SUA trimit rachete, nave şi trupe suplimentare după atacurile Iran prin proxy.

Statele Unite ale Americii îşi întăresc dispozitivul militar în Orientul Mijlociu prin ordin al Secretarul Apărării Lloyd J. Austin III, cu misiunea de a creşte postura de apărare americană în regiune.

Şeful Pentagonului a ordonat desfășurarea unei baterii de apărare la mare altitudine THAAD și a unor batalioane de rachete PATRIOT suplimentare în regiune. Aceste sisteme de rachete și personalul aferent vor îmbunătăți protecția forțelor americane în regiune.

Secretarul Apărării a menţionat de asemenea că “un număr suplimentar de forțe au primit ordine de pregătire pentru desfășurare, pentru a crește gradul de răspuns rapid, dacă este necesar”.

“Aceste măsuri sunt esențiale pentru a susține eforturile regionale de descurajare, pentru a proteja trupele noastre și pentru a ajuta la apărarea Israelului”.

Statele Unite au peste 30000 de militari în mai multe baze din Orientul Mijlociu.

“Grupurile noastre navale de luptă ne oferă posibilitatea de a lansa operațiuni în mod independent, oriunde în lume și imediat după sosire”, a spus Austin.

“Când îi trimitem undeva, trimitem intenţionat un semnal foarte puternic adversarilor noștri, dar și aliaților și partenerilor noștri cu privire la profunzimea sprijinului nostru și la capacitatea Armatei Americane de a răspunde rapid și dinamic la situații neprevăzute oriunde în lume”, a declarat şeful Pentagonului.

Grupurile navale de luptă, formate din 13 nave din care două cele mai mari portavioane americane, oferă o gamă largă de sprijin, de la colectarea de informații şi dominația maritimă până la lovituri la distanță lungă.

“Aceasta este o mișcare strategică pentru a arăta sprijinul american “nu numai pentru regiune, ci și pentru a sprijini Israelul și dreptul său de a se apăra de brutalele atacuri teroriste Hamas din 7 octombrie”, a concluzionat Austin.

#SUA
#aparare
#atac
#Iran

Leave a Reply