CURS a realizat un sondaj de tip Omnibus în plină perioadă de frământări politice legate de anunțarea candidaților la alegerile prezidențiale din această toamnă. Partidele s-au reașezat după alegerile europarlamentare și se remarcă o creștere la PNL, respectiv PSD.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar câștiga cu un scor de 29%, peste procentul obținut la alegerile europarlamentare.

Pe locul 2 se clasează PSD, care este în revenire de formă și ar ajunge la 26%, peste ceea ce au înregistrat la europarlamentare, adică 22,5%.

Alianța USR-PLUS stagnează și ar obține un scos de 22%, similar cu ceea ce au obținut la alegerile europarlamentare.

Pe locul patru regăsim Pro România. Partidul lui Victor Ponta ar lua 8%, scor similar cu cel de la europarlamentare, scrie stiripesurse.ro

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE se menține în zona pragului electoral și ar obține 5%.

UDMR și PMP ar fi la limită sub pragul electoral și ar obține doar 4%.

content-image

4 COMMENTS

  1. sondaj curs: ha ha ha ha ha ha ha….
    iar sondaje scoase de sub fund?
    pielea pieleanului ar trebui sa lase sondajele si sa se ocupe de agricultura….

  2. Sper ca va dati seama ca acest sondaj supraestimeaza zona de “stanga”. Sunt tot “aia” care aratau psd la 32-33 % inainte de alegeri si usr-plus la 12%. Adica incerc sa va spun cifrele mai apropiate de realitate: pnl – in jur de 32%, usr-plus 23-34%, psd in jur de 16-17%, pro 5-6%, pmp 5-6%, udmr 4-5%, alde 4%. Este evident ca, dupa ce ai pierdut lamentabil alegerile si ti-a intrat seful la puscarie, nu aveai cum sa cresti de la 22,5% la 26%, si doar sa te prabusesti. Si nu trebuie sa fii sociolog pentru a intelege acest lucru. Un alt exemplu la CURS, in legatura cu prezidentialele: daca candideaza si kovesi, iohannis ar lua 41%, daca iese kovesi din cursa, pierde si iohannis 10%; de noaptea mintii, adica daca kovesi iese din cursa, 10% din cei care votau cu Iohannis incep sa voteze cu tariceanu, teodorovici. CURS a ajuns o gluma. E cea mai mare dezamagire pe sondaje si exit – poll. Se pare ca INSCOP este noul institut de prestigiu. Asteptam, deci, sondajele acestui uinstitut ! Ma astept din partea dvs., la experienta pe care o aveti, sa nu mai promovati tot ce se serveste pe piata !

Leave a Reply