seama si tu cum sta treaba sintetizez:
     Bugetul pentru salarii alocat de guvern pentru 2014
     SRI, SIE, STS şi SPP (aprox. 15 mii de angajati) … peste 1,3 miliarde de lei
     (medie 7222 Lei/ angajat/ luna)
     Ministerul Sănătaţii (aprox 40 mii de medici.) … 730 de milioane de lei.
     (medie 1520 Lei/ angajat/ luna)
     Sursa:
     http://www.antena3.ro/actualitate/cati-spioni-sunt-in-romania-raspunsul-s-ar-putea-sa-va-socheze-bugetul-pentru-serviciile-secrete-de-235296.html
     Cam asa sta treaba cu grija guvernului fata de educatie si sanatate.
     Adica vreau sa zic ca in spatele unor masuri rele sau bune sta tot sistemul asta nou creat care a manuit guvernele in functie de interesul propriu.
     Uite ca ,,s-a trezit” si prim-ministrul interimar sa zica ca doar 7 % din scoli au autorizare contra incendiilor. Cati ani a fost insul ministru la educatie? I-a pasat omului la ce riscuri a expus copii. Sigur ca nu. N-a iesit dupa 2-3 luni de la numire sa zica asta public si sa-si dea demisa pentru ca nu poate intrepta lucrurile. Nu. Nu era treaba lui. El era pus cu un alt scop acolo. Sa tina batista pe tambal. Si la nevoie sa devina prim-ministru interimar. Doar si el este un pion al sistemului.
     Restu-i abureala …

 2. au fost niste eroi in situatiile acestea de criza si s-au dovedit ca sunt profesionisti, chiar daca au lucrat sub presiune si au fost afectati emotional

  • Eroi ar trebui sa fie zi de zi,zilnic sunt internati oameni in diferite spitale cu diverse probleme de sanatate.Mama mea a decedat pe 3 nov in spitalul fundeni ,fiind la terapie intensiva timp de 2 luni,dupa ce medicii nu au stiut cum sa explice de ce avea boala respectiva ,care de fapt nu boala propriu zisa a rapus o ,ci o infectie obtinuta in spital ,si anume,Sipsis.Asta de ce credeti ? Fiindca nu a fost spaga ,relatii ,atentii.La morga dupa ce ca scoteam trupul mamei mele neinsufletit ,mi se cerea spaga si impuneau regulile lor fara vreo alta explicatie sau intelegere vizavi de acel moment care pt noi nu era ceva obisnuit ci o drama.Nu avem medici eroi ,ca cei din colective ,sunt si restul oamenilor care zac prin spitale zilnic.Nu exista dreptate si nu cred ca va fi ..

   • Nimeni nu ajunge la spital ca ii e bine. A murit de sepsis pentru ca avea comorbiditati asociate, cel mai probabil. Pacat ca ai mintea atat de ingusta sa nu vezi ca, in ciuda eforturilor tuturor, in fata mortii esti neputincios. E usor sa arunci cu pietre si e dreptul tau sa fii furioasa, dar de oamenii aia depindem toti. Ca vrem sau nu vrem, ei sunt speranta noastra si ultima reduta.

 3. Sa aiba grija seful din Bordeaux ca i coace Tudor Chirila un articol cu ce investitii a facut, ce bsni a furat.de la statul roman cum i a facut lui Lascar.

 4. Sistemul public de sanatate al Germaniei este pe punctul de colaps. Puhoiul de migranti ilegali a adus inclusiv raie, tuberculoza si sunt si unii suspecti de Ebola din Guinea si alte boli de mult timp eradicate pentru care Germania nu mai are specialisti. Oare presa de la noi va avea curajul de a informa ce se petrece cu cota impusa Romaniei … sau va fi rugata sa treaca sub tacere?

  http://www.gatestoneinstitute.org/6838/germany-migration-health-crisis
  Germany: Migration Crisis Becomes Public Health Crisis
  German public health officials are now on the lookout for hemorrhagic fever, diphtheria, Ebola, hepatitis, HIV/AIDS, malaria, measles, meningitis, mumps, polio, scabies, tetanus, tuberculosis, typhus, whooping cough, outbreaks of influenza and Norovirus.
  Some German parents are panicking that there are not enough vaccines to immunize their own children.
  Germans are now facing the risk of being exposed to exotic diseases.

