Singurul tratament care poate vindeca o hernie abdominală

 

Herniile abdominale provoacă disconfort și pot duce chiar la complicații severe dacă nu sunt tratate adecvat și la timp. Problema cu herniile este că, odată ce s-a produs defectul peretelui abdominal și unele organe au trecut prin acest defect, ele nu vor reintra în abdomen decât odată cu repararea defectului. Prin urmare, singurul tratament care poate vindeca o hernie este intervenția chirurgicală.

Din fericire, aceste operații sunt efectuate modern prin metode minim invazive, laparoscopic sau robotic, prin incizii de mici dimensiuni, ce permit recuperarea rapidă a pacientului, o durată scurtă de spitalizare și riscuri mici de complicații. În plus, sângerarea intraoperatorie și durerea postoperatorie sunt semnificativ reduse, în comparația cu operația clasică, deschisă. Chirurgia robotică este net superioară nu doar chirurgiei deschise, ci și laparoscopiei, deoarece permite realizarea unor incizii mult mai fine și mai precise, cu protejarea țesuturilor învecinate. Pentru a obține cele mai bune rezultate, operația asistată robotic trebuie să fie realizată de un chirurg foarte experimentat.

Specialistul controlează robotul chirurgical de la distanță, iar brațele articulate ale sistemului robotic permit realizarea unor intervenții sigure, de mare finețe, care ar fi dificil de realizat prin alte metode. În plus, robotul chirurgical este dotat cu o cameră video 3D, care mărește de până la 10 ori câmpul operator, astfel încât chirurgul poate să observe chiar și cele mai mici detalii. P

Indiferent de localizarea herniei – hernie inghinală, femurală, ombilicală sau de alt tip – tratamentul chirurgical implică montarea unei plase speciale, din polimeri sintetici, care este bine tolerată de organism. Această plasă permite repararea herniei, prevenind totodată recidiva. Datorită abordului minim invaziv prin care poate fi montată în prezent plasa chirurgicală, pacienții se vindecă mai repede și se pot întoarce în scurt timp la activitățile zilnice.

La Spitalul Clinic SANADOR, orice operație pentru hernie la robot este realizată cu ajutorul celui mai avansat sistem robotic existent în acest moment la nivel mondial – da Vinci Xi. Operațiile pentru cura chirurgicală a herniilor sunt realizate în maximă siguranță, într-unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din România. În plus, pacienții primesc servicii medicale pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, acreditată ca secție de categoria I, cu nivel extins de competență.

Leave a Reply