Magnatul american George Soros propune un plan în 7 puncte pentru ca Europa să facă față crizei refugiaților astfel încât să rămână unită. El menține propunerea făcută în aprilie pentru preluarea voluntară a 300.000 de refugiați pe an și avansează ca sumă necesară pentru susținerea și integrarea acestora 30 miliarde euro anual.

A anticipat votul favorabil ruperii Marii Britanii de Uniunea Europeană și după consumarea evenimentului a spus că acesta este începutul dezintegrării blocului continental. Miliardarul american George Soros reia acum teza distrugerii Europei. El spune că autoritățile de la Bruxelles și cele naționale se află în ultima fază în care să poată evita devierea într-o zonă necontrolată a crizei refugiaților.

Europa ar trebui să preia câte 300.000 de refugiați pe an și să aloce o sumă anuală de 30 miliarde euro pentru aceștia, scrie Soros în ultimul număr al revistei Foreign Policy. Numărul de refugiați este mai mic decât cel avansat în septembrie, de câte un milion de refugiați pe an. Revizuirea la 300.000 de refugiați fusese făcută încă din aprilie, doar că acum suma alocată este încă și mai mare.

Era un plan care se impunea, zice Soros, însă înțelegerea cu Turcia devine și mai problematică după eșecul loviturii de stat militare din 15 iulie, care mărește nivelul de incertituine.

Alternativa? Dezintegrarea Uniunii Europene în fața unui val de necontrolat de nou veniți. Tabloul este amintit chiar de Soros. Mișcările naționaliste și xenofobe se revigorează pe continent, iar în 2017 sunt alegeri cheie în țări precum Germania, Franța și Olanda. Pentru începutul lunii octombrie a acestui an este programat un referendum pe tema refugiaților în Ungaria, iar Austria are în aceeași zi rejucarea alegerilor prezidențiale cu un candidat al dreptei radicale în prim plan.

„Mai degrabă decât să reziste acestei amenințări, membrii statelor membre ale UE sunt tot mai puțini doritori să colaboreze între ei. (…) Încrederea de care este nevoie pentru cooperare lipsește”, scrie Soros. În opinia sa, ridicarea gardurilor împotriva refugiaților nu doar că va fragmenta Uniunea, dar chiar va vătăma serios economiile europene.

Propunerea din Foreign Policy este în 7 puncte și vizează o preluare ordonată a refugiaților, în paralel cu o controlare a dimensiunilor acestui fenomen.

7 puncte propuse de Soros

1. UE și restul lumii ar trebui să preia un număr substanțial de refugiați direct de la țările de la frontiera UE de o manieră sigură și ordonată, care să o facă mai acceptabilă pentru opinia publică decât actuala dezordine.

2. UE trebuie să-și controleze frontierele. Nimic nu alienează și nu sperie mai mult decât scenele de haos.

3. UE trebuie să dezvolte instrumente financiare pentru a furniza fonduri suficiente pentru provocările pe termen lung pe care le are în față.

4. Criza trebuie folosită pentru a se crea mecanisme europene comune de control al frontierelor, determinare a validității cererilor de azil și relocarea refugiaților.

5. Odată ce refugiații sunt acceptați pe teritoriul UE, este nevoie de mecanisme pentru relocarea lor în Europa de o manieră agreată între statele membre.

6. UE, împreună cu comunitatea internațională, trebuie să susțină țările care au pe teritoriul lor mai mulți refugiați de o manieră mai generoasă.

7. Având în vedere îmbătrânirea populației, Europa trebuie, în cele din urmă să creeze un climat în care migrația economică să fie binevenită.

 

26 COMMENTS

 1. mosul asta cand are de gand sa dea coltul ca deja a inceput sa ma calce pe bataturi?in loc sa stea cuminte intr-un azil si sa isi ia medicamentele face numai prostii.

  • Soros are un plan-obsesie:
   Cat mai multi emigranti musulmani in Europa.
   A devenit brusc un mare iubitor si salvator al Europei !!! Va dati seama cum se v-a rezolva problema somajului de 25% (asta oficial) din Spania cand or sa mai vina cateva sute de mii de “calificati” din Orientul Mijlociu.
   Pentru ca mizeria lui bate la ochi a bagat si prosteala cu intarirea granitelor. Pai ce sa mai intaresti cand bagi de-a valma imigranti cu milioanele??
   Omul vrea distrugerea Europei e atat de evident.