  Dr. Ralf Mütterlein, director of the Pulmonary Clinic in Parsberg, estimated that between 8,000 and 10,000 asylum seekers in Germany have tuberculosis, but only a small fraction these are currently in quarantine. Migrants who are taken to Mütterlein’s clinic are held in quarantine for up to 18 months at a time to prevent the disease from spreading to the population at large. The costs to German taxpayers are astronomical: Between 10,000 and 12,000 euros per migrant per month. Over 18 months, the total cost often exceeds 200,000 euros per migrant.

  5% of asylum seekers are carrying resistant germs. In real numbers, this works out to around 75,000 newcomers with highly infectious diseases.
  There is a danger that a refugee is ‘colonized’ — as doctors call it — with dangerous germs. Every person carries bacterial germs in and on the skin. For healthy people they are harmless. They become a problem when they spread among critically ill and immunocompromised patients in a clinic.

  Kordula Schulz-Asche, a politician with the Greens Party, warned against holding migrants responsible for the vaccine shortage. “The current tense vaccine situation must not be misused to stir up public opinion against refugees,” she said. (Kordula ar fi in stare s-o vanda si pe maica-sa!)

  With more than 1,000 new migrants arriving in Lower Saxony every day, initial medical exams of newcomers are backlogged by weeks, a period during which undetected diseases can spread.
  In Berlin, police were forced to apologize for recommending that asylum seekers suffering from scabies [trad: raie], a highly contagious skin disease, be required to wear armbands to distinguish them from migrants who are healthy. The plan was for them to wear armbands with the capital letter ‘K’ for Krätze (German for scabies); their immediate family were to have worn armbands with the capital letter ‘A’ for Angehörigen (German for next of kin). (Oh, amorul propriu delicat al raiosilor ilegalisti nu trebuie jignit!)

  In acest timp, Martin Schultz-Hitler de la UE striga si da cu pumnul in masa sa contra Europei de Est:
  http://www.agerpres.ro/externe/2015/11/09/martin-schulz-acuza-de-tradare-tarile-ce-resping-cotele-de-refugiati-si-crede-ca-reafirmarea-sentimentelor-nationale-ameninta-ue-15-53-14
  “Președintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a acuzat luni guvernele statelor Uniunii Europene ce refuză să primească refugiați că trădează principiile Europei, în opinia sa reafirmarea sentimentelor naționale și aspirația de consolidare a statelor naționale fiind un pericol pentru blocul comunitar.”

  … ia mica si eroica Slovacie ii raspunde: regele e gol!

  http://spectator.sme.sk/c/20063001/slovakia-ignores-eu-rules-on-refugees.html
  By the end of October, Slovakia was obliged to state how many refugees it can accept and accommodate by the end of this year. In the first phase, 802 people should come to the country according to the approved quotas. Slovakia will accept a maximum of 200 refugees which it agreed to take on voluntarily.
  The Interior Ministry responded that Slovakia plans to relocate 60 people from Italy and 40 people from Greece. Additionally, it will take 100 migrants particularly Syrian refugees from Lebanon, Jordan and Iraq. The ministry presumes that it will be able to move 50 refugees in 2016 and 50 refugees in 2017 making it 200 refugees in total which is less than EC demands.

  Even if Slovakia rejects the quotas on redistributing refugees and the EC takes legal action against it, the country will still be able to receive EU funds. The European rights to draw EU funds and the partnership agreements with member states do not allow such cuts in EU funds for such a reason. In order to do so, it would be necessary to change the whole framework for the 2014-20 period, according to Králik.

  The Justice Ministry has meanwhile confirmed it is preparing a lawsuit against the EU Council which it wants to submit by the first half of December. “A legal representative for Slovakia is beginning to draw up the lawsuit that will be filed before the prescribed time expires,” said PM Robert Fico in mid-October… “We’ve no reason to change our opinion on this issue.”

  http://spectator.sme.sk/c/20063418/kalinak-refugees-quota-is-hot-issue-slovakia-not-alone.html
  Interior Minister Kaliňák: Refugees’ quota is hot issue, Slovakia not alone
  The number of countries opposing the permanent mechanism has been rising, he argues, and more and more EU members are joining the protest. He cited, apart form the Visegrad-Four Group countries (Poland, the Czech Republic, Hungary and Slovakia), also Finland, Belgium and Estonia. “We are not the “black sheep of the flock”,” he noted. If the issue came to the official agenda of the EU, it would cause a huge dispute. “The only thing that can save Europe is closing the borders.”

  Nebunia trebuie sa inceteze.

