regionalizarea-va-rupe-transilvania-in-doua-dobrogea-dispare-208570

La propunerea grupului parlamentar UDMR, Comisia pentru revizuirea Constitutiei a aprobat azi urmatorul amendament :

Art.6 : Reprezentantii legali ai minoritatilor nationale pot infiinta potrivit legii privind statutul minoritatilor nationale, organe proprii de decizie si executive, cu competente privind dreptul la pastrarea, dezvoltarea si exprimarea identitatii lor.

1. Legea minoritatilor nationale nu exista. Ea se afla in dezbaterea Parlamentului de 8 ani

2. Organ propriu avind competente in pastrarea identitatii – o formula generalista, ce poate avea consecinte nefaste in special din partea extremistilor maghiari (nu a intregii comunitati). Exemplu – Laszlo Tokes si formatiunea sa finantata direct de la Budapesta

3. Cind spui “de decizie si executive”, tu stat roman, care functionezi pe baza Constitutiei, acorzi o prerogativa de tip juridic pe criterii etnice

4. Stim bine ca exista la virful formatiunilor maghiare citeva figuri care nu viseaza decit autonomie teritoriala de dimineata pina seara. Eu nu stiu daca toti cei 1,4 milioane de maghiari cetateni romani vor asta. Cert este ca pe baza experientei de pina azi, nu te poti baza pe o interpretare de buna credinta a acestui amendament din partea acelor lideri UDMR, PPMT sau CNS

5. Nu pot decit sa sper ca la votul final din Parlament, acest amendament va fi reformulat sau va disparea definitiv

155 COMMENTS

 1. Acum, chiar ca i-mi doresc din inima un referendum pentru revizuirea Constitutiei dar si un referendum pentru revizuirea celor 600 de atentatori la siguranta nationala!!!!!

  • Vezi cum te azvârle în capcană,Buricul Pământului Traian Băsescu?Trebuia să fie strict în felul urmăor:
   USL a venit,aluat guvernarea și-l dă afară pe Băsescu și termină cu Băsescu.Ori Băsescu câștigă!Noi am dat verdictul,călăii preferă să coabiteze și uite așa am ajuns la HAOS!Parlamentarii PDL,PPDD,UDMR,nu au ce căuta acolo.Dar se pare că nici din PSD nu prea au ce căuta în Parlament!Dacă vrea guvernul 600 de Parlamentari…să fie sănătoși și să se pregătească să o ia la sănătoasa că venim peste ei!

   • constitutia se refera la drepturile si obligatiile cetateanului(indiferent de este minoritar sau majoritar intr-o directie sau alta).legea este aceeasi pentru tot traitorul in tara asta.poti fi tu si martian,pe aici exista o singura constitutie.de unde aberatia cu drepturile colective si cu organisme separate?ajungem la tribunale etnice,staboruri si alte aiureli?

   • Basescu trebuia demis si trimis la puscarie dupa referendumul pentru demitere. USL a luat 70% si nu a fost in stare sa-l demita. Era treaba lor, dupa cel referendum. Dar psicii n-au cum sa faca ceva, pentru ca sunt slugi. Nu Constitutia il demite pe Basescu, ci Parlamentul si poporul… Poporul l-a demis, iar Parlamentul l-a repus in functie. Pisicii Zgonel si Pontel, sustinuti de Antonel, au MINTIT CU NERUSINARE SI AU TRADAT VOTUL ROMANILOR !!!

  • La phrase du jour !! ! / Fraza zilei !!!

   Je suis pleinement favorable au mariage gay, mais seulement entre politiciens.
   Tout ce qui peut contribuer ŕ leur non-reproduction est un bienfait pour tous.

   Sunt in totalitate favorabil casatoriei intre homosexuali dar, numai intre politicieni !!!
   Tot ceea ce poate contribui la neinmultirea lor, este o binefacere pentru noi …

  • Porcul Autonomiei Ardealului Sa-l Inghita Ponta Si Antonescu, Eu, Ca Roman Si European Cu Drept De Vot Nu Sunt Dispus S-o Fac

   Motto: Intr-o scoala primara din Miercurea Ciuc invataoarea deseneaza pe tabla un cerc mic si-i intreaba pe copii ce le sugereaza:
   Marioara:
   -Mie imi sugereaza o minge de ping-pong!
   Gigel:
   -Mie imi sugereaza o gaura de golf!
   Istvan;
   -Mie imi sugereaza autonomia Tinutului Secuiesc, doamna invatatoare!
   Invatatoarea, deja deranjata de raspuns deseneaza un cerc mai mare cu aceeasi intrebare.
   Marioara:
   -Mie imi sugereaza o minge de fotbal!
   Gigel:
   -Mie imi sugereaza un ring de dans!
   Istvan:
   -Mie imi sugereaza autonomia Tinutului Secuiesc, doamna invatatoare!
   De-a dreptul enervata invatatoarea deseneaza pe tabla un cerc cat toata tabla.
   Marioara:
   -Mie imi sugereaza Planeta Pamant!
   Gigel:
   -Mie Imi sugereaza Soarele!
   Istvan:
   -Degeaba, doamna, puteti desena si un vagin pe tabla, eu tot la autonomia Tinutului Secuiesc ma gandesc!

   Comisia pentru revizuirea Constituţiei a adoptat azi trei amendamente cu privire la dreptul la identitate, primul precizând că “reprezentanţii legali ai minorităţilor naţionale pot înfiinţa, potrivit legii privind statutul minorităţilor naţionale, organe proprii de decizie şi executive, cu competenţe privind dreptul la păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor”.

   “Deciziile autorităţilor publice centrale şi locale se vor lua după consultarea sau, după caz, cu acordul organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, cu privire la păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase”, prevede cel de-al doilea amendament.

   Al treilea spune că minorităţile naţionale îşi pot folosi în mod liber, în spaţiu public şi privat, propriile simboluri naţionale care reprezintă identitatea lor etnică, culturală, lingvistică şi religioasă.
   Sursa: Ziare.ro

