SUA au testat cu succes o altă rachetă hipersonică, aducând Armata Americana cu un pas mai aproape de a avea o versiune operațională a armei în arsenalul său, anunta Stars & stripes, publicatia Pentagonului.

Rachetele hipersonice au de cel puțin cinci ori viteza sunetului și sunt dezvoltate pentru a lovi ținte de la distanțe extrem de mari, în scurt timp.

SUA au fost sub presiune pentru a-și stabili capacitățile hipersonice după anunțurile Chinei si Rusiei privind testele reușite și îngrijorarea crescândă că programul său rămâne în urmă fata de cele ale adversarilor săi, scrie stripes.com

Finalizat în ianuarie într-o locație secreta, testul a făcut parte dintr-un proiect cunoscut sub numele de Hypersonic Air-breathing Weapons Concept, sau HAWC, dezvoltat de Forțele Aeriene și Agenția de Proiecte de Cercetare Avansată a Apărării (DARPA).

Racheta Lockheed Martin, cu motorul său Aerojet Rocketdyne, a fost lansată dintr-un bombardier Air Force B-52, se arată în comunicat, adăugând că a depășit Mach 5, care este de aproximativ 3.800 mph, și a zburat peste 300 de mile marine la peste 60.000. picioare la altitudine.

„Zborul din această lună a adăugat un succes programului de test in zbor pentru arma hipersonică a SUA”, a declarat Walter Price, adjunct al Sefului Forțelor Aeriene pentru programul HAWC.

Leave a Reply