 5. Eu unul sunt extrem de mandru de intreg corpul medical romanesc, de doctorul Arafat care scrie istorie in medicina de urgenta romaneasca, alaturi de toti colaboratorii inimosi, de la tehnicieni la pilotii aviatiei sanitare.
  Multi nu-si dau seama de amploarea dramei de la club, doar specialistii din medicina o simt pe pielea lor iar, cei cu bun simt si trecuti prin multe resimt aceasta. As compara amploarea acestei drame cu un accident colectiv de mina.

  • Domnul doctor Arafat este un exemplu pentru toti romanii. cei care nu vor binele acestei tari se duc pe la televiziuni si critica, nu au altceva de facut. Acesti critici, sunt si coruptii. sa le fie rusine ca dau din gura si nu-i lasa sa lucreze in liniste. Ar face mai bine sa se roage pentru cei in pericol cat si pentru doctori sa reziste la asa oboseala.

 6. Uitaţi-vă în viaţa şi lumea reală şi o să constataţi ceea ce constat şi eu:
  -100% din cei care lucreză întro instituţie publică şi-au denigrat sau le-a fost denigrată intituţia unde lucrează,
  -70-80% şi-au denigrat şi murdărit propria-i persoană creînd conjunctura de a fi denigrat,
  – conducătorii, politicienii de 26 de ani de zile se denigrează şi se întrec la scandaluri permanent dînd ocazia tuturor celor nemulţumiţi să le spună adevărul dureros în faţă, în locul măsurilor pentru vitalizarea nivelului de trai şi schimbarea răului în bine,
  – biserica care s-a constituit stat în stat ”jefuind”tot ce mişcă e în aceeaşi categorie,
  Uitaţi-vă că nu trece zi fără să se transmită live evenimente care să acopere mizeriile conştient făcute de ani de zile! Uitaţi-vă cît de ”imbecili” sînt toţi cînd transmit live prin web şi microfoane! Toţi umblă după camere de luat vederi şi transmisii live din cauză că şi-au distrus imaginea cu care se mîndreau! Cum e posibil ca biserica şi popii să dea live de la acţiunile care ar fi trebuit să fie doar în locaţia respectivă alături de enoriaşii credincioşi în biserică şi popi, nu live pe tv prin web! Cum e posibil să se accepte ca un politician-fost prestator în serviciul respectiv, să vorbească în locul profesionistului ţinut în grupul din spatele lui! Cum e posibil să accepţi manipularea pentru miting împotriva unei populaţii care suferă tot din cauza nemernicilor care-i scot plătiţi în stradă!
  ABSOLUT TOŢI UMBLĂ DUPĂ IMAGINE! DUPĂ CE SINGURI CÎND AU AJUNS ÎN FUNCŢII ŞI-AU FORMAT IDEEA DE A SE MURDĂRI ŞI DE A SE MOJICI! VEDEŢI CE MOACĂ AU TOŢI CARE APAR PE MICILE ECRANE DE PARCĂ-S STRÎNŞI CU MENGHINA! TOŢI, DAR ABSOLUT TOŢI NU MAU ŞTIU CE ÎNSEAMNĂ COMUNICARE ŞI ÎNCREDERE! TOŢI SÎNT PE LINGĂ SUBIECTE, ÎNCÎT PE MICROFOANE AUZI DOAR VORBE VORBITE CA SĂ SE VADĂ PE MICILE ECRANE! NICIUNII DINTRE VOI POLITICIENII VECHI ŞI NOI, NU VREŢI SĂ ÎNŢELEGEŢI CĂ TIMPUL VOSTRU A FOST PÎNĂ ÎN 1989 ŞI DE ATUNCI TREBUIA SĂ INTRE O GENERAŢIE DE TINERET CU PREGĂTIRE, NU SĂ-I ALUNGAŢI DIN ŢARĂ PRIN LEGE ŞI VOI SĂ TRĂIŢI DIN RESURSELE VIEŢII ŞI FINANCIARE ALE LOR!!! LA MOMENTUL DE FAŢĂ, TREBIUA SĂ FIE ÎN POLITICĂ ŞI FUNCŢII, TINERET CU VÎRSTA PÎNĂ ÎN 45-50-55 ANI, NU DIN CEI CU PESTE 55 DE ANI!!!
  🙂 🙂 o minune ţine 3 zile sau plata e pentru 3 zile cu speranţă de a continua încasările şi cînd îşi dau seama de ţeapă: dispar ca măgarul în ceaţă şi iar se unesc online pentru un scop”manipulare” pentru ”partidul meu de suflet” sloganul e încă în memorie ”NU TREBUIE SĂ DAŢI PUTEREA TOATĂ UNUI SINGUR PARTID” fie el şi din bucăţi dar urmăreşte acelaşi: HIBE-VOUĂ, BINE-NOUĂ!

