Potrivit infopolitic.ro, inceputul anului 2016 gaseste scena politica din Romania intr-o bipolaritate aproape perfecta – situatie foarte similara cu anul 2008 – avand de-o parte si de cealalta a axei doi actori politici principali, cu o forta electorala relativ echilibrata: PNL si PSD. Sintetizand cifrele relevate public in sondajele de opinie din ultima jumatate a anului 2015, cele doua partide graviteaza in jurul procentelor de 35-40%, aproape la egalitate. In acelasi timp, undeva jos de tot, sub linistea axei mentionate, in zona 5-10%, avem o pleiada de partidulete care se bat pentru locul 3: UDMR, UNPR, ALDE, PMP, M10, PRU.

 

9 COMMENTS

  1. Când încep pedeliștii cu prosteala și manipularea românilor, gen JOS COMUNISMUL, aduc PSD-ul la 20%. Mai vine și Kovesi cu arestări pe bază de suspiciuni și mai ia vreo 5 procente.

  2. Desi rezultatul la parlamentare va fi cel nedorit de mine si impotriva votului meu, el va fi cel dorit de PPE. Adica PNL 36% + UDMR 6% + PMP 6%+ M10 6%, total 54% si dupa redistribuire se apropie de 60%. Concluzie : un alt GUVERN AL MEU = AUSTERITATE.

  3. Domnul Mitrea a spus de curand ca primul pas in fraudarea alegerilor este sa comanzi sontaje platite in care sa fi pe primul loc , ca apoi alegerile sa le poti frauda conform rezultatului sondajului…Nu am incredere in sondaje deoarece sunt in favoarea celor care au comandat sondajul.

  4. DE UNDE PISICI ARE PNL PROCENTUL ĂLA??????? Liderii săi nu depășesc niciunul 15%, deci nu sunt motoare, ci FRÂNE pentru partid! Parlamentarii săi sunt de-a valma cu ăilalți, ai altora, înoată undeva la un 10%! Politicienii locali sunt vai de viața lor, cam tot până-n 15% se-nvârt în opțiunea de vot a electoratului. Și cifrele astea sunt reieșite tot din sondaje! ATUNCI, DE UNDE SPANAC E PROCENTUL ĂLA ÎN JUR DE 40%??? E cot la cot cu un PSD care a tot dat pensii, salarii, a redat multe avantaje ale oamenilor, a scăzut taxe și impozite, a făcut o economie cu o creștere recunoscută și internațional! PNL a făcut doar gălăgie și a sabotat România, dar e la una cu ăia care au muncit și în favoarea țării! Hai să zicem că ar mai fi fost agățat de Băshannis, dar de când turistul național are guvernul lui, s-a debranșat de la PNL! Deci, nici explicația că PNL e „sudat” de Băshannis nu mai ține! ȘI ATUNCI, DE UNDE SPANAC E PROCENTUL ĂLA ÎN JUR DE 40%???

  5. PNL 36% ??? de unde??? PNL si in vremurile bune cand nu aveau atatia corupti nu avea mai mult de 15%, deci mai sunt atat de multi naivi care vor PDL??? cred ca romanii sufera de boala ” orbul gainilor” si de amnezie.

    • Eu vreau pdl ca nu sunt lepra bugetara care sa astept pomana de la stat. Manipulati voiculescieni ce sunteti..

Leave a Reply