  • Breaking news: Munchen…masacru, sange
   Tocmai a postat acum o zi Radu Tudor “muinunata” strategie a lui Soros.
   Tocmai comentam acum 8 ore ca planul e de distrugere a Europei.
   Nu e clar nici acum?

 2. Problema este ca cei care hotarasc directia sunt oamenii : la vot. Am citit pe net ca vice-cancelarul Germaniei a facut un apel la firmele din aceasta tara sa angajeze refugiati….Prin urmare sa incepem gandindu-ne ca vor fi investiti bani in ei si firmele vor avea rezerve serioase la angajare. Suspiciunea ca ar putea fi teroristi sau ca s-ar putea radicaliza nu poate fi inlaturata… Cred ca brexitul a fost favorizat tocmai de criza refugiatilor…Intr-o Europa afectata de atentate teroriste sa primesti oameni care sunt de religie islamica fara un control riguros – si acela fara multe sanse de a fi precis – este o nebunie. Asa s-a ajuns in aceasta situatie. Chiar daca Soros face acest apel nu cred ca va avea succes. Asta pentru ca oamenii voteaza. Oamenii simplii au murit la Nisa si in alte locuri unde au fost atentate…nu dl. Soros sau un apropiat al sau. Si ei vor vota. Mi-este teama sa nu ne indreptam spre extrema dreapta daca partidele care au un program aplicabil intr-o democratie o mai lungesc cu integrarea refugiatilor.

 3. Poarca asta sare cu sfaturi în loc să dea pe goarnă planul marilor capuri(Franţa-germania-MB-împreună cu america) privind un urgent atac doar aerian destul de puternic pe nordul africii spre siria direct şi nu din baze plantate în zonele afectate de război(asta văd acum în seara asta)? Ruşii s-au cam potolit la momentul de faţă şi nu mai pot arunca mizeriile în curtea lor/a ruşilor! Acum e vremea halucinantă a turcilor şi în baza acestei momeli se va arunca tot felul de manipulări şi minciuni! Vezi baza închisă de Erdogan unde americanii aveau adunate/plantate arme nucleare! ce se întâmplă cu respectiva zonă dacă Erdogan se pupă la vedere cu teroriştii? Ce mai fac americanii şi marii capi: Merkelx Hollande…? O labela pe neve? Ce mai rămâne din europa membră a clanului NATO-UE-shengen? Un fâs? Unde sunt banii României pentru alierea cu aceşti criminali? Cum rămâne cu macadanele de aur din Londra? Ce spusesem eu despre macadane aur-Londra? Ne-au furat Rusia şi acum marea ţeapă Londra! De ce nu aş crede timpurile actuale şi viitoare privind manipularea pentru îmbogăţire a escrocilor de pe glob? E bine că ne-am născut în România dar e grav că trăim aici în ţara şi ne distruge viaţa lichelele româneşti!
  Ăsta vrea să scape de alungaţi forţându-i pe alţii să-i preia având la bază minciuna cu sponsorizarea/contribuţii pentru accept? Să-i ia la ei pentru că nu România a deranjat zona! Nu România i-au atacat şi ucis în masă! Nu România face experienţe şi experimente pe bipezi în lume omorându-i cu zile! Nu România împrăştie toxine în aer pentru a reduce populaţia lumii! Nu simţiţi spre seară aerul înţepător şi uscat încât te îneci dacă nu înghiţi o gură de apă?

 4. Fara a vrea sa fiu cinic….. Marele Soros ne spune ca…… e bine sa fie bine si nu rau. Despre cum sa se faca treaba asta…. e nitel mai greu. Spre exemplu …. cum facem cu faptul ca nishte oameni nu vor sa accepte imigrantii, ca imigrantii nu (mai) vor sa accepte ideea ca “atunci cand esti in Roma, faci ca romanii…..
  Pe langa ciorba necondimentata a unui fost “bucatar” care refuza sa accepte colaborarea cu tanti Roza…. restu e poveste.
  Dincolo de legenda lui….. cum a iesit ultimul atac asupra lirei????
  Zic si eu…. nu dau cu paru…..