   Imi vine din ce in ce mai greu sa scriu despre USL si despre modul in care acesta, dupa ce ne-a folosit ca pe niste fraieri in campania electorala, pentru a le aduce o majoritate pe care doar prostia lor ar putea s-o desfiinteze, la nici un an dupa ce s-au vazut insurubati in scaunele caldute ale acestei puteri, isi bat pur si simplu joc de noi si de promisiunile electorale, demonstrand clar ca beau apa din acelasi pahar din care s-au adapat si animalele de la pedeleu cu aceleasi efecte catastrofale pentru romani.
   Lasand la o parte ca una din mizele cele mai mari ale modificarii Constitutiei nu o reprezinta, cum ar putea crede unii, rezolvarea problemelor cetatenesti care, spre exemplu, au de-a face cu o Justitie ce taraganeaza dupa cum o taie capul si ii cere buzunarul procesele pana la Sfantul Asteapta, ci rezolvarea unei ambitii prostesti a lui Dragnea de a regionaliza spatiul mioritic, cu pretul disparitiei din contemporaneitate a regiunilor istorice, milenare, ale Romaniei, incet, incet vedem ca treaba este mult mai complicata, actualii decidenti politici fiind hotarati sa indeplineasca ad-litteram ordinele Inaltei Porti, cu pretul vanzarii Ardealului.
   Daca sfarsitul anilor ’30, ne-a pus in fata unor realitati crude si cu efecte pe termen lung asupra constiintei nationale, prin smulgerea a doua teritorii pur romanesti de la Patria Mama si alienarea acestor teritorii prin acordarea lor Ungariei si URSS-ului, fapt soldat cu angajarea noastra in cea mai mare conflagratie armata a tuturor timpurilor, cel putin la momentul respectiv deciziile au fost luate la vedere, cu batul pe harta de alde Hitler, Mussolini si Stalin carora nu le-a pasat neam de vointa noastra.
   Astazi insa, de la Basescu, care probabil cand vorbea despre cedarea de suveranitate, inconstient se referea si la ruperea Ardealului din inima tarii si pana la Ponta si Antonescu, care cu preogativele modificarii Constitutiei puse de votul nostru in brate, mai au doar un pas de facut pana la recunoasterea oficiala a “independentei” partii din Transilvania revendicata cu ardoare de Ungaria prin cetatenii romani de etnie maghiara minoritari in Romania, clasa politica din tara se comporta de-a dreptul tradator fata de neamul care a investit-o cu gestionarea destinelor sale.
   Am ascultat stupefiat ieri cativa usl-isti care incercau sa convinga prin argumente de-a dreptul demente, invocand “intelegeri” europene, de necesitatea introducerii respectivelor amendamente in Constitutie, negand natang si imbecil faptul ca acesta este ultimul pas pe care maghiarii il mai au de facut pana la “proclamarea independentei Tinutului Secuiesc” cu perspectiva unirii cu Ungaria. De abia acum se poate intelege graba cu care Ponta, imediat dupa castigarea en fanfare a alegerilor, dorea sa coopteze UDMR-ul la guvernare. Este clar ca pentru a fi el primit la simandicoasele cancelarii europene, omu’ asta ne-a vandut si ne vinde ca pe cartofi in piata, mai abitir decat chiombu’ mizand pe mamaliga din care este facuta coloana noastra vertebrala si pe prostia cronica a unor compatrioti de-ai nostri, destul de numerosi, care in cuda tuturor evidentelor l-au votat de doua ori pe Uciga-l Toaca.
   Sunt convins ca aceste randuri vor deranja multi oportunisti politici adepti ai coabitarii si acum ai Marii Tradari Nationale, dar sincer sa fiu nici in fund nu ma doare, atata timp cat mai mai simt, gandesc si respir romaneste.
   Fratilor, daca asta-i Constitutia pe care vor uselistii sa ne-o impuna, eu zic sa le spunem pas si sa-i invitam sa masoare de doua ori si sa taie o data, ca altfel e jale mare. Ei se duc dracului, mai devreme sau mai tarziu, dar deciziile politice pe care le iau la momentul detinerii puterii ne pot afecta iremediabil pentru totdeauna. Nu pentru asta au fost votati si daca un basesc mai inghitim pe post de broasca, porcul autonomiei Ardealului ar trebui sa ne stea, cu mic cu mare, in gat.

  • Porcul Autonomiei Ardealului Sa-l Inghita Ponta Si Antonescu, Eu, Ca Roman Si European Cu Drept De Vot Nu Sunt Dispus S-o Fac Motto: Intr-o scoala primara din Miercurea Ciuc invataoarea deseneaza pe tabla un cerc mic si-i intreaba pe copii ce le sugereaza: Marioara: -Mie imi sugereaza o minge de ping-pong! Gigel: -Mie imi sugereaza o gaura de golf! Istvan; -Mie imi sugereaza autonomia Tinutului Secuiesc, doamna invatatoare! Invatatoarea, deja deranjata de raspuns deseneaza un cerc mai mare cu aceeasi intrebare. Marioara: -Mie imi sugereaza o minge de fotbal! Gigel: -Mie imi sugereaza un ring de dans! Istvan: -Mie imi sugereaza autonomia Tinutului Secuiesc, doamna invatatoare! De-a dreptul enervata invatatoarea deseneaza pe tabla un cerc cat toata tabla. Marioara: -Mie imi sugereaza Planeta Pamant! Gigel: -Mie Imi sugereaza Soarele! Istvan: -Degeaba, doamna, puteti desena si un vagin pe tabla, eu tot la autonomia Tinutului Secuiesc ma gandesc! Comisia pentru revizuirea Constituţiei a adoptat azi trei amendamente cu privire la dreptul la identitate, primul precizând că “reprezentanţii legali ai minorităţilor naţionale pot înfiinţa, potrivit legii privind statutul minorităţilor naţionale, organe proprii de decizie şi executive, cu competenţe privind dreptul la păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor”. “Deciziile autorităţilor publice centrale şi locale se vor lua după consultarea sau, după caz, cu acordul organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, cu privire la păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase”, prevede cel de-al doilea amendament. Al treilea spune că minorităţile naţionale îşi pot folosi în mod liber, în spaţiu public şi privat, propriile simboluri naţionale care reprezintă identitatea lor etnică, culturală, lingvistică şi religioasă. Sursa: Ziare.ro Imi vine din ce in ce mai greu sa scriu despre USL si despre modul in care acesta, dupa ce ne-a folosit ca pe niste fraieri in campania electorala, pentru a le aduce o majoritate pe care doar prostia lor ar putea s-o desfiinteze, la nici un an dupa ce s-au vazut insurubati in scaunele caldute ale acestei puteri, isi bat pur si simplu joc de noi si de promisiunile electorale, demonstrand clar ca beau apa din acelasi pahar din care s-au adapat si animalele de la pedeleu cu aceleasi efecte catastrofale pentru romani. Lasand la o parte ca una din mizele cele mai mari ale modificarii Constitutiei nu o reprezinta, cum ar putea crede unii, rezolvarea problemelor cetatenesti care, spre exemplu, au de-a face cu o Justitie ce taraganeaza dupa cum o taie capul si ii cere buzunarul procesele pana la Sfantul Asteapta, ci rezolvarea unei ambitii prostesti a lui Dragnea de a regionaliza spatiul mioritic, cu pretul disparitiei din contemporaneitate a regiunilor istorice, milenare, ale Romaniei, incet, incet vedem ca treaba este mult mai complicata, actualii decidenti politici fiind hotarati sa indeplineasca ad-litteram ordinele Inaltei Porti, cu pretul vanzarii Ardealului. Daca sfarsitul anilor ’30, ne-a pus in fata unor realitati crude si cu efecte pe termen lung asupra constiintei nationale, prin smulgerea a doua teritorii pur romanesti de la Patria Mama si alienarea acestor teritorii prin acordarea lor Ungariei si URSS-ului, fapt soldat cu angajarea noastra in cea mai mare conflagratie armata a tuturor timpurilor, cel putin la momentul respectiv deciziile au fost luate la vedere, cu batul pe harta de alde Hitler, Mussolini si Stalin carora nu le-a pasat neam de vointa noastra. Astazi insa, de la Basescu, care probabil cand vorbea despre cedarea de suveranitate, inconstient se referea si la ruperea Ardealului din inima tarii si pana la Ponta si Antonescu, care cu preogativele modificarii Constitutiei puse de votul nostru in brate, mai au doar un pas de facut pana la recunoasterea oficiala a “independentei” partii din Transilvania revendicata cu ardoare de Ungaria prin cetatenii romani de etnie maghiara minoritari in Romania, clasa politica din tara se comporta de-a dreptul tradator fata de neamul care a investit-o cu gestionarea destinelor sale. Am ascultat stupefiat ieri cativa usl-isti care incercau sa convinga prin argumente de-a dreptul demente, invocand “intelegeri” europene, de necesitatea introducerii respectivelor amendamente in Constitutie, negand natang si imbecil faptul ca acesta este ultimul pas pe care maghiarii il mai au de facut pana la “proclamarea independentei Tinutului Secuiesc” cu perspectiva unirii cu Ungaria. De abia acum se poate intelege graba cu care Ponta, imediat dupa castigarea en fanfare a alegerilor, dorea sa coopteze UDMR-ul la guvernare. Este clar ca pentru a fi el primit la simandicoasele cancelarii europene, omu’ asta ne-a vandut si ne vinde ca pe cartofi in piata, mai abitir decat chiombu’ mizand pe mamaliga din care este facuta coloana noastra vertebrala si pe prostia cronica a unor compatrioti de-ai nostri, destul de numerosi, care in cuda tuturor evidentelor l-au votat de doua ori pe Uciga-l Toaca. Sunt convins ca aceste randuri vor deranja multi oportunisti politici adepti ai coabitarii si acum ai Marii Tradari Nationale, dar sincer sa fiu nici in fund nu ma doare, atata timp cat mai mai simt, gandesc si respir romaneste. Fratilor, daca asta-i Constitutia pe care vor uselistii sa ne-o impuna, eu zic sa le spunem pas si sa-i invitam sa masoare de doua ori si sa taie o data, ca altfel e jale mare. Ei se duc dracului, mai devreme sau mai tarziu, dar deciziile politice pe care le iau la momentul detinerii puterii ne pot afecta iremediabil pentru totdeauna. Nu pentru asta au fost votati si daca un basesc mai inghitim pe post de broasca, porcul autonomiei Ardealului ar trebui sa ne stea, cu mic cu mare, in gat.

