radu-stroe-ar-vrea-la-ministerul-transporturilor-94096-1

Demisia lui Radu Stroe din functia de ministrul al Afacerilor Interne era un fapt previzibil si necesar. Ea a survenit pe fondul cererii decisive din partea presedintelui PNL Crin Antonescu. De la MAI au mai plecat un secretar de stat si seful IGSU.

Acest important gest politic si managerial este menit sa dea satisfactie opiniei publice, pentru presiunea serioasa creata dupa accidentul din Apuseni.

STS

Daca insa plecarea lui Stroe nu este urmata imediat de plecarea din fruntea STS a generalului Marcel Opris, vinovatia principala ramine complet nesanctionata. Opris e sub protectia lui Traian Basescu, presedinte al CSAT, cel care este abilitat legal sa numeasca si sa demita pe seful STS.

Deci?

237 COMMENTS

 1. Desi urasc tot ce-nseamna basism, Opris nu e vinovat. De ce vreti sa impingeti aceasta drama in plan politic??

   • Mersi, dar n-am nevoie de compatimire.: )
    Am citit de ieri postarea despre atributiile tuturor pe http://www.112.ro si vreau sa va spun ca par foarte ambigue. Am lucrat la ISU, am fost inclusiv la inundatii si operatiuni de cautare-salvare, cam stiu tot despre atributiile fiecaruia in astfel de situatie si pot sa va spun ca nu sunt convins de opinia dumneavoastra, posibil subiectiva si dictata de grupul politic pe care il sustineti mai mult sau mai putin voalat.

    • STS (www.112.ro) FUNCŢIONALITĂŢI : ANI identificarea automată a numărului de telefon: pe monitorul operatorului apare numărul postului telefonic de unde este apelat sistemul.

     ALI identificarea automată a locaţiei: pe monitorul operatorului apar adresa apelantului, locul de unde acesta sună şi o serie de informaţii suplimentare necesare pentru a exploata toate resursele în vederea găsirii soluţiei optime pentru a ajunge în timp util la locul incidentului.

     astea sunt ambigue? si spuneti ca ati si lucrat in domeniul interventiilor de urgenta?! politica e in mesajul dvs trist si lipsit de orice obiectivitate

     • Eu zic ca asta cu ALI e ambigua: ALI identificarea automată a locaţiei: pe monitorul operatorului apar adresa apelantului, locul de unde acesta sună şi o serie de informaţii suplimentare necesare pentru a exploata toate resursele în vederea găsirii soluţiei optime pentru a ajunge în timp util la locul incidentului. Tehnic ce inseamna “locul de unde acesta suna” ? si care se afiseaza pe harta operatorului? Se afiseaza niste date ce vin de la operatorul de telefonie mobila, mai exact celula (statia de baza) pe care s-a inscris telefonul precum si sectorul pe care acesta s-a inscris( o statie de baza are 3 sectoare).De aici tinand cont de acoperirea radio a unei celule GSM (cam 30km dar asta variaza in functie de relief si conditii meteo)zona de localizare ar fi de genul unui arc de cerc in conditiile in care telefonul s-a inscris pe o singura celula GSM(mai era o celula de la alt operator dar era langa cealata celula).Ar trebui vazut si prezentat cum se face efectiv aceasta localizare…

     • cu prima ocazie cind vom intra cu o camera de luat vederi in sediul central al STS vom prezenta ecranul acela si echipamentele de localizare. pina atunci, sts platit din bani publici trebuie sa o faca

     • Da, domnule Tudor, im par ambigue, si stiti de ce? Pentru ca exista posibilitatea ca acele informatii SA NU APARA PE ECRAN din anumite cauze/motive care nu tin de factorul uman.

     • exista tehnica (peste 40 mil euro) la sts pentru localizare. vreti numele firmei, data contractului si spaga luata?

     • In plus orice telefon mobil este in permanenta in contact cu Base Station-ul alocat cellulei. Deci cu telefonul in standby (nu in a call)poate fi identificat in ce celula se afla. Daca telefonul se misca in alta celula the next Base Station stie unde e telefonul desigur pe o anume raza. Daca cauti unde este un telefon bagi numarul in softul respectiv si afli unde este. (oriunde in Europa)
      Practic serviciul de 112 trebuia sa stie locatia aprox. si fara sa fie apelat doar daca cineva il informa de numarul de mobil al doctorului, copilotului etc.
      —————-
      Unde e marea armata NATO a Romaniei? Elicopterele stau la sol ca pe vremea lui Ceausescu. Ce fac aia le dau cu crema de pantofi rotile?
      Elicopterele puteau sa detecteze baliza avionului fara probleme si sa ajunga deasupra locului bazat pe intensitatea semnalului.

     • Domnule Tudor STS-ul face localizarea pe baza triangulatiei pilonilor GSM, daca exista in zona 3 piloni ea este foarte exacta daca exista 2 piloni aria creste,la un singur releu GSM aria de cautare este destul de mare,asta poate face STS-ul,daca ecchidistanta v-ar caracteriza v-ati fi uitat la cine ar fi trebuit sa conduca celula de criza in aceasta situatie si nu sa acuzati STS-ul degeaba!

     • Si cu un singur releu se poate obtine o suprafata de cautare foarte mica pur si simplu se micsoreaza puterea semnalului la releu pana cand dispare telefonul de pe raza de actiune, dupa care se mareste iar pana apare telefonul. Astfel se obtine un cerc cu centrul situat la releu si astfel se stie ca telefonul este undeva pe acel cerc la distanta de X km de releu si nu in suprafata delimitata de acesta. Odata stiuta distanta de la releu a semnalului tot ce trebuiau sa faca era sa trimita echipe pe acel cerc. Iar in acest caz nici macar nu trebuia verificat tot cercul ci doar in locurile care corespundeau descrierii date de doctorii din avion. (aceeasi descriere care au folosit-o si padurarii).

      Iar asta in cazul in care releul ar transmite in cerc. Dar ca sa obtina un cerc acesta foloseste mai multe antene directionale pozitionate in asa fel incat suprafata de actiune a fiecareia sa o completeze pe cealalta astfel formand o suprafata de 360 de grade in jurul releului. Ce inseamna asta? Asta inseamna ca inchinzand pe rand cate o antena puteau afla directia aproximativa fata de releu a telefonului. Apoi urmand pasul de mai sus puteau afla distanta de la releu pana la telefon. Astfel se obtinea o directie si distanta care trebuie parcursa pana acolo.

      Singura problema e ca trebuie sa ai cel putin o juma de creier cand lucrezi cu asa ceva si sa nu fii pus acolo pe baza de pile si relatii.

      De asemenea tot o problema uriasa si care cred ca trebuie mai mult analizata (aflati cei responsabili) este felul in care a circulat informatia. Cineva a dat zvon ca “Au fost gasiti” fara sa stie acest lucru. Nu stiu daca intentionat sau din prostie dar cineva lansand acel zvon a facut echipele de cautare sa se retraga, cea mai importanta echipa fiind cea a padurarilor care erau la o ora de locul accidentului. Trebuie aflat cine e responsabil si bagat in puscarie.

    • Trebuie sa plece din aceasta funtie si toti cei care nu stiu sa conduca aceasta tara in frunte cu BASESCU nui m-ai suportam sa dispara toti MIZERABIILI care ne-au adus in acest DEZASTRU .

     • Se poate dovedi in mod sigur vinovatia STS in anuntarea eronata intentionata a coordonatelor epavei luind in calcul amplasarea antenelor telefoniei mobile din zona care au transmise convorbirile celor accidentati cu cei de la 112. Aflati coordonatele acestor antene, distanta acestora fata de locul epavei si comparati cu triunghiul in care chipurile s-ar fi aflat supravietuitorii accidentului indicat de cei de la STS si se va constata ca aceasta institutie aflata in subordonarea si la cheremul lui Taian Basescu a facut tot posibilul ca cei accidentati sa nu fie gasiti la timp util din ordinul canaliei perfecte, canalia perfecta fiind prima persoana din acesta tara care a fost anuntata de STS cum ca avionul a cazut. Canalia perfecta dand ordin expres criminalului Opris ca STS sa nu indice coordonatele exacte ale tragediei.

     • STS trebuie sa plateasca cu demiterea in masa … daca dadea Basescu ordin sa se intervina , se rezolva situatia imediat ! Altfel spus , daca in alte imprejurari trebuia sa fie gasit un dusman de-al lui Basescu , il gaseau si-n gaura de sarpe ! Sa fim seriosi … asta e adevarul !Sunt complet surprinsa de orbirea atator oameni sustinatori ai prostiei si minciunii acestui …ins ( ca nu-l mai pot numi presedinte de mult !). Mi-e mila de cei ce se lupta cu acest vrajitor , ce este ca un blestem pentru Romania !

    • Fie si numai pentru faptul ca sts a sustinut ca nu ei sunt vinovati ci Dr. Zaharia care, in starea lui de soc a dat coordonate eronate. Nimic mai fals! Pe ei nu trebuie sa-i intereseze ce a comunicat cineva de la acel telefon, ci de unde o emis acesta. Este atat de simplu. Nu confundati accidentul aviatic cu interventia pentru recuperarea supravietuitorilor si acordarea primului ajutor, care trebuia sa fie cat mai rapida pe baza unor coordonate foarte exacte comunicate de STS.

    • domnule Radu Tudor …nu va mai pierdeti vremea discutand cu cei care semneaza sub tot felul de pseudonime…va expuneti in zadar…daca nici ceea ce s-a intamplat acum nu-i trezeste pe romani ,nu stiu zau ce sau cine ar mai putea sa o faca…am activat din 1982 in tot felul de..”structuri” deci in doua sisteme…mi-am incheiat cariera la cerere inainte de …a indeplini pana la final “mandatul”…pe mine nu ma poate acuza NIMENI DE NIMIC..am vazut si cunosc multe..foarte multe situatii prin care am trecut m-au dezamagit…am prevazut ceea ce urma sa se intample in politiile de tot felul ale..”statului de drept” condus golaneste de niste derbedei angajati si numiti de golanii interlopi din taraba politica dar cum pe NIMENI din politica nu a interesat ADEVARUL.mi-am spus ca este ai bine sa parasesc acest minister….domnul acesta care semneaza Arthur Lee …are ceva pe suflet daca nu este in stare sa semneze in clar…vorba lui Tomita Caragiu:”ai de spus ceva in viata,spune cu curaj pe ..fata”!Nici o argumentare care se doreste a fi logica,reala sau…motivanta nu ar trebui sa-l scuteasca pe ..”onorabilul”dom Opris de la o raspundere in fata unei instante…ca fost antiterorist …l-am condamnat de mult pe acest domn care a folosit dotarea in scopul “unor alesi” …care ..”au probat,asta …cum ii spune…in fine sa traiasca…muzica,muzica”!!

   • Ce credeti ca l-a convins pe Radu Stroe sa isi schimbe radical pozitia in privinta demisiei? Presiunea mediatica? Presiunea colegilor de partid? Presiunea lui Antonescu? Presiunea lui Ponta?
    Credeti cumva ca Stroe a fost sacrificat tocmai pentru a “forta mana” presedintelui in legatura cu demiterea lui Opris?

   • D-le Radu Tudor chiar daca nu credeti in teoria conspiratiei basiste faceti va rog frumos rost de harta releelor telefoniei mobile din zona accidentului pe care sa pozitionati locul in care a cazur avionul precum si perimetrul indicat de catre cei de la STS in care ar fi gazut avionul. Si va veti convinge cum ca am dreptate, STS a dat in mod constiint o locatie gresita tocmai pentru ca supravieituitorii sa fie gasiti cat mai tarziu, la indicatiile exprese ale lui Traian Basinescu chiar aflat si-n Israel, Opris fiind primul care s-a anuntat seful de accident si actionand apoi comform sarcinilor trasate de belzebut.

    • L-am vazut pe acest lingau zicand ca isi da demisia de onoare.
     Onoare? Daca iti dadeai demisia cand ti s-a cerut sa ii reprimi pe taranii de la Pungesti aia da, era onoare. Asa, dupa ce ai ordonat jandarmilor sa dea bastoane pe spinare parintilor si bunicilor nostri de la tara, de la Pungesti indraznesti sa vorbesti de onoare? Dispari,lasule si incompetentule! Tradatorule de neam! Dumnezeu nu doarme!

   • Dragi Bucuresteni,

    Am descoperit ca taranii romani sunt buni la ceva si am avea nevoie de ei. Noi credeam ca ei sunt doar niste anarhisti legionari care se opun dezvoltarii si independentei energetice a Romaniei.
    Vedeti dragi oraseni ca puteti avea nevoie de taranii astia “prosti” care nu inteleg chimia gazelor de sist si procentul de cianuri din cafelutza. Chiar atunci cand va credeti voi infailibili.
    Cand esti in avion si se apropie “punctul Rosia” ganditi-va ca acesti tarani puteau sa stea bine merci acasa dar neplatiti s-au gandit sa ajute “statul de drept” si “serviciile” incompetente ca sa va salveze pe voi.

    Bucuresteni,
    Salvati si voi taranii de la Horea, de la Rosia de la Pungesti.
    O sa aveti nevoie de ei intr-o zi. Cine credeti ca o sa apere tara asta la o adica? Dusa cu elicopterele la sol????

    ——
    Stroeeeee,

    N-ai vrut sa pleci demn refuzand sa bati taranii din Pungesti.
    Ai plecat asa in rusine….ca si Barbu.
    Exista un Dumnezeu nu-i asa?
    ——

  • STS-ul a dat coordonatele geografice gresite, cu toate ca acest “domn” opris se lauda ca poate sa localizeze in 15 secunde un telefon mobil, chiar daca nu functioneaza (pate a celor care-l injura pe basescu!)… daca nu erau gasiti de moti, cine stie cate ore mai puteau rezista in conditiile in care erau raniti si neechipati de munte (copilotul era deja in stare critica)
   Domnule Radu Tudor, de ce nu face Atena 3 o petitie in care sa ceara demisia acestui odios personaj care, cu tupeu nesimtit, spune ca doctorul Zamfir este vinovat pentru ca nu a transmis coordonatele exacte???
   Aceasta petitie poate fi transmisa de Victor Ponta presedintelui si CSAT-ului .
   Cu stima !

   • am facut petitii. aici e vorba despre decizii. sa anunte premierul ca nu mai participa la csat pina nu e demis opris !

    • Desi asa ar trebui , s-ar putea sa fie raspundere penala daca nu ar participa intentionat la sedintele CSAT . Abia ar astepta cufuritu’ sa-l acuze de tradare sau mai stiu eu ce !

    • Daca premierul ar fi destept si ar avea cojones,ar folosi din plin evenimentele.Amenintarea cu boicotul CSAT e una din idei.

    • Nu cred ca absenta de la csat este solutia, ci ponta trebuie sa insiste cu argumente pentru hotararea de demitere.

    • D.le Radu Tudor, omiteti sa spuneti exact ceea ce se poate spune bazandu-ne pe LEGE si pe raportul preliminar al vicepremierului Oprea.
     Inainte de demisiile de onoare, de demiteri, ar trebui sa ne gandim daca nerespectarea indeplinirii atributiunilor de serviciu, specificate foarte clar in LEGE, nu angajeaza cumva si raspunderea penala. Deja, procurorul general s-a autosesizat in aceasta speta si se fac verificari preliminare in sensul daca va incepe urmarirea penala sau nu impotriva celor care (conform raportului lui Oprea) nu si-au asumat responsabilitatea (atribuita de lege si functia pe care o incadrau) de a coordona actiunile de cautare/salvare.

