Articol scris de Rob Copeland și publicat în The Wall Street Journal

O duzină de oameni de știință de top ai Americii și o colecție de miliardari și titani din industrie spun că au răspunsul la pandemia coronavirusului și au găsit o metodă pentru a-și livra planul la Casa Albă.

Grupul eclectic este condus de un capitalist în vârstă de 33 de ani, Tom Cahill, care trăiește departe de ochiul public într-o garsonieră lângă Parcul Fenway din Boston. El deține un singur costum, dar are suficiente legături pentru a influența deciziile guvernamentale în războiul împotriva Covid-19.

Acești oameni de știință și susținătorii lor descriu munca lor ca un proiect Manhattan pe timp de restricții, asemănător cu grupul de oameni de știință din al doilea război mondial care au ajutat la dezvoltarea bombei atomice. De această dată, oamenii de știință sunt în favoarea creierelor și a banilor pentru a distila idei neortodoxe adunate de pe tot globul.

Grupul se autointitulează Oameni de Știință pentru Oprirea Covid-19 și include biologi, chimiști, imunobiologi, neurobiologi, cronobiologi, oncologi, gastroenterologi, epidemiologi și experți nucleari. Dintre oamenii de știință din centrul proiectului, biologul Michael Rosbash, câștigător al Premiului Nobel în 2017, a spus: „Nu există niciun dubiu că sunt cel mai puțin calificat.”

Acest grup, a cărui activitate nu a fost semnalată anterior, a acționat ca intermediar pentru companiile farmaceutice care caută o legătură cu factorii de decizie ai administrației Trump. Aceștia lucrează de la distanță ca un comitet de revizuire ad-hoc pentru proiectele de cercetare asupra coronavirusului, eliminând studii defectuoase înainte ca acestea să ajungă la factorii de decizie.

Grupul a compilat un raport confidențial de 17 pagini care solicită o serie de metode neortodoxe împotriva virusului. O idee importantă este tratarea pacienților cu medicamente puternice folosite anterior împotriva Ebola, cu doze mult mai mari decât au fost încercate în trecut.

Administrația pentru Alimente și Medicamente și Departamentul pentru Veterani au implementat deja recomandări specifice, cum ar fi simplificarea reglementărilor de fabricație a medicamentelor specifice pentru combaterea coronavirusului.

Francis Collins, directorul Institutelor Naționale de Sănătate, le-a spus oamenilor în această lună că a fost de acord cu majoritatea recomandărilor din raport, potrivit documentelor revizuite de The Wall Street Journal și a persoanelor familiarizate cu acest subiect. Raportul a fost transmis membrilor cabinetului și vicepreședintelui Mike Pence, șeful grupului de lucru împotriva coronavirus al administrației.

Atuul principal al Dr. Cahill este o viață plină de conexiuni prin intermediul firmei sale de investiții. Acestea includ miliardari precum Peter Thiel, Jim Palotta și Michael Milken – finanțatori care i-au acordat legitimitatea de a ajunge la oficiali în mijlocul crizei. Dr. Cahill și grupul său l-au sfătuit frecvent pe Nick Ayers, asistentul domnului Pence în ultima lună.

Nimeni implicat în grup nu este acolo ca să câștige financiar. Ei spun că sunt motivați de șansa de a-și adăuga conexiuni și de a contribui cu știință la un efort de luptă împotriva coronavirus care, atât la nivel de stat, cât și la nivel federal, a fost încordat.

„Este posibil să nu reușim”, a spus Stuart Schreiber, chimist la Universitatea Harvard și membru al grupului. „Dar dacă reușim, am putea schimba lumea.”

Steve Pagliuca, coproprietar al Boston Celtics și copreședinte al Bain Capital – precum și unul dintre investitorii lui Cahill – a ajutat la editarea raportului și a transmis o versiune către CEO-ul Goldman Sachs Group, David Solomon. Domnul Solomon l-a transmis secretarului Trezoreriei Steven Mnuchin.

Membrii grupului spun că sunt conștienți că multe dintre ideile lor nu pot fi puse în aplicare și ar putea fi ignorate în totalitate de către administrația Trump.

Acest articol se bazează pe interviuri cu oameni de știință, oameni de afaceri, oficiali guvernamentali, precum și o revizuire a documentelor conexe.

Izbucnire

Cu doar doi ani în urmă, dr. Cahill studia pentru doctoratul său la Universitatea Duke, efectuând cercetări cu privire la boli genetice rare. El a presupus că va continua munca după absolvire.

În schimb, s-a reconectat cu un prieten care l-a prezentat pentru un loc de muncă la compania tatălui său, firma de investiții blue-chip Raptor Group.

Dr. Cahill s-a descurcat în domeniul investițiilor, în special investiții în științele vieții. El a motivat că poate avea un impact mai mare prin identificarea oamenilor de știință promițători și ajutându-i să rezolve problemele – atât științifice, cât și financiare – decât să facă cercetări el însuși.

După ce a lucrat la Raptor, și-a format propriul fond, Newpath Partners, cu 125 de milioane de dolari de la un grup mic de investitori înstăriți. Aceștia au fost atrași de abordarea sa contondentă, precum și de interesul său în a aborda probleme intractabile.

La începutul lunii martie, pe măsură ce Covid-19 a înregistrat un număr tot mai mare de decese, Dr. Cahill a fost intrigat și puțin deprimat de starea de cercetare a virusului. „Știința și medicina au fost cele mai îndepărtate domenii de realitatea a cee ace se întâmpla”, a spus el.

Investitorii săi i-au aruncat tot felul de întrebări despre virus, iar el a organizat o videoconferință pentru a împărtăși câteva idei despre cum să accelereze dezvoltarea medicamentelor și altele asemenea. Se aștepta la aproximativ 20 de persoane care să participe.

Când Dr. Cahill a încercat să intre în videoconferință, el a fost respins, deoarece sistemul ajunsese la capacitatea maximă. Apoi, telefonul său a sunat, fiind apelat de un număr din New York. Era comisarul Asociației Naționale de Baschet Adam Silver, care dorea codul de acces pentru videoconferință.

Baza de investitori cu buzunare adânci de la Newpath a răspândit videoconferința și sute de persoane erau pe linie, majoritatea pe care Cahill nu le cunoștea.

Când a intrat în videoconferință în cele din urmă, doctorul Cahill a respirat adânc și a spus că a lucrat cu prietenii pentru a reduce lista de potențiale tratamente împotriva Covid-19 la cele mai promițătoare. El a spus că a renunțat în mare parte la activitatea sa de investiții pentru a se concentra pe vânătoarea pentru o cură.

După o oră, a închis conferința și și-a găsit căsuța de e-mail plină de idei și oferte de ajutor, inclusiv din partea echipei domnului Milken. „De 50 de ani am fost implicat în cercetări medicale, nu am văzut niciodată colaborare așa cum am avut astăzi”, a spus domnul Milken.

Dr. Cahill a primit o mână de mesaje de la consilierii vicepreședintelui. Aceștia au participat, de asemenea, la videoconferință.

Savantul-investitor câștigase o platformă. Tot ce avea nevoie era un plan.

Continuarea aici :

https://truestoryproject.ro/grupul-secret-de-oameni-de-stiinta-si-miliardari-care-lucreaza-la-un-proiect-manhattan-pentru-covid-19/

Leave a Reply