 2. Aceeași soartă trebuie să o aibe și următoarea propunere care a fost adoptată azi: ”Art.12.- (5) Minorităţile naţionale îşi pot folosi în mod liber, în spaţiu public şi privat propriile simboluri naţionale care reprezintă identitatea lor etnică, culturală, lingvistică şi religioasă”.

  • Tragic, daca vor reusi cu bani de la bugetul statului roman sa-si finanteze autonomia teritoriala.Inseamna ca membrii Comisiei sunt fie tradatori si/sau lipsiti de inteligenta.
   In ceea ce priveste art. 12 alin. 5 ei vor putea arbora drapelul Ungariei pe institutiile regionale maghiare din Har-Cov si nu numai…Ar trebui clarificat “spatiul public”” sau interzis arborarea pe institutiile publice romane.
   In acest moment se explica de ce se insista in ‘regionalizarea” Romaniei.
   Vreau sa stiu daca pe principiul reciprocitatii internationale, Constitutia Ungariei prevede aceleasi facilitati pentru minoritatile romane, cehe, slovace, etc. Daca nu, membrii Comisiei au o mare problema… Sigur, Nu voi vota !

 3. Aș dori să-l revăd pe Academicianul Nostru Preferat și Iubit Dinu C. Giurescu,poate aflăm,poate informează academicianul parlamentarii noștrii cum să ne apărăm de invazia extremiștilor maghiari.avem nevoie de o nouă lecție de istorie.Ceea ce înseamnă că știu ce se va discuta la Punctul de Întâlnire,duminica asta,dar și astăzi vreau să-l văd pe academician La Ordinea Zilei,dacă se poate.Mulțumesc!

   • Doar Duminica asta?Sincer l-aș prefera zilnic,dar astăzi dacă dezbați invazia extremiștilor,vei avea nevoie de expertiza domnului Dinu C.Giurescu

 4. Daca o sa ramana asa eu nu votez, poate chiar o sa ies in strada.De ce au aprobat asta?Trebuie facut ceva sa impiedicam.

  • nici eu nu o voi vota ,chiar voi face propaganda pt a nu se vota in forma actuala,pana nu se schimba legea electorala.

 5. e bagata la misto,pana la urma va fi eliminata,tocmai ptr a atrage atentia ca fac ce trebuie si oamenii sa perceapa mai bine acest lucrU

  -asa daca nu o bagau(la misto) nu apeciau La FINAL ca nu e introdusa!

 6. Dl. Radu Tudor, va rog sa solicitati oficial introducerea limbii engleze ca “a doua limba obligatorie” nationala. Este o cerere in concordanta cu integrararea noastra in UE, a necesitatii folosirii la scara larga a tehnologiei informatice si ca urmare a introducerii acestei practici cu mult timp in urma in state mult mai dezvoltate cum ar fi, statele scandinave, o parte a canadei, india, pakistan, sri lanka, australia, noua zeelanda, africa de sud etc.

  Cu aceasta ocazie, s-ar rezolva si problema introducerii limbii maghiare in scoli din romania etc., considerand ca oricum, niciuna din cele doua limbi, romana si maghiara, nu reprezinta o prioritate, ele nefiind de circulatie internationala.

  Totodata, introducerea acestei necesitati, ar conduce la ridicarea nivelului mediu general de informare a populatiei, deoarece ar oferi acces oamenilor la informatii de la sursa referitor la situatia internationala, prin ziare online occidentale, posturi tv, etc. Ar ridica nivelul de cultura generala etc. Cred ca ar fi folositor pentru societate, in general.

  Nu?!

 7. Traiesc un cosmar. Astazi, de Ziua Eroilor, bunicul meu, general p.m. Niculescu Gheorghe, primul gradat mort in fruntea soldatilor la Tiganca, pe Prut, pentru dezrobirea Basarabiei, ma mustra din cer si ma intreaba ce am facut din tara mea. Oricat i-as spune despre scrierile mele, despre expozitii, despre orice, ma mustra. In Romania scaldata de sangele atator generatii de martiri o minoritate, un ONG, ajunge sa aiba mai multe drepturi decat oriunde in lume pentru ca ai nostri conducatori sunt…cum?, ca nu vreau procese de calomnie, dar cum?, lasi, tardatori, inconstienti, aserviti cui? Ce gest ar trebui sa fac pentru ca strabunii mei sa stie ca imi pasa? Grecii sunt in strada pentru o televiziune, turcii pentru un parc, romanii pentru o bere! Cat timp trebuie sa treaca, cate umilinte sa incasam si cat vom mai asista neputinciosi la aceste aberatii care se legifereaza in pofida noastra, a celor carora nu ne este rusine sa spunem ca ne iubim tara?! Tokes someaza poporul roman sa-si ceara iertare pentru Tratatul de la Trianon cand Transilvania a fost furata Ungariei (!!!) si nu vad nici o reactie a conducatorilor nostri. Departe de mine a va ruga sa pisati acest subiect pana cand vom avea o reactie, abia astept emisiunea de duminica, dar…va cer iertare ca ma sufoc de indignare, de jale, de Romania.
  Maria Calin, cel mai trist bolnav de cancer din Romania inca nefederalizata

   • Politicienii astia ne imbolnavesc pe toti… Nu-i intereseaza ce mancam si de aceea ne baga pe gat doar mase plastice gen dioxid de titan sau cine stie ce benzeni, benzoati sau, mai nou, NITRITI si NITRATI. Pe langa asta se mai adauga si calcarea pe cap la care suntem supusi de ciocoii spurcati, de salariile aproape inexistente pentru o munca silnica. De aceea spun ca Romania a devenit un lagar neonazist. Aici multi oameni sunt supusi unor experimente pe ascuns. De la testari de medicamente si pana la testari de alimente. Oare ‘om muri sau nu ? De aceea suntem pe locuri fruntase la multe boli si ca numar bolnavi… Tristetea si stresul afecteaza sanatatea, iar asta se stie de foarte mult timp. Spitalele sunt pline… si cele de boli fizice si cele de boli psihice… Asa ca, daca nu respingem noua Constitutie care ne batjocoreste si mai rau, nu vom mai avea pentru ce sa luptam…

 8. “UDMR va întocmi un raport paralel cu privire la implementarea Cartei Europene a Limbilor Regionale şi Minoritare”

  Ofensiva asta gretoasa trebuie oprita prin orice mijloace.

 9. Porcaria asta este sub tutela lui ponta nu? udmr nu are ce cauta nici ca formatiune darmite sa aiba ” cadouri ” de genul asta .ponta este pe zi ce trece mai basit decat insusi basescu iar prin actiunile de mai sus aratate se dovedeste ca este tradator de tara punct. RUSINE PONTA SI USL. O HAITA DE NESIMTITI. P.S. O asemenea constitutie nu va trece in veci eu personal ma voi ocupa sa conving cat mai multi romani sa nu voteze mizeria de constitutie .

   • Eroii nostri nu sunt eroi, ce nu intelegi ? Eroii romani nu exista… si in curand nu vom mai exista nici noi ca neam. Dupa toate actiunile intreprinse de U.E. in ultimii 23 de ani, ni se da impresia ca Romania a fost un stat creat artificial si sunt sigur ca asa sunt indoctrinatii Barrosii si Merkelii…

 10. Domnule Tudor,

  Va rog frumos intrebati parlamentarii USL cum vor ca eu cetatean sa votez o constitutie facuta in graba cand ei nu au facut un lucru simplu: sa se tina de cuvant. Au avut un singur lucru de facut si anume sa scape de Basescu, asa cum au promis.

