Doar 44 de clădiri şcolare din Bucureşti din 1.066 – 22 din reţeaua publică şi 22 din cea privată – au obţinut autorizaţia de securitate la incendiu, a declarat pentru AGERPRES Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti Ilfov.

Vasile a precizat că 1.022 de unităţi de învăţământ (grădiniţe, şcoli şi licee) sunt practic fără autorizaţie de securitate la incendiu.

‘Autorizaţia se acordă pe clădire, nu pe instituţie. Adică, o şcoală care are mai multe corpuri de clădire trebuie să deţină autorizaţie pentru fiecare corp în parte, în condiţiile în care necesită această autorizaţie. În capitală sunt 147 de clădiri, care, de exemplu, nu pot primi autorizaţia pentru că nu le este necesară obţinerea avizului/autorizaţiei, deoarece sunt foarte vechi şi nu se supun legislaţiei’, a explicat el.

Oficialul ISU Bucureşti Ilfov a arătat că în Bucureşti sunt 642 de unităţi de învăţământ publice şi private.

Potrivit datelor statistice, în aceeaşi perioadă a anului trecut doar 39 de clădiri şcolare aveau autorizaţie pentru securitatea la incendiu.

Obligaţia solicitării şi obţinerii autorizaţiilor revine persoanei fizice ori juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente ori, după caz, beneficiarului investiţiei. Acestea se emit de ISU Bucureşti-Ilfov şi pentru eliberarea acestora nu se percep taxe.

Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu rămâne în exclusivitatea beneficiarilor investiţiilor, informează ISU citat de Agerpres.

 

 

2 COMMENTS

  1. Am si eu o intrebare. toate mall-urile, toate cladirile astea noi construite in ultimul timp, zagarie norii Bucurestiului, au “autorizartie de securitate la incendiu”.? Se pare ca da insa, sa ne fereasca Domnul sa se declanseze un incendiu in aceste incinte.
    De 28 de ani nu s-a facut mare lucru in niciun domeniu si este enorm de greu sa urnesti “carutele”, cu atat mai mult ca sunt unii in carute care baga bete in rotile acestora.

Leave a Reply