 5. Cine e Soros? A participat vreodata la alegeri? L-a ales cineva? In numele cui vorbeste, al propriului interes si bunastari?

  • In numele a multor ONG-uri si a unor politicieni care s-au ridicat datorita lui si acum primesc niste mesaje-ordine ce trebuie sa sustina: invazia si distrugerea Europei de catre oameni care nu au nimic in comun cu civilizatia europeana.

 6. Da’ nu ne-ati spus in ce calitate traseaza tov. Soros asta directive si de ce ar trebui sa ne uitam noi in dintii lui. Am inteles ca ar fi un miliardar, dar n-am inteles daca miliardele sint chiar ale lui. Probabil daca ar fi chiar ale lui, n-ar da cu banii de-a azvirlitea, pe acte de caritate si finantari de ONG-uri nevinovate, care par a conduce Romania. Cel putin asa se-aude, dar eu nu cred o iota!

 7. Recomandarile par de bun simt…stie Gyuri baci ce stie…popoarele Europei-chiar si cele mai mari-ca de ex. Germania/Franta si in pofida Brexit si UK- trebuie sa constientizeze ca au ajuns in a faza in care trebuie sa raspunda cu pasi concreti la intrebarea existentiala : A FI sau NU FI. Eu chiar as propune un guvern central continental -dar cu reale capabilitati manageriale si intelepeciune. Pana la urma cred ca aici se va ajunge. Popoarele mici ale Europei – in comparatie cu populatiile ruso(-fone) -chinezo-arabe sunt nepuntincioase iar daca intre ele persista tensiuni marunte ( din trufie si prostie) , toate, dar toate, vor ajunge in cateva decenii la lada de gunoi a istoriei.

  • Lol! Pe bune? Si presupun ca te-ai candit bine la asta…. :))
   Te rog sa nu ma intelegi gresit …. ce zici tu e bine si frumos (dincolo de desconsiderarea manifestata apropo de rusi si chinezi….. Machiavelli/ tine-ti ptietenii aproape… etc 😉 )….. dar ramane o intrebare CUM????

 8. Oh, celebrul Soros, acel guru al lumii intunecat -malefice. Marele orchestrator al revolutiilor portocalii, violet ……si in toate culorile curcubeului daca e cazul si daca politica/interesele o cer Cum nu rezista el sa nu isi bage coada cam peste tot , sa dirijeze Oengistii robotei si masele pana cand ele se ciocnesc cap in cap precum berbecii, desigur, pentru un scop “maret”, “unic si nobil” al democratiei “liber- impuse” marca Soros!.
  Cata intelepciune Sorosista! credeam ca s-a senilizat deja si si-a luat o vacanta permanenta pe……Marte! Dar umbra lui la “Cozia” inca bantuie…
  Despre orchestrari si orchestratori se stie :unii sunt experti in astea, iar ceilalti au rolul sa le inghita pe nemestecate. Totul bine stabilit. Nivel de manipluare : High level-High tech : Cum sa prostim LUMEA, mai exact tot globul- recent, tocmai in Franta, Nisa (camionul, victime…. )….vai nu se poate!. Ba uite ca se poate!
  Adica pardon mon’cher, la NISA de ce rad astia 2 cu gura pana la urechi, fugind de camionul ucigas cand tocmai au vazut acel masacru sangeros? Ohhh, lumea moare, prin urmare sa radem!. Imaginea, simplu, vorbeste de la sine : https://youtu.be/ILi5rAeZ9dY
  Doamne ce mai rad ei acolo dragutii de ei -chiar in prim plan!- doar ei sunt “crisis actors” care, pardon, sau ghinion ii apuca rasul tocmai la vederea unui asa mare masacru uman!,nu se pot abtine de fericire, drept urmare rad maxim- normal ca ei rad fiindca totul este STAGED, sau False Flag, sau Inside job, Hoax,….. operation Gladio etc….
  Se demonstreaza cat de simplu si usor e lumea pacalita cu aceste staged events+crisis actors (Live Drills) – si cate au fost si mai urmeaza!
  Mai ales daca ai nevoie de o lege (Martial Law) dar si de altele, astfel incat lumea CREDULA si incredibil!!!! de NAIVA! sa accepte TOT fara un psss.
  Totusi, poate si romanii in ceasul al 12-lea fac efortul minim denumit gandire (analitica) si deschid BINE, BINE ochii! sa inteleaga/vada realitatea vs manipulare= FAKE…. inscenare!

