Sloganul PNL este “Prin noi insine”. Dupa sondajul acesta lansat in campanie, sloganul ar trebui sa fie “Cu mina noastra” :-))))


 

Potrivit unui sondaj efectuat de Kantar Media, dacă săptămâna viitoare ar fi alegeri, ia românii ar putea vota primul ministru, Victor Ponta ar ieşi câştigător cu un procent de 23%. La doar un punct procentual diferenţă s-ar afla Dacian Cioloş, iar la mare distanţă Călin Popescu Tăriceanu. Sondajul a fost efectuat la comanda PNL şi a fost prezentat în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, scrie www.dcnews.ro.

Potrivit sondajului efectuat de Kantar Media, preferinţele românilor pentru funcţia de premier sunt următoarele:

1. Victor Ponta 23%

2. Dacian Cioloş 22%

3. Călin Popescu Tăriceanu 6%

Un lucru îngrijorător este reprezentat de intenţia declarată a românilor de a participa la vot. Potrivit aceluiaşi sondaj, dacă săptămâna viitoare ar fi alegeri, doar 28.5 % dintre românii cu drept de vot s-ar prezenta la scrutin, scrie DC News.

Sondajul a fost efectuat în perioada 17-24 septembrie 2016, prin telefon, pe un eşantion de 1170 de persoane, reprezentativ pentru populaţia adultă a României. Eroarea maximă tolerată este de +- 2.9% , iar intervalul de încredere este de 95 %.

12 COMMENTS

 1. Daca ar fi adevarat sondajul ala inca nu e foarte grav. Diferenta dintre ponta si ciolos arata cati dintre romani prefera hotii si comunismul.
  Avand in vedere ca psd-ul ar fi la 35 % si ponta doar la 23 e inca acceptabil, dar sunt tot mai multi pensionari irecuperabili.
  ce e grav e incantarea antenistilor ca ponta e inca in carti.

  • Cred că te doare rău la cele “trei puncte”….Cei mai vocali “anticomunişti” sunt cei care au fost mari activişti si turnători la securitatea ceauşistă. Ei şi tot neamul lor de membri cu carnet au devenit acum radicali în combaterea unor doctrine de centru-stânga.
   Punctule tu eşti un irecuperabil, un pierdut în turma infatuaţilor şi a celor care cred că tinereţea este veşnică şi că doar “necoptul” are dreptul la opţiuni politice. Punctule, îţi doresc să nu ajungi la varsta parinţilor mei pensionari, tocmai pentru a nu purta povara dispreţului semenilor tăi mai tineri….Ştii ce e mai grav la tine punctule?… Că ai ajuns un frustat căruia i s-a deranjat grav liniştea din pricina anteniştilor.

   • @Pericle,
    .
    Punctele ăstuia sunt, de fapt, cei trei neuroni, unul în căpoc și doi la ficați(el gândind visceral, explicația este, deja, și caducă și superfluuă) . Sunt în glagoria ăstui năpârlit peste noapte, cu biografie de mutant soroșist fiindu-i ștearsă orice ascendență sau legături în comunism, care l-a auzul veștii mortii (de ex.) a lui Pompeiu Hărășteanu (Dumnezeu să te odihnească în pace, tizule!) nu are cuvinte, cred, decât că ășta a fost un comunist, reacție, tot ce-i posibil la ăștia, ca și atunci când au auzit că a murit și Srgiu Nicolaescu, și Radu Beligan, și Adrian Păunescu, și Corneliu Vadim Tudor și alți oameni de cultură(cu bune și cu rele) care s-au prăpădit de ceva vreme și nu încăpeau pe pământ de ei, de cozile de topor care ne-au adus unde ne-au adus.

 2. Iar isi doresc romanii circ la televizor? Iar doresc coabitari intre ponta si basescu? Aia 23% sunt batuti in cap! Iar doresc un om prezent toata ziua la televizor in loc sa fie la guvern? Iar doresc un om care pleaca in concedii cu infractori? Tutea a zis ca-i pare rau ca a suferit in inchisori pentru poporul acesta de rahat

  • Platesc taxe la stat mai mult decat ai tu venituri pe an ba psd-ist comunist. Mars la munca sau in coreea de nord. Acolo , in psd si televiziunile de partid toti au aceeasi parere.

   • PSD-ul asta ti-a scazut taxele prin noul cod fiscal, a scazut tva-ul si daca faceai un prioect destept puteai lua si fonduri europene. Acum, nici sa vrei si nu iei niciun ban european. Plus ca, intre 2000 si 2004 PSD-ul lui Nastase te-a bagat in uniunea europeana si NATO; sau tu crezi ca Basescu te-a bagat in UE in 2007 ?…..

   • Băi, trei neuroni!(unul în căpoc și doi în ficați)
    Marș de-aici băsistule!
    Banii ăia, ai tăi, nepriceputule, au ajuns tot la băsiștii tăi de-a ajuns Țara asta vai și-amar. Auzi la el, ”plătesc bani la STAT!?” la STATUL VOSTRU MAFIOT…încă.
    Și la ce dracu muncești tu de, una, două tot pe blog ești, hai?

