Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat in Iunie că Turcia este un aliat vital care joacă un rol cheie în multe privințe și în acest context se depun eforturi pentru a înlătura preocupările sale legitime.

În cadrul vizitei sale în Finlanda, Jens Stoltenberg a susținut o conferință de presă comună cu președintele țării Sauli Niinistö.

„Trebuie să abordăm preocupările de securitate ale tuturor aliaților, inclusiv preocupările Turciei cu privire la organizația teroristă (separatistă) PKK”, a spus Stoltenberg și a notat că el și echipa sa sunt în contact permanent cu oficiali din Suedia, Finlanda și Turcia.

”Aceste sunt preocupări legitime legate de terorism și exporturi de arme. Trebuie să înțelegem și să ne amintim că niciun alt stat aliat NATO nu a suferit mai multe atacuri teroriste decât Turcia.”

Subliniind că Turcia joacă un rol important în lupta împotriva organizației teroriste Daesh, Secretarul General a marcat: „Turcia joacă un rol cheie în sprijinirea Ucrainei și în exportul de grâu din Ucraina. Și atunci când un astfel de aliat vital își exprimă preocupările cu privire la terorism aceste trebuie luate în serios. Și exact asta facem. Salut mesajele Finlandei și Suediei că ele sunt gata să discute despre aceste probleme.”

#RaduTudor, #informatie, #analiza, #terorism

Leave a Reply