 9. Cine e el, in afara de cel care a tiparit brosuri in araba pentru invadatorii care au parcurs Europa pe jos in 2015?
  .
  Soros stie f.bine ca robotizarea va rezolva problema piramidei varstelor on Europa, si pentru asta ne trebuie doar sa renuntam la constrangerile bugetare (absurdele cifre 3% si 60% din Tratatul Lisabona)!
  Nu e nevoie sa prostituam cultura milenara a Europei importand ideologii militante precum islamul care nu pot si nu vor sa fie asimilate, ci doar sa ia puterea prin numar si apoi sa ne intrebe ca naiba cautam pe pamantul “lor”.
  .
  Dati go*gle cu “15 July Financial Times – Survey reveals Germany’s top companies employ just 54 refugees” – desi exista 665 000 locuri de munca neocupate in Germania, doar 54 de migranti au putut fi angajati la marile companii industriale care fac majoritatea PIB-ului german, din care 50 pe post de sortatori la Posta Germana de stat.
  Daimler, Bayer, industria auto, Eon, SAP software etc. – nu pot practic angaja pentru ca migrantii nu stiu sa faca nimic.
  “Migrantii vin din tari unde disciplinele stiintifice sunt predate doar in treacat” – Bayer.
  “Dintre 300 000 migranti care cauta un loc de munca, 74% nu cunosc nici o meserie, iar 25% n-au absolvit scoala primara. Doar 9% au o diploma.”

  In iunie 2016, “131 000 migranti nu se aflau nici la munca, nici inrolati la scoala.”
  Multe companii le-au creat locuri speciale, dar nu reusesc sa le umple, pt.ca necesita straduinta si staruinta, iar emigrantii ar vrea banii acum, fara sa faca nimic.
  .
  “they come from countries with educational systems where science is barely taught, and that’s what you need for a job at Bayer.” Bayer company had so far not employed a single refugee.”

  • Dar acesti imigranti necalificati or sa fie in curand frustrati ca nu au salarii europene ca sunt marginalizati si or sa se arunce in aer pe unde pot.

  • Esti deosebit de prost. Cred ca ar trebui sa fie ilegal….
   Deoarece daca doar zic sunt un calomniator … hai sa iti si explic…..
   Tu crezi ca dc vre-una din companiile alea vrea sa angajeze pe cineva, va angaja din imigranti??? Minte de cercopitec…. daca SAP vrea sa angajeze pe cineva din Irak, il angajeaza cu forme in regula si il aduc pe el si familia cu avionul …..
   Oamenii aia sunt cei care lucfeaza la fast food/vanzatori la hipermarket… etc…. pentru ca NU AU DE ALES!!!!!!
   Dupa cum pare oricum o pune-m de ub razboi cat de curand.
   Recunosc ca incep sa-l cam astept …. sa mai prineneasca draku la “tinerii frumosi si liberi”.

