Rezultat surprinzător al unui sondaj DCNews cu privire la lupta din PSD. Într-un număr covârșitor, cititorii consideră că tabăra Grindeanu-Ponta este cea care are dreptate. 

Peste 22 000 de oameni au răspuns întrebării lansate de DCNews “Cine are dreptate în disputa din PSD?”. Opțiunile au fost bineînțeles, tabăra Ponta-Grindeanu pe deoparte și tabăra Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Olguța Vasilescu de cealaltă parte.

Din totalul respondenților, 60.87 % consideră că dreptatea este de partea lui Sorin Grindeanu și a lui Victor Ponta, în timp ce pentru tabăra lui Liviu Dragnea au votat 39.11 % din cei care au răspuns sondajului.

Iată graficul:

(w670)

27 COMMENTS

 1. Eu il banuiesc pe Dragnea de “chestii” de pe vremea cand incepuse sa fie vizibil ca-l sapa pe Ponta. Acu’ de ce se supara? Ca eu n-am votat PSD pentru Dragnea. Eu l-am votat pentru programul de guvernare, oricine l-ar fi facut. Si sa nu-mi spuna mie cineva ca a fost facut de Dragnea. A fost o armata de specialisti acolo.

 2. si cui ii pasa ? daca trece motiunea, ne trezim cu amazoanele pe post de prim ministru. Vai de capul nostru 🙁

 3. Astia nu voteaza in Parlament, si nu cred ca vreun parlamentar s-a dus in circumscriptia lui sa-i intrebe pe alegatori cum sa voteze

 4. Oamenii nu înțeleg, de fapt, unde se poziționează Johannis, inclusiv mignonii lui confirmați nemaistiind unde sa dea cu picioarele (cu capul au dat, in Ianuarie-februarie si n-a mers prea bine in the long term) ca sa-l dărâme pe Dragnea, dusmanul personal al președintelui. Iar Johannis, devenit Zen in urma vizitei la Washington, unde a fost batut pe umăr de “omologul” sau de s-a auzit până la Berlin pălmuța de încurajare, nu da nici un semnal nici unuia dintre concurenții la scaunul de premier, ceea ce, daca printre aceștia ar fi vreunul cu o dâră de minte, s-ar citi exact ca o dovada ca s-a înțeles deja cu una din părți si-l doare in cot de competiția propriu-zisă. E deja înfiorător de penibil faptul ca se “bucură” de mai mult “respect” din partea lui Merkel din pricină ca S-a “aliat” cu Trump (citez aprox din Ben Oni Ardelean), daca se mai arată si vreo înțelegere pe sub masa cu Dragnea (Grindeanu nu contează, Ponta e cuiul lui Pepelea in PSD si pe asta Johannis nu-l iartă) pariez ca si Putin o sa-l salute cu “respect”, ca nu-i de colea sa fii si cu Trump la masa si cu #rezist in strada in acelasi timp! Si, venind vorba de “strada”: ieri, la episodul din spectacolul Călătoria care se desfășura in Piata Victoriei, s-a produs un happening foarte interesant si-anume ca s-au aflat, unul langa altul, doua reprezentații de teatru politic, unul profesionist (teatrul Nottara), celălalt amator (Corupția Ucide) pe aceeasi temă a corupției clasei politice si utilizând aceleași mijloace sau mix de mijloace spectaculare, recte marionete la scara reală si figuri umane pentru “încarnarea” personajelor politice si/sau personaje din “societatea civilă” aflate in conflict. Ei bine, cu tot scandalul facut de artiștii amatori, nu mai numeroși decat actorii de la Nottara aflați pe “scenă”, cu lozincile deja cunoscute “Hoții” si etc strigate din fundul plămânilor, vuvuzele si ridicat marionetele in zeghe cu numele si mutrele autentice ale dusmanilor “poporului” bine băgate in ochiul spectatorilor ocazionali, cu toate astea, zic, trecătorii opriți sa filmeze tevatura se grupasera masiv in fata trupei profesioniste care reprezenta, prin procesiuni, festine si chiar disecții de “păpuși” FARA CHIP toata farsa democratiei romanești, de la votul popular anulat prin manevre oculte (ideea de manipulare era obținută automat prin uzul marionetelor) si până la disecarea “cadavrului politic” care este Sistemul românesc actual. Si asta, după mine, dovedește faptul ca, fara Johannis in geaca roșie, care sa dea autenticitate spectacolului total lipsit de sens al manifestațiilor #rezist din iarnă, penibilul fenomen al “noii revoluții” ar fi tamas ceea ce era devla început: o manifestație de cămin cultural fara nici o șansa de a intra in “istorie”. Si mai dovedește ceva, anume ca, atâta timp cat artiștii nu sunt implicați in politica, opinia publica va fi manevrata, iar nu “formată”. Aviz amatorilor.