     Vorbiti de demisii de onoare .. eu nu sunt de acord. Demisia de onoare a ministrului Stroe ar fi survenit atunci cand celula de criza s-ar fi constituit, insa membrii ei ar fi dat dovada de lipsa managementului informatiilor… si daca ar fi venit in ziua urmatoare producerii accidentului. Dar demisia lui Stroe a venit la 3 zile distanta, la presiunea colegilor de partid, in ciuda faptului ca esalonul II din ministerul pe care il conduce NU SI-A INDEPLINIT ATRIBUTIUNILE DELOC! Eu zic ca este o mare diferenta. Toti am vazut la televizor brambureala din zona accidentului, toti am vazut/citit declaratiile salvamontistilor, localnicilor, membrilor echipelor off-road, toti stim ca acei oameni au fost necoordonati! Tocmai de aceea cred ca ministrului Stroe nu trebuia sa i se dea ocazia unei demisii de onoare, ci trebuia demis!
     Iar despre restul … sper ca Parchetul General sa gaseasca suficiente neconcordante intre ce cere legea si ce au facut MAI, ROMATSA, STS astfel incat habarnistii platiti cu salarii grase sa plateasca.

     PS. Sugerati-le familiilor victimelor sa dea statul in judecata. Au raportul preliminar al vicepremierului ca prima proba. Iar daca si raportul medico-legal arata hipotermia ca principala cauza a decesului vreuneia dintre victime, avem convingerea ca nici Basescu, nici altul nu isi poate apara protejatii politici!

  • Poftim ?! ,,NU e vinovat,, ?! E singurul vinovat ! Cine a dat un perimetru care , desi imens , nu cuprindea si locul unde se afla epava ? Cine avea obligatia sa dea coordonatele corecte ? Toti ceilalti si-au organizat deplasarea si interventia in baza unor date gresite . Singura vina a lui Stroie este ca nu e bun comunicator CU PRESA ! Daca tu ai fi trimis sa cauti acul pierdut intr-o camera , spunandu-ti-se ca-i acolo si , dupa vreo doua ore ti s-ar spune ca-i in parcul din fata casei , ce vina ai tu pentru ca ai pierdut prea mult timp cautandu-l si ,in acest timp , s-a descusut tot tivul ?! Apoi , ti se cere tie sa platesti rochia care s-a stricat fiindca n-ai cusut-o la timp ! Ti se pare corect ? Cine-i vinovatul , tu sau cel care te-a trimis sa bajbai aiurea , immm ?!

   • My brother, un argument ceva? Sper ca te simti mai bine ca m-ai injurat daca la capitolul dezbatere stai prost.

  • Se poate dovedi in mod sigur vinovatia STS in anuntarea eronata intentionata a coordonatelor epavei luind in calcul amplasarea antenelor telefoniei mobile din zona care au transmise convorbirile celor accidentati cu cei de la 112. Aflati coordonatele acestor antene, distanta acestora fata de locul epavei si comparati cu triunghiul in care chipurile s-ar fi aflat supravietuitorii accidentului indicat de cei de la STS si se va constata ca aceasta institutie aflata in subordonarea si la cheremul lui Taian Basescu a facut tot posibilul ca cei accidentati sa nu fie gasiti la timp util din ordinul canaliei perfecte, canalia perfecta fiind prima persoana din acesta tara care a fost anuntata de STS cum ca avionul a cazut. Canalia perfecta dand ordin expres criminalului Opris ca STS sa nu indice coordonatele exacte ale tragediei.

   • Si care ar fi motivul pentru ca Base sa faca tot posibilul ca avionul sa nu fie gasit si ca acei oameni sa moara ??? Pot sa inteleg ca il urasti pe Base, pot sa inteleg ca te deranjeaza faptul ca STS- ul mananca milioane de euro din banii nostri… dar totusi. Daca in avion erau Nastase sau Voiculescu sau macar Bradisteanu mai intelegeam, dar asa care ar putea fi motivatia lui Base.
    Poate stie radu mai multe si nu ne spune.

     • el, fam lui si afacerile lor nu mai sunt pe prima pagina.
      Eu ma intreb cum decurgeau lucrurile daca in avion era una din fetele basescu?
      Vedeti dl. Radu Tudor, cum sa ne mai protejam copii aici si ce sa-i sfatuim? Vorbesc cu fiica mea zilnic, plange si ii este dor de casa, dar nu vrea sa se intoarca intr-o tara fara viitor.
      De ca sa-i mai alegem daca nu mai avem nevoie de ei, ne descurcam si singuri. Daca nu ar fi fost presiunea media, acum mai aveam cinci inmormantari. Autoritatile noastre nu ne protejeaza cu nimic, pornind de la faptul ca suntem considerati, la gramada, de occidentali, natie de tigani, fara ca ei sa intervina in vreun fel, pana la faptul ca suntem lasati sa murim ca niste caini abandonati.Suflet nu au decat dinti pentru scaunele lor.
      E trist, Aura putea fi fiica oricui din tara asta. Iar pentru Adrian Iovan, nu mai am cuvinte. Tatal meu l-a cunoscut. Pacat, doi oameni deosebiti s-au dus.

    • @th, motive???? Demonstreaza cum ca guvernul e impotent dar mai ales a mutat reflectoarelor mass-mediei nebasiste de pe scandalui implicarii lui Basinescu prin copila lui Ioana in afacerile Gazprom din Romania si achizitionarea pamantului la Nana. De aceea cele exprimate de mine nu fac pate din teoria conspiratiilor ci este o convingere ferma cum ca STS a bagat efectiv bete in roate operatiunii de salvare a accidentatilor anuntand un perimetrul al cautarilor la o distanta foarte mare de locul real. Fapt care se poate afla foarte usor studiind harta amplasarii antenelor telefoniei mobile din zona accidentului, coordonatele caderii avionului si pe cele ale perimetrului indicat de STS. Deoarece conform indicatiilor STS ar insemna ca cea mai apropiata antena de telefonie mobila s-ar afla doar in perimetrele indicate de acesta institutie subordonata canaliei perfecte ceeace este o aberatie. Daca jurnalistii de investigatii de la Antena3 ar merge pe acest fir s-ar convinge ca ceeace afirm nu este o teorie cospirativa ci o realitate crud si criminala.

    • Sa fie destituit Ponta , sa se creeze o criza guvernamentala , sa fie discreditat tot USLul , ca sa se temporizeze cercetarile in privinta averii dobandite de Base,vesnic salariat la stat , si familia lui , sa se deturneze atentia de la inspectia facuta de corpul de control al CSM despre cum se fac dosarele penale la comanda …Nu va faceti ca nu intelegeti ! Ponta este procuror , specializat si antrenat in Italia , in combaterea crimei organizate ,de aici si atacul murdar la pregatirea lui , respectiv doctorat plagiat …Bamditii astia crestin-democrati vor sa dea foc statului roman, tarii, ca sa scape si liberi si cu banii furati . Dar exista un Dumnezeu !

   • Pare plauzibil, intr-adevar cei din STS sunt profesionisti desavarsiti, nu puteau gresi decat intentionat. E greu insa de dovedit acest lucru!

  • stimabile de unde vii … de pe luna ???
   Marcel Opris nu este vinovat ? Nici acum
   cu tragedia aviatica si nici in general
   cu STS ul obedient jepatului guvernator basescu ???
   Esti ori total neinformat , ori basist , ori dus ! …
   + pace tie , nefericitule !

  • Pai asa niciunul nu e vinovat. Ce s-a dus Stroe sa dea avionul cu fainosag de a cazut? Sau ala de la ISU? Sau aia de la Romatsa?
   Exista un concept, anume ala de demisie de onoare. Care functioneaza cam asa, pe intelesul prostanacilor ca tine:
   DECAT SA TARASTI INSTITUTIA IN MIZERIE SI DERIZORIU – ITI DAI IN P… MASII DEMISIA SI II SALVEZI IMAGINEA

   DESPRE ASTA E VORBA BAI BULACHE. Nu ca e de vina sau nu.

 2. daca nu se va intimpla ca opris sa nu demisioneze sau sa fie demis trebuie actionat in manifestare publica!

 3. El nu va demisiona, si nici nu va fi demis. basescu nu va permite, pentru ca opris mai are treaba la europarlamentare.
  Dar toba, nu ar trebui si el sa demisioneze? Nu la el in batatura este acel sistem performant de depistare? De ce nu l-a utilizat?
  In lantul acesta de burti mari, cefe groase si frunti inguste (semn al lipsei inteligentei), nu s-a gasit totusi o minte luminata, sa stie ce sa faca. Pacat.

 4. Daca Traian Basescu il demite pe Opris va pune in locul lui un alt Opris, care sa ii serveasca interesele pana la terminarea mandatului. Ne invartim intr-un cerc vicios atat timp cat la Cotroceni se afla acelasi om.

  • Scuzati, nu este vorba de un om, ci de un “maidanez de Cotroceni”! Va mai aduceti aminte ce afectat era de acest crud adevar?

  • Bai taticule.. Are exact atata vina cat are si Arafat in tot mecanismu asta. Pe principiul asta, primul si cel mai vinovat ar fi Basescu, ca e presedinte, si ca na, e vinovat “by default”. Macar Ponta, spre deosebire de restul gloatei care au fost implicat in mizeria asta, a iesit in fata si a zis: “Da! Aveti dreptate! Am esuat! Lamentabil! Suntem praf!”

   Nici un altul nu a avut gonadele destul de mari sa faca asta. Restul, cu exceptia lui Ponta, nu a facut decat sa paseze vina dintr-o parte in alta. Ce vrei acum? Sa-si dea Ponta demisia pentru ca nu stiu ce dobitoc pe nu stiu unde a facut greseli? Cum era sub controlul lui Ponta. Pe premiza asta, Basescu trebuia exilat undeva pe luna.

  • USLAM-ul e in trepidatie psihiatrica aproape de lobotomizare tip securist:

   – Ponta: “Este din ce în ce mai evident că erorile grave au fost produse de ROMATSA și STS”

   – Principalul generator de haos, ignorat
   Raportul lui Gabriel Oprea albeşte STS şi pe Marcel Opriş

   – a inceput diversiunea propagandist securista ca oricum mureau Adrian Iovan si Aura Ion preluata pe nerasuflate si nemestecate fiind ignorate si foarte probabil schimbate cat de curand cele spuse oficial de IML-cluj ca cel putin Aura Ion a murit din cauza hipotermiei iar Adrian Iovan din cauza hipotermiei cumulat cu ranile provocate de prabusire.
   – deja incepe securitatea sa-l scoata vinovat pe Adrian iovan fiind din ce in ce mai multe pareri tot asa “specializate” probabil in laboratoarele sri si sts de propaganda cum ca el e de vina ca s-a prabusit avionul. Din nou USLAM-ul fiind impartit pe diferitele grupari ale securitatii 🙂

   O intrebare pt USLAM:
   pai de ce i-ati mai schimbat pe nevinovatii aia de umflati cu bani de la buget daca oricum o sa dati toata vina pe morti?
   si un sfat:
   mai terminati odata cu prosteala asta de razboi politic basisti-uslamisti-otvisiti ca sunteti toti niste radacini ale securitatii

 5. In sfarsit, STROE a fost “descarcerat” de pe scaunul de ministru al Internelor!!! Ca si pe Cristi BORCEA, sa-l lasam si pe STROE sa se antreneze pentru “Liga…S.R.I.-istilor”.
  PS Pentru cei naivi, Radu Stroie a fost fortat sa demisioneze, asta dupa reactia societatii romanesti avuta ca urmare a cinismului acestuia…

 6. Lipsa crasa de exercitiu si simulare în teren.Astăzi, cu toată tehnica modernă ,SUA mai face Exerciții ALA cu acele sirene din al 2lea război mondial.Noi nici nu ne mai amintim de ele. Nu învățăm nici ce avem nou nici ce avem vechi.Aruncam cu mare usurinta,dar nici nu Înțelegem noul cu toate avantajele lui.Conluzia?NU Gândim ! Tăiem insa capete!

   • :))) nu e bine!!! cam tarziu !!! in general apare cate un mare analist politic si apara intr-un mod automat tot ce inseamna arme basiste! nu ca ar fi la vreun pardit, doar pentru ca duc pe o carare la Basescu! Daca duce la Basescu, aparent este sfant!!! nu conteaza ce e! Daca duce la Ponta aparent e satanic, cum zice cineva, “by default”. O atitudine puternica, ofensiva, general valabila, pentru toti acesti super-analisti, oameni misteriosi si teribili in decizii, care nu lasa loc de interpretare. Ce conteaza ca Ponta(ca un caine de paza) se caieste umil, aproape cu capu` in pamant de greselile continue facute in mare parte de odrasle pe care nu le poate controla, mai ales din partea PNL(care este un partid pe muchia sabiei) si din partea opozitiei TOTALE(dupa cum spuneam) din partea acestui mister, perpetuu, si aproape invizibil, manuit doar de un bici si ala croit dintr-o idee a unui singur om(aparent). Acest infractor international cu calitati de guru-politic care schimba mintile oamenilor precum mama-natura vremea.
    Eu personal consider ca Ponta are tot dreptul in calitate de prim-ministru al Romaniei sa acuze sa schimbe si sa faca ordine, si mai ales daca STS, care asculta si gandurile, nu doar vocile, au omis de data asta sa isi calibreze microfoanele.

   • daca sts nu are nimic de ascuns, sa faca publice convorbirile, cu declaratii personale de autenticitate din partea institutiei si din partea pasagerilor. nu vad de ce ar tine secret, ceva ce poate duce la clarificarea unei crize sociale, in tara noastra … sa ne arate inregistrarile… sigur le au!! legea le-o impune

 7. ,,În această situaţie, aceasta a fost propunerea primului-ministru şi am fost de acord cu el. Dacă PNL va vrea să schimbe un ministru liberal, va solicita premierului acest lucru”, a precizat Antonescu.” REPET : ,, Dacă PNL va vrea să schimbe un ministru liberal, va solicita premierului acest lucru”, a precizat Antonescu.” DECI hOTARIREA LIBERALILOR E DECISIVA ! Ptr. masuri de siguranta Antonescu a afirmat că „aceasta a fost decizia lui Ponta”, iar el a fost de acord cu ea.Azi i-a cerut-o ptr. ca a vazut reactia oamenilor !

 8. Mitza..:))sincer ,acum te-ai trezit din somn si tu ?..sau asa esti tu !oricum de inteligenta nu te suspectez!..:))

 9. Totusi, unde e marinaru’? A facut parte cumva din grupul mosad care a anihilat celula al qaeda? de trei zile nu mai stim nimic, daca, Doamne aj…, pardon! Doamne fereste, i s-a intamplat ceva?!

