Guvernul a decis trimiterea, duminică, în Ucraina, a unei a doua tranşe de ajutoare – combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente – în valoare totală de 3 milioane de euro, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Totodată, Guvernul şi-a anunţat disponibilitatea de a prelua răniţi ucraineni în reţeaua sanitară din România.

 

#Romania, #Ucraina, #sprijin, #munitie

Mesajul ministrului apararii, Vasile Dincu :

În baza solicitărilor primite de la Ministerul Apărării al Ucrainei, am propus Premierului Nicoale Ciucă aprobarea unui ajutor în regim de urgență constând în materiale care fac parte din excedentul Ministerlui Apărării Naționale.
Guvernul României a aprobat, duminică, 27 februarie, o hotărâre care reglementează donarea către Guvernul Ucrainei, a unor bunuri materiale de resortul muniții și echipamente de protecție balistică asigurate de către Ministerul Apărării Naționale al României.
Valoarea elementelor de muniție și a celor 2.000 de căști de protecție balistică și 2.000 de veste antiglonț cu nivel de protecție III-IV care vor fi donate armatei ucrainene se situează în jurul sumei de două milioane de euro.
Transferul de echipamente constituie un element de sprijin logistic necesar eforturilor Ucrainei de respingere a agresiunii Federației Ruse, declanșată asupra teritoriului ucrainean în data de 24 februarie.
Transmiterea acestor materiale către Guvernul Ucrainean se circumscrie efortului general care se realizează de către statele membre ale NATO și ale Uniunii Europene pentru sprijinirea Ucrainei în acțiunile de apărare a teritoriului propriu, a independenței și integrității statului împotriva agresiunii armatei Federației Ruse.

Leave a Reply