 5. DCNews este a lui Bogdan Chireac,unul dintre cei mai duplicitari jurnalisti. Mereu inoata contra curentului

 6. Uitandu-ma la poza de sus trag urmatoarea conluzie. Doi idioti carora nu le lipsea nimic, guvernarea era pe linia de plutire si ce si-au spus ei in orgoliul lor nemasurat iar, orgoliul bata-l vina, hai sa aruncam tara in haos pentru o vara. Acum impacati-va idiotilor, asezati-va la masa si rezolvati cumva problema pana nu va fi rau pentru amandoi.

 7. Aici se vede ca Romanii nu au inca exercitiul democratiei si nu pot intelege ca un partid este ca o asociatie in care intri de buna voie si accepti regulile acelui partid,ca partidul te propulseaza si ca tot partidul poate sa te retraga si asta nu numai la PSD la oricare partid ,dar cine sa inteleaga la un popor indoctrinat cu Stalinism angroo.Dragnea nu a hotarint el singur de capul lui ca sa il retraga pe Grindeanu si a fost unanimitate in voturi asa ca ce sa mai o lungim.Am vazut in USR pentru mult mai putin demisia lui Nicusor Dan tot respectul meu ,asta inseamna sa nu te tii cu funia de scaun si sa accepti infringerea ,esti bun ridica-te si ajungi presedinte de partid si dupa aia vorbeste !!!

 8. Adica trebui sa dam crezare unui “sondaj” realizat pe un vot cu da sau nu pe site-ul Dcnew si unde de cateva zile sunt foarte activi postacii anti-psd. aceeasi postaci care il inurau in trecut pePonta, acum il iubesc

 9. Cine are deptate? Nu asta e intrebarea! Nimeni cu cunoaste adevaratul motiv pentru care Dragnea il vrea demis pe Grindeanu! PSD-ul nici nu se oboseste sa clarifice acest subiect pentru populatie. Asta este o lipsa de respect pentru alegatorii PSD, in primul rand. Dragnea a hotarat atat prim-ministrul cat si componenta guvernului. Tot la semnul lui Dragnea si-au dat demisiile toti ministrii. Mai putin Grindeanu… Atunci sa plece Dragnea din functiile ocupate si totul se rezolva de la sine. Daca Dragnea ramane, cu siguranta vom avea alegeri anticipate pt. ca Iohannis atat asteapta: sa aiba din nou ocazia sa numeasca un premier. Asta dureaza mult la Iohannis, cata vreme partidele care formeaza coalitia majoritara vor opta pentru un premier pesedist. La anticipate PSD intra clar cu niste rani grave, poate chiar cu o jumătate din corp lipsa. Ma refer la Ponta cu simpatizantii sai, plus Grindeanu, plus multi altii, din PSD.
  Liviule, ce-ai facut ma, neneee…!? Mai vezi tu guvernul tau la putere? Cred ca a venit timpul pentru un om cu o mana mai buna la sefia PSD.

  • S’ar putea proba, asemenea cu acte autentice, că nicĭ când ROSII (subl.n) n’aŭ venit la putere prin propriele lor forțe, ci tot-de-auna sub o firmă străină. Odată era Krețulescu, altă dată M. Epureanu, tot-de-auna insă eĭ s’aŭ introdussub auspiciile și protecția unuĭ om de Stat strĕin de partidul lor, pentru a’l inlătura maĭ pe urmă, a disolva adunările cărora își datoraŭ venirea la putere și a alege, cu toate mijloacele nelegitime, altele, din partea cărora să fie sigurĭ, stăpâni absoluțĭ, necontrolațĭ de nimenea.” ( Eminescu:fragment din articolul „Partidul Roșu”)

   Nițăcă franțuzească invĕțată de la vr’un coiffeur saŭ de la vr’o guvernantă, rătăcită prin Bucureștĭ, cetirea de romanurĭ rele și de scrierĭ beletristice asupra Statului, iată cultura oamenilor ce pretind a voi să discute cu noĭ probleme serioase de Stat și de la carĭ am putea jura, că n’am auzit nicĭ când un contra-argument serios la vr’una din intîmplările noastre.” (Eminescu:fragment din articolul „Cultura roșilor”)

   PS. „Partidul Rosu”, in articolele lui Eminescu este Partidul National Liberal iar formula „rosii” ii viza pe membrii PNL. Există o veche traditie la romani in schimbarea culorilor, a zonelor politice, a aliantelor si chiar a partidelor. Consecventa este asociată, mai curând, cu lumea animalelor.