 10. Pe cand se va produce si demisia procurorului general al Romaniei? De ce oare?
  Pentru lipsa de profesionalism si alterarea probelor iesite la vedere dupa eveniment.
  Intrebari, la care trebuie sa dea raspuns domnul Procuror General:
  1. Unde au fost procurorii si medicii legisti atunci cand trupul neinsufletit al lui Adrian Iovan, era tarat de sateni (a nu se intelege ca e vreun repros adus satenilor cu mult bun simt si responsabilitate civica)catre centrul satului???
  2. De ce s-a permis alterarea probelor, odata cu permisiunea procurorului de caz de a lasa satenii sa urce epava si resturile acesteia, in caruta sau in remorcuta acelui tractor, fara conservarea cu minutiozitate a acestora?
  3. De ce nu au aparut acei anchetatori “imbracati in alb” care stau la fata locului pana la ridicarea ultimului fir de iarba ce are directa legatura cu accidentul?
  4. Incearca guvernarea PSD-ista, ca si in cazul Mihailesti, sa repetare musamalizarea incidentului???

  • Va rog, domnule Rdu Tudor, sa nu lasati nemediatizata problema “asa cum a cazut”! Ma refer la modul de derulare a anchetei.
   Acum cateva minute, un reporter RTV a filmat la locul accidentului diverse ramasite ale avionului, dintre care, atentie: placute cu serii ale diferitelor componente, franturi de cabluri de alimentare cu energie electrica a aeronavei, fragmente din tabla si din placi de plastic, etc.
   Chiar nimeni nu se intreaba daca acest aparat produs in anul 1977 nu era amortizat? Chiar nici o echipa de inventariere a proprietarului de avion nu l a propus spre casare, vreodata? Cand a fost ultima reparatie capitala? O poate spune cineva?
   Eu inteleg fenomenul de givrare (acoperire cu gheata) dar acest aspect se produce zilnic in lume la cel putin 50 de avioane! Si chiar nu cad toate, fereasca Domnul!
   Procurorul General al Romaniei are responsabilitatea sa ceara verificarea a tot ceea ce a ramas in suspans. Daca nu o va face, va fi vinovatul principal pe care Basescu nu-l va ierta de la mazilire.
   Sa nu uite PSD ca a mai musamalizat accidentul de la Mihailesti si a pierdut un pic mai tarziu alegerile prezidentiale!
   Are toate sansele si anul acesta! Cu asemenea conduita, esecul e garantat!

   • exista o fisa clara a avionului la autoritatea aeronautica si la proprietar, scoala de aviatie. nu stiu sa raspund la atitea intrebari retorice

    • De acord. Asa ar trebui sa fie, insa cunoscand, cu lux de amanunte, haosul din institutiile publice, ma indoiesc ca acea fisa de care spuneti sa fie actualizata si clara!
     Oricum, problema e foarte sensibila si trebuie mediatizata. Ancheta prezinta deficiente vazute si din avion chiar de neprofesionisti.

 11. Radu , toata gasca asta de lichele o ard cu urmatorul text ….Compania de telefonie trimite STS datele exacte de localizare a apelantului , ei zic ca nu au primit date exacte de identificare a locatiei ….De ce nu intrebati si Companiile de Telefonie la care erau logati !…pentru a demonta aceasta minciuna ?

 12. Radu, planurile autorităților au fost “încurcate” de către Iovan (Dumnezeu sã-l odihnească) pentru că s-a încăpățânat să-și aducă pasagerii vii, pe pământ. Tare mult i-a încurcat faptul că victimele au supraviețuit!
  Dumnezeu s-o odihnească și pe Aura Ion.

 13. Sunteti singura televiziune care aratati cu degetul spre Basescu si Opris.Lumea nu mai poate fi prostita.Ne-ati facut sa votam o alianta politica ipotenta.

 14. Radu Stroe a făcut o afirmație… să zic, umană, din cauza căreia a plecat de la Interne. Da, trebuie să te controlezi mai bine în limbaj, atunci când ești pe un astfel de scaun.

  Cât despre principalul vinovat, ca șef de instituție, Marcel Opriș, mă tem că Antena 3 nu va avea același succes în a-l da jos din funcție.

  P.S. Pentru prima oară, o bună parte dintre jurnaliștii Antenei 3, pe care îi apreciez foarte mult, mi s-au părut mult prea insistenți în a-l vedea plecat pe Stroe ( PNL ) din guvern. Și cred că lucrurile ar fi stat altfel dacă ar fi fost din PSD. Sau poate greșesc eu.

  • Sunt persoane care au fost aproape penibile în a vorbi despre faptul că încă nu-și dăduse Radu Stroe demisia. Maria Coman, Alina, și ea,… nu prea am ascultat-o pe Sabina.
   Nu m-am referit și la Dana Grecu, care rămâne, indiferent de situație și de…curent, o SUPERPROFESIONISTĂ. De aceea o respect foarte mult și o și îndrăgesc.

 15. Stroe cu toata poleiala lui a fost un demn urmas al sfertodoctului Igas
  Celalalt nemernic va continua sa-si bata joc de toti pana va pleca Ciclopul Psihopat si pana va avea cineva sange in instalatie sa-i ancheteze matrapazlicurile

 16. Opris nu va pleca.Iar asta cu Basescu ce este abilitat legal sa l demita cred ca e o lacuna grava a legii.Nu cred ca e bine ca numirile unor sefi de servicii sa o faca o singura persoana,sau sa aiba atributii majore in numire.Pentru ca iata ce se intampla cand ai un presedinte de acest fel.
  La fel e si cu justitia.Toti se plang ca nu e independenta dar multi procuriro,judecatori sa nu mai vorbim de cei de la CCR sunt pusi politic de politicieni.Ar trebui sa fie alesi dintre magistrati si de catre magistrati.Mai ales judecatorii CCR care au 9 ani de mandat.Cine s-o fi gandit la asemenea lucru…

 17. Opriș va pleca odată cu Băsescu,sau,nu va pleca pentru că așa se va supăra Ponta.Victor Ponta va însemna continuarea regimului Băsescu și lui Opriș îi va transpira fundul pe scaunul lui până i se atrofiază!

 18. Stroe face parte din gruparea “psd-ista” din PNL, asa ca abia astepta Crin sa ii aplice un sut in partile moi, mai ales acum ca avea un motiv mai mult decat intemeiat. Dovada ca Ponta a incercat sa isi salveze acolitul liberal este gambitul de aseara, cand l-a sacrificat pe secretarul de stat (alt ingalat, cu raza masurata in km patrati), doar-doar il va scapa pe Stroe la sedinta de azi a liberalilor. Cat despre Opris, pariez ca va iesi Cucul cat de curand sa il apere, asa cum face el cand unul din grupul sau infractional organizat este amenintat. Iar Opris ii este inca indispensabil Cucului, altfel cum se mai alege botoxata europarlamentar?

 19. SĂ DISPARĂ NAIBII TOŢI, S-AU PERINDAT LA GUVERNARE, AU FĂCUT LEGI CONTRA NAŢIEI TOŢI DE 24 DE ANI, TOTUL DOAR PENTRU DISTRUGEREA NAŢIEI!!! CRE(Ş)TINII NAIBII, AU FĂCUT EXACT CUM GINDESC, CUM AU ÎNVAŢAT, CUM AU FOST EDUCAŢI ÎN COMUNISMUL PARŞIV, ÎN BĂTAIE DE JOC !!! CULMEA, COPII SĂ FIE ÎMPOTRIVA PĂRINŢILOR SAU FRAŢI ÎMPOTRIVA FRAŢI ŞI SURORI, FABRICARE DE ACTE, ÎNCIT NU MAI ŞTII, NU MAI AI CE FACEEEE!!! POATE VĂ VA VEDEA DUMNEZEU !!! NEMERNICILOR!!! DIN CAUZA VOASTRĂ S-A ÎNFĂPTUIT CĂMĂTĂRIA, VÎNZĂRI PRIN MANDATAR, NU VĂ MAI SATURĂ IUDA DE BANI, BANI, BANI…BANI!!! ,,SCÎRBE ORDINARE CE SUNTEŢI” CE BÎDÎDÎIE BURLUI, STROE, CĂ AU INTERVENIT PROMPT EI!!! BĂ MINCINOŞILOR!! NU AU INTERVENIT PRIMA DATĂ LOCALNICII LA SALVAREA RĂNIŢILOR!!! I-AŢI FUGĂRIT PE CETĂŢENI TOCMAI UNDE NU TREBUIA, CE INTERESE AVEAŢI ??? SĂ NU FIE SALVAŢI ??? IACA OAMENII OBIŞNUIŢI I-AU SALVA, CRĂPAŢI DE OFTICĂĂĂ???,,MOTANUL F… ŞI EL ŢIPĂ” CĂLCÎIUL LUI AHILE VĂ VA RĂSPLĂTI PENTRU TOT,,BINELE” FĂCUT INTENŢIONAT CETĂŢENILOR !!! ÎN FAŢĂ VEDEŢI DOAR: BANI, BANI, BANI, AFACERI, AFACERI…MILOGILOR !!!!(cu scuzele de rigoare Radu, dar de 3 ani de zile simt că plesnesc. O să vă trimit nişte acte să vedeţi că am dreptate, doar să le legalizez şi să fac cîteva copii). CREDE-MĂ, AM UN VOCABULAR MULT PREA COLORAT, SIMT NEVOIA SĂ SPUN TOTUL PE FAŢĂ, NU MAI AM NIMIC DE PIERDUT, DE CÎŞTIGAT… NU VĂD NICIO ŞANSĂ. SUCCES !

 20. Domnule Radu Tudor,
  Nu vi se pare că interimatul și, mai apoi, numirile posibile vehiculate pentru MAI, vizează doar cameleoni veniți din fosta guvernare, fiind cu bătaie lungă spre controlul viitoarelor alegeri? Aștept emisiunea “La ordinea zilei”.

  • numele vehiculate sunt iohannis si scutaru. care n-au mai fost vreodata in echipe de guvernare. ce cameleoni, ce guvernare?

   • Radu, uită-te la moaca lor, la fizionomia, construcţia,expresia feţei lor!!! cît de ipocrit, idiot să fii, ca să pui ştampila pe numele lor!!! turismul electoral a fost împămîntenit de 24 de ani de zile, cu cei nevoiaşi, din cauza asta ţine poporul la limita supraveţuirii, cu aşa-zisele ajutoare de la UE, cu legea 416 si cu celelalte care au scopul de a ţine omul de rînd cerşetor cu viaţa şi pe viaţa lui !!! Indiferent ce ar face, tot ei sunt la guvernare, se plimbă de la partid la partid şi scapă de pedepse, mai mult, sunt înscrişi pe liste, aceiaşi oameni, aceleaşi caractere, aceiaşi milogi, aceiaşi trăncănitori lamentabili si, am observat, dacă îşi mai aminteşti, chiar dacă sunt foarte multe voturi anulate(cu multe ştampile pe foaie), ei le conideră valide în statistica lor, numărînd ştampilaţii şi neştampilaţii(bănuiesc că e lista cu re-redistribuirea), încît ajung ca la momentul de faţă, îngrozitor de mulţi scăunari, ca la momentul de faţă!!! Numai votul uninominal poate face dreptate, dar, alţi indivizi. Gataaaaaa cu bătaia de joc!!! terminaţi odată cu măgăriileeee , cu minciunaaaa, cu hoţiileeee, cu excrocheriileeee!!! Fierbe pămîntul sub picioarele noastre,,scursurilor politice”!!!(nu e vorba de A3). TOATĂ CLASA POLITICĂ TREBUIE SCHIMBATĂ, LA FEL ŞI LEGISLAŢIA ASTA CARE E ÎN BĂTAIE DE JOC !!!
    HELLOOOOO!!! CE TRĂNCĂNEŞTE INADAPTATUL DIN PLATOU(fost ţărănist, fost pdl,actual usl)!!! MEDICII LEGIŞTI !!! CARE MEDICI LEGIŞTI !!! CURANŢII CARE DAU ACTE CE CONŢIN NUMAI ABERAŢII ??? TREBUIE SĂ FIE O COMISIE, CARE ÎN COMPONENŢĂ SĂ FIE MEDICI LEGIŞTI REALI, FIE ŞI SELECTAŢI DIN ALTE JUDEŢE, SAU, O ECHIPĂ DE CEL PUŢIN 10 MEDICI DIN ŢARĂ PLUS BUCUREŞTI, PROFESIONIŞTI ÎN AVIAŢIE ŞI PRESA SĂ FILMEZE PENTRU A ANALIZA ŞI COMENTA. ŞTIU DESPRE CE ESTE VORBA, AM TRECUT PRIN SOLUŢII MEDICO-LEGALE CU ADEVERINŢĂ ADĂUGATĂ PE LÎNGĂ.

   • S-a vorbit si de Stanisoara, acum interimar e Oprea. Ati uitat ca au fost amandoi in Guvernul Boc? Despre ce vorbim?

     • Îmi pusesem speranțe în usl, am sprijinit din 90 încoace numai formațiunea d-lui Ponta, (pdsr, psd)l-am însoțit într-o vizită în localitatea noastră când era la tineret, dar m-a “îndepărtat” cu opțiunea pentru udmr în seara câștigării alegerilor și, mai grav, prin alianța cu unpr. Am dreptul sa fiu suspicios și sa nu mai am încredere. Scuze, nu polemizez cu dvs, am vrut doar să vă sugerez puțină vigilență.

   • Ar fi bine sa revedeti sub ce sigla si culoare a candidat Stanisoara la Parlamentare si primarii lor (fosti pdl) la locale, in Mehedinti.

 21. Ce pisicutz e domnu’ Ponta acum dupa ce incompetenta crasa a propriului guvern a omorat oameni.

  Daca era Boc la guvernare … Antena 3 sigur urla de dimineata pana noaptea tarziu pentru demitera prim-ministrului.

 22. De acord cu PONTA, care arata ca ADEVARATII vinovatii sunt :STS si ROMATSA.Ceilalti MAI,POMPIERI,IGSU,ARAFAT,POMPIERI,SMURD…(cu toate demisiile produse) nu putea face nimic(sunt nevinovati !!!) ,CHIAR DACA AR FI FUNCTIONAT CA UN CEASORNIC ELVETIAN(n-au actionat chiar asa) NU-I PUTEA GASI IN LOCURILE INDICATE GRESIT DE STS si ROMATSA!!!(fiindca ei se gaseau prabusiti in alt loc!!!.
  Se confirma inca odata ca in ROMANIA platesc (nu pe bune) :ACARII PAUN si CEI CARE FAC DECLARATII NEPOTRIVITE.
  Dle RADU TUDOR va rog raspundeti daca gresesc cu …ceva?????????.

  • Asa este ROMTSA si STS (daca se dovedeste). La STS am inca indoieli cunoscand ceva comunicatii si electronica stiu cum se face o localizare prin celule de telefonie mobila!

 23. Imi pare rau dar greseala (voita sau prostie) este a executivului care in raport nu spune mare lucru despre STS. Romatsa e vinovata pentru nelocalizarea locului prabusirii unui avion (desi din cate am mai citit si eu, frecventa pe care a transmis dispozotivul ELT nu mai este urmarita de Cospas-Sarsat iar daca semnalul este receptionat localizarea se face cu aproximatie pe o zona de 1200 kmp) ok, conducerea Romatsa a platit. Dar…au existat niste apeluri la 112..niste apeluri care nu se mai refereau la incidentul aerian in sine (adik oamenii aia nu spuneau ca avionul e pe cale sa se prabuseasca)ci era vorba despre niste oameni raniti si rataciti pe un munte (ce conta cum au ajuns acolo? daca ar fi avut accident de masina sunau la alt numar???)Deci STS-ul este exact in situatia Romatsa (unii ca a fost incident aerian ceilalti ca s-a apelat la 112). Concluzia (pentru oricine are creier): cei de la STS trebuie sa plateasca la fel ca cei de la Romatsa.

