Inspecţia Judiciară a confirmat, pentru ŞTIRIPESURSE.RO, că s-a autosesizat după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut documente din dosarul în care procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, se judecă cu jurnaliştii Antena 3. Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare au declarat că efectuează la acest moment cercetări şi verifică dacă există abateri disciplinare în această speţă.

Dosarul în care se judecă jurnaliștii Antena 3 cu procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a avut parte recent de un episod halucinant. La ultimul termen de judecată în Apel, în procesul în care Kovesi se judecă cu jurnalisti Mihai Gadea, Radu Tudor, Bianca Nae, Mugur Ciuvica si Razvan Savaliuc, DNA a cerut instanței acest dosar.

Printr-o adresa din 5 ianuarie 2018, emisa in dosarul penal 853/P/2016, adresa semnata de seful Sectiei a II-a Marius Bulancea si procuroarea Mihaela Beldie-Canela s-a cerut Curtii ca:“In interesul solutionarii dosarului penal cu numarul 853/P/2016, in conformitate cu art. 170 Cod.pr.pen. Va rugam sa ne inaintati in fotocopii certificate pentru conformitate cu originalul toate documentele din dosarul 6043/3/2015 in care a fost emisa sentinta civila nr. 1243 din data de 16.10.2015 de catre Tribunalul Bucuresti”, informează Luju.

Jurnalistul Mihai Gâdea consideră că Laura Codruța Kovesi folosește instituția DNA-ului într-un război personal cu jurnaliștii și, mai ales, încearcă să pună presiune asupra presei, scrie stiripesurse.ro.

 

9 COMMENTS

  • Am sa fiu cinic cu prietenii de la A3

   Aveti incredere suntem tara UE si NATO n-are cum sa fie stat securist condus de DNA !

   Ati vazut presa “libera” din UE cum a sarit in ajutorul confratilor de la A3 cand au fost evacuati abuziv? Eee la fel si acum or s-o ajute cu… nimic. Cum spunea Hans K pe fb ? Sa se redea sediul poporului !!!

   In rest nicio zi fara un abuz al “justitiei”.

   ——–

   PS Breaking News : Ambasadele n-au auzit de abuzuri ca nu le-a tradus nimeni abuzurile DNA in engleza. Asta e…problema de comunicare , A3 nu stie sa comunice, Mai puneti mana pe manulul de comunicare dragii mei jurnalisti preferati !!

  • Dle Tudor,

   Covesi a fost revocata de Min Justitiei si CSM ul a dat un aviz consultativ. Iohanis ce face? Cand ne da un raspuns? Tine blocata o procedura? De ce nu-l intreaba nimeni nimic?

 1. Indiferent de situatie,nu va lasati calcati in picioare! Daca nu erati voi cu video-base-mornanul,nicio televiziune nu avea stirea si acum se dau de cur inapoi! Pare ca razbunarea e arma grea in conflict cu jurnalistii care,OBLIGATORIU, trebuie sa va uniti ca sa puteti rezista peste timpurile astea mizerabile! Linia de plutire e a voastra,doar ca si puterea mintii colective trebuie sa patrunda peste tot,in orice ungher! Aveti incredere in puterea voastra,faceti totul in forta cu tarie si veti avea rezultatul! Am incredere: nicio floare nu se ofileste in mainile voastre! Succes si mult calm!

 2. După aventura penibila cu secția de procurori și avizul ei negativ asupra revocării lui Nefertiti, mari speranțe nu se pot pune nici pe Inspecția Judiciara, nici pe CSM, in general. Totusi, gestul in sine de a se autosesiza, cu toată susținerea, desantata, din partea președintelui, a șefei DNA, pare sa anunțe un început de prăbușire a complicităților murdare de la vârful statului—asta in cazul in care inspectorul-șef s-a asigurat ca nu-i mai plânge in poala vreo provocatoare trimisa de Kovesi sa-l “decapeze” înainte sa iasă raportul inspecției.Adevarul, foarte trist, este ca bărbații romani înzestrați cu putere de decizie, se dovedesc a fi total sub papucul muierilor cu care, teoretic, împart puterea—UDREA e un caz banal, Gorghiu, Turcan, și, bineînțeles, Nefertiti insasi, fac sa saliveze și sa-și dea palme, alternativ, o mulțime de bărbați aparent mult mai “avizați” decât “marinarul” de etilica amintire. Destul sa ne uitam la Tariceanu, care a promovat-o pe Gorghiu când era la Tineretul Liberal-imposibil sa nu-și fi dat seama ca e tot ața de îngusta la minte ca și la talie, dar complexul de Pygmalion e boala grea; ca sa nu mai vorbim de Borza Analyticus, salvator de companii prăbușite, care salivează in fatza ochilor de căprioară Încolțită ai procurorului-șef DNA! Deci, săracul Gianni de la Inspecția Judiciara nu e primul care s-ar ridiculiza, in mod repetat, pe motive de slăbiciune in fatza sexului “slab”—dacă americanii ar vrea, cu adevărat, sa facă un pustiu de bine aliaților romani, i-ar trimite pe politicienii și formatorii de opinie de top (vezi Chirieac, mare admirator al Udrei și-al lui Kovesi, ca “personalități politice”) sa stea măcar un an in mediul politic de la Washington; pariez ca sejurul i-ar lecui imediat de admirația fatza de femeile din specia politica, e plin de adepte ale lui Hillary la Capitol, unele tinere și svelte, altele relativ tinere și matahaloase, după gustul fiecăruia, toate in stare sa terfeleasca orice bărbat care le tine hangul, fie și numai ca sa se distreze pe seama slăbiciunii regnului masculin. In fine, sa speram ca Gianni și-a învățat lecția pe “teren” și ca inspecția se va desfășura in condiții de minima luciditate din partea tuturor inspectorilor.

 3. “Jurnalistul Mihai Gâdea consideră că Laura Codruța Kovesi folosește instituția DNA-ului într-un război personal cu jurnaliștii și, mai ales, încearcă să pună presiune asupra presei”. Ma intreb invers nu e valabil? Vedem lucrurile doar dintr-o directie? Haideti sa fim obiectivi si sa recunoastem ca si Gadea, prin emisiunile sale foloseste Antena 3 in razboiul personal cu Kovesi si DNA.

  • amice, s.b., chiar daca ar fi asa, Gidea foloseste banu privat, nu pe cel public, Gidea nu face dosare, nu aresteaza si nu baga la puscarie. A, ca si Gidea si altii au si ei o agenda proprie (poate chiar din convingere, de ce nu?) e posibil. Ba chiar probabil!
   Fara Gidea si fara A3 multe hotii din epoca basescului ramineau nestiute….
   Nu-ti place Gidea? nu te uita… ignora-l.
   Nu-ti place Kovesi? n-ai de ales, ea te poate cita, te poate hartui, te poate baga la inchisoare, te poate distruge… asta-i diferenta!
   Minte Gidea, te prejudiciaza cu ceva? Da-l in judecata! Vei cistiga!
   Minte Kovesi, te prejudiciaza cu ceva? E, ghinion… n-ai ce face; asta-i diferenta!
   (ps: nu mai sunt, de ani buni, fan sau telespectator frecvent Gidea…)

 4. Pe mine ma uimesc declaratiile lui Andronic despre evacuarea A3 .
  Ar trebui ca toti care au sarit impotrva A3 sa si ceara scuze.
  Inclusiv firmele care si au retras publicitatea de pe post.

Leave a Reply