In perioada 2007-2013, Romania are la dispozitie 30 de miliarde de Euro fonduri europene. Din cauza incompetentei crase si a faptului ca din fondurile europene nu se poate fura la fel de usor ca din bugetul de stat, noi am absorbit putin peste 1 miliard de Euro. Iata ce spune cea mai autorizata voce : ”Rata corecta de absorbtie a fondurilor europene pentru Romania este de 3,5%, iar situatia este dramatica, a declarat joi, intr-o conferinta organizata la Bucuresti de Banca Mondiala, reprezentantul Comisiei Europene, Benoit Nadler, din cadrul echipei pentru Romania a DG Regio.
“Situatia este dramatica si Romania este de departe ultima pe lista absorbtiei fondurilor europene“, a avertizat Nadler, care a adaugat ca exista consecinte tehnice – riscul de a pierde bani, dar si un impact economic – “daca nu se iau banii, proiectele nu sunt implementate, nu sunt motoare ale economiei si scade atractivitatea Romaniei”.

Suficient de lamuritor? Pe fondul unei crize financiare de amploare si a stagnarii economiei cu efecte grave in activitatea firmelor, somaj, salarii si pensii, actualul regim isi bate joc de 29 de miliarde de Euro, suma prin intermediul careia puteam porni mari proiecte de infrastructura care sa aduca locuri de munca, o crestere economica si nu in ultimul rind satisfactie oricarui conducator auto. Traian Basescu a vrut sa scoata autostrazile din capul romanilor si chiar a reusit.

Faptul ca ne racim gura in fiecare zi cu incompetenta guvernului Boc incapabil sa atraga fonduri uriase aproape gratis nu misca vreo frunza. Ne-o spune acum si reprezentantul Comisiei Europene.
Cite semnale mai trebuie trase pentru a intelege ca actualul regim scufunda Romania in cea mai neagra mlastina din ultimii 20 de ani?

 

 

4 COMMENTS

 1. @Domnule Radu

  Semnalele trase sunt suficiente sa duca la razboi civil.Sunt suficiente ca populatia sa ajunga sa ii linseze pe conducatori,daca lucrurile s-ar scapa de sub control.Problema nu este a semnalelor trase CI A INEXISTENTEI UNOR LIDERI CARE SA ADUNE POPULATIA CATRE UN SCOP COMUN ….SI ANUME INLATURAREA ACTUALEI PUTERI.
  Romanii sunt obisnuiti sa se arda si sa sufle si in iaurt.Problema acum e ca NIMENI,nu dovedeste ca poate fi un lider desavarsit.Exceptie face Regele Mihai si Casa Regala.Fiind singuri potentiali lideri in care romanii le-ar acorda incredere.
  Pentru o schimbare adevarata,ne trebuiesc lideri care sa spuna lucrurilor pe nume si care sa nu emane frica in fata actualei puteri sau care sa poarte manusi de matase in timpul contactului cu puterea.
  Pana cand romanii nu vor vedea asa ceva,fiecare v-a indura singur si isi vor gasii speranta in jurnalisti,ca si dumneavoastra care sunt considerati LIDERI.
  Dovada : Mircea Badea la o actiune ce implica “miscarea printr-un parc” si “protestul impotriva CNA si a cenzurii” a adunat LA O SINGURA STRIGARE CATEVA MII DE OAMENI.
  Comparatia intre jurnalistii de la Antena 3 si opozitia este una simpla.Cand a-ti spus ca faceti ceva ,a-ti si facut acel lucru.Opozitia in afara de PC nu am vazut sa faca mari miscari politice impotriva actualei puteri.
  Demisia din parlament,ar dovedii populatiei seriozitatea opozitiei.Populatia o sa voteze cu opozitia,dar din singurul motiv,ca doresc sa ii schimbe pe actualii hoti si cu speranta ca nu vor fi mintiti pentru a N-a oara in acesti 20 ani.

 2. Ştiam situaţia, că doar urmăresc A3, dar pâna astăzi nu i-am realizat adevărata amploare.

  25% din buget!? Nu sunt surprins de absurditate, încerc doar să o diger (şi pe asta); cum m-ar putea surprinde aşa ceva într-o ţară care are doar o mână de „spitale” dar, în schimb, zeci de mii de biserici? (spitale în ghilimele pentru că îmi este greu să numesc marea majoritate a acelor puncte de ultim ajutor spitale)

  Ave!

Leave a Reply