 24. @Arthur Lee Pacat ca le-am luat apararea celor de la IGSU (nevinovati fiindca au cautat acul in carul cu fan,MAI BINE,MAI RAU (e de vazut) …insa CULMEA…vedem astazi ca ROMATSA si STS le-a aratat alt car cu fan …in care nu se afla …ACUL).Este clar insa ca daca la ISU mai sunt salariati (de decizie) cu logica …dvs … sunt sigur ca vor mai gresii si in VIITOR, fiindca daca MACAR UNUL DINTRE EI ar fi avut UN PIC de logica…. ATUNCI acel salariat ISU( stiti lozinca : ITI MERGE MINTEA LA RECE!!!) ar fi facut corecturile datelor eronate primite de la STS si ROMATSA(daca era, DIN INTAMPLARE , la ISU vreun salariat mai dezghetat la minte ,ar fi transformat IMEDIAT datele de pe telefonul doctorului ZAMFIR in grade,minute si secunde de latitudine/longitudine si dupa 5 minute ar fi vazut ca sunt indrumati in cu totul alta parte(de STS si ROMATSA) decat ..in locul unde se gasea epava avionului !!!. Nu vedeti ca va discreditati cu ….mana dvs, tot asa cum fac de 3 zile o armata de basisti si de …saracuti cu capul.

 25. Opris va demisiona doar daca i-o va cere Basescu, ceea ce este putin probabil. El, Basescu nu a demisionat cand i-au spus-o 7,4 milioane de romani. Trist este ca inca mai sunt romani cu capul in nori, care nici dupa 10 ani nu au realizat cine este acest personaj diabolic !!!

 26. Daca am analiza atent cele spuse de DNUL CONSTANTIN de la ZIARUL NATIONAL un om cu o LOGICA IMBATABILA si de o NEUTRALITATE FARA DUBII atunci putem considera ca “indrumarea/dirijarea ” ISU,SMIURD,POMPIERI ,TOATE FORTELE DE CAUTARE…de catre ROMATSA si STS …in locuri gresite, ca pe o actiune de …SABOTARE A ACESTORA si deci ar trebui inceputa imediat o ANCHETA PENALA pe acessta baza de …SABOTAJ.

  • Sunt perfect de acord. Manevre basiste, pentru compromiterea si demiterea unor oameni valorosi. Inainte de alegeri, bineinteles. Ca doar cu Stroe la Interne, cum ar mai localiza Opris fiecare vot pro-Eba si, ulterior pro-Udrea?

 27. Stroe a demisionat la presiunea masmediei ….Opris ? Nuuuuuuuuuuuuu….ca el e veriga forte a cucului….Mi-ar place ca si cucului sa-i piara ghersul…dar pentru aceasta e nevoie ca tata tara sa se uneasca intr-un glas cu massmedia….Cuvantul poate fi hotarator,nu numai stradal !Bravo jurnalistilor !

  • georgeta, principalii vinovati sunt cei de la ROMTSA. Ponta s-a laudat ca va pune oameni pregatiti in posturile de conducere….o alta minciuna electorala….uite ca mor oameni din incompetenta unora pusi politic si platiti regeste.

 28. S-AU DUS TIMPURILE CU,,TRĂIM ÎN ROMÂNIA SI ASTA NE OCUPĂ TOT TIMPUL”, ACUM E, VORBA LUI MIRCEA BADEA: TRĂIM ÎN ROMÂNIA ŞI ASTA NE OMOARĂ UNEORI, DAR NU PREA E AŞA, CI: TRĂIM ÎN ROMÂNIA ŞI ĂŞTIA NE DISTRUGE VIAŢA, SAU: TRĂIM ÎN ROMÂNIA ŞI ĂŞTIA NE OMOARĂ!!! AŞA E, ESTE REALITATE, ASTA VOR, SE VEDE CLAR, SUNT PREA MULTE LA VEDERE ÎNCÎT, NU ŞTIU CUM MAI REZISTĂ POPORUL !!! ABIA ACUM, SPER, CA MAJORITATEA TUTUROR CARE AU RĂMAS ÎN ŢARĂ SĂ ÎNŢELEAGĂ, DE CE AU PLECAT PESTE 50% DIN PROFESIONIŞTII ŢĂRII, DE CE ŞI-AU LUAT LUMEA-N CAP, DE CE AU PLECAT PESTE MĂRI ŞI ŢĂRI !!! DEMNITATE ??? ONOARE ??? RESPECT ??? BUN-SIMŢ ??? CALIFICAREA ERA PROGRAMATĂ PE CALE DE DISPARIŢIE CU CEL PUŢIN 3-4-5 ANI DE ZILE ÎN URMĂ ŞI TOT ATUNCI AU FOST STABILITE ŞI CRITERIILE PENTRU,,ABSOLVIREA FACULTĂŢILOR, MASTERATELOR,… LA HECTAR”. SE VEDE CE,, CLASĂ POLITICĂ INTELIGENTĂ” ŞI NU NUMAI AVEM, CE ELEVI, STUDENŢI, MASTERANZI SILITORI LA…DIPLOME AVEM ÎN CONDUCEREA ŢĂRII, CHIAR ŞI LA NIVEL DE ŢARĂ…..
  MAI BINE…NUUUUUUU !!!!

  • Dovada măgăriei extreme la care s-a ajuns, acum am găsit ceea ce scrisesem :
   http://www.dcnews.ro/2014/01/mcv-trimite-procurorii-dupa-medici-si-profesori/
   Deci, contează mica,,corupţie”, nu marii corupţi care fură masiv, înşeală, excrochează cu ajutorul legilor acceptate în defavoarea omului de rînd, aceste două categorii sunt,,cele mai corupte?” spurcăciunilor!!! voi ce sunteţi mîrşavilor??? de asta am rămas fără medici profesionişti, cadre didactice calificate şi dedicate ,,scursurilor”…stimabililor !!!
   HALAL LEGISLAŢIE PENTRU ŢARA ŞI POPORUL TĂU !!! BĂTAIE DE JOC…

 29. Daca nu i se taia ilegal, neconstitutional pensia, Iovan, de altfel, un foarte bun pilot pe avioane moderne (nu pe jafuri, la care iti trebuie un alt fel de experienta, inclusiv in a mari altitudinea, nu in a o micsora, ceea ce a dus la fenomenul acela de extindere a suprafetei ghetei), nu era nevoit sa faca, practic, o meserie noua. Cauzalitatea subtila ii indica pe Base, Boc & comp. ca autori ai mortii lui Iovan. Dar, Iovan, gasit nevinovat de instanta oamenilor, se pare ca a ispasit pedeapsa pentru o crima, altfel vazuta de catre Divinitate (cele 10 porunci). Chiar daca noi vedem altfel lucrurile, nu putem si nu vom putea schimba nimic. Un lucru, pe care nu il luam in seama, e acela ca un dusman al nostru e mai periculos mort decat viu. Spiritul celui omorat nu se inalta, se afla la suprafata pamantului (putand insoti criminalul), pana la ajungerea in momentul cand ar fi trebuit sa fie moartea naturala. Dar daca cel care a taiat pensiile a fost ajutat sa fure voturle nule si cele din sectiile speciale cu ajutorul retelei de sateliti de joasa altitudine MONSAT a NATO pentru Europa, prin aplicatii STS, iata ca acum se inchide cercul. Si chiar daca nu va fi schimbat Opris, lovitura exista. Ati remarcat si inchiderea cercului cu crima. Nu-mi place politica, dar deranjeaza atitudinea basistilor in acest moment, dupa ce au omorat zeci de oameni, prin cazurile de stop, infarct, la taierea pensiilor si la celelalte masuri. Nici cei de acum nu sunt perfecti, numai ca ei platesc datoriile multiple facute de cei dinainte (inclusiv din foarte multele procese). Oculta Mondiala lucreaza mai departe prin gruparile iudeo-masonice infiltrate dupa ’90, adica prin toti care au condus (si care au furat foarte precis) tara pana acum. Si mai precis, pana acum, toti care au condus tara, desi par ramuri separate, se subordoneaza ocult aceluiasi stapan ! Intrati pe “Fara secrete Romania”, la “Scrisoarea maestrului mason grad 33 A. Pike catre Gp. Massini…) si vedeti ce urmeaza…

 30. Am vazut si la TV cum arunca cu pareri toti necunoscatorii in domeniu, este foarte usor din platoul unei TV sa condamnam si sa gasim vinovati.
  Cel cu id GPS a prezentat mai sus, pe scurt, cum se face localizarea!
  Daca aveti habar de ceva electronica si comunicatii puteti intelege cum se face localizarea la 112. Asa ca nu mai aruncati repede vina pe Opris de care stiu ca vreti sa scapati de el, dl. Radu TUDOR.

  Dupa parerea mea principalii vinovati sunt cei de la ROMTSA, care aveau atributiui clare in aviatia civila si acolo ar trebui facuta curatenie. Apoi sa nu uitam de ministrul transporturilor, o fitza care nu stie nimic in domeniu si care nu stiu ce cauta pe acel post…..poate imi explicati dl. Radu Tudor ce o recomanda!!!

  MAI isi are vina, poate, in slaba coordonare si comunicare. Nu aruncati vina pe pompieri sau salvamont.

  Pacat ca politicul, de care imi este scarba, se implica si in acest eveniment tragic.

  Cat despre ARAFAT, frumos era sa faca o conferinta de presa nu sa se pezinte prin usa din dos la ANTENA.

   • Nu am spus nicaieri ca ARAFAT este vinovat, am mentionat faptul ca nu mi s-a parut corecta si demna atitudinea sa de a merge la o anume televiziune. Corect era sa organizeze o conferinta de presa daca avea ceva de spus.

    • nu-ti bate capul, abia aterizase la 22,30, nu era sa faca la 23,00 conferinta de presa. e f bine ca a venit pa antena 3. e cea mai urmarita televiziune de stiri din romania

  • doctorul Arafat nu era nici macar in tara !
   Opris si STS ul nu sunt responsabilii principali ???
   Ce de paraditi mintal posteaza , ori basisti ori idioti !
   Tuturor celor care spun ca Opris nu e vinovat , le spun :
   sictir ! basisti slinosi , din cauza voastra e tara asta
   in groapa , nemernicilor !

 31. RADU, POATE SĂ ÎŞI DEA DEMISIA TOŢI, ONOARE…NI AU ŞI NU VOR AVEA NICIODATĂĂĂĂ !!! TOATE SUFLETELE ASTEA CARE AU SUFERIT ÎN CHINURI GROAZNICE ŞI SUFERĂ ÎN CONTINUARE, RĂMÎN CU SECHELE TOATĂ VIAŢA: RĂNIŢII, MEDICUL SUPRAVEŢUITOR, FAMILIILE LOR !!! E MIZERABIL COMPORTAMENTUL SCĂUNARILOR, UN COMPORTAMENT NEDEMN PENTRU A OCUPA UN SCAUN ÎN GUVERN, NEDEMN PENTRU A REPREZENTA POPORUL DE CARE-ŞI BAT JOC, NU CONTEAZĂ SENSUL SAU MODUL ÎN CARE VOR ŞI SPUN CĂ NE REPREZINTĂ !!! E CLAR, CĂ TOATĂ POPULAŢIA ESTE TERORIZATĂ DE CLIENŢII SCAUNELOR PENTRU POSTURI DE CONDUCERE, NU CONTEAZĂ PARTIDUL SAU PERSOANA, SE SPUNE DIN BĂTRÎNI,,PENTRU O VACĂ, CUFUREŞTI TOATĂ CIREADA”, DAR, CULMEA, E TOCMAI INVERS: TOATĂ ŢARA E CUFURITĂ DE UN INDIVID SAU CÎŢIVA INDIVIZI !!!
  (scuze pentru vocabularul puţin colorat, dar e realitate).

 32. Mai bine ati vedea de maine cine sunt vecinii de mosie(oare sunt si pedelisti/udristi/basisti) ai lui basescu la ..NANA.
  Si poate ne informati ce mai cumpara … GAZPROM(benzinarii,rafinarii,terenuri de exploatare) sau puteti sa ne spuneti/informati,cu aproximatie macar, cand va sbura …CUCUL din cuibul lui.Cred ca acum cand cunoastem vinovatii nu mai putem spune decat : DUMNEZEU SA-I IERTE si SA LE FIE TARANA USOARA.

 33. Dar de Oprea de ce nu se leaga nimeni. El este in guvern numai cu atributii in situatii de urgenta. Si este si Viceprimministru. Si daca pleca Oprea din Guvern nu era nici o pierdere pentru Tara. Dar vad ca presa il protejeaza pe Oprea. Oare de ce?

 34. Si cu ce ma incalzeste demisiile astea? Praf in ochi…pentru electorat….
  Trebuie demisa intreaga clasa politica….

 35. OPRIS SA FIE DEMIS SI DEFERIT JUSTITIEI !!!

  LA PUSCARIE CU EL , CU GASCA BASISTA SI
  CU ODIOSUL guvernator american basescu !!!

  PUSCARIA PENTRU ACESTIA ESTE SINGURA SANSA
  DE REVENIRE DIN COMA A ACESTEI TARI ! …

 36. Daca premierul nu poate sa-l dea jos pe Opris, sa-si dea el demisia! Alta solutie nu exista pentru a face dreptate si pentru a sanctiona incompetenta si ilegalitatile. Si inca ceva: este necesar un control pentru a verifica pe ce s-au dus sumele imense de bani pe care le-au primit aceste servicii care lucreaza impotriva poporului care le plateste si nu pentru el. Sapte servicii secrete (de siguranta a cui, ca doar nu a noastra, dupa cum se vede?!) mi se pare enorm pentru o tara care a stat sub comunism, terorizata de Securitate atatia ani. Exact de astfel de servicii nu aveam nevoie. Cine a facut sapte servicii dintr-o Securitate, poate sa dea o explicatie plauzibila, de bun simt si in respectul neamului?

  • sapte dar in aceeasi mana.si aluia ii pasa numai de siguranta smecheriilor lui,nu are timp de siguranta ta.

 37. Imi pare rau ca si antena3 a pus umarul la aceasta demisie alaturi de basisti. Cred ca dl Stroe a facut fata in situatii complicate precum Pungesti sau Rosia Montana plus asazisa descentralizare. Veti vedea ca urmeaza alegeri, referendum si multe altele. Cred ca trebuia sa va puneti intrebarea altfel: Opris nu are voie sa demisioneze. Stroe?!

 38. HOW ABOUT NEVER?
  N-o sa-si dea demisia,daca si-o da,nu i-o accepta Basescu,daca se fac presiuni din partea premierului sau a cetatenilor,vine iar Uncle Sam si ne-o zice p-aia cu lovitura de stat,cu statul de drept pe care-l calcam noi in picioare…d-astea!
  Premierul cere demisia de bun-simt,dar e doar o forma de a arat tuturor ca nu e in regula,ca STS e vinovat si ar fi normal sa plateasca.Basescu are miza prea mare anul asta,fi-sa europarlamentar,alegeri prezidentiale in care ar vrea sa impuna pe cineva …..Nu face asa greseala!

