CG 1 Base nu poate conduce democratic

Campania electorala prezidentiala a debutat in Romania cu o dezbatere ce reflecta o realitate a societatii romanesti. Serviciile secrete au fost, sunt si vor mai fi implicate in procesul electoral, fapt care situeaza Romania in afara democratiilor consolidate, de tip occidental.

Aflat la postul sau de televiziune favorit, fondat de un fost sef de retea al Directiei de Informatii Externe – structura de spionaj in vremea comunismului – Traian Basescu a lansat o tema de atac asupra adversarilor sai politici. El sugereaza ca unul din candidatii la presedintie este ofiter acoperit al unui serviciu secret sau cel putin a colaborat o perioada cu o structura informative. Sa fie Victor Ponta? Sau Klaus Iohannis? Dar fostul procuror comunist Monica Macovei o fi lucrat cu Securitatea? Favorita si protejata lui Basescu, milionara in euro Elena Udrea, de catre ce serviciu secret a fost scoasa din bomba judiciara ALRO? Care dintre candidati are profilul potrivit pentru a fi ofiter acoperit? Cei care s-a harjonit mereu cu structurile de putere si a facut milioane de euro fiind slujbas al statului? Sau cei care de 10 ani sunt cautati si in gaura de sarpe de institutiile de forta ale lui Basescu pentru a fi eliminate de pe scena politica printr-o interceptare sau un dosar la comanda?

Mai sunt 62 zile pina cind vom afla noul nume al presedintelui Romaniei. Iar noi cei care votam suntem martorii unor dezbateri despre implicarea serviciilor secrete in viata politica romaneasca. In loc sa aflam ce gandesc toti candidatii despre politica externa si situatia exploziva din bazinul Marii Negre. Politica externa este atributul principal al presedintelui tarii, alaturi de aparare si securitate nationala.

Pentru ca vorbim despre implicarea serviciilor secrete in campania prezidentiala si despre modul in care acestea inclina balanta in mod absolut nedemocratic in favoarea unui candidat sau altuia, e bine sa intelegem exact ce s-a intamplat in alegerile prezidentiale din 2009, cand Traian Basescu a castigat in mod foarte dubios in fata lui Mircea Geoana.

Printr-un mechanism institutional pe care nu ezitam sa-l calificam drept periculos pentru democratie, Serviciul de Telecomunicatii Speciale este implicat in gestionarea procesului electoral. In anul 2009, STS achizitioneaza de la operatorii de telefonie mobila peste 15.000 de telefoane mobile, pe care le distribuie tuturor sefilor sectiilor de votare din tara. Numerele nu sunt publice, ele fiind cunoscute doar de STS si persoana care-l utilizeaza. Securitatea convorbirilor si a continutului mesajelor este asumata de STS. Ce cauta un serviciu secret in procesul de culegere a datelor din sectiile de votare?! De ce acest mecanism nu este gestionat, ca oriunde in Europa,  de niste civili? Se putea organiza o licitatie, orice firma serioasa putea participa si procesul putea fi controlat democratic, transparent prin mecanisme clare. In locul unei asezari firesti, in care civilii asigura controlul democratic asupra institutiilor de forta, la noi, in Romania, e invers. Militarii din serviciile secrete sunt cei care controleaza procesul civil privind alegerea unui noi presedinte.

In toamna anului 2009, pe telefoanele distribuite de STS sefilor de sectii de votare s-au primit mesaje de propaganda electorala.

Acest fapt extrem de grav n-a fost de nimeni anchetat, asa cum se intampla in cazul acuzatiilor aberante de frauda imensa la referendumul de suspendare a lui Basescu din Iulie 2012. Partizanatul politic al DNA este unul evident, iar impreuna cu STS si Basescu sistemul tolereaza ilegalitati grave, ce viciaza alegerile.

Iata unul din cazurile concrete. Pe parcursul zilei de 6 Decembrie 2012, cand avea loc turul doi al prezidentialelor, pe numarul de telefon STS al sefului sectiei de votare 106 din Piatra Olt apar urmatoarele mesaje :
 
Primul mesaj, ora 16 :
“Sondaj real: Base 51% Geoana 49%…Se poate, castigam !! Asta e vointa romanilor !!”
Al doilea mesaj, ora 17:
“Sondaj real: Base 51,5% Geoana 48,5%…Atentie !! PSD-ul incearca sa va intoxice cu sondaje false, incearca sa va fure la numararea voturilor. Castigam !! Asta e vointa romanilor !!”

