Marea Britanie și aliații săi se confruntă cu „momentul din 1937” în urma invaziei Ucrainei de către Rusia și trebuie să facă tot posibilul pentru a preveni un nou război mondial, a declarat noul șef al armatei.

Generalul Sir Patrick Sanders a declarat că președintele rus Vladimir Putin și „ambițiile sale expansioniste” reprezintă cea mai mare amenințare la adresa suveranității, democrației și libertății pe care a cunoscut-o vreodată.

Generalul Sanders, care a preluat funcția de șef al Armatei Britanice luna trecută, a spus că singurul său obiectiv este „mobilizarea armatei pentru a face față noii amenințări cu care ne confruntăm”. El a spus că „armata britanică nu se mobilizează pentru a provoca război, ci se mobilizează pentru a preveni războiul” în Europa.

Provocarea înseamnă că armata trebuie să se modernizeze, îmbrățișând noile tehnologii, cum ar fi războiul cibernetic și rachetele cu rază lungă, dar și să păstreze abilitățile tradiționale pentru militari.

Generalul Sanders a spus că, dacă va avea loc o luptă, „este puțin probabil ca loviturile aeriene, maritime sau cibernetice să domine singure – pământul va fi în continuare decisiv pentru a stăpâni”, adăugând că „nu poți să-ți faci drumul cibernetic peste un râu”.

Leave a Reply