 39. Interimatul domnului Oprea la M.A.I. vine ca o confirmare că Ponta Viorel Victor este și va fi continuarea regimului Băsescu!Oprea a făcut crime de om,tăind pensiile militarilor apoi nedându-și DEMISIA,iar apoi a dat afară în mod brutal pe militarul care a protestat împotriva regimului Băsescu!Ponts ne-a dus de nas că luptă împotriva regimului,dar prin presiune sau alte motive încă necunoscute,a îmbrățișat regimul Băsescu și îl întărește unde sunt găuri și unde se poate.Oprea este o rușine pentru Armata Română,și un real pericol la adresa cetățenilor ROMÂNIEI!

 40. Am auzit zilele astea de toate. Am cateva concluzii:
  – suntem un neam de experti si specialisti, nu doar de analisti, asa cum credeam: pricepem bine, desigur, geometria, geografia, aviatica, tehnica, ca si fotbalul sau politica, toate sunt la degetul mic al fiecaruia – poate de aceea nu prea are cine sa urce si pe munte, in misiune de salvare;
  – cu cat faci mai putine (limita fiind inlocuirea unui bec sau batutul unui cui), cu atat esti mai priceput in descalcirea problemelor tehnice si rezolvarea gafelor facute de cei ce,totusi, actioneaza;
  – cu cat esti mai departe de locul intamplarii, cu atat cunoasti mai bine detaliile evenimentelor si ale mediului;
  – cu cat te pricepi mai mult la coordonate, cu atat stii sa scrii mai prost.
  As mai avea cateva, dar am auzit cate trebuie sa stie si cate sa exerseze un angajat al structurilor de interventie (112 inclusiv). Vorbind de oameni obisnuiti… Sunt de acord. Dar cu atatea calitati, sta cineva pe un salariu de 1000-2000 de lei? Cerem de toate, dar cum facem sa aducem, sa formam si sa mentinem personal de elita? Fara salarii, fara tehnica, fara respectul societatii? Asta inseamna investitii, deci bani, deci buget, deci taxe si impozite.
  Si ajung la o chestiune mai veche: de 16% platim impozit, de 16% avem servicii.
  Dincolo de toate discutiile, de toate contestaiile pe care le accept (coruptie, cheltuieli nerezonabile, investitii nerentabile), ramane un adevar: daca dorim servicii ca in tarile avansate (SUA, Europa Occidentala, mai ales Nordul European), atunci si cotizatiile noastre ar trebui sa fie asemenea. Daca dorim un stat minimal, care plateste un pompier, jandarm, salvamontist, lucrator la 112 cu fantastice salarii de careva sute de euro, atunci sa asteptam servicii de aceasta participare. Au dreptul si oamenii astia sa plece in cautarea unei vieti mai bune imediat ce pot.
  Empatizam, ne emotionam, ne isterizam usor, dar sa nu scoatem bani din buzunar! Criticam foarte dur, ne pricepem la toate, asa ca nu avem nevoie sa platim specialisti sa faca ce trebuie.

  • Intamplarea face ca Victor Ponta, la cateva minute dupa ce am scris astea, sa aiba o atitudine asemanatoare in ceea ce priveste angajatii. Desi stie ca e contra curentului. Si asa e drept.

 41. Cand ne uitam la declaratiile celor implicati in dezastrul din Apuseni asa cum le-am primit in ultimele 3 zile, cu totii criticam ineficienta statului, insa daca analiza sirul evenimentelor conform declaratiilor sar putea sa ne intrebam daca nu cumva este vorba de rea vointa.
  Prima intrebare fireasca ar fi cea legata de avionul SMURD care zace in hangar si in jurul caruia se minte cu nerusinare.
  A doua este localizarea, George Buhnici si multi altii au aratat cat de simplu puteau fi localizati si probabil au fost dar ???
  De aici incepe aventura fara nici o logica a celor care trebuia sa-i salveze, un salvamontist indica locul tragediei cu o marja de un Km dar este ignorat

  (http://www.realitatea.net/un-salvamontist-indicase-locul-tragediei-aviatice-cu-o-marja-de-eroare-de-1-km-dar-a-fost-ignorat_1364176.html),

  O alta echipa de salvamont este intoarsa din drum cand mai aveau 10 minute pana la locul accidentului.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/marturia-unui-salvamontist-ni-s-a-cerut-sa-ne-retragem-cand-eram-la-zece-minute-de-locul-1078259-1.html

  Politia stia locatia exacta dar ???
  Iata ce declara un salvamontist: “Nouă ni s-a spus să ne retragem când eram la 10 minute de ei. Cineva avea coordonatele exacte! Au hotărât să nu ni le furnizeze, şi mă refer aici la Poliţie, care a trimis pădurarii în direcţia bună, dar nouă nu ni s-a comunicat.”

  Cu putin timp inainte ca Gheorghe Trif, localnicul care a ajuns primul la locul accidentului sa ajunga la ei, primeste un telefon de la familie si li se spune sa se intoarca ca au fost gasiti si toti sunt bine. Noroc ca omul si-a continuat drumul. Cand cobora cu Aura Ion aflata in stare de inconstienta dupa cum chiar el declara spre ambulanta, se intalneste cu prima echipa de “salvatori” care urca cu mainile in buzunar, nu aveau nici macar o targa.

  http://www.mediafax.ro/social/salvator-prima-echipa-a-ajuns-la-locul-accidentului-cu-mainile-in-buzunar-medicul-radu-zamfir-a-spus-nu-asa-se-procedeaza-11944701

  Ajunsi undeva mai jos, Trif si prietenii lui il intalnesc pe Valentin Nicola care urcase cu masina lui pana la aproape 300 metri de avion acesta incepe sa transporte victimele in 3 curse pana la ambulanta, dupa primul drum cere o targa echipajelor SMURD dar acestia il refuza, merge la jandarmi si le cere sa se urce cu el in masina pentru a contrabalansa greutatea si surpriza, jandarmii il refuza invocand lipsa unui ordin.

  http://www.striblea.ro/ascultati-l-pe-acest-om-ce-s-a-intamplat-la-horea-e-criminal/

  Dupa, incepe avalansa de acuzatii la adresa mai multor institutii, STS, MI, ROMATSA etc. si fiecare institutie in parte spune ca si-a facut treaba. Daca toti au facut ce aveau de facut, de ce au trecut 6 ore si probabil ar mai fi trecut inca 10 pentru ca era deja noapte si ar fi oprit cautarile ???

  Chiar atat de incompetenti sa fie sau cineva cu rea vointa sau din cine stie ce motive a incercat sa intarzie cautarile si a ingreunat lipsa de comunicare ???

  Am uitat sa amintesc declaratia de presa a STS din care citez:Epava avionului a fost găsită în zona în care a fost dată harta STS, la marginea zonei respective, în zona indicată de STS. Aria de cerc a fost cu raza de 14-15 kilometri, iar la marginea ei s-a găsit avionul prăbuşit. STS-ul nu a dat două coordonate greşite. A dat o singură locaţie, nu mai multe, una şi bună. Au fost şapte apeluri (de la pasageri ai avionului -n.r.) de pe două telefoane mobile diferite din două reţele de telefonie diferite şi s-au primit aceleaşi semnale din două celule. Aceleaşi informaţii s-au primit din ambele celule, pentru aceeaşi zonă”, a spus Fulea.

  Potrivit acestuia, STS nu face localizare şi nicio interpretare a datelor.

  “Nu facem nicio interpretare a datelor, datele sunt luate dintr-un sistem informatic, puse pe o hartă şi harta este trimisă inspectoratelor de urgenţă. Interpretarea o face ISU, o face Jandarmeria, ei citesc harta”, a subliniat Adrian Fulea.
  Ca si cum nu ar fi suficient, mai apare o informatie in care se spune ca cei de la ROAMATSA au sunat la scoala de aviatie, propietarul avionului cazut si le cerea sa opreasca statia care transmitea coordonatele avionului.

 42. Basescu tace ,tace , tace si-l mentine pe marele general opris in functie ca sa-l alba la la alegirile europarlamentare sa-i dea voturile lui eba si acolitilor lui.Alt fel spus nu a mai iesit cucul la 18,30 ne find localizat de cuca lui,,,,,,,,,,,,???????.

 43. Domnule Radu Tudor,cu toata dragostea si buna credinta!
  Va rog ca atat dumneavoastra cat si colegii dumneavoastra sa iesiti din aceasta capacana care risca sa va compromita in fata opiniei publice.
  Din ziua accidentului si pana acum v-ati luptat si va luptati sa duceti responsabilitatea esecului actiunii de salvare,cat mai departe de Victor Ponta.Ba STS,ba ROMATSA,ba dracu,ba lacu’.
  Stiti ce facea Victor Ponta in seara accidentului? ”Se radea la televizor”,(vorba lui Mircea Badea).
  INTREBARE:
  In conformitate cu legislatia in vigoare,nu trebuia sa se ocupe cu infiintarea celulei de criza?

  • o sa citesc legea sa vad. e clar o responsabilitate in zona guvernamentala. dar fara localizare STS, sute de oameni au cautat ca habaucii. IGSU, SMURD, jandarmi, politie, civili

   • Ce treaba are premierul cu aceasta chestiune? Daca eu am o problema punctuala, specifica, individuala (un caz undeva in munti), inseamna ca trebuie sa declaram situatie de urgenta, sau poate legea martiala?
    Sunt institutii care trebuie sa isi faca treaba in astfel de situatii si atat. Nu e vina lui Ponta ca STS a refuzat sa indice exact arealul de cautare. E ca si cum am zice ca e vina lui Merkel ca avionul ala era depasit tehnologic. Cum a dat dom’le Merkel drept tarii noastre sa existe in UE daca aveam vechitura aia in hangar…
    Sa ceri cuiva de la varf sa fie responsabil de ficare celula dintr-un sistem haotic e ca si cum ai contrazice cancerul….
    Nu le poti controla pe toate, poti lua masuri insa! Hai sa nu mergem mai departe decat trebuie, ca deja exageram!

   • Era invitat la B1TV. Nu m-am uitat, dar am vazut preluari, in care a vorbit ceva si despre problema la zi.
    Deja depasim limitele. Si asa mi se pare ca s-a exagerat. Am inteles ca era vorba despre medici de renume, ca a fost o problema de coordonare a unei actiuni, ca sunt oameni foarte afectati, carora le-au murit apropiati. Pe acestia ii inteleg si le putem trece cu vederea si acuzatiile, chiar si cele nedrepte.
    Sa facem insa cu totii o tragedie nationala, este prea mult. A fost totusi doar un accident. Un accident cum sunt zilnic multe, de multe feluri. Apoi a fost o interventie, care poate fi mai reusita sau nu. Dar, ma gandesc, atunci cand un om foarte drag mie a asteptat 3 ore chiar in sala de operatie, in urma unui accident rutier, cu fractura cominutiva, cu riscul de a-si pierde piciorul, infectat cu stafilococ, deoarec in Spitalul Judetean Constanta nu era decat un medic anestezist dupa amiaza, acela fiind la o resuscitare (care nici nu a reusit din pacate), iar alt medic de rezerva nu era (nici de apelat), asta cui i-a pasat? Si mai erau si altii “la rand”. Au facut apoi medicii minuni, au reparat ce se mai putea. Si exemple sunt multe.
    Nu vreau sa judec, ci sa mai spun o data ca unele actiuni pot fi reusite, altele nu. Dar a fost un accident. Finalmente 5 oameni au fost salvati de la inghet, iar ceilalti doi din pacate se pare ca nu aveau sanse. Decat sa facem politica inutil, mai bine ne-am intreba ce e de facut. Si sa incepem cu finantarea si rasplatirea celor care au inotat prin zapada, pe intuneric, ceata, prin padure, cu scopul nobil de a salva, fara a cere rasplata. Iar Parchetul sa cerceteze ce e de cercetat.

 44. Titlul corect era : “Stroe a fost lamurit ca se impune sa fie demis”. Cu onoare sau fara onoare … cui ii mai pasa. Ce mai e onoarea in ziua de azi?

 45. Domnule Radu Tudor, pentru a ne lamuri cat de cat, mergeti va rog la 112 si realizati un reportaj lamuritor. Pe aici se scriu multe. Vom vedea si noi astfel cum se primeste un apel, cum se inregistreaza, cum se localizeaza. Riscam altfel ca lumea sa nu mai aiba incredere in 112, ceea ce ar fi deosebit de grav. Din cate stiu, sigur la apelarea de pe un telefon fix, din baza de date se cunoaste nr. apelantului, adresa exacta (cum sunt in cartea de telefon). De pe telefoanele mobile localizarea se face conform triangulatiei etc, s/a tot discutat pe diverse postari si o voi arata mai jos), sau dupa celula GSM care primeste prima semnalul cand este doar o celula (atentie, nu este obligatoriu sa fie cea mai apropiata de locul apelantului, configuratia terenului determina acest lucru). Se mai stie ca toate convorbirile primite la 112 se inregistreaza automat. La 112 raspund operatoare care stiu sa distribuie legaturile, chiar daca sunt in alta limba, aceste operatoare au fost selectionate pe principiul sa cunoasca foarte bine o limba straina si sa aiba abilitati de comunicare, in general sunt majoritatea cu studii superioare, profesoare de limbi straine, juristi etc. Acestea nu primesc SMS/uri, fiindca nu au cum. Verificati acest lucru, ele primesc doar apelurile vocale. Despre mult dicutata localizare, aceasta se face automat conform softului (ramane de discutat cat este de actualizat acest soft, avand in vedere ca a fost implementat prin anul 2008 dupa cate stiu eu. Operatoarele de la 112 transfera automat datele la agentiile de interventie fara a interveni in prelucrarea lor.
  Mergeti va rog la 112 si cereti lamuriri, altfel vorbim fiecare cum ne duce mintea despre acest caz.
  Concluzia: Au murit oameni, cine e vinovat sa raspunda.
  Cred ca sigur se va face o ancheta si vom afla multe lucruri interesante, inclusiv unde s/au pierdut SMS/urile cu coordonatele transmise de Dr. Zamfir (un erou despre care multi discuta diverse, un OM care dupa ce a suferit o trauma imensa, mai primeste lovituri si din partea unora pe forumuri, bloguri etc)

  Uitasem, daca softul pentru localizare s/a realizat in 2008,cred ca se concepea prin 2006-2007, cate tf mobile performante care puteau citi datele GPS erau atunci?. Daca nu s/a modificat softul sa aflam de ce nu s/a modificat.
  Si inca ceva, ce parere aveti de ce spun cei implicati in actiunea respectiva, despre datele controversate tramsmise prin posturile de televiziune in special, si eu aflasem ca accidentatii erau gasiti cu cateva ore inainte. Cine a avut interes sa dezinformeze pe canalelele mass media, sau cine a transmis datele eronate nu are nici o vina?.
  Deci sa gandim fiecare cu luciditate, nu emotional, sa se ia masuri pentru a invata macar ceva din acesta nefericita situatie, iar vinovatii si vanatorii de functii, care desi vinovati vor cu toate fortele sa/si pastreze scaunul sa primeasca ce merita si sa fie pedepsiti.
  Dar informarea despre ceva ce este totusi un lucru deosebit de util (a se vedea discutiile cu Dr. Arafat despre 112)si increderea in acest sistem 112 nu trebuie sa fie afectata de greselile unora.