  Am indoieli serioase privind graba cu care se fac chestiuni extrem de serioase, cum ar fi regionalizarea si noua constitutie. Senzatia mea de simplu cetatean, e ca atentia e indreptata spre tot felul de amendamente mai mult sau mai putin importante in timp ce pe fundal scopul e sa se obtina cateva mici “victorii” pe filierele UDMR, regionalizare, justitie s.a.m.d.

  De ce nu se discuta in clar ce e cu regionalizarea pana la votul constitutiei? Personal, eu nu votez constitutia daca regionalizarea nu e clarificata: de la structura regiunilor, capitale pana la atributiile regiunilor. Simplul argument ca regionalizarea va aduce bani e o tampenie. Banii de la UE nu sunt acum pentru ca se fura, pentru ca avem birocratie si multa rea-vointa.

  Cum sa votez o constituie facuta de cei care timp de 20 de ani n-au fost in stare sa puna asfalt pe jos?
  Cei care nu sunt in stare sa apere interesul majoritatii de 7.4 mil exprimat prin vot, vor acum sa reorganizeze administrativ o tara?

  Sa astepte votul meu mult si bine.

  • Da mai ai dreptate ,sa nu facem nimic ,sa raminem incremeniti in organizarea lui ceasca .Polonia s-a rupt ,Franta asemenea -cita prostie si o mai faci si publica .constitutia se face prea repede ,pai sa mai stam vreo 20 de ani ,regionalizarea nu e buna ,la noi orice vrei sa faci nimic nu e bine -sa stam pe coada si sa ne plingem ca sintem saraci (nu vrem sa exploatam gazele ,nu vrem sa privatizam ,nu vrem sa extragem aurul-nu vrem petrolul din MN , nu vrem nimic).Avem sansa unor baieti care vor sa faca (mai si gresesc) dar vor si in loc sa-i sprijinim am inceput sa-i blamam.Pai pe cine dracu mai sustinem?Am auzit timpenii ca Romania nu mai are economie ca le-am privatizat,pai daca nu aveam petrom ,Dacia ,Ford ,Contiental ,Daimler ,Supermarket-uri eram vai mama noastra .Nu privatizarea e gresita ci felul cum ne luam ce se cuvine din aceste privatizari si,cea mai buna privatizare este Petrom ,ne place sau nu.Nu exploatarea aurului e gresita ci felul cum faci contractele si pui conditiile de mediu si comerciale .Nu concesionarea exploatarilor in MN e gresita ci trebuie sa fim atenti cum ne luam ce se cuvine celui care are proprietatea bogatiilor (valabil si la ape ,sare ,petrol ,etc ),Regionalizarea nu duce la destramare decit daca sintem idioti dar poate duce la descentralizare si o mai buna finantare .Important sa ducem la bun sfirsit aceste proiecte cu buna credinta si cinstit in folosul cetateanului.

   • ati venit voi sa prijoliti totul impreuna cu javra basescu… in iarna asta sper sa iasa si romanii in strada cind nu o a mai aiba cu ce sa platesca intretinerea… si sa vezi atunci ce o sa va pirjoliti voi cu toata guvernarea voastra de securisti scelerati

    • Lipsit de imaginatie ,repeti si tu ca papagalul,securisti ,comunisti si alte prostii.E securist Ponta ,Antonescu,Chiuariu,Constantin,astia sint liderii si deocamdata se pare ca vor ,sigur ca basescu le baga bete in toate dar asta nu inseamna sa-i facem pe astia pe care de abia i-am ales tradatori ,securisti ,comunisti.Toti eram de acord sa schimbam Costitutia si asta fac ,toti sustineam regionalizarea ,acum nu vrem ca ne e frica de bau -bau,vai de capul nostru ca nu vrem nimic .Am intrat in NATO SI UE si apoi nu am avut un proiect serios ,acum avem caci dupa regionalizare va urma restructurarea comunelor care nu sint viabile,dar trebuie sa intelegem ca in etapa asta regionalizarea nu e posibila in Romania decit de sus in jos ptr. ca altfel s-ar crea un haos nu numai economic dar si politic si social.Trebuie sa aparam chiar daca uneori nu sintem de acord ,ii mai injuram,aceasta USL care se pare ca vrea si are 3 oameni care se completeaza ,Doamne ajuta sa nu se certe ptr. ca e ultima sansa sa schimbam ceva fundamental in mersul tarii .Am mare incredere in cei trei,impreuna, chiar daca fiecare luat singur are defecte insa se pare ca in echipa pot schimba ceva .Vad ca,macar sint receptivi la critica ,daca A3 a semnalat ceva ,s-au luat imediat masuri-e important macar asta .Se doreste apararea drepturilor cetatenesti ,ale capitalului,incet se vor misca ,mai incurca chiorul un an dar asta e ,s-a pierdut momentul,se poate ,dar nici sa-i facem tradatori.Cred ca cei care au furat isi vor primi si pedeapsa,procurorii vor merge cu societatea ,nu vor putea sa mearga impotriva curentului dar cu conditia sa ii ajutam sa reziste USL si sa-l alegem pe Antonescu presedinte si cred ca atunci se vor luasi alte masuri radicale.
     PS.Am mers la vot din 90 la toate alegerile si am ales fara exceptie PSD,spre deosebire de unii ,probabil ca tine ,care acum il injura pe chior dar l-au ales in 2004 macar.

     • deci toata viata ta ti-ai inchinat-o propagandei de partid…

      erau doua categorii:
      1 nomenclatura si agentii ei de propaganda
      2 securitatea si o masa imensa de colaboratori

      tu cu siguranta nu ai avut de-a face cu securitatea… deci faci parte din ce a mai ramas de la propaganda de partid

      gigele v-au facut securistii ca pe cai breji, ati ajuns slugi la securisti fara sa va dati seama macar…

      noroc bun tovarase

  • De cand tot spun asta ? Mai marii UE au instalat intai
   lideri politici care au vandut aproape tot , apoi sicanele
   cu UDMR ul si zona HR~CV , apoi modificarea Constitutiei
   si Regionalizarea … si apoi federalizarea ! Adio
   stat national unitar , suveran , indivizibil , etc , etc ,
   Vom urma fara indoiala calea Iugoslaviei .

 11. Rusine nenorocitilor! Ati reusit sa vindeti tara la maghiari. Nu va ganditi la romanii care si-au dat viata pentru unitatea acestei tari? Meritati sa fiti arestati pe viata!

 12. Numai iesirea in strada si fortarea acestei gasti usl sa faca voia poporului mai poate scapa tara de rupere sau amana.Cum au amenintat ungurii imediat si-au dat pantalonii jos tradatorii in usl in frunte cu intaiul tradator PONTA NAUM.Plus ca sigur au fost si presiuni din exterior .Lobyul unguresce puternic.Al nostru MAE freaca menta.Ai nostrii singurul lobyy care stiu sa-l faca e sa vanda resursele tarii.Romanii din zonele alea si asa batjocoriti va imaginati cand EXTREMISTII HORTYSTI de laudmr vor avea putere decizionala in zonele alea.Romanii vor traii din nou teroarea de dinaintea aliirii ARDEALULUI latara muma.Fugeau Romanii din zonele alea si treceau Carpatii.Erau batuti si assasinati si batjocoriti .Dar Rom,anul e delasator si stam si ne uitam cum santem EXTERMINATI economic,psihic fizic si teritorial.Si nimeni nu are curajulmacar sa le zica in fata politicieniilor ca sant niste TRADATORI si CRIMINALI ai acestei natii.Io am zis ca incet incet la noi istoria se repeta si ungurii datorita caracterului de doi bani ai oliticianului Roman vor obtine ce vor dorii.Multi dintre ei care au pus umarul sant alogeni .Multi oameni patrioti din vremea aceea au avertizat asupra planului sidirectiei urmarite de unguri cu ajutorul celor din Budapesta.Putini au crezut .Politicienii readeau populatia nu si nu ca nu se poate ca asa e European ca nu vor duce Ardealul in Ungaria.Ei iata ca se contureaza .Si io cand zic ca nici schimbarea termenului care exista in toata lume ade TIGAN IN ROM nu este intamplator multi nu cred.Aici e planul lui Soros dae a le face si tiganiilor o tara .Au sprijinul si mincinosului Weisel.La asta a avut contributia Iliescu varul lui Cioaba si Issacrescu alta coada de top0r pus pe viata la BNR ce coincidenta.Va imaginati ca de aceasta schimbare anti ROMANEASCA in Constitutie o prevedere criminala poate sa foloseasca si etnia tiganeasca ca doar sant in realitate 2,5 milioane.Nu e coincidenta ca Geinstein ii tot impingea de la spate ca trebuie sa se organizeze ca Negrii in state.Asa ca daca aste trece si constitutia se valideaza Romani bagajele si pregatiti-va.

