Administraţia Biden înregistrează încă un succes major în anul electoral 2024. Deşi contracandidatul Trump spune că Joe Biden nu performează, realitatea arată cu totul altceva.

Piaţa muncii din SUA a depăşit din nou toate aşteptările în luna ianuarie, cel mai probabil datorită faptului că economia rezilientă a încurajat firmele să facă angajări, o tendinţă care ar putea proteja economia de recesiune în acest an, transmite Reuters.

Departamentul Muncii a anunţat vineri că economia americană a creat 353.000 de locuri luna trecută, dublu faţă estimările economiştilor intervievaţi de Reuters care mizau pe aproximativ 180.000 de noi locuri de muncă. În plus, datele privind locurile de muncă create în luna decembrie au fost revizuite în sus, până la 333.000 de noi locuri de muncă, faţă de 216.000 de locuri de muncă anunţate iniţial. Rata şomajului în SUA a rămas la 3,7% în ianuarie.

Numărul de locuri de muncă create de economia americană rămâne constant peste pragul de 100.000 în fiecare lună, necesar pentru a ţine pasul cu creşterea populaţiei apte de muncă. Aceste date scot în evidenţă că piaţa muncii a fost vitală în a impulsiona cheltuielile de consum şi a menţine economia pe tendinţa de creştere.

Rezerva Federală americană a decis miercuri să lase dobânzile nemodificate iar pieţele financiare şi-au revizuit aşteptările referitoare la o reducere a costului creditului în luna martie şi acum se aşteaptă ca banca centrală americană să înceapă să reducă dobânzile în luna mai, scrie Agerpres.

Leave a Reply