  Pentru a primi si alte informatii, cred ca merita a se citi ce e scris mai jos, aceste fiind un material luat de pe facebook de la cineva care nu cred ca lucreaza la 112. Se numeste Valentin Haicu:
  Localizarea prin intermediul GSM-ului si tragedia din Apuseni. Dragi prieteni, cunoscuti si oameni cu care nu mi-e clar cum am ajuns friend pe Fb, Am tot vrut sa stau deoparte de povestea asta insa vazand cum tot mai multi isi dau cu parerea, vazand cum se dau verdicte si se propun masuri belicoase impotriva STS-ului si altor institutii, am zis ca e mai corect sa spun parerea, ceva mai informata decat a altora care au comentat pe facebook si prin presa. Ce stiu eu despre radiolocatie? Am invatat la facultate ca absolvent de Electronica&Telecomunicatii, am studiat-o si dpdv militar la in armata pe care am facut-o la Telecomunicatii. In plus, atunci cand mi-a venit ideea unui proiect ce implica localizarea telefonului, am mers si am vorbit cu un specialist: un inginer, fost coleg de liceu si facultate, care lucreaza la Orange. El mi-a explicat ce se poate in mod real, care sunt impedimentele si care parte din serviciu e gratuita vs platita. Ce se intampla cand suni la 112? Automat numarul iti este inregistrat si locatia determinata atat de bine cat este posibil. Repete: Automat. Si daca suni ca sa faci o gluma (nu fa asta niciodata!!!). Localizarea prin GSM: Se face printr-o metoda numita triangulație. Google-it pt detalii. Pe scurt: fiecare turn de emisie-receptie GSM are o raza de acoperire. Reteaua e gandida a.i. acoperirea turnurilor sa se suprapuna. Facand o intersectie a ariilor acelor turnuri care raporteaza IMEI-ul telefonului ca fiind in raza lor, se obtine o locatie aproximativa. In orase unde densitatea e f mare, precizia este de cativa metri. In zone f slab populate, de multe ori nu este acoperita zona decat de un singur turn. Asta inseamna ca telefonul poate fi oriunde intr-o raza de 6km. Localizarea prin GPS. Are o precizie de cativa metri. Ea se initiaza uni-directional, adica terminalul determina pozitia satelitilor si isi determina pozitia relativ la pozitia acestora. Telefonul este doar receptor, satelitii nu pot determina pozitia telefonului. De altfel a ajutat f mult cand unul dintre medici a pornit google-map si a comunicat coordonatele. Operatia de Cautare si Salvare: vorbim de o zona muntoasa, accidentata, greu accesibila, noaptea, in conditii de ceata. Cea mai proasta combinatie cu putinta. Nu-i cautau in curtea scolii!! Si ii cautau pe jos si cu masinile pentru ca aerian nu se putea (vezi partea cu ceata! – care de altfel a si jucat un rol in prabusirea avionului.) Rugamintea mea: 1. Nu mai vorbiti in necunostinta de cauza. Wikipedia e pe acelasi internet ca si facebook. 2. Intelegeti ca DACA NU S-A PUTUT LOCALIZA MAI EXACT DECAT 6KM INSEAMNA CA ASTEA AU FOST LIMITELE TEHNOLOGICE. Nu mai acuzati de incompetenta oameni care chiar au facut tot ce au putut. E nedrept si ii jigniti gratuit. Ceea ce s-a intamplat a fost o tragedie. Sa le transmitem condoleante rudelor victimelor. Si sa ne abtinem de la a arata cu degetul fara ca macar sa ne documentam putin inainte.

 46. Dle RADU TUDOR, ma bucur ca va luptati impreuna cu alti colegii de la ANTENA 3 pentru DREPTATE si ADEVAR.Fara dreptate si adevar ROMANIA nu va putea fi pusa NICIODATA pe linia de plutire(restul vorbelor politicienilor/politrucilor si adeptii acestora ,ca si :crestere economica,locuri de minca,independenta energetica sunt doar …bla,bla -uri).
  Si daca este vorba de influenta mare a ANTENEI 3 (in care cred si pe care o pretuiesc) sunt sigur ca acesta televiziune poate schimba chiar si DESTINUL ROMANIEI.Si ca sa exemplificam sa ne aducem aminte ca in 2009 cand ANTENA 3 l-a sprijinit fara rezerve pe GEOANA(ala cu ..SPA-ul lui VANTU) ca sa ajunga in turul doi la presedentiale,unii de la ANTENA 3 l-au cam “bagat la apa” pe ANTONESCU ,fiindca nu stia prea bine “limbile straine(sau poate din alte motive necunoscute noua muritorilor de rand) desi in fisa postului de presedinte scrie doar CINSTIT/CORECT/PATRIOT si UN OM APLECAT spre binele romanilor si ROMANIEI(si nu problema cu limbiile unde personal as fi mandru ca presedintele ROMANIEI sa vorbeasca numai …ROMANESTE!!!).
  Eu cred ca daca in 2009 ANTONESCU ar fi ajuns in turul doi ar fi castigat alegerile la …pas si alta( nu stim daca mai buna sau mai rea?) ar fi fost soarta ROMANIEI(in orice caz am fi scapat de iesirile zilnice ale …CUCULUI!! de acum 4 ani !!).
  Cu atat mai mult mi se pare ciudata/de neinteles(cu toate ca unii,va acuza,NEJUSTIFICAT de pro-pesede) atitudinea unor realizatori de la ANTENA 3( dna stoicescu) care pentru un post de EUROPARLAMENTAR pentru PC(ceva ce mie mi se pare un fleac,un lucru minor, fata de un destin a milioane de romani ).
  Acesti realizatori /dna Stoicescu sunt/este din nou in stare sa schimbe (mai putin probabil)din nou soarta ROMANIEI.Dar dansa care este o deontoloaga (l-a chemat la ANTENA 3,chiar pe RAZVAN TEODORESCU ca sa-l atace pe ANTONESCU pentru a-i da probabil satisfactie dnei FIREA) stie mai bine cine este BUN si cine este RAU si sigur,sigur il va promova pe cel mai …bun.Asa ca noi astia saracii cu …duhul si neinformati va trebui sa …ascultam (caz contrar numai telecomanda ne poate …salva).

 47. Nu vi se pare suspecta tacerea lui Traian Basescu? Toata lumea-l cunoaste si toata lumea realizeaza ca,coace ceva.
  Tare mi-e teama ca o sa puna el degetul pe rana in locul dumneavoastra si ca atare va pucta din nou.
  Chiar nu merita sa aparati un premier fricos si incompetent.Ce se poate intamapla atat de grav daca guvernul Ponta este obligat la presiunea mass-media sa-si dea demisia? USL tot 70% va avea in parlament.Este spre binele PSD-ului si PNL-ului ca acest guvern sa pice si sa se instaleze urgent altul mai competent si cu o imagine mai buna.Urmeaza alegerile eoro-parlamentare si nu-I vad bine daca scandalul se extinde.

  • basescu o sa ii decoreze pe salvatori dar si pe opris si o sa il mai critice pe ponta.acum sta si se gandeste ce parascovenii sa mai spuna. basescu nu a punctat nimic pana acum,vi se pare voua ca admiratorii ai lui.cine crezi tu ca este atat de naiv sa nu inteleaga ca basescu si tot sistemul lui viseaza rasturnarea de la guvernare a guvernului ponta si numirea unui pupinbasist gen lachita sau chiar din nou boc.astfel parlamentul va fi santajat sa numeasca pa ala de il vrea basica sau v-a fi dizolvat cu toata majoritatea lui de 70%.si chiar daca se va marge la alegeri,basica va face acelasi lucru si cu noul parlament,pentru ca vrea sa aiba prim ministrul lui la numaratoarea voturilor(in stil baconschi sau anastase) si mai ales la prezidentiale pentru ca le trebuie un presedinte al lor cu aceleasi prerogative(de aceea se opun si la modificarile constitutiei),presedinte care sa ii protejeze in continuare dupa care un alt presedinte si tot asa.planul acesta este pus la punct de mult,nu degeaba urlau la congresele pdl ca vor guverna vesnic tara.acum urla”ne vrem tara inapoi”,le lipseste vaca de muls.

 48. Mai clar de-atat nu se poate ! Au lipsit coordonatele , iar oamenii au bajbait pana s-au intalnit cu satenii care i-au gasit ! Toti oamenii-astia trebuiesc felicitati pentru ca si-au facut meseria in situatia data si avand in vedere faptul ca nu sunt ghicitori in stele !

 49. @ Iolanesti Ar fi bine ca cine nu are …proprietatea termenilor sa ..taca IN LOC DE A SPUNE PROSTII.
  Demisia de onoare(in general in Occident ca la noi in Romanika ..mai putin….Basescu nu si-a dat-o nici …FORTAT DE VOT)sa da atunci cand asupra ta planeaza o suspiciune/o neincredere(1)
  In orice alt caz daca ai facut o greseala(esti demis ) (2) iar daca ai facut o fapta penala esti trimis in judecata si la …brutarie.(3)
  Deci in cazul lui STROE nu se aplica varianta DOI si TREI.Ma bucur ca v-am fost de un oarecare…folos.

 50. grecu il pune la punct pe ciuvica care nu poate inghiti toate sopirlele marelui specialist serban care se vedea ca are frustrari.madam Grecu contrazice comunicatul oficial al Ministerului Apararii ,public face mincinoasa armata romana ? e penibila rau ca sa nu spun altceva ,cum asa ,cine ar avea curajul sa sustina ca elicopterele erau pregatite ,si sa nu fi fost asa ?Auzi nu aveau benzina …mare prostie iar pilotii armatei romane nu aveau dreptul sa zboare ,cine si ce ii da dreptul lui Grecu sa atace in asa hal armata romana?

   • pai aia de la armata n-au gasit un avion il locul celor de la NATO mi-as face probleme. norocul celor de la NATO ca nu suntem in vizorul terorsitilor.

    • citizen, armate nu are responsabilitate! Pentru ce mai sunt platiti cei de la ROAMTSA, ISU, SMURD, JANDARMERIE….PREFECT..daca tot la armata de ajunge!!!

     • daca aia enumerati stiau ca-s prosti puteau cere la armata daca e dotata cu tehnica de localizare. Asa si satenii aia trebuiau sa stea la caldurica si sa nu plece pe dealuri ca nu era treaba lor. Pana una alta un avion nu a fost localizat daca erau teroristi sau atacau vreo unitate militara?

     • tu daca esti general in armata si auzi ca unii cu un avion cazut nu pot fi localizati de o armata de institutii nu ai incerca sa afli daca ai posibilitati tehnice? ca doar era la tv live ca-i cautau

 51. auzeam de 2 si un sfert cica si ei ar avea aparatura dar nustiu de cine apartin si cinei comanda .
  usl trebuie sa piarda primele alegeri si poate si presidentia sa le iasa din cap ca sunt iubiti de popor .
  demiterea nu ajuta la nimic daca inlocuim un croitor cu un agricultor in trun domeniu pe care nul cunosc ,inlocuit intreg sistemul cu oameni profisionisti asa au promis .
  daca se intinpla inainte de alegeri victoras la sigur scriu ca zbura si portarul asa da din colt in colt .
  rog presa in asemenea cazuri sa fie luati pe sus ministri caci si ei halesc din greu la banul public nu numai arafat trebuie sa dea lamuriri undei nicolaescu.
  pentru tara nu este nimic ,nici barem motorina,benzina ,kerosen. cum a facut arafat sa iasa si ramona si dusa si ponta ,crin cu toti de mina sa ne explice de ce in 2 ani nu au reusit sa puna pe picioare anumite celule .
  oameni lui arafat sau vazut unde era cordonare si restul .
  personal pentru mine nu inseamna nimic aceasta demisie pina ce nu trec la reconstructia intregului sistem este vorba in vint .
  daca ne uitam in istorie crin si cu ponta nu fac alceva decit sa satisfaca populatia mine il vad pe stroie specialist in cardiologie sau in locul lui ……..

 52. Grecu asta chiar nu-si da seama ca poate face rau si crea indoiala prin aceste afirmatii pe un post cu audienta -e iresponsabilitate.

 53. Traian Băsescu nu-l va demite pe Opriș niciodată și la noi ONOAREA rămâne o noțiune de dex.

  • Cum puteţi crede că un om documentat şi ponderat ca d-l Radu Tudor se poate molipsi de la o persoană uneori habarnamistă, impulsivă şi chiar cu comportament de Rahova?

   • Apropo de doamna Grecu.
    Domnule Radu Tudor, încercaţi în particular s-o mai direcţionaţi, căci nu de puţine ori compromite Antena 3.
    Eu sunt un mare fan al acestui post şi sufăr cumplit când doamnele Grecu şi Stănciulescu o iau realmente pe arătură.

 54. Din această tragedie, prin tăcerea lui momentană, Băse vrea să iasă biruitor.Așa procedează el, călcând pe mormintele unor nevinovați vrea să câștige electoratul.
  Dacă ceilalți au fost incompetenți și el un ,,bun român,, atotștiutor în ale guvernării, mă întreb de ce nu a intervenit la sluga lui Opriș, pentru a-l provoca la o demonstrație de competență, prin localizarea amărâților din munți?De ce?Din lașitate!
  Am sufletul plin de amărăciune pentru tot ce s-a întâmplat.

  • “celula” este un releu, adica o antena, un repetor. Problema ca in Romania operatorii isi fac de cap, nu au acoperire si ca dovada este ca semnalul ajungea numai la doua relee (celule) deci nu se putea face triangularea. La 50 de km de Bucuresti( in linie dreapta ) intre Giurgiu si Bucuresti daca folosesti un telefon Vodafone o faci platind convorbire internationala pentru ca M-tel Bulgaria are antene peste garla si Vodafone are la Hotarele. Si colaboreaza sa-ti ia banii. Problema ca spaga data ii face intangibili iar noi suferim. STS stie, guvernul stie, presedintele stie. Puscaria este singura vindecare.

  • marian, cei care fac afirmatii cum se face o localizare prin GSM sau GPS intai ar trebui sa citeasca si apoi sa vorbeasca, inclusiv unii ziaristi cu gura mare.

 55. Dl Ciuvica, nu inteleg motivul e pe aratura. Aroganta si suficienta ii face feste si rau adevarului. Toba dezinformeaza si e motiv de demitere. Interesul general era GASIREA EPAVEI SI DECI A OAMENILOR. Romatsa e vinovata pentru epava si aici trebuie vazut si de ce Autoritatea Aviatiei Civile nu a existat, iar pe linia 112 STS a livrat informatii INCOMPLETE , obligatia lor era lamurirea problemei si se observa ca putea rezolva usor dar incompetenta e acolo la ea acasa. Separat armata putea si ea usor gasi sursa semnalului sos, daca nu chiar o stia. Peste toate Ponta dadea interviuri pe la B1 in acele momente cand OBLIGATORIU trebuia sa fie la guvern. Bine, daca constientiza ce rol are un prim- ministru.

  • De mai multă vreme, Ciuvică e ”avocatul” guvernului. Al lui Ponta, vreau să spun. E limpede de observat cum găsește explicații pentru orice ne deranjează la guvern/Ponta.