  • Nu mai iese măi nici dracu în stradă. Lumea-i dezorientată, debusolată, înşelată, minţită. Să iasă în stradă ca să ce ? Momentul străzii a fost iarna lui 2012 când Băsescu a avut un noroc chior cu iarna crâncenă care de fapt l-a salvat. E posibil să fi avut un sfârşit urât rău de tot. Dar s-a dus. A fost norocul său.
   Cel mai mare test prin care s-a dovedit că poporul ăsta este atât de scârbit de politicieni şi nu mai are alternativă, a fost momentul referendumului din 2012 : erata la CCR, ăla dădea ordine din garaj, exteriorul ni l-a impus pe Băsescu sfidând voinţa unui popor – dacă atunci au ieşit câţi au ieşit (nu tu sindicate, nu tu nici un fel de organizare), cine mai iese acum în stradă ?

   • o sa iasa in strada cind nu o sa mai aiba bani sa plateasca intretinerea si o sa vina cu jandarmii sa le ia casele

    sintem un popor abrutizat complet de atitea jigodii care ne-au guvernat din ’48 si pina acum… o sa se adune toti cind incepem sa nu mai avem bani de mincare si o sa incepem sa tremuram de frig la propriu… atunci o sa iasa din case minati de instinctul de supravietuire… peste un an, doi, trei dar o sa se intimple, in caz contrar o sa fie prima sinucidere in masa iar populatia acestei tari o sa ajunga la citeva milioane

  • Marinelul aia mai vartosi sunt plecati. Tu de ex esti in Spania. Aici au ramas batranii, copiii, aia de prin partide, aia din regii sunt pilele politicienilor, la bugetari ii lucreaza sindicatele. Veniti voi macar jumatate din cei 3 milioane de romani plecati si mai gasim pe aici ceva si iesim in strada?

 13. la implinirea a 95 de ani de la marea unire din 1918 astia ne destrama tara ! pentru ca nu mai pot sa provoace un razboi , la fel ca in iugoslavia (unde interesul a fost evident croatia , nicidecum apararea minoritatilor musulmane si a drepturilor omului – se poate vedea cat de mult sunt iubiti de fapt musulmanii de catre americani – ) datorita apartenentei la nato a romaniei , au cumparat cu 2 lei politicienii . sa le fie banii astia de ultimul drum !

 14. Cum adică, ”organe proprii de decizie si executive”? Păi asta înseamnă că va fi stat în stat.Ce bazaconie este asta! Le-a distrus cineva până acum ”dreptul la pastrarea, dezvoltarea si exprimarea identitații” vreuneia dintre etnii?? E bine d-le Ponta, e bine!!!! Gazele vrei să le concesionezi americanilor, cu Merkel te pupi pe năframă fără nici o jenă și acum dai liber la modificarea granițelor! Bravo domnule! Cum ne-a fost nouă dat, să avem în ultimul timp, numai trădători în fruntea țării!

  „Cum nu vii tu, Ţepeş Doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”
  (Scrisoarea III- Mihai Eminescu)

 15. parafrazand titlul articolului eu spun ca
  udmr si-a dezvoltat organe proprii din cauza ca usl le-a pierdut pe ale sale undeva pe traseul luptei antibasite.

  haloo ,nea iliescule,domn’ nastase, tot veniti sontac sontac in urma, de gasiti daravele si perechi de oo pe jos adunati-le si viniti de le dati lui ponta&co. sa si le monteze la loc.asta n-a fost frumos din partea mea.dar nastase si ilici chiar au oo fata de astia “tineri”

 16. Io tot zic NU VOTATI constitutia.E facuta de tradatori la insistentele stapaniilor lor cat si Regionalizarea.Astea 600 de plosnite in 6 luni au muncit 36 de zile,CARE-I BOUL ALA SA CREADA atunci ca astia sant capabili sa faca ceva bun?Sa-l vad.De ce nu se baga in noua Constitutie.

  1. Retragerea cetateniei orcarui cetatean Roman care atrenteaza prin fapte si discursuri la unitatea Statului Nationalk si Unitar.Cat si ofense aduse eroiilor si simboluriilor acestui stat.
  .
  2. Singura cetatenie permisa pe teritoriul Romanesc e cea Romana.De exeplu in Spania sa o cer pe cea Spaniola trebuie sa renunt la cea Romaneasca.

  3.Bogatiile solului pot fi exploatate numai de catre firmele statului iar beneficiul se va impartii intre bugetul statului si numarul de familii existente in tara.Vezi Norvegia.

  4. Reintroducerea legii 18.Averiile care nu ot fi justificate vor fi confiscate cat si conturiile care nu ot fi justificate.Acestea vor fi donate sanatatii,si azilelor de batrani.

  5. Cetatenii straini nu pot cumpara pamant si paduri in Romania.

  6. Legea functionaruluipublic.Functionarul public care primeste mita sau da ,care produce prejuditii statului ,institutiei,care practica traficul de influenta,lobby-ul,tergiverseaza anchetele sau obstructioneaza justitia,care etc etc va fi dat afara si inabilitat pe viata sa detina o functie publica si isi va pierde dreptul la pensie pana la data respectiva.ATUNCI SA VEDETI CUM O SA SE AUCE CU ADEVARAT DE MUNCA PLOSNITELE ASTEA.

  7. Denumirea de etnie se va desfinta .In Romania toti cetatenii care traiesc sant cetateni Romani.In franta etnie nu exista.

  8.Politicianul nu are voie sa faca parte din nici un consiliu de administartie a niciunei companii fie de stat sau privat.In timpulmandatului sau si 20 de ani dupa.Nu poate sa detina firme pe perioada mandatului nici el nici familiarii sai.

  9.La trei absente din sedinte politicianul respectiv va pierde functia .
  10.Ministrii si factorii decizionali sant direct raspunzatori in fata legii pt ce semneaza si consecintele semnaturii lor.

  De ce nu au curajul sa faca astea?Se tem pungasii.Lor nu le lace ordinea si disciplina cinstea si nu isi iubesc tara.Pt ei dragostea de tara si neamul asta,ordine,diciplina. e dictatura.E anti UE.Si alte scuze.

 17. – NUTRITIA, PIRAMIDA ALIMENTELOR sau CUM SA NE MENTINEM FIZIC –

  1. In Romania, Basescu Traian a cazut puternic in sondaje dupa ce a anuntat taierile de pensii si salarii, nu cand a lovit copilul, cand l-a numit pe ziaristul Ovidiu Zara “gaozar” sau cand a furat telefonul unei reportere in parcarea de la supermarket, numind-o “tiganca imputita” etc;

  2. In Romania, oamenii au fost de acord cu macelarirea lui Ceausescu la revolutie, nu pentru ca nu le mai placea ideologic comunismul, ci pentru ca alimentarele erau goale, nu se mai gasea nimic in magazine, oamenii se jucau in picioare la cozi (tacamuri), se rationalizase hrana (10 oua, 1 kg zahar, 1 litru ulei, un pachet jumatate de unt pe luna contra buletin etc.);

  3. Romanii sunt dovada evidenta ca la om “constiinta trece prin stomac!”;

  4. Cu romanii e bine sa nu te pui! Lor daca li se face foame, nu mai gandesc! Astia te rup direct! Te linseaza!

  Concluzie: Omul se trage din maimuta si romanii din canibali!

