OMV Petrom, singurul producător de petrol şi gaze din România, a înregistrat în al doilea trimestru al acestui an, un profit net atribuibil acţionarilor de 592 mil. lei. Profitul din T2 2017 este de cinci ori mai mare decât acelaşi indicator din trimestrul al doilea al anului trecut, când profitul s-a situat la 118 mil. lei.

“In primele sase luni din 2017, am beneficiat de preturi ale titeiului in crestere, marje de rafinare solide si de o cerere mai mare pentru toate produsele noastre. In plus, am continuat disciplina stricta a costurilor. In consecinta, rezultatul nostru din exploatare CCA excluzand elementele speciale la 1-6/17 a ajuns la 1,66 mld lei, ambele segmente, Upstream si Downstream, inregistrand cresteri semnificative. In Upstream, reducerea in continuare a costurilor unitare de productie a contrabalansat in totalitate declinul productiei. Rezultatul din exploatare CCA excluzand elementele speciale din Downstream a crescut cu 70% fata de 1-6/16, pe seama unor contributii in crestere atat din segmentul Oil cat si Gas. Fluxul de trezorerie din activitati de exploatare de 3 mld lei, in crestere cu 68% fata de 1-6/16, coroborat cu reducerea investitiilor si plata de dividende in suma de 0,8 mld lei, a condus la obtinerea unui flux de trezorerie extins dupa plata de dividende de 1 mld lei”, spune Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom SA.

Compania a avut o valoare a fluxului de trezorerie extins după plata de dividende de 397 mil. lei, iar profitul pe acţiune CCA (costul curent de achiziţionare) excluzând elementele speciale excelent a fost de 0,0122 lei.

“In luna iulie am semnat contractul de vanzare a parcului eolian Dorobantu, ca parte a strategiei noastre de a ne concentra pe activitatile de baza. In plus, in data de 5 iulie, centrala electrica Brazi si-a reluat operatiunile la jumatate din capacitate. La 1 august a avut loc transferul a 19 zacaminte marginale. In acord cu strategia noastra de valoare mai presus de volum, am initiat o noua runda de vanzari de zacaminte”, mai spune Mariana Gheorghe.

Anul trecut, OMV Petrom a înregistrat o cifră de afaceri de 16,2 miliarde de lei, cu 10% mai puţin decât în 2015, şi a înregistrat un profit net de un miliard de lei, faţă de pierderile de 690 de milioane de lei din 2015, scrie zf.ro

4 COMMENTS

  1. PE DRACU.SI A CUI I OMV-UL ?DECI SCRIE CORECT -PROFITURI MAI MARI PT AUSTRIECI SI BUZA UMFLATA PT ROMANI MULTUMITA LUI BOMBONEL SI TARICEANU.CE NAIBA VA MAI TREBUIE 30 DA ANI SA AFLATI CA TARA NU VA MAI APARTINE DE LA NIVEL POLITIC DECIZIONAL PANA LA NIVEL DE TEREN AGRIGOL.RESURSE….

Leave a Reply