 56. uite eu ma intreb al cui operator de telefonie era minunata celula? Cum ar fi sa primim un raspuns de genul Cosmote?
  Si cum de nu se poate face triangulatia cand ai celula, telefonul si multitudinea de semnale din localitatea de langa, in conditiile in care semnalul 3G era full peste tot?

 57. Domnule Radu Tudor,
  Dacă primul pe care-l informează sts-ul este președintele (care nu uită și nu iartă), nu credeți că ținta bâlbâielii provocate de sts a fost Arafat prin compromiterea segmentului de activitate coordonat de acesta (urgența)?

 58. Până și adevărații salvatori, civilii care au ajuns primii la răniți, și-au pierdut din entuziasm. Au devenit foarte prudenți în declarații. Oare ce le-o fi stins elanul inițial?

 59. Si daca ma considerati paranoica, eu imi afirm punctul de vedere. Cei care s-au prabusit cu avionul au fost ANUME NELOCALIZATI CORECT DE CATRE STS, tocmai ca sa se puna esecul in carca lui Stroe, al lui Arafat, eventual al doamnei Manescu. BASESCU TACE DUPA CE AI LUI “AU LUCRAT” FOARTE DISCRET. Bineinteles, in favoarea lui.
  VIN ALEGERILE, FRATILOR, SI LA INTERNE E NEVOIE DE UN NOU RUS, PNL-IST MAI MULT SAU MAI PUTIN, NU DE STROE! SI PENTRU ASTA, PUTEM MURI NOI TOTI, FIECARE PE RAND!
  Parca vad ca va fi ca la Transporturi, cand N-A CONTAT PE CINE PROPUNEA CRIN, DACA PONTA (SI COABITANTUL SAU – ABSOLUT FORMAL, DUPA CUM BINE S-A VAZUT DE UN AN INCOACE) VOR NISTE PNL-ISTI MAI … PRIETENI!

 60. Domnule Tudor, este f. clar că se impune ca necesitate o campanie de presă împotriva politizării, cauză a neprofesionalismului din toate sistemele bugetare. Educația, sănătatea, justiția, siguranța cetățeanului sunt domenii prăbușite a căror ”localizare” și salvare nu este posibilă din cauza neprofesionalismului generat prin politizare. Presiunea care trebuie pusă pe politicieni trebuie să vizeze promovarea profesionalismului prin depolitizare, care trebuie să-și facă efectul așa cum și demisia d-lui Stroe a fost determinată de presiunea generată de dumneavoastră. Eu unul, vă mulțumesc pentru spiritul civic profund, imprimat de emisiunile A3. Sunt sigur că înțelegeți perfect despre ce vorbesc. Cu prețuire,

 61. discutii inteligente la tv.ca dece una ca dece nu alta.pai daca sts iti da o locatie de mare incredere de unde sa isi puna ceilalti problema folosiri in timp util a dotarilor de localizare.da hai sa ne luam si de toba si de stroe si de dusa si de merkel si de obama si sa dam si cu barda in Dumnezeu ca suntem intr-o intrecere socialista pentru cat mai multe demisii.si hai sa o demisionam si pe ramonica manescu ca nu a rezolvat in cateva luni junghiurile lasate de basescu,berceanu,boagiu la romatsa si in alte locuri din ministerul transporturilor.

 62. Daca ar fi dupa aceasta grecu ar fi trebuit ca in SUA sa nu ramina nimeni in nicio institutie dupa 11 septembrie .Exista momente grele in care institutiile pot gresi sau sint depasite dar asta nu inseamna ca trebuie sa aruncam tara in haos si sa distrugem increderea in tot si toate.IN conferinta de presa a SMURD cluj erau si studente voluntare si medici rezidenti -cum crede madam grecu ca s-au simtit cind multi i-au pus la zid.Se spune ca nu au fost bine coordonati ,pai si cind a fost bine tot astia i-au coordonat asa ca probabil multi din ei sint dezamagiti si ne miram ca pleaca din tara .

  • asistam oare la o intecere a penibililor?mai era si pe realitatea tv chiosea ala care era foarte indignat urland “cum e posibil sa moara fata aceea cu 4 doctori langa ea?aia stateau si se uitau la cer sa le vina ajutor.”ne mai vorbind de ce echipament dispuneau aia acolo ma gandeam oare cum ar gandi penibilul asta daca s-ar da jos cu masina din varful brazilor.

 63. In noaptea catastrofei nu am dormit asteptand vestea ca Aura Ion si Adrian Iovan traiesc. Acum cateva minute am ascultat-o pe sora Aurei care a vorbit cu multa durere, dar ne-a indemnat pe toti romanii sa urmam sfaturile ei: sa nu mai plecam capetele, sa nu-i mai lasam pe cei care admnistreaza doar politic aceasta tara sa ne calce in picioare! De 24 de ani isi bat joc de noi, dar ceea ce s-a intamplat luni este un asasinat cu buna stiinta! Acesti incompetenti trebuie sa plece si si mai ales sa plateasca ei, nu din banii nostrii, pentru greselile pe care le fac! Au pus din decembrie 2012 menegeri privati la companii publice cu salarii de mii de euro si cu aroganta isi bat joc de salariati si nu-si indeplinesc atributiile. Stiti ce masuri de redresare a Companiei CN-CFR-SA (tot Min. Transp.)a luat menegerul care ia salar 10.000 de euro pe luna (cat aproximativ 200 de salariati ce muncesc la infrastructura feroviara)? A sistat toate achizitiile, a lasat salariatii fara echipament de protectie, scule de lucru si mai grav fara materiale pentru intretinerea liniilor! In toate ministerele si acele agentii create prin anii 2002 clocaie incompetenta! Grav este cand se pierd vieti omenesti si nu raspund cei vinovati. Totul se sparge in capul acarului Paun! Cum isi permit incompetentii astia sa spuna ca dr Zanfir este vinovat pentru transmiterea gresita a coordonatelor? Ei cheltuie banii nostri (pentru noi, zic ei)pe tot felul de ciurucuri de la tot felul de firme dubioase, iau comisioanele si nu le pasa de urmari. Niste nenorociti incompetenti!

 64. Nu vedeti postacii basisti cum cer chiar demisia lui Ponta? Mie stupizenia esecului acestei operatiuni imi miroase tot mai puternic a premeditare in interes politic.
  Niciun basist nu putea reabilita altfel imaginea PDL-ului si pe a “tatucului” decat izbind din greu in Arafat si Stroe, si, indirect, in Ponta. Prin mana fina a STS-ului, care i-a si trimis la cautari inutile, in conditii grele, pe cei de la ISU si MAI, si ii si umple de vinovatie.
  Si noi, ca prostii, le infulecam momeala.

 65. Cum adica Opris nu e vinovat???? oricine este numit pe criteriu politic si nu pe criteriul competentei intr-un post este prin definitie “vinovat”. locul lui nu este acolo unde trebuie atita timp cit nu competenta si calificarea profesionala dicteaza. este boala grea la romani.Si tara asta nu se va vindeca atita timp cit sint interese politice si nu profesionale. adevaratii profesionisti, la curent cu stiinta…nu sint bagati in politica. multi sint plecati din tara adevaratii profesionisti. au ramas arivistii ce ocupa locuri pe care nici macar nu ar trebui sa le pronunte numele..atit de departe sint de ele din punct de vedere profesional. Lipsa de initiativa, inteligenta, creativitate si responsabilitate lipsesc…se vede!!!! sint incotopeniti acolo oameni care toata viata au trait sub lesa si nu actioneaza decit la ordine. asta ucide spiritul profesional….indiferent de pozitie sau domeniu de activitate Creiere executante doar, ramase impietrite in anii “50!!

 66. CUM VINE ASTA? PROCURORII, MEDICII DIN ALBA RĂSPUND DE ANCHETĂ, DAR TOTUL ESTE TRASAT DE LA BUCUREŞTI??? ÎMI SUNĂ A ŞANTAJ, O CURĂŢARE DE…PETE ÎN COMPLICITATE, CEVA, CUMVA…LA MÎNĂ PENTRU…ALEGERI, ORI, CEI DIN ALBA SAU DE UNDE OR FI, SĂ ÎŞI ASUME ACTIUNEA ŞI CONSECINŢELE, IAR POLITICIENII SĂ SE LAUDE, SAU, SĂ CÎŞTIGE VOTURI, PUNCTE ELECTORALE FĂRĂ NICIO ASUMARE DE RĂSPUNDERE ??? POSIBIL ŞI…DOSARE PENALE…LA O ADICĂ, ORICE, LA FELUL CUM SUNT FĂCUTE ŞI APLICATE LEGILE ÎN ŢARĂ TE POŢI AŞTEPTA LA ORICE…(scot castanele din foc cu mîna altuia),,CÎTĂ MOJICIEEEEE !!! ,,ORICUM, DICTATURILE SUNT PE CAI ÎNALŢI ŞI ÎNFIPTE BINE ÎN ORICE STRUCTURĂ, DAR ŞI PERFORMEAZĂ”.
  http://www.antena3.ro/romania/procurorii-din-alba-responsabili-cu-continuarea-anchetei-in-cazul-accidentului-aviatic-din-apuseni-241574.html

 67. aceasta invalmaseala imi aminteste de zilele revolutiei.bine ca s-a cautat o epava,daca era o actiune armata cine stie ce mai iesea.

 68. Opris mai are de aflat cine si-a pus silicoane, cine pe cine a mai inselat sau alte cancan-uri.

  Dificultatea noastra e ca sunt probleme peste tot, incepand de la STS, 112, Romatsa, MAI si desi regret sa o spun tinand cont de medicii implicati in accident care chiar si-au facut datoria, la polul opus exista si medici care sunt preocupati de imagine.

  Nu e momentul sa vorbim prioritar acum de medicina, dar in Romania exista cazuri de oameni cu zile care mor in spitale, nu pe drum… (acum s-a mai adaugat un sir de competenta care a umplut paharul).

  Cred ca e momentul sa iesim din retorica comunista si sa nu ne mai “scoatem” unii pe altii, ci sa avem proprietatea lucrurilor pe care trebuie sa le facem individual sau in echipa.

  Nimeni nu e Dumnezeu, toti facem greseli in situatie de criza sau urgenta, insa aici treaba a fost mult prea groasa. Cum sa pice un avion si tu sa iti dai aere de mare cult in cap, vezi Romatsa? Pana unde am ajuns? Este mai important vedetismul sau tupeul decat competenta?

  Este cert ca in toate institutiile respective sunt oameni inteligenti, competenti, dar care sunt umiliti, culmea, de unii care se au mai bine cu sefu’, oricare ar fi el…

  Cred ca daca vrem sa se schimbe serios, e important sa gandim sistem si sa schimbam lucrurile asa masiv.

 69. Stroe. Jos.
  Opis. Stand-by.
  Maior?!?!! Chiar daca era in Israel, nu poate SRI sa functioneze fara bulibaşă?

 70. CTP a analizat destul de corect punctele în emisiunea lui RĂZVAN. Foarte bine e cînd ceri părerea altor oameni care ştiu să comunice, sş se exprime, să desluşească orice problemă, sau, aproape orice problemă pe înţelesul oricui. FELICITĂRI! RĂZVAN . CÎT DESPRE OPRIŞ, NICIO REUŞITĂ PRIVIND DEMISIA SAU DEMITEREA, MAI ALES CĂ, SE SPUNE CÎ NU ARE NICIO VINĂ ÎN LEGĂTURĂ CU ACCIDENTUL…

 71. in cazul accidentului acesta de aviatie era nevoie de 2 lucruri fff clare di bine definite: cum spuneam mai devreme-STIINTA- telecomunicatiile sint o stiinta exacta…deci nu e loc de intors. faptul ca o tot intorc arata cit de nuli sint in domeniu! al 2 lea lucru: training special ptr astfel de situatii: la noi nu a existat tiparul aplicarii procedurii!! alta dovada de lipsa de instruire in domeniu al coloraturilor astea politice ce ocupa functii un profilul este unul special. nu au nimic de a face cu job description-ul pozitiei ce o ocupa..singurul criteriu ptr care ocupa functia este cit de bine au lins in dreapta si stinga…de mi se intoarce stomacul pe dos…

 72. Pe tricourile d-lui Gadea si Ursu , pentru CORECTITUDINE , trebuia scris : Ei NU nimeresc NICI MACAR cu o precizie de 200 km patrati , fiindca epava NU se gasea nici macar in aberatia lor de suprafata !!!

 73. OBIECTIV ANALIZÎND. Cîtă omenie si respect au cei 4 salvatori, oameni obişnuiţi!!! şi cîtă ipocrizie îmbuibată în capul politicienilor, a,,milogilor, a cerşetorilor de voturi”!!! Ţara are nevoie de acest gen, stil, simpleţe, caracter al omului, ei au fost, sunt şi trebuie să rămînă, să susţină ţara asta siluită de politicieni. Oameni buni, trebuie să revenim la realitatea normală, să ne ajutăm aproapele şi să alungăm resturile, putregaiurile, mucegăiţii, puturoşii plătiţi la hectar, la metru cub, sau fără număr !!! Să ne unim, să readucem armonia distrusă de 24 de ani de zile, să începem o altă viaţă prin a ne uni şi ajuta reciproc, măcar noi cîţi mai suntem in viaţă şi trăim aici în românica eternă, s-o păzim de înrăiţii care vor s-o distrugă!!! Să îi redăm adevărata faţă, adevărata dragoste de neam, adevăratul respect, adevărata demnitate şi onoare, adevărata muncă ce ne caracterizează !!! Haidem toţi să incepem deîndată!!!

 74. Am inteles ,SMURD si isu si jandarmii si politistii sint cih si trebuie sa ne punem speranta in padurari ,in tarani si in slvamont .Mai mare risul ce au ajuns tv.

  • tv-urile se intrec in penibilitati si nici nu isi dau seama de ei.atacurile la adresa ministerului de interne de la simplul angajat la ministru sunt absurde.burlui ala are dreptate ca la munte nu este ca la ses mai ales cand esti trimis de altii sa alergi dupa cai verzi pe pereti.comentatorii shoshonari considera insa ca muntele este acolo unde margi cu masina la o ciorba de burta la hotel.presa si tv-urile au gramada de oameni care discuta si arunca certitudini despre toate fara sa cunoasca mai nimic.daca si presa…atunci de politicieni ce sa mai spunem?

 75. la dunga si frumos parfumati, cocotele politice au stat in fata televizorului si au urmarit vreun film erotic, in loc sa ajute pe copiii nostri, nu acestia sa moara cu lacrimi inghetate, urmare a incompetentei lor.

  politicienii ar trebui sa fie invatati cu demisiile nu sa stea cocotati in baldachinul lor caldut. dar de ce nu o fac? fiindca au ajuns acolo in urma negocierilor si a banilor si din cauza ca detin nu stiu ce inteligenta sclipitoare. daca ar fi avut vreunul aceasta inteligenta poporul asta obidit si stors pana la ultima vlaga, ar fi vazut-o.

  suntem degradati si nici macar nu mai meritam numele de fiinte umane si sincer, mi-e rusine de ceea ce vad in jur si de ceea ce am devenit.

  Dumnezeu sa-i odihneasca pe ingeri.

 76. “Demisia lui Radu Stroe din functia de ministrul al Afacerilor Interne era un fapt previzibil ”
  Dle Tudor, poate pentru dv era previzibil inca de luni, pentru mine nu era nici azi dimineata.

