Critici severe la adresa lui Donald Trump au fost formulate săptămâna aceasta de senatorul republican Ben Sasse, care l-a calificat drept un lider ‘mediocru’ şi i-a prezis înfrângerea la alegerile din 3 noiembrie, într-o înregistrare făcută publică de media din SUA, informează vineri AFP.

‘Sunt multe subiecte asupra cărora noi nu suntem de acord’, a subliniat Ben Sasse, senator de Nebraska, întrebat miercuri despre relaţiile sale cu preşedintele american în cadrul unei conferinţe cu alegătorii săi.

În privinţa acestor teme, miliardarul este ‘mediocru, nu doar ca republican, ci şi ca american’, a spus el.

Cu trei săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale, o înfrângere a lui Donald Trump ‘pare probabilă’ în faţa democratului Joe Biden, a apreciat Ben Sasse, care şi-a exprimat temerea faţă de o ‘baie de sânge în Senat pentru republicani’, care controlează în prezent camera superioară a Congresului.

În această înregistrare dezvăluită iniţial de publicaţia online conservatoare Washington Examiner, senatorul conservator, care nu l-a susţinut pe Trump nici în 2016, enumeră o lungă listă de critici.

În mod special, senatorul Ben Sasse a criticat permisivitatea lui Donald Trump faţă de dictatori, referindu-se la relaţiile bune stabilite cu preşedintele chinez Xi Jinping.

‘Modul în care îi ignoră pe uiguri care literalmente se află în lagăre de concentrare în Xinjiang. El nu a ridicat un deget în numele locuitorilor Hong Kongului’, a exclamat senatorul, adăugând:’ În prezent, SUA îşi trădează cu regularitate aliaţii, sub conducerea sa’.

În politica internă, Ben Sasse a criticat ‘modul în care el tratează femeile şi cum aruncă banii pe fereastră. El râde de evanghelişti pe la spatele lor, familia sa a profitat de preşedinţie ca de o oportunitate comercială, a cochetat cu suprematiştii albi’, a adăugat acesta.

Sasse, un conservator religios, a criticat de asemenea modul în care a fost gestionată pandemia de coronavirus, pe care – spune el – preşedintele american ‘a refuzat luni de zile să o ia în serios’.

‘Eu nu cred că modul în care el a gestionat criza de COVID-19 a fost rezonabil, responsabil sau corect’, a conchis senatorul republican citat de Agerpres.

 

Leave a Reply