  P.S.: In Romania, femeile nu e oameni si barbatii este bagabonzi discotecari!

  ‘Traiti!

 18. M-am si intrebat ce au mai negociat ungurii pentru a afirma ca nu vor sustine referendum Basescu si unicameral.
  Este prea de tot! Sa-ti vinzi interesele nationale ca sa ai sustinere pentru un post vremelnic de ministru/parlamentar!! Fiindca ii vezi ca sunt oameni politici din interes si nu din convingere , patriotism, sau sa faca ceva pentru tara, stau si ma intreb cate avantaje materiale au in timpul mandatului.Noi, astia pe care ne cheama la votare, vom putea vreodata sa stim cat de mare este borcanul cu miere si cat ajunge din el la fiecare animal politic care sa bate pentru si tine cu dintii de scaunul pe care l-a prins ??!! Vai de curul nostru cu asa reprezentanti /conducatori!
  Antena 3 sarbatoreste la Craiova!Am votat si o sa ma intorc, in mod special, acasa pentru acest eveniment.

 19. Eu cand URLU ca regionalizarea si votarea noii Constitutii va duce la spulberarea Statului National Unitar Roman, nu ma credeti. NU VOTEZ MODIFICAREA CONSTITUTIEI ! NU AM VOTAT PENTRU UDMR.

    • politicienii nu-s infantili au un scop si-l cam ating de la revolutie incoace. Ei sunt interfata dintre Mafia baietilor cu ochi albastri si noi. Ei le fac jocurile smecherilor. Ramane noi romanii sa ne trezim si sa citim ce votam. Justitia e a smecherilor au spus ceva de imunitatea presedintelui in Constitutia noua?

     • Aia cu ochii albastri n-au nevoie de o tara ? Nu cred in chestia asta cu “oamenii cu ochii albastri”. Poate oamenii cu ochii albastri din Germania, care se cheama ARIENI. Interesele alora le stiu si sunt tocmai cele mai ostile Romaniei. Oricum, oamenii cu ochii albastri din Germania sustin Ungaria… Doar au fost infratiti de Austria, nu ? De ce crezi ca il tot plang UDMR-stii pe Horty ?! Germania se va razbuna pe Romania, iar pentru asta au evoie de UDMR… Si asa asteapta asta de foarte mult timp, chiar daca politicienii lor declara altceva. Este la fel cum deplangea Muhamed Abdel Rauf Arafat al-Qudwa al-Husseini (zis si Yasser Arafat) atentatele de la 11 Septembrie, in timp ce multi musulmani se bucurau de cele intamplate.

     • UDMR se compara mereu cu Noua Dreapta si compara actiunile armatei regulate din Ungaria cu cele ale unor organizatii paramilitare din Romania ce au activat in timpul celui de-al doilea razboi mondial. UDMR-istii si toti cei ce conduc acum Ungaria, deplang tratatele de pace. De ce ? Pentru ca nu vor PACE. Altceva in afara de granite, nu stiu…

     • … daca UDMR-istii se considera extremisti, atunci inseamna ca EXTREMISTI sunt si n-au ce cauta la Guvernare, nu trebuie negociat nimic cu cu ei si nu trebuie nici macar luati in seama…

     • Ba conteaza ca daca prin absurt renunta la regionalizare si la cederea autonomiei catre maghiari tu stii cum sa votezi?

  • Gandeste-te ca romanii nu vor vota. Guvernantuii sunt constienti de asta. Daca votam cu NU Constitutia nu trece si inseamna ca nu asta-i problema. Cred ca vor scandal si ascund altceva cu ocazia asta. Oare ce?

  • eu am sa urmaresc restul amendamentelor, asta-i asa sa abata atentia. Daca prin absurd ramane amendamentul si regionalizarea votez cu nu. Ce atata scandal pentru asta cand se rezolva la vot?

   • La fel o sa fac si eu. Indiferent ce amendamente se mai aduc. Regionalizarea inseamna disparitia Romaniei ca stat. Bleombely imi vorbeste mie la Antena 3 despre steagul Olteniei… auzi la el. Se pare ca inalta tradare nu se mai pedepseste in Romania.

 20. intrebare:
  -daca devin satanist,pot face ce vreau pe baza religiei mele ?
  Raspuns -Nu,deoarece contravine tuturor normelor morale,atunci ce icare atenteaza la violarea identitati si teritorilae nu sunt JUDECATI SI EXECUTATI?!?!

  -cati din alesi sunt finantati direct si indirect de catre FSB,budapesta?!?! bine ca SRI ul e folosit in rafuieli ordira/poliitce nu pt scuritatea seculara a poporului…

 21. Nici nu ma mira daca ne uitam cine este pastorul modificarii Constitutiei. Profesorul Cristian Parvulscu venit via Pro democratia, si fundatia maghiarului Soros chipurile pentru o societate deschisa. Baietii astia vor numai sa ne decredibilizeze si marginalizeze. Proiectele lor sunt: libertati pentru homosexuali, participarea la redenumirea tiganilor in rromi in 1990( apartine aceeeasi societati pentru o societate deschisa realizat in urma unui studiu a unui lingvist maghiar din Canada… hilar dar adevarat). In mod normal daca nu ne-am fi terminat contraspionajul si nu n-am fi bagat in inchisoare conducerea contraspionajului acesti romani care se ocupa de constututie si multi altii care ne-au reprezentat Tokes & Co (dovedit ca spion maghiar din 1989), Alin Teodorescu, Virgil Magureanu, etc nu ar fii fost in viata publica. Interesant este cat de multi au votat pro acestui amendament. Coabitare cu Base inseamna sa coabiteze si cu UDMR cand USL are o majoritate de 70%? Stiu ca “politica este arta posbilului” dar asta de la noi e arta prostiei pentru ca astia sunt in stare sa o vanda si pe mama…

 22. Atata timp cat in tarisoara asta se permite infiintarea unei formatiuni politice pe criterii etnice,au dreptul sa ceara ce vor ei.
  Ei doar cer…altii dau.
  Avem o definitie si o lege a partidelor politice,dar si pe asta se urineaza cu jet…ca sa nu se supere stapanii.

  P.S
  De admirat liderii UDMR pentru cum se bat pentru etnia lor.
  Imi este scarba de “liderii” romani.SCARBA.

 23. Off-topic:

  Auziti ce tocmai a declarat V. Ponta: “Principalul obiectiv al lui si al d-lui Mugur Isarescu e sa se ocupe de situatia economica a tarii si ca ei amandoi se ocupa impreuna de problema asta!”

  Pai, atunci poate ne spune si noua oficial daca Mugur Isarescu, acest f mare finantist, a fost in Watford (Marea Britanie) intre datele 06-09.06.2013 si mai ales ce a cautat acolo in perioada aceea? A fost cumva la intalnirea anuala a “Grupului Bilderberg” care s-a desfasurat exact acolo si exact in acelasi interval?! Si pe el, de ce l-a chemat Merkel la Berlin a doua zi dupa ce s-a incheiat aceasta intalnire? Sa ii traseze sarcini precise si exacte in conformitate cu ce s-a stabilit la intalnirea “Grupului”? Poate ne explica si noua, totusi! Daca oricum, tot ne reprezinta pe noi si interesele noastre, poate ne zice si noua ceva. Sincer.

  Tocmai ce spune si de Banca Centrala Europeana, sa vedem cand o sa-i dea drumul si la vrajeala asta! Cic’ el nu isi mai permite sa aiba opinii personale, din pacate! Ce pacat, totusi! Sincer.

  Victor Viorel, acest f mare prim-ministru existent!

  P.S.: Acum ar putea sa faca declaratii, ca au trecut 3 zile de la intalnirea “Grupului”, interval de timp in care participantii nu au voie sa faca declaratii! Poate ne spune si noua, daca tot e in interesul nostru ceea ce hotarasc el si Isarescu pe la diverse intalniri, unele neoficiale si secrete, pentru ca daca tot e in interesul nostru, eu nu inteleg de ce se mai ascund?! E ca la politie, daca te-au somat si tu ai luat-o la fuga, te mitraliaza pentru ca daca ai fugit, inseamna ca facusei tu ceva!! Logic, nu?! Astia de ce se ascund?