  Stroe a fost pus sa demisioneze pentru ca STAREA DE SPIRIT a majoritatii populatiei atinsese cote paroxistice.
  Si, ca si in cazul Boc, ca si in cazul Ungureanu, sunt convins ca SRI, ca si Antonescu, ca si Dv ca si multi alti oameni informati si-au dat seama ca nu merge cu batista pe tambal. Trebuia sacrificat si unul greu, unul politic.

  Ei, e bine! Personal sunt multumit, pentru etapa asta.
  ASTIA se sperie de ceva, EI nu sunt alde Postelnicu si Bobu – tot banditi, tot tradatori, dar mai ageri ca-s mai tineri.
  Mai ramin aia de la Romatsa si STS, dar cred ca va trebui sa avem rabdare.

  Va marturisesc ca de asta scriu aici pe blogul dv. Ca sa mi se afle, gratis, starea de spirit. Comunic cu dv, poate cu ceilalti care scriu sau citesc si in mod sigur si cu serviciile securiste care-l monitorizeaza si care dau mai departe raportul, fac “sinteza”.

  PS: Ma bucur ca Antonescu si-a dat seama. E bine, e inca viu, promit sa-l ajut sa ramina asa. Macar pentru Iovan si pentru Aura!

 77. Politica omoara tot ce este bun, frumos, inteligent, sincer, curat, pur, U.S.L.-ul, Basescu si toti politicienii sunt VINOVATI de tragediile care se intampla, de viata, traiul pe care o traim, mor oamenii ca niste ,,Nimeni” pentru politicieni, nu avem valoare in ochii lor, pina nu vin conducatori, politicieni care au har, credinta, frica de Dumnezeu, noi vom suferi, indura, chinui in continoare, supravietuim in vise si murim degeaba fara sa realizam si sa punem in practica pontentialul, capacitatea, inteligenta in folosul omenirii

 78. D-le Radu Tudor,
  Ar mai putea fi facut un test, cred eu decisiv, in vederea verificarii celor afirmate de STS cu privire la
  numarul de piloni (base-stations) de telefonie mobila pe care a fost sau au fost inregistrate
  telefoanele victimelor accidentului aviatic.
  Un test pe care l-as numi “invers” referindu-ma la faptul ca receptorul gsm din telefoane ‘tine’ pemanent actualizata o lista cu statiile de baza aflate in apropiere, dupa puterea semnalului receptionat. Lista ce poate fi accesata in timp real.
  Astfel, se poate deplasa cineva la locul accidentului si cu un modul gms si un laptop sau cu un smartphone (din cate imi amintesc pe Adroid exista chiar o aplicatie care iti spune ce turnuri(statii de baza) sunt in apropierea lui) se poate determina situatia din teren privind acoperirea. Iar daca rezulta ca se pot receptiona mai mult de doua celule gsm… Concluzia o poate trage toata lumea…

  • da este o idee buna,dar doctorul zamfir a comunicat niste coordonate cuiva si se poate stabili din memoria aparatului cui au fost transmise daca nu au fost sterse de la distanta.cu acele coordonate se poate pe un leptop ceva intrat pe boulter.com si sunt convertite cum doresti si iti da si localizarea pe harta automat in google maps.in 30 secunde.

 79. Luju.ro publica un articol interesant. Arata ca exista o lege din 2008, care stabileste exact ce trebuie sa se faca in astfel de situatii. Se formeaza o celula de criza, al carei conducator este MINISTRUL COMUNICATIILOR, adica Dan Nica, in cazul de fata.
  Legi exista, dar nu le aplica nimeni, pentru ca nu le cunosc. Toti cunosc foarte bine insa,cum sa aiba salarii cat mai mari, si cum sa toace mai bine banul public.

 80. Foarte multi ar trebui sa-si dea demisia.
  Cei de la ROMATSA,M.T., cat si cei de la STS, sefii si cei direct raspunzatori trebuie sa plece. In aceste doua institutii s-au facut investitii de zeci de milioane de euro, iar in asemenea cazuri de urgenta, nu-si fac datoria. Prea sunt politizate institutiile statului.

  Un ultim zvon, care circula prin targ este acela, ca vezi Doamne satenii sunt de vina, le-au indicat autoritatilor trasee gresite.

  Este foarte greu de spus daca cele doua victime puteau fi salvate, dar acestea au trait mult timp dupa accident, s-au stins vazand cu ochii. A fost un cumul de intamplari care a dus la pierderea iremediabila a celor doi.
  Dumnezeu sa-i ierte.

 81. Avand in vedere cunostintele dvs. din domeniul apararii, am o nelamurire si as apreacia emorm daca mi-ati raspunde: “faimosul” sistemul de localizare al terminalelor GSM montat pe autospeciala nu putea fi deplasat in jud. Cluj cu unul din avioanele Hercules?

 82. Basistiloooooor!
  Scrieti dracului pe blogurile alora de la EVZ,nu aici!Dati-le like-uri,pupati acolo fundurile basiste si nu va mai obositi.Dar daca ordinul e ordin,aveti grija ca va vedeti din avion,asa ca nu va mai erijati in “cetateni dezamagiti de actuala guvernare”.Cu toate greselile pe care le fac astia,ca faaac destule,sunt infinit mai buni decat nemernicii ce i-au precedat,care au praduit Romania. Cred ca va deranjeaza foarte tare ca Radu,Dana,Mihai,Mircea,Adi si cei de la Antene,dovedesc prin tirul pe care-l pun zilnic pe guvernare,ca ei FAC presa adevarata,nu protejeaza pe nimeni,sunt in stare sa critice,nu pupa funduri,indiferent cui apartin fundurile.
  In concluzie,coprofagilor basisti,sa aveti pofta!

 83. Deci, intrucat il are pe Nasu’ in suflet, Opris ramane pe pozitie! Degeaba s-a chinuit el sa-l reactiveze si sa-i mai dea doua stele de general pentru servicii ultra-politizate? Ramanem cu ”libertatea” de a putea sa emitem o parere. Am pus ghilimele pentru ca nici macar aceasta libertate nu e deplina!

 84. Dacă brusc structurile MAI nu mai au nici o vină, nici prezența acestora în acțiunea de salvare a celor cu picioarele rupte nu poate fi remarcată. Cel puțin nu atât de vizibil ca la acțiunile de rupere de picioare la care sunt și super dotați, (sau nu am văzut eu imaginile difuzate în susținerea laudelor?).
  Sunt uluit de atitudinea d-lui Arafat care a spălat obrazul multor vinovați.
  Cine poate înghiți gogoașa cum că decesurile au survenit în prima oră după accident? Păi acele fete de la SMURD ar fi încercat mai bine resuscitarea unor bușteni rupți de avion, rămași încă verzi, decât a unor trupuri moarte de câteva ore și rămase în frig. Dacă lacrimile înghețaseră deja pe obrajii fetei, cum de îi rămăsese trupul călduț și flexibil? De ce nu le mai respectă nimeni memoria de dragul plecării lui Stroe de la MAI și, mai ales, de dragul că acest minister a ajuns în mâinile lui Oprea?

 85. “Băsescu şi consilierii săi chefuiesc şi au găsit şi şampanie
  După ce a decorat şi a ciocnit cupe de şampanie cu o serie de demnitari din Moldova, Traian Băsescu participă la o petrecere de Anul nou a unei Camere de Comerţ mixte. Traian Băsescu nu a găsit timp să transmită condoleanţe victimelor din accidentul din Apuseni.

  Pentru Traian Băsescu, tragedia din Apuseni nu există. Pe site-ul Administraţiei prezidenţiale nu există nici măcar un comunicat de transmitere de condoleanţe pentru familiile îndoliate.
  Începând cu ora 19.50, Traian Băsescu, împreună cu cei mai mulţi consilieri prezidenţiali participă la Palatul Parlamentului la Recepţia de Anul Nou organizată de Camera de Comerţ şi Industrie, Româno-Germană.

  La recepţie, Traian Băsescu a fost însoţit, printre alţii, de consilierii prezidenţiali Iulian Chifu, Iulian Fota, Dorel Onaca. Preşedintele nu a catadixit să facă vreo declaraţie ziariştilor aflaţi la intrarea în Palatul Parlamentului. Traian Băsescu a fost întrebat de o eventuală convocare a CSAT pentru discutarea modului în care STS şi Marcel Opriş au acţionat în cazul accidentului din munţii Apuseni. Evident, preşedintele nu a răspuns la întrebare.

  Victorie! S-a găsit şampanie la Palatul Cotroceni

  Cu câteva ore înainte de participarea la acest zaiafet, Traian Băsescu a mai avut o activitate festivă şi anume decorarea unor demnitari de la Chişinău pentru contribuţia adusă la recunoaşterea limbii române ca limbă oficială a Republicii Moldova. Este vorba Ana Guţu (deputat), Valeriu Munteanu (deputat), Corina Rusu (deputat), Boris Vieru (deputat) şi Gheorghe Brega (deputat). La ceremonie au mai fost invitaţi Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului şi Mihai Ghimpu, fost preşedinte al Republicii Moldova.
  După ceremonie am asistat la o mare surpriză. După mai multe luni de austeritate, în care la Administraţia Prezidenţială nu s-a oferit şampanie la protocoalele privind depunerea jurământului a unor miniştri din Cabinetul, acum s-a găsit minunata licoare pentru protocol. Şampania a curs gârlă, iar oaspeţii şi consilierii prezidenţiali au ciocnit în faţa camerelor de luat vederi cupe de şampanie.

  Era obligatorie agenda preşedintelui?

  Ţinând cont de evenimentul tragic petrecut luni, de faptul că joi s-au desfăşurat funerariile uneia dintre victime, iar vineri este înmormântat pilotul Adrian Iovan – ambele ceremonii cu caracter militar, ţinând cont că există o puternică emoţie în rândul populaţiei, se impune o întrebare: trebuia ca Traian Băsescu să aibă pe agendă cele două manifestări?. Credem că nu greşim dacă afirmăm că participarea lui Traian Băsescu la recepţia de Anul Noi a Camerei de Comerţ româno-germane putea fi anulată. Pentru că este vorba de o recepţie a unui organism privat la urma urmei şi nu una a unui organism internaţional oficial de anvergură. De asemenea, petrecerea respectivei entităţi private nu credem că avea de suferit dacă preşedintele nu ar fi participat. Chiar şi ceremonia de decorare putea suferi o amânare, mai ales că decretele au fost semnate încă înainte de Anul Nou şi nu mai conta dacă ceremonia avea loc pe 23 sau pe 29 ianuarie.

  Preşedintele nu s-a pronunţat faţă de evenimentele din Ucraina

  Mai este de semnalat o „ciudăţenie” privind activitatea preşedintelui Traian Băsescu. În timp ce toţi şefi de stat din Occident, mai toţii oficialii cu funcţii înalte în UE s-au pronunţat critic privind represiunea de la Kiev, Traian Băsescu nu a făcut până joi 23 ianuarie nicio declaraţie pe această temă. Reamintim, la Kiev s-au înregistrat deja morţi în rândul manifestanţilor.”

  Lucian Gheorghiu
  Publicat Joi, 23 ianuarie 2014 ziarul Cotidianul

 86. Daca IOVAN nu ar fi avut datorii(regimul basescu-boc i-au diminuat salariul/pensia cu mai mult de 25% ) nu ar mai fi sburat si astazi ar fii in ..viata.Asta-i CAUZA cauzelor!!!.
  Romatsa,sts…au fost doar factorii ….favorizanti ai mortii pilotului.

 87. interventia structurilor MAI a depins de ROMATSA si de STS.. Daca n-au avut localizarea exacta logic ca s-a intarziat si ajungerea structurilor MAI la locul accidentului.. Persoanele care locuiesc in zona au avut avantajul cunoaterii topgrafiei locului >> Nu suntem o tara ca SUA cu acces direct la sute de sateliti pentru a permite localizarea cat mai repede si mai corecta in asemenea situatii

 88. STS (Serviciul Tergiversarilor Speciale) ar trebui reorganizat, in asa fel incat sa cuprinda: DAD (Directia de Achizitii Dubioase), DIOB (Directia de Interceptare a Opozantilor lui Basescu), DDP (Directia de Dezinformare a Publicului) – avand in subordine BRP (Biroul de Relatii cu Pubisul) si BEDF (Biroul de Exprimare a Durerii in Fund). Baza de date sa fie in permanenta actualizata cu numerele de telefon ale tuturor celor care in convorbirile lor folosesc indiferent de context, sintagmele “Jos”, “Iesi afara javra”, “Nana”, “Flota” “NIS” sau “Gazprom”. Daca strang destule “Like”-uri, intocmesc o cerere oficiala pentru a fi operate modificarile mai sus mentionate.

 89. Azi dimineata mi-a venit o idee nastrusnica. Dupa caderea lui Basescu se vor afla multe lucruri care au legatura cu justitia si cred ca va fi un caz de analizat in facultatile de drept atat in tara cat si in strainatate.

  Titlul acestei analize va fi: Cum a fost posibil ca un singur OM sa controleze un sistem intreg doar cu o mana de oameni pusi in posturi cheie.

  • pai daca tot taia frunze la caini in curte la cotroceni,de plictiseala mai citind de stalin,mai citind de hitler,mai cunoscand de ceausescu…

  • vezi ca problema asta este pusa cu mult inaintea ta,s-au facut studii si in alte cazuri referitor la metode de trecere spre dictatura..exemplu,citeste”Visul lui Scipio”de Sergiu Pavel Dan.cam in toate cazurile vinovatii de baza sunt fanaticii la care se aliniaza apoi prostii care sunt cu duiumul la toate popoarele,in toate vremurile.

 90. Peste tot in tara unde au fost efectuate investitii in siteme de observatie si detectie, este haos. Continuati cu sitemul de la mare unde un vas cu migranti la bord nu a fost detectat timp de 5 zile (23-28.12.2013. In toata aceasta perioada vasul a fost in deriva in apele teritoriale romanesti.
  O investigatie in acest sens va scoate la suprafata lucruri incredibile, asemanatoare cu cele descoperite in urma actidentului din Apuseni.

 91. D-na Grecu , sunt trei puteri in stat ! Cum naiba sa aiba raspundere Ponta pentru o institutie carte este sub controlul CSAT , deci a lui Basescu ?!

  • Familiile decedatilor , sa dea publicitatii toate datele din certificatele de deces , nu numai ,,expunere indelungata la frig,, , opinia publica intelegand , astfel , ca acesta este singurul motiv al deceselor . Niciun medic pregatit nu putea trece doar asa ceva in certificatul de deces . De ce ceilalti nu au inghetat ? Nu cumva pentru ca nu au avut rani cauzatoare de moarte ?

 92. Ca psiholog observ ca pe masura ce se urca pe scara ierahiei scade coeficientul de discernamint.
  Nu sunteti curiosi sa stiti daca acesti “Mari Manageri/Conducatori in viata” au avizul psihologic pe bune ? Eu sunt tare curios cum au facut testarea psiho.
  Vazând toate aceste fapte de inteligenta sociala ale managerilor sistemului imi dau seama ca ar trebui eliminate examenul psihologic din controlul periodic. Macar sa nu mai sune: obligatoriu. Este un affront, o sfidare. Psihologii sunt facuti partasi la acest act de distrugere a reputatiei unei stiinte.

Leave a Reply