Procurorii DIICOT au facut percheziţii în această dimineaţă la domiciliul afaceristului Hirsch Ady, CEO al grupului Alka, potrivit unor surse judiciare. În acest caz sunt vizate 45 de persoane, care urmează să fie aduse la audieri, dosarul este deschis pentru posibile infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Afaceristul Hirsch făcea parte, se pare, dintr-un grup organizat care a prejudiciat statul cu peste 50.000.000 de lei.

Potrivit surselor citate, cele 23 de percheziţii vizează  două grupări infracţionale bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 50.000.000 de lei prin evaziune fiscală şi spălare de bani.  Producătorul de dulciuri Alka ar fi implicat în această investigaţie. Perchezitii  sunt în Bucuresti, Ilfov, Suceava, Ialomiţa, Vrancea, Constanta şi Harghita. Până în prezent, la percheziţii au fost descoperiţi 480.000 de lei, 120.000 de euro şi 2.700 de dolari. Surse judiciare au explicat că printre imobilele unde se fac percheziţii se numără domiciliul lui Hirsch Ady, CEO al grupului Alka şi la sediul SC International Cash Services IFN.

Potrivit unor surse judiciare, din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2016, membrii grupării ar fi folosit în activitatea infracţională mai multe firme inactive, iar pentru a îngreuna tragerea la răspundere penală, ar fi numit ca administratori de drept ai societăţilor controlate persoane cu situaţie materială precară şi fără pregătire în domeniu, în schimbul unor sume modice de bani, scrie news.ro

Leave a Reply