  ‘Traiti!

 24. Domnule Radu Tudor,
  Va rog respectuos,dar si insist sa ii intrebati pe udemeristi,ce inteleg ei prin organe de decizie si ce fel de decizii vor sa ia ,prin aceste organe.
  Eu cred ca daca nu se specifica C O N C R E T si C L A R, ce fel de hotarari si decizii mai vor sa ia in plus,in afara de cele care se iau acum in toata tara,astia vor lua ,dupa adoptarea acestui articol in viitoarea constitutie, urmatoarele hotarari si decizii:
  -Limba maghiara sa fie limba oficiala (a doua )in Romania; asta insemnand ca toti romanii sa invete limba maghiara (pe principiul reciprocitatii),atunci cand circula in cele doua judete “har cov”
  -Sa isi formeze propriile organe de politie,armata,servicii speciale,samd;
  – Autonomia teritoriala devine realitate,iar in consecinta nu le mai ramane decat sa
  ISI DECLARE INDEPENDENTA UNILATERALA,
  iar Statul Roman nu va mai avea nici un fel deautoritate in aceste judete,cu toate cele scrise si clamate
  in Art.1al actualei si viitoarei Constitutii a Romaniei,adica in viitor ,dupa udmr citire,va fi intr-adevar stat national,dar fara cele doua judete. Doamne fereste sa gandeasca asa udmr-istii, ca atunci nu il mai intreb nici pe ponta sau basau si o iau de nebun la vanat udmrei. Indiferent ce s-ar alege de mine.

 25. ce nu intelegeti ? ce e greu de inteles ? Si Ponta si Antonescu ( parintele viitoarei constitutii ) isi asigura un partener ptr. dupa destramarea USL-ului !Antonescu vrea sa dreaga atitudinea lui fata de includerea UDMR-istilor la guvernare , chiar in situatia in care semnase inainte de alegeri o intelegere cu maghiarii .!

  • varful ticalosiei este ponta si psd-ul case joaca cu pnl-ul la santaj.ce dracu urmareste ponta si oamenii lui cu toata babilonia asta de modificare aiuristica a constitutiei.mai vine si neispravitul ala de basescu cu referendumul lui personal.aia de la csm fac numai tampenii,dna ne arunca plevusca,ungurii ni se urca in cap cu pretentii marsave,homosexuali,curve,pungasi.procurori,braconieri,traficanti,gropari,toti vor prerogative marite eventual autonomie teritoriala pe zona de lucru.si romanul majoritar…asteapta…pica para malaiata.

 26. Off-topic:

  FOLLOW THE MONEY!!! LA NOI URMARESTE DOAR ISARESCU! RESTUL SE UITA DUPA BARCI! ‘TRAITI!

  Grupul Bilderberg a fost suspectat ca pe agenda intalnirii din anul 2010 s-ar fi aflat un potential atac asupra Iranului si viitorul colaps al monedei euro. Dupa colapsul monedei euro, solutia salvatoare pentru iesirea din criza ar fi impulsionarea aparitiei unei monede mondiale, emisa de o Banca Centrala Globala. Aceasta s-ar traduce prin incercarea de a face din FMI un fel de Trezorerie Mondiala, sub egida ONU.

  Banca Centrala Europena cu sediul in Frankfurt am Main, va primi puteri sporite in supravegherea bancilor care activeaza in Zona Euro adica asupra tuturor “Bancilor Nationale” ale statelor membre ale Uniunii Europene, ajungand treptat sa aiba rolul de supraveghetor al tuturor bancilor din zona euro?! Nu se poate asa ceva! Nu pot sa cred!

  Pai FMI cu Banca Mondiala, astia chiar vor sa conduca toata lumea d-le? Nu credeam, sa moare mama, chiar nu imi vine sa cred! Eu cred ca Romania se va opune ferm, din temelie! Nu?!

 27. Ca sa aflam cine conduce, de fapt,ROMANIA ar trebui sa aflam cine la obligat pe STOLOJAN sa-i cedeze lui Basescu locul de candidat la presedentie(in cadrul ALIANTEI DA).Pana cand nu vom afla cine a fost in spatele lui:DRAGA STOLO…(teatru melodramatic de prostit romanii…cum zicea Dnul Diaconu)… vom putea presupune orice, insa s-ar putea sa nu fie …adevarul,adevarat.Oare cati oameni cunosc acest adevar?.

 28. Imi amintesc ca Basescu tocmai venise de la summitul extraordinar al Consiliului Europei de la Bruxelles din 22-23 noiembrie 2012 (unde s-a discutat despre masurile de consolidare a Uniunii Economice si Monetare si creearea unui cadru integrat bugetar si de politici economice). Era conferinta de presa si el a inceput sa povesteasca despre ce s-a discutat la acea intalnire, despre proiectul de Banca Centrala Europeana si acordarea de puteri sporite acestei banci incepand cu anul 2013, in supravegherea bancilor care activeaza in Zona Euro adica asupra tuturor “Bancilor Nationale” ale statelor membre ale Uniunii Europene, ajungand treptat sa aiba rolul de supraveghetor al tuturor bancilor din zona euro. El incerca sa povesteasca despre toate astea si ce s-a discutat acolo dar jurnalistii il intrerupeau intrebandu-l daca “Il va numi pe Victor Ponta prim-ministru?”, era perioada

  Romanii si jurnalistii erau interesati nu de independenta financiara a tarii si despre faptul ca ne pierdem “Banca Nationala”, ci de faptul daca Traian Basescu “va inghiti porcul” si il va numi pe Victor Ponta prim-ministru etc.!!! Daca poporul asta vrea, asta are! Circ si comedie! Stan si Bran cu politica interna, analiza zi lumina a activitatii institutiilor administrative de stat! In rest nimic, se duce dreac totu’! Asta face rating! Se vinde! Scoate punctul de rating, creste pretul si vinde spatiul de publicitate si isi ia salariul dupa aia! Asta e! Media! Mortii lor…

  • Adica ce vrea basescu ,ca daca nu a putut sa o faca el sa nu ofaca nici astia -ce primitivi sinteti.ce va deranjeaza ,concret in modificari.nici nu le stiti pe toate inca ,sau daca ramin asa si deja va pronuntati ,halal sustinatori ,ori sinteti basisti?

 29. Planul maghiar se desfasoara pe termen lung. Iata dupa mine posibilele etape:1. Obtinerea autonomiei culturale – adica carevasazica fiecare ungur unde este , este autonom,
  2. autonomia tinutului secuiesc,
  3. autonomia zonei partium,

 30. cum arata romania acum dupa 23de ani?
  mai dezorientata si pe moarte la propriu.

  ceausescu-besescu..vedeti,e rotund,e ca un cerc.un cerc de suspecti.
  libertate libertate armata e cu noi atunci si acum iesi afara basa ordinara..daca pana si milititienii au facut greva..da-o mama ei de treaba
  alt fel de dictator avem,manelist,nici dictator nu e de fapt, e un gainar, deci suntem in mare regres fata de ’90.
  vestea buna e ca nu mai tine mult si se termina cu romanica si chinurile noastre actuale,doar ca sa incepem altele mai mari.fiti optimisti,e loc de mai rau

 31. Planul maghiar se desfasoara pe termen lung. Iata dupa mine posibilele etape:1. Obtinerea autonomiei culturale – adica carevasazica fiecare ungur unde este , este autonom,
  2. autonomia tinutului secuiesc,
  3. autonomia zonei partium,
  4. obtinerea unei cai de acces , o legatura intre cele doua zone ( vezi sitiatia Berlinului de Vest din timpul razboiului rece),
  5. in viitor cu concursul politicienilor romani tradatori precum si profitand de eventuale sitatii internationale favorabile obtinerea patii de nord – vest a Ardealului.
  O grămada de analiști romani și-au tot dat cu părerea ca Ținutul Secuiesc nu poate rezista din punct de vedere economic și au susținut tot felul de idei idioate, demonstrând ca nu înțeleg nimic. Faptul ca elita maghiara a recunoscut ca nu au acceptat anumite investiții în zonele locuite majoritar de maghiari doar pentru ca nu vor sa angajeze romani, demonstrează ca vor ieșirea de sub autoritatea statului roman indiferent de sacrificii .