Al treilea mesaj, ora 19:
“Sondaj real: Base 52% Geoana 48%…Atentie !! PSD-ul incearca sa va intoxice  cu sondaje false, incearca sa va fure la numararea voturilor. Castigam!! Asta e vointa romanilor !!”
Mesajele au fost trimise pe telefonul repartizat de STS de la numarul de telefon este: 0754 55 55 54.

Credeti ca DNA sau alta institutie a declansat vreo ancheta pentru faptul ca pe un telefon STS erau transmise mesaje de campanie in timpul votului? Acest fapt e unul foarte grav si dovedeste vicierea grava a procesului electoral.

In aceeasi noapte, de 6 spre 7 Decembrie 2009, cand Traian Basescu devenea din perdant pe teritoriul Romaniei castigator prin mecanisme necurate si voturi fraudate din afara tarii, la sediul PDL din Aleea Modrogan erau proiectate toate datele din sectiile de votare. Acestea erau datele transmise prin telefoanele STS, cele pe care membrii PDL faceau campanie pentru Basescu in ziua votului. Sa revedem imaginile stupefiante de atunci :

In urma alegerilor prezidentiale din 2009 si a dovezilor prezentate astazi, se nasc foarte multe intrebari explozive :
Poate cineva garanta ca partizanatul politic al serviciului secret STS condus direct de la Cotroceni nu o sa vicieze si rezultatul alegerilor prezidentiale din 2 si 16 noiembrie anul acesta?

Avem incredere in STS?

Poate cineva sa controleze serios aceasta institutie?

Sunt precedente foarte grave de partizanat intre STS si Basescu. De la suspendarea din iulie 2012 cand serviciul a pus telefoane secretizate ale statului in sediul de campanie electorala a lui Basescu pina la interventia elocventa a presedintelui de salvare a generalului Marcel Opris, seful STS, cand el si institutia sa erau responsabili de nelocalizarea unui avion cazut si a supravietuitorilor, in Muntii Apuseni, in 2014.
Povestea ofiterilor acoperiti, a serviciilor secrete implicate in politica si in gestionarea procesului de votare, legaturile directe dintre generalii STS si Traian Basescu, implicarea fatisa a presedintelui in favoarea unui candidat si impotriva altora – toate sunt semnale foarte solide ca DEMOCRATIA ROMANEASCA S-A TRANSFORMAT IN ULTIMII 10 ANI INTR-UN MECANISM AUTORITAR SUBORDONAT INTERESELOR PERSONALE SI POLITICE ALE LUI TRAIAN BASESCU.

 

20 COMMENTS

 1. de ce nu comentati injuratura mazarichii asupra justitiei…Trebuie sa conduca psesdeul chiar tot domnule Tudor? de la justitie la STS? Totalitarismul revine in Romania ! DOAMNE AJUTA-I PE ROMANI!

  • si cam ce conduce psd-ul? tu esti chior, surd sau prost? chiar nu vezi abuzurile care se fac in justitie de oamenii lui baselu? tu chiar nu vezi coruptia generalizata intinsa de la judecatori la procurori? asa basisto-liberal cum esti nu vezi ce decizii scandaloase contra tuturor legilor se iau in justitie? esti chiar asa de nauc incat nu stii ca practic baselu a schimbat tot in justitie de la numirea de judecatori la cea de procurori? avem peste 4000 de numiri noi sub semnatura lui baselu trecrea in masa a procurorilor in randul judecatorilor etc! iar acum kovesi face numiri noi pe 3 ani in randul sefilor din dna pentru a-l proteja in continuare pe baselu! si tu scrii tampeniile alea cu psd-ul?

 2. oare minciunile dovedite ale lui chiorensis mai pot influenta pe cineva? doar ziaristii pupicuristi mai pun botul la ziceri zaludului. iar prezenta lui parvulescu in studio ma face de fiecare data sa ma intreb daca a fost platit in 2004 sa faca jocul lui basescu in alegeri. ne facem ca uitam contributia lui la ascensiunea lui basescu? nu cumva el si gasca lui de la prodemocratia au palmat efectiv rezultatele verificarii softului acuzat de fraudarea primului tur? raspunsul acestui profesor care i-a dat nota 10( zece) analfabetei eba la masterat reprezinta o sfidare la adresa democratiei .revedeti raspunsul!

