Radu Soviani a vorbit în emisiunea „Subiectiv”, de la Antena 3, despre creșterea economică din România, din perioada ianuarie-martie 2018.

„Aici avem realitatea. Pe primul trimestru, cifrele arată că veniturile totale ale bugetului au o majorare de 5%, cu venituri curente, adică modul în care merge economia, o majorare mai mică. Trebuie să comparăm aceste ritmuri de creștere cu ritmul de majorare al cheltuielilor. Cheltuielile au dublu de creștere față de cel al veniturilor. În concluzie, avem cheltuieli mai mari decât veniturile. Ritmul de majorare al cheltuielilor este dublu față de ritmul veniturilor, iar rezultatul este gaură bugetară”, a spus Radu Soviani.

Semnalele transmise de economie

Impozitul pe profit: 3,3% (după o creștere economică de 6,9%)
Fie creșterea economică este inventată
Fie dobânzile mai mari și salariile mai mari scad profitabilitatea
Fie amândouă

În concluzie: scade profitabilitatea, a spus Soviani la Antena3.

https://www.antena3.ro/economic/cifrele-adevarului-in-razboiul-iohannis-psd-soviani-avem-crestere-economica-inventata-468847.html

 

12 COMMENTS

  1. Politica externa facuta praf, politica interna la fel, economia distrusa…Ce mesaj ii transmiteti vatafului? Demisie sau sustinere?

  2. Am vazut emisiunea, daca datele sunt reale am incurcat-o rau de tot, criza scrie pe noi. Oricum este tragic ce au facut Dragnea&Co, dupa ce Ponta ne-a lasat pe deflatie sa ajungem la 5% inflatie si explozia asta a datoriilor si deficitului.
    Cu ce scuze o sa mai vina acum, cu Soros, cu statul paralel cu multinationalele cu strainii cei rai?!

Leave a Reply