 10. Sa plece Dracnea dacă vrea sa ii fie bine! A analizat activitatea lui Grindeanu , un singur om și acela penalul Vâlcea! Pai mai Dracnea nu e rușine? Și să-ți dai demisia o data cu Grindeanu din PSD! Nu ai dreptul sa fii președintele acelui partid, vinitura de la PDL!

  • Dragnea nu are nicio legatura cu pdl. El a fost membru PD 1995-2000.
   PDL a luat naștere în decembrie 2007, în urma deciziei de fuzionare a Partidului Democrat și a Partidului Liberal Democrat

 11. Adevarat, PSD, Dragnea dar si Grindeanu nu s-au obosit sa explice public, pe puncte : a, b, c …. ce anume din program nu s-a facut, sau nu s-au incadrat in termen, sau alte probleme.
  De fapt realitatea e alta : asa vag din ce am citit (din zbor) niste declaratii ale lui Grindeanu aratau cu totul altceva – ca el are alte idei despre program si ce trebuie facut, cum, ce etc…. sa spunem la modul general, o alta viziune.

  Da, numai ca atunci cand Dragnea l-a abordat si propus ca Premier, presupun ca i-a explicat ca asta e programul, iar Grindeanu din moment ce a acceptat functia de PM IN ACESTE CONDITII! trebuia si isi asume! sa isi faca treaba pe acest program, nu altceva!.
  Tot Grindeanu a spus ca Dragnea i-a impus/numit ministrii, nu i-a ales el. Pai Grindeanule ai fost de acord! Daca nu era de acord de la bun inceput ii spunea lui Dragnea si nu accepta functia -simplu!.

  Asadar, doar privind acestea fara altele -Grindeanu bate campii acum!.

  Nu iti convenea de la inceput situatia (inclusiv program si ministrii) NU accepti functia de PM. Daca te sucesti mai tarziu la revedere!. Grindeanu intr-un cuvant A SUCIT-O, nu ca la Timisoara, ca la Poliesti.

  Sa zicem si altfel, Grindeanu vede guvernarea altfel MULT MAI BUNA! are idei, are solutii mai bune etc…. pai acum 3 luni sau 4 nu putea sa discute cu Dragnea?. Serios?. S-a trezit ca vrea altfel???? altfel cum? si tocmai fix in momentul cand a venit evaluarea? Ce naiba suntem prosti toti?

  Mai am o remarca : baia de multime de la Timisoara si speech-ul lui sunau ca a unui candidat nou la sefia PSD. Ca o actiune de campanie si de a castiga electorat -retorica era egala cu cea dintr-o campanie. Cand s-a trezit asa leader? leader la PSD sau la alt partid? El stie!….si Ponta haha.
  Deja l-am auzit vorbind de alt PSD -modern , vechiul si noul….etc. bla, bla.

  Deci ceea ce ni s-a spus noua, mai nimic de fapt! porneste de la momentul cand a “explodat” tot, nu de la punctul zero – 6 luni in urma sau 5 luni. Ala e momentul cand a inceput tot, nu acum. Acum s-a spart “buboiul”.

  Grindeanu e si ruda cu Ponta, toate datele adunate si puse cap la cap arata : 1. de la bun inceput s-a vrut demisia (eliminarea lui Dragnea). 2. Sau “ideea” a venit mai tarziu insa nu la momentul evaluarii, ci tot inainte.

  Pentru ca : daca Grindeanu avea probleme cu programul, sau obiectii, daca avea si cu ministrii (unii) si cu faptul ca nu el i-a ales, incerca o discutie cu Dragnea, ii spunea doleantele, cerea o remaniere si posibilitatea de a-si alege niste ministrii….. Dragnea putea sa fie de acord, DAR se discuta asta, se pare insa ca Grindeanu nu a facut asta, in nici un moment pana azi. De ce?
  Deci scopul a fost altul chiar mai demult, nu acum adica: Dragnea demisia – si chiar daca Grindeanu demisiona cum a spus, el isi castiga statutul de leader PSD in ochii unora.

  Pe de alta parte unde are dreptate Grindeanu este : daca performanta ministrilor nu a fost ok, responsabil este si Dragnea!. El i-a ales.

  Oricum o tacaneala totala! in stilul caracteristic balcanismului de 2 lei. Cum am mai spus, daca asta ne va afecta pe viitor in ceea ce asteapta cei mai multi dintre romani – un nivel de trai ridicat EUROPEAN!,Ii anunt ca si-au dat foc singuri TOTI! Tot PSD-ul, dizidentii Ponta, Grindeanu TOTI, TOTI!.

Leave a Reply