 3. Hello!!!Radu, cumva s-a făcut un referendum pentru mărirea bugetului acestor instituţii, chiar a tuturor instituţiilor??? Politicienii de ieri, de azi şi de mîine iau măsuri în funcţie de poziţia, interesul şi buzunarul lor, nicidecum, ceea ce vrea poporul, toţi sunt complici, inclusiv ,,milogul vînzător al platoului Mării Negre Tăriceanu”. Radu, mi-e silă de tot ce se întîmplă pe micul ecran, dacă nu au reuşit să introducă programe cu:sex, ţîţe goale, homo, lesbi, pentru a invada gîndirea şi moralitatea omului, au introdus în forţă politica de r.h.t alor noştrii imbecili, plîngăcioşi, nouă nu ne mai rămîne decît să vă urmărim strict pentru a putea să supraveţuiţi cu succes, dacă nu aţi fi în situaţia asta, nu cred că vor mai fi audienţe, doar dacă aveţi invitat omul demn, onorabil, un om de cultură, chiar şi emisiunea lui Adrian Ursu e onorabilă, a ta cînd ai invitaţi onorabili, nicidecum politicieni. Scîrba de tot ce ni se spune zi de zi de politicieni, se transfomă în greaţă, în revoltă, în boală, preamult ne-au invadat intimitatea, ignoranţa nu mai are efect pentru cretinii care învelesc răul cu un cearceaf colorat, ne pun o ceaţă pe ochi forţat ca să fim deacord cu ei, ei nu vor să vadă adevărul din spatele spuselor lor le,,video-chat-live”!

 4. “The Romanians were just sitting on the leases, and Chevron was upset. So I intervened. This is traditionally what ambassadors do on behalf of American companies.” (Mark Gitenstein)

 5. Acest text, cu care ideatic rezonez perfect, imi ridica niste neasteptate semne de intrebare. El pare alcatuit din 2 parti, scrise de persoane diferite. Prima parte e plina de dezacorduri gramaticale si greseli care par a proveni din engleza (cuvintul “mechanism” si scrierea denumirilor lunilor cu majuscula). In partea a doua dispar complet greselile, iar denumirile lunilor apar scrise cu minuscule. Tze sa fie, tze sa fie?

  (Partea intii:
  a colaborat o perioada cu o structura informative.
  Cei care s-a harjonit mereu … si a facut milioane de euro
  Sau cei care de 10 ani sunt cautati si in gaura de sarpe … pentru a fi eliminate
  Printr-un mechanism institutional
  ele fiind cunoscute doar de STS si persoana care-l utilizeaza.
  privind alegerea unui noi presedinte.
  Acest fapt extrem de grav n-a fost de nimeni anchetat,
  din Iulie 2012.
  zilei de 6 Decembrie 2012,
  Mesajele au fost trimise pe telefonul repartizat de STS de la numarul de telefon este: 0754 55 55 54.
  6 spre 7 Decembrie 2009,

  Partea a doua:
  din 2 si 16 noiembrie anul acesta?
  suspendarea din iulie 2012)

 6. acum 2-3 ani niste unii au primit multe voturi ca sa scape romania de sistemul mafiot al lui basescu. sa fie clar, nu de minunati ce erau au primit voturile ci strict pentru schimbarea pe care au promis-o alegatorilor. ce s-a intamplat dupa aceea ? nimic. oamenii lui basescu au fost rotiti, tot la conducere bineinteles,au fost asumati de noua putere si cu asta basta. ca sa vii acum dupa 2 ani de cand se puteau schimba multe si sa spui ca in continuare conduce basescu tot ce misca in tara asta, nu prea e normal. in parlament de 3 ani are majoritate psd, guvern , la fel, de ce nu se schimba oamenii lui basescu din institutiile basiste,ca sa nu va mai indignati toata ziua ca e nasol in romania? de 2-3 ani niste unii puteau sa schimbe multe treburi daca vroiau, asa ca reevaluati numarul de basisti ca e mult mai mare decat se vede pe fata.restul, ca de ce nu au facut altii, ca de ce au plecat liberalii, sunt discutii aiurea. concret , de 2-3 ani e o majoritate si un guvern ales pentru a lupta cu sistemul lui basescu. REZULTATE ?