   • Numai faptul ca te-ai simtit cand am pomenit despre postacii sub acoperire si ma scuteste de nevoia de a face alte comentarii 🙂

 3. sondajul e o gluma proasta si ridicola in acelasi timp. asa cum s-a spus mai pe ocolitelea aseara la a3 exista posibilitatea ca cei care realizeaza sondajul sa se joace cu marja de eroare in favoarea celor care au platit sondajul sau si mai gretos sa minta cu nerusinare! ciuvica sau chiar chireac puneau in mod serios sub semnul intrebarii multe lucruri din acest sondaj, de la diferenta infirma care-i desparte pe ultimii doi premieri ai romaniei, scorul usr-ului si chiar diferenta dintre cele doua principale partide. daca ne gandim ca s- au facut in ultima luna doua sondaje, unul pentru usr si altul pentru basisto-penelisti, sondaje in care apar ciudat niste diferente cam mari iti pui intrebarea unde se minte. pe scurt diferenta dintre psd si pnl e fie de 8 fie de 20 de procente???!!! usr -ul ia undeva intre 9-10 procente si vorba invitatilor de unde ca e un partid inexistent in majoritatea tarii, iti pui intrebarea cum naiba in aceasi perioada de timp sa apara diferente atat de mari intre sondajul kantar si cel facut de agenția de rating politic.adevaratul sondaj e dat la urnele de vot dar si acela influentat de jocul serviciilor!

 4. Mie sondajul mi se pare interesant, căci, oricât de “traficotat”(mânărit, trad.aprox din limba lui Voltaire) ar fi la diferența de procente intre vedete (Ponta si Ciolos) are grija mare sa împingă pe al treilea plasat, Tariceanu, aproape afara din grila, tot asa cum in sondajele pe “partide”, ALDE se găsește recurent plasat mult sub USR si aproape de PMP-ul băsescian/compromis din start prin prezenta la vârf a fostului presedinte. Si asta inseamna ca PNL-ul începe sa realizeze pericolul reprezentat de Tariceanu, politician care stie (chapeau) sa joace cu gratie rolul “secundului”, rolul atribuit lui Ciolos pe lângă “primadona” Johannis si pe care se axează toata campania electorală a “dreptei”(de la episodul cu gunoaiele pana la voiajurile in clasa economy si statul la coada a premierului “modest si de bun simt”etc). Ori aici avem de-a face cu eterna confuzie dintre actor si rolul in care e distribuit in sensul ca distribuirea lui Ciolos pe rolul secund se bazează pe personalitatea anosta a premierului in funcție care, in capul imagologilor PNL, ar trebui sa asigure automat succesul spectacolului, ceea ce orice actor debutant poate infirma cu un simplu dat din umeri, avertizat fiind de către actorii cu experiența asupra lipsei de legătura dintre sula si sub-prefectura. Un actor mediocru/șters pus intr-un rol secundar e o greseala de distribuție făcută doar de amatorii cei mai neinspirați iar a conta pe “excentricitățile” lui Tariceanu: gustul lui pt motociclete, mașini de colecție, neveste “trofeu” (dar nu de genul starleta de TV) pentru o eventuala prestație mediocra pe scena politica e o greseala si mai dăunătoare deoarece presupune subestimarea publicului spectator, in genere, nu atat de prost pe cat il cred Busoi si Gorghiu. Cred ca asistam la o schimbare de ținta in strategia de campanie pro-Ciolos, in care se ataca “secundul” lui Ponta in “tarele” sale : nu sta la coada la permisul auto, face cacofonii dese cand vorbește in camera (unul din reporterii de pe scările DNA l-a întrebat hodoroc-tronc deunăzi : nu vi se pare ca faceți cam multe cacofonii? ceea ce a lasat cu gura căscată pe toti ceilalți colegi ai săi), ataca “justiția” ca sa-si mențină “luxul” si, ceva mai rar in ultima vreme, da dovada de o “inima zburdalnică” care-l împinge automat in categoria “fantilor” ( celor lipsiți de caracter in relația cu femeile si, prin extindere, cu oricine). Sondajele continua operațiunea împingându-l pe liderul ALDE la marginea hartii électorale pentru à pune in lumina pe Ciolos , omul modest, serios si cinstit prin comparație cu Ponta, clovnul politic cu iz sulfuros de “dosare”. Asa se spera sa se atenueze efectul secundului Tariceanu, consecventa ideologica si de acțiune a acestuia care, orice ar face “vedeta” PSD pe care o susține, începe sa atraga electoratul dezamăgit de prestațiile PNL si prudent fata de rodomontadele cuplului Nicușor Dan-Clotilde Armand, secunzi acreditați (prin sustinerea pe fata a lui Ciolos) ai partidului “istoric”.

Leave a Reply