  • si nu numai.ungurii practica epurarea etnica impotriva romanilor,sub lozinca pastrarii identitati lor etnice.dati-le de toate domnilor guvernanti.de romami cui ii pasa.

 32. Normal ca este succes udmr. Din cauza pasivitatii noastre si complicitatii guvernantilor. De 20 de ani, in mod constant a actionat sa-si atinga scopul. Mi se pare ceva ingrozitor acest amendament care suna a tradare de tara. Daca ungurii doresc autonomie sa se duca sa guite in tara lor careia ii duc dorul. Si prin reciprocitate sa aiba si romanii din ungaria aceleasi drepturi.
  Se aude ca Soros se intalneste foarte des cu Ponta si Basescu la conacul sau de la Frumusani. Si pe ascuns, cu basescu in diverse locuri.
  Poate ar trebui sa aflam si noi prin ce locuri zbarnaie presedintele cu elicopterul si in ce scopuri. ESTE ABSOLUT IMPERATIV SA FIE INLATURAT ACEST AMENDAMENT!! Mi se pare ca renuntam la tara noastra!!

 33. hm,perioada cea mai irosita eu zic ca e 1990-prezent.

  iar din 2004-prezent e o rusine pur si simplu.

  era o furie mai demult cu “mandria de a fi roman” pai cum mai sa ma mandresc cand vad niste imbecili ajunsi in fruntea tarii cum fura si desfac tara in bucati,cum a ajuns “presedinte” un besescu votat de popor de 2x,cum etc..

 34. Dincolo de manipularle tipic Macacciene(parlament unicameral si revizuirea nu-si mai are rostul ), de o constitutie actualizata avem nevoie. Nu totusi in felul asta, mai ales ca orice virgula ar putea fi interpretata ulterior si nu ne aduce nimic bun pentru imaginarul tinut secuiesc(din cate stiu nici nu mai are secui in ‘transul)

 35. SOLUTIA DE REZOLVARE A TUTUROR BELELELOR (REITEREZ)

  Baaaaa frate, dati-le ma fratele meu banii inapoi alora de la FMI si am scapat de tot!! Facem ce vrem pe-aici dup-aia, nu mai tinem cont de nimeni! Il dam jos si pe Basescu etc. Dup-aia ne apucam noi aici sa ne organizam local cum vrem, noi cu astia de i-am pus noi sefi, sa ne conduca, cu ratatii astia care se dau sefi, directori, toti incompetentii si retardatii, ne apucam cu astia ca sa facem noi ceva pe-aici! Si nu mai avem nevoie nici de UE, nici de Merkel, nici de Barroso, nici de supermarketurile astora, ca ne facem noi si agricultura si de toate!! Facem tot cu sange, rupem tot pe peste tot! Facem ravagii!!! Nu?!

  Dati-le banii inapoi FMI-ului, aia pe care i-am imprumutat si am rezolvat!!!

  P.S.: Cum a facut si Ceausescu, dupa ce a returnat imprumutu’ l-au mitraliat direct! L-au executat!

 36. Voi transmite intr-un mesaj ulterior cine este personajul Vlad Moisescu si de ce a fost exclus din PNL. Informatii din interior. Acum am treaba! ‘Traiti!

 37. Dacă nu voi fi de acord cu forma finală a modificărilor aduse Constituţiei, atunci voi veni şi voi vota NU. M-am răzgândit: au dreptate cei care zic că mai bine venim şi votăm NU decât să nu votăm, acesta din urmă fiind apanajul băsiştilor şi a ungurilor, cel puţin anul trecut.

  • la 30% basistii, politicienii, cei din adm locale si udmr-istii aproape fac pragul, ca mai ies ci cativa asa ca ies la vot si mai si cotizeaza cu ceva galeti, mici sau 50 de lei.

    • la ce masina uriasa de manipulare au astia efectiv nu ai cum sa-ti dai seama decit dupa ce ne-am furat-o

     cel putin poate stati in asa pina vedeti daca se face cvorumul sau nu si iesit pe seara eventual…

     eu unul nu vreau sa am absolut nimic de-a face cu distrugerea tarii… mai ales ca cei care merg la vot o sa fie probabil luati la suturi en-gros pt ca nu pot fi evidentiati daca au votat da sau nu

     • tu stii ca la tura trecuta partidele in cardasie la Constitutie au umflat nr de voturi ca sa treaca? Sa iesim masiv si sa votem cu NU , nu pot fura 7 milioane de voturi cati am fost data trecuta. Si nu au cum sa scoata 7000001 de voturi de DA.

     • lasa ca punem tara la cale aici, da mai incolo acum e devreme. Eu propun cu o zi doua inainte ca ne manipuleaza prin sondaje.

  • pai cum asa, madame? avem vot mandatoriu?

   si abtinerea de la vot e tot o atitudine permisa intr-o democratie. trebuie sa fiu luat cu arcanul si obligat sa votez, indiferent cum, iar daca imi arat dispretul fata de clasa politica sunt asimila fortat cu si catalogat imediat ca partizan basist sau ungur? nu ma impresioneaza nici un jegos ca basescu, dar nici niste aerieni ca ponta-kkrau.

   :)) atunci asumati-va ceea ce sunteti su luptati-va in continuare cu angela merkel si cu dictatoru’ suspendat. 7,4 milioane de naivi.

   • Dom’le, uite care-i treaba: eu am zis ce o să fac eu, probabil. Că până acum ziceam că nu merg deloc la vot, ca la referendumul din 2009, prin care Băsescu i-a manipulat pe cei care…i-a manipulat, dar nu şi ca anul trecut, când evident că am pus ştampila apăsat pe DA, ba chiar i-am îndemnat pe mulţi s-o facă. 😛

    Altfel, cred că s-a înţeles ce am avut eu de zis. Tu poţi să faci ce vrei ( evident ). Apelativele de tip jegos ( ca să zic aşa ) pe care le foloseşti la adresa lui Crin Antonescu te dau de gol; personal, cred că aceia care fac asta sunt cu naşul în suflet, deşi se dau că nu sunt. Dar nu contează ce cred eu. 🙂

    Cât priveşte naivitatea celor 7,4 milioane, da, s-ar putea să fim. Dar asta nu schimbă cu nimic situaţia şi nici atât nu-mi schimbă mie convingerile.

    • pe cei PE CARE…

     Nu prea „reușesc” eu să nu pun prepoziția unde trebuie, dar acum mai era una, înainte. În sfârșit…

 38. Nu aveti dreptate cind spuneti ca anii 80 au fost cei mai rai. Ultimii zece ani au fost cei mai rai de cind m-am nascut. Regimurile dictatoriale ale lui Basescu Boc si acum Basescu Ponta sunt adevarate tragedii nationale. Suntem condusi fortat de niste sfertodocti. Niste incompetenti cum rar am mai putut vedea. Mintea si regimul ceausescu dar astia au intrecut orice masura. Romania este o tara SUBDEZVOLTATA PLINA DE MINCINOSI SI DE MANIPULATORI.

 39. Propuneti va rog un amendament in Constituie in care zonele cu populatie minoritara etnic-romaneasca sa benefieze de un statut aparte, in sensul in care finantarea actiunilor ce tin de cultura, traditii, identitate si limba, sa se faca direct de la centru, sau din fonduri locale dar de catre un administrator (etnic român) de la centru, pentru a se evita alogarea fondurilor pe criterii etnice asa cum se face acum in Har-Cov(adica pentru romanii minoritari din acele zone, se aloca cam ce mai ramane – udmristii numesc asta alocare “proportionala”).
  Va asigur ca in aceasta formula, NU VOