Premierul Ponta, întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că sora lui este audiată la DNA în dosarul în care soţul acesteia e arestat preventiv sub acuzaţia de deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală, a răspuns “Hai, mă, sunteţi serioşi ?”, spunând că el a venit să viziteze un spital.

Şeful Guvernului a venit joi dimineaţa la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, unde este inaugurat Blocul operator al Secţiei Clinice Oftalmologie.

Întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că sora lui este audiată la DNA, Ponta a răspuns: “Hai, mă, voi chiar sunteţi serioşi ? Eu am venit să vizitez un spital !”.

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herţanu, a venit joi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Ploieşti, pentru a fi audiată în dosarul în care soţul său, Iulian Herţanu, este arestat preventiv sub acuzaţia de deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală.

Alexandra Herţanu a ajuns la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 09.00 şi a intrat în sediul instituţiei fără a face declaraţii.

Tot joi, la DNA Ploieşti a venit şi fostul prefect al judeţului Prahova Radu Oprea, în prezent senator PSD, acesta declarând că a fost citat ca martor şi că nu ştie în ce dosar a fost chemat de procurori.

Audierile au loc în dosarul în care Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este arestat preventiv alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă.

În acelasi dosar au fost pusi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiţă, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

Procurorii susţin că, în perioada 2011 – 2015, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fost preşedinte al filialei judeţene a PSD, a făcut demersuri (intervenţii pentru numirea în funcţii a unor persoane, obţinerea de informaţii confidenţiale – activităţi derulate direct sau prin intermediul consilierilor săi personali) la funcţionari ai SC Hidro Prahova şi a exercitat presiuni (ameninţări cu privire la înlocuirea din funcţie) asupra directorului general al societăţii, pentru ca aceştia să atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL – SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de canalizare în oraşul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a făcut presiuni pe durata derulării contractului pentru prelungirea termenelor de execuţie şi efectuarea ilegală de plăţi.

“Scopul grupului infracţional astfel format şi sprijinit a fost atins, urmărirea penală făcută până la acest moment relevând: deturnarea din cadrul proiectului şi însuşirea în interes propriu, de către membrii grupului, a sumei totale de 7.797.410 de lei (bani ridicaţi în numerar din conturi ale persoanelor juridice şi fizice, reprezentând 54% din totalul sumelor care au fost identificate ca fiind achitate de S.C. Grossmann Engineering Group, către ?partenerii? la care se pretinde că au fost subcontractate lucrări), sustragerea de la plata către stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 de lei ( din care 1.509.176 lei reprezentând TVA şi 1.006.117 de lei reprezentând impozit pe profit)”, arăta DNA.

Proiectul privind extinderea reţelei de canalizare la Comarnic, în valoare de aproximativ zece milioane de euro, avea termen de finalizare februarie 2014, însă lucrările, care nu au fost finalizate, au fost sistate la sfârşitul anului trecut.

Zilele trecute, premierul Ponta a felicitat DNA pentru actiunile sale si a declarat ca invidiaza institutia pentru “independenta”.

http://www.antena3.ro/politica/sora-premierului-ponta-alexandra-hertanu-si-un-senator-psd-audiati-la-dna-284760.html

 

12 COMMENTS

 1. Cand este vorba despre ei:nasi,fini,socrii,cumnati (un partid ai inruditilor) nu este nimic… grav,nu mai este vreo problema: Hai, ma, sunteti seriosi?.Iar interesul propriu al politicienilor face sa fie inruditi si imbarligati …. intre partide de la STANGa la DREAPTA.
  Si orice ar face societatea civila(autentica si nu cea inghenunchiata) inruditii se vor perpetua si pe viitor la ….putere,avere,bani,mosii.
  Cu asemenea guvern (si parlament) Iohannis va constata dupa 5 ani ca a fost invins de …sistem.

  • Ha, ha Iohannis o sa ne invinga pe toti. Societatea nu mai e civila ci militara. Si lucreaza. In spatele ei e o forta uriasa care lucreaza la RESET.
   Achtung !

 2. Pana la urma are dreptate si Ponta. Fiecare membru al familiei cu vizitele lui. Ponta viziteaza spitale iar sorela DNA-ul. Care este problema?

 3. Dar cand face Ponta o vizita si la OMV-Petrom? Sau sa ne spuna si noua pe ce pret al barilului a facut el bugetul pe anul 2015 stiindu-se ca OMV-Petrom este principalul contributor la buget alaturi de Dacia. Si atentie, OMV-Petrom nu inseamna doar carburantii la care intr-adevar, nu a scazut prea mult pretul fata de scaderea pretului titeiului. OMV-Petrom precum si alte companii petroliere ce opereaza in Romania mai plateau la buget si taxe pentru titei la pretul acestuia, redevente tot raportate la pretul titeiului precum si taxe de la angajati. Poate ii spune cineva lui Ponta ca afectarea Romaniei de scaderea dramatica a pretului titeiului nu se reflecta doar in pretul carburantilor. Sa priceapa si el ca bugetul pierde prin reducerea productiei de titei, taxe mai mici pe titeiul extras si prelucrat, reduceri de contributii pe forta de munca in urma disponibilizarilor masive sau concedieri colective in cazul companiilor care au inchis activitatea (la Londra deja s-a anuntat ieri inchiderea unei sucursale din Romania cu 1000 de angajati dar la noi tacere). Si sa nu uite Ponta ca in industria extractive erau printre cele mai mari salarii iar acum, la mii de angajati cu salarii mari le va plati somajul si nu va mai incasa taxele. Poate mai da si el o geana pe ce se intampla cu bugetul lui care este foarte afectat datorita scaderii pretului titeiului.

  • Pretul la petrol nu a scazut din cauza lui Ponta,ci asta este politica geostrategica anti-Rusia.Sau nu-ti mai convine acum politica partenerilor occidentali?.Acum se va vedea care rezista mai mult.Totusi consumatorii ar trebui sa se bucure,sa profite, sa faca bani si sa puna de-o parte, caci nu se stie cum se intoarce roata.

   • Sa inteleg ca si cumnatul lui Ponta dar si Ghita s-au mutat la Sibiu? Sincer sa fiu e o noutate dar te cred daca o spui cu atata convingere!

 4. Respect dreptul presei de a cere informatii despre subiecte de interes public dar in acelasi timp consider ca si publicul are dreptul la informatii corecte si complete. In concluzie, pentru a evita speculatiile, vreau sa se stie ca in aceasta dimineata m-am prezentat de bunavoie la sediul DNA Ploiesti pentru a recupera hard-diskurile apartinand SC EXFIN 2000 in care am calitatea de administrator si asociat. Cu aceasta ocazie, mi s-a solicitat si am acceptat sa dau o declaratie de martor. Asta a fost tot! In plus doresc sa fac cunoscut ca , in ciuda informatiilor vehiculate in presa, eu, mama mea sau SC EXFIN 2000 nu am avut niciodata nici un fel de legatura contractuala cu SC GROSSMAN ENGINEERING SRL” Declaratia facuta de sora premierului !

Leave a Reply