Liderul USR Cătălin Drulă a anunţat luni că va renunţa la funcţia de preşedinte al partidului, pe care o deţine de aproape doi ani, afirmând că rezultatul alegerilor a fost sub aşteptări şi că şi-l asumă, urmând să convoace în USR alegeri pentru un nou preşedinte.

”Rezultatul alegerilor este sub aşteptările pe care le-am avut. (…) Pentru mine, în întreaga mea viaţă asumarea a fost un principiu de bază, Îmi asum acest rezultat şi voi convoca în USR alegeri pentru un nou preşedinte în cel mai scurt timp. Avem oameni şi lideri puternici care pot duce mai departe această construcţiie, Mă gîndesc aici la Dominic Fritz, un om care a câştigat decisiv votul în Timişoara şi a arătat că PSD şi PNL pot fi înfrânte”, a afirmat Drulă.

1 COMMENT

 1. Băiețeii ăștia străvezii și fetițele astea decolorate, trăiesc, din păcate, cu nostalgia alegerilor din 2020 și a aparentei lor victorii.
  Strategii din culise identificaseră încă din 2016 nevoia reală și oferiseră și răspunsul în apetența pentru kitsch a unei felii consistente din electoratul românesc. O estimez undeva la 20-25 %, din electorat, dar mult mai groasă în diaspora. Aur și Sos au satisfăcut pe deplin insațietatea acestei mase amorfe, opace și multicolore și au completat perfect meniul preferat de mici, cefe, beri și manele.
  Oricât ne-ar plăcea să ne mândrim cu premianții noștri plecați dincolo, de acolo ne vin, în fiecare august, mult mai multe exemple de trecuți prin civilizație ca gâștele prin apă. Desigur, sunt compatrioții noștri și, chiar dacă nu ne câștigă respectul, îi iubim, pentru că, sub sintagma care-i acoperă ca un stigmat, diaspora înseamnă pentru noi, copii, frați, părinți, prieteni, apropiați. Desigur, ne doare când îi vedem rătăciți și manipulați atât de ușor de diverși furnizori de circ facil și ieftin.
  Și atunci vă întreb pe toți cei care mi-ați spus că nu mergeți la vot pt că nimeni nu vi-l merită… oare acești apropiați-înstrăinați ai noștri ne merită voturile?
  Merită să-i ajutăm să se întoarcă cu adevărat?
  Dacă merită, îi putem ajuta votând de fiecare dată!

Leave a Reply