 7. SUNT UNII PE AICI CARE INJURA DNA, PARCHETE, ANI, CA SUNT BASISTE. IN TOATE IESIRILE PUBLICE DIN CADRUL UE, PONTA A LAUDAT ACESTE INSTITUTII. ATUNCI CUM ESTE, E NASOL SAU NU E ? HOTARATI-VA OAMENI BUNI, MACAR VORBITI ACEEASI LIMBA CU SEFUL VOSTRU, ORI E ALBA ORI E NEAGRA. TOATA LUMEA O INJURA PE KOVESI CA E BASISTA. DE CE MAI APARE KOVESI IN PEISAJUL ACTUAL ? TOT BASESCU A PUS-O LA DNA ? SE PARE CA DA,ASA SPUN TOTI PSD-ISTII,MAI MARE RASUL.

 8. democratie comunism monarhie drac sa-i ia..utopie frate.
  adevarul este ca nu vom putea niciodata sa depasim
  stadiul primitiv , animalic,de
  haite,liote,gasti,clanuri.
  in
  cea mai mare parte a omenirii asta este,o salbaticie extrema sau extrem de ridicola(cazul romaniei unde un basnau a “dat tzeapa”la o tara intreaga devenind sg “dictator” care a decimat o natie cu hotia si saracia-extrema si aia).

  dezumanizarea a cuprins aproape tot globul.
  cel putin in tara mea nu sunt semne de progres,dimpotriva.

  parazitii ticalosi prosti cu instincte de animal,
  cei mai scarbosi si ticalosi din ei
  naditzi la putere ca dihoru la pui

  ajung in fruntea poporului.

  poporul e “fiecare pt el”
  viitorul/tineretul natiei este
  terminat in 25 de ani.10 de basheala cu amprente maro ce nu se mai sterg niciodata pt ca a expirat timpul in care puteam sa ne curatam.
  romania nu mai exista demult frate!

  popolatia asta e un cird de gaste.

  STS si alte servicii curoase sunt niste mameluci.toti sefii si sefutii din structurile astea mercenare,pina si aia ftutii, au averi de multe milioane ,numai generalaia asta de “secreti” cred ca au pib-ul pe un an.

  nu tin musai
  sa devenim ca siria somalia sau alte zone in care
  omul isi arata adevarata fatza
  dar
  dupa asa rusine cu basau voda,asa genocid ce facura imbecilii astia bashiti sau deaiurea
  …nu poti sa-i lasi sa scape viu nevatamat
  pe asta si toata gasca lui de paraziti.
  apoi sa mai si “activeze in politica” dupa asta..sa “refaca dreapta eshikerului politic”…nu se poate! asta ar fi umilinta suprema!

 9. Si eu vorbesc la “luna” cand afirm demult ca vom avea Presedinte si nu “Presh” ca acum,numai cand votul va fi obligatoriu!. Numai atunci puterea acestor servicii interne sau externe-v-a scadea

 10. besescu,ca si ailalti emanati,

  sub pelerina democratiei

  au devalizat tara
  exact ca orice maimutoi de dictator african din amlatina sau nordcorean.

  ce dracu sa mai faci mai frate?!

  spune tu ce mama zmeilor democratiei lu peste

  mai poate fi vorba
  cind un simplu gainar
  un jeg de turnator tradator de tara cu nume de cod “PIRATUL”
  si nume de kkt besescu
  a reusit sa fenteze un popor
  si
  a fost sustinut in functie
  “de marele democratii” cu scopuri necurate in privinta noastra..

  cum mai destructurezi tu sistemul asta bolnav “in mod civilizat democratic si crestinesc”?
  ii zici :bai nenorocitule ai distrus tara
  de prost si hot ce esti iar el te ia cu CCR CSM si paragrafe din constitutie?
  nu frate.astia trebuie sa primeasca o lectie din partea poporului.sa le mai piara saminta,sa mai dispara,sa intre frica in ei..mdaa..sigur ca da.la plivara,,…

  care mai are o busola functionala? ca a mea se invarte ca polizorul

 11. Cum draqu poti sa fii PSD-ist? Ori sa fii prost bata si sa crezi ce spune A3 si RTv, ori sa fii platit sa mananci cacat. Sunt deacord ca Basescu si clica lui au facut manevre in economie, justitie etc.. dar sa-l sustii pe Ponta si pe PSD din proprie initiativa, e cel mai josnic lucru care-l poate face un cetatean roman.

 12. cum dracu poti sa fii basist-penelist? sa ii sustii pe astia dupa cate rele au facut, numai poate sa fii un neispravit din facere.

Leave a Reply