 7. Noi romanii suferim prea mult de sindromul,,Miorita,,suntem vesnic nemultumiti de ceilalti,le gasim mereu ceva de reprosat.Nu tot ce fac altii e,,mai bun,,haideti sa incercam sa schimbam ceva in mentalitatea noastra.Sa ne respectam mai mult,sa credem in valorile noastre,sa ne iubim mai mult tara.Ma inclin in fata acestor ,,zei,,in halite albe,ii respect si am incredere deplina in competenta lor,sunt oameni si sunt supusi greselilor ,sa nu-I punem la zid pentru ca viata noastra in mare parte depinde de acesti minunati supraoameni.Multumesc!

 8. Acum medicii sunt eroi ” zei in halate albe” dar citez pe un coleg de-al meu”: si după ce va trece valul acestei tragedii masive o sa începeți din nou sa ne scuipati ” . Nu stiu de ce dar cred ca are dreptate..

  • Stai linistit. Care a injurat inainte injura si acum . Omul nu se schimba decat daca ajunge in spital si iese pe picioare, abea atunci apreciaza. De ce nu au iesit tinerii si cand s-au inchis zeci de spitale si cei doi “jucatori” de coci le aratau occidentul medicilor? ( si eu sunt tanar , ca sa ii scutesc de replicile STAS “comunistule” , “hodorog” , etc)

 9. Politică de 0.26 bani în 26 de ani pierduţi, cu politicieni plătiţi cum ii de euro doar ocupîndu-se de afacerile buzunarelor proprii !!!
  -Şi pentru ce ?
  – De ce ?
  – Doar pentru aprobare tacită între ei şă distrugă ţara şi să omoare lent prin lege propriul popor ? Mergeţi pe stradă şi observaţi puterea interioară a oricărui tînăr/tînără care încă nu şi-a trăit copilăria dar speră la un viitor bun şi ‘’demenţiada’’ politică î-l anihilează din faşă ! Faceţi comparaţie între cei trecuţi de vîrsta mijlocie(40.45 de ani) şi tineretul zilelor noastre şi veţi găsi doar tinere caractere slabe fără bucuria sufletească pe chip ! De ce ? Pentru că ‘’japiţele’’ pur sînge vechi , i-au stors de vitalitate şi speranţe pozitive, de ceea ce înseamnă logică şi organizare dar nu prin manipulare şi minciună cum se practică de 26 de ani de zile ! La momentul de faţă chiar dacă profesionalismul practicat este web-live nimeni nu mai crede nicio iotă şi tot din cauza ‘’borfaşilor nemernici’’ care mint şi manipulează îngrozitor de mult !

 10. Sunt convinsa ca medicii de care vorbiti sunt extraordinari si ca au facut mai mult decat s-a crezut ca este posibil omeneste. Fireste, nu toti medicii din Romania sunt la fel, in primul rand nu sunt umani. Bunica mea a murit la Tg Jiu, in spital, in urma unui accident vascular. In ziua in care a murit, sefa sectiei de neurologie de la spitalul 700, dr. Mariana Zegrean, a venit in salon cu cineva care s-o fotografieze cu bolnavii. S-a fotografiat alaturi de bunica, careia ii scadea dramatic tensiunea, dar i-a acoperit picioarele ca sa nu se vada in poza ca erau umflate. N-a interesat-o bolnava, niciunul din salon, ci sa faca o fotografie in care sa dea bine langa un bolnav in agonie. Sunt multi asemenea “medici”, acestia sunt cei care strica imaginea breslei medicale. In privinta lor, ce facem?

 11. Vorbiti de o generatie care apune pentru ca tinerii, rezidentii desi traiesc din salariul primit, refuza bani gen spaga chiar daca garzile lor nu se platesc si nici nu pot lucra in privat. Si sa stiti ca si printre medicii mai varstnici sunt si multi oameni cu bun-simt, empatie si constiinta. Eu am intalnit destiu care si-au dat silinta, m-au tratat cu maxim de profesionalism si au facut ce au putut sa reduca costurile consultatiei si medicamentelor. Si , da , am intalnit si exemple negative. Depinde de voi daca vreti sa alimentati un sistem vechi si sa priviti doar uscaturile sau daca incetati sa va plangeti, sa intindeti plicuri si sa mergeti la oamenii care au demnitate. Pacat ca pentru unele exemple ajungeti sa-i condamnati pe toti. Va doresc sa aveti experiente placute cand veti mai apela la medic si sa tineti cont de aceasta cand veti mai vorbi urat in numele tuturor.

Leave a Reply