 10. Un talentat economist roman scria recent pe acest subiect:
  .
  “in pofida faptului ca apar solutii tehnologice, companiile prefera sa vaneze forta de munca ieftina, ignorand pagubele culturale si sociale pe care le produce UE. Mediul de afaceri pare sa fie suficient de miop si lacom ca sa nu realizeze ca printr-o astfel de abordare distruge insasi tesatura propriului succes: existenta unei UE cu toate trasaturile sale favorabile mediului de afaceri, libera circulatie a bunurilor, serviciilor si capitalului, moneda unica si lipsa granitelor.
  .
  Aceasta abordare trebuie sa inceteze. Acesta este momentul in care politicienii europeni trebuie sa puna piciorul in prag si sa opreasca comportamentul suicidal ale elitelor economice. Ce ar fi daca Germania, unul dintre liderii in tehnologie ai Europei, o tara in mare nevoie de a recastiga increderea europenilor, ar lua initiativa unui proiect pan-european in care ar implica elitele economice si politice in scopul identificarii unui model prin care din ce in ce mai putini oameni activi ar putea sa sustina din ce in ce mai multi oameni in varsta?
  .
  Nu va fi usor, nu va fi ieftin. Companiile vor trebui sa investeasca la greu intr-o astfel de solutie. Mult mai mult decat intr-un emigrant din Orientul Mijlociu. Asa ca prima provocare va fi aceea de a motiva mediul de afaceri din Europa sa investeasca in fabrici care folosesc din ce in ce mai putini oameni.
  .
  A doua provocare este insa si mai importanta, dar si delicata. Cum vor fi transformate castigurile de productivitate in sprijin financiar pentru o populatie din ce in ce mai batrana? Cum sa evitam ca in loc ca avutia creata astfel sa se concentreze din nou in mainile catorva, sa o repartizam in intreaga societate? Aceasta ar presupune ca atat salariile, cat si profiturile sa fie taxate mai mult, pentru a crea resursele bugetare pentru asistenta sociala a celor varstnici.
  .
  Un model economic total diferit.”
  (Radu Craciun, de la bcr pensii)
  http://cursdeguvernare.ro/radu-craciun-supravietuirea-europei-solutia-unica-despre-care-nu-vorbeste-nimeni.html

  • O intrebare: cu oamenii ce faci? Dupa parerea mea analiza asta omite un aspect…. oamenii…. daca un x procent din populatie nu mai poate lucra/obtine un venit…. vor fi fix masa de manevra pentru radicali.m. de orice natura. Cu ei ce faci…. pentru ca au si ei dreptul sa existe! Cu toate stima pentru tanarul economist dar e o soluctie care functioneaza doar daca “puiul e perfect sferic si traieste in vid”…. 😉

 11. Diversiune gretoasa! De ce nu se aloca fonduri si nu se iau masuri pentru întinerirea populatiei europene? De ce nu sunt preluati refugiatii sirieni de catre statele din Golf? Sau fratia musulmana functioneaza doar la aruncat cu bombardeaua?

 12. Ca ei s-o duca bine, trebuie sa nenoroceasca o lume intrega. Nu i-au in calcul ca lumea s-a schimbat si nici chiar ei nu mai pot scapa de focul nimicitor, oricat de siguri se cred ca citadela inexpugnabila.

 13. bai, eu nu sunt cu Soros prin simplul motiv ca astia care o ard prin tara noastra finantati de el sunt niste paria si ne mai si conduc spre dezastru. Desigur, nealesi. Da’ nu mi se pare chiar lipsit de bun simt ce zice. pana una ala, pana sa-l critic personal pe el. ma gandesc ca asta a ajuns miliardar dintr-un refugiat ce a fost iar eu in tara mea nu am una de-un leu in buzunar ca sa-mi permit sa iau avionul si sa ma duc sa-l scuip. deci probabil ceva are in cap, n-o fi cretin. Pare logic ce spune. unele din puncte sunt defapt constatari. Desigur, noi ne-am obisnuit cu propaganda noastra, care zice de ex ca meritam in Schengen dar la Otopeni cade ore la rand sistemul informational sau baga sosirile de la international la National, din greseala si ajung oameni in tara fara sa treaca pe la vama…

  • Ce e logic? Sa-ti intineresti populatia cu niste oameni care nu au afinitati culturale similare? Care or sa creeze enclave de islamici? Care nu sunt instruiti?
   SUA tara de emigratie aduc in tara specialisti de top, oameni care trec prin interviuri la ambasada inclusiv cei cu loteria vizelor nu asa aiurea. Cineva evalueaza si da o viza pe niste skills-uri.

   • E logic ce spune din pt lui de vedere. Sau te astepti ca lumea sa spuna chestii logice din punctul altora de vedere?
    si da, e logic ca se sparge UE. Enclavele sunt create deja. Ghici de ce? tocmai pt ca nu s-au alocvat bani [pt integrare. I-au lasat sa vina dupa care normal ca se tem de ei daca stau toti la un loc. Nu au fost programe de spargere ale acestor enclave. pur si simplu nu le-a pasat. Deci da, imi pare logic. Exact. sa evaluezi (cum face SUA) necesita bani, informatii (bani), oameni (bani) si locuri unde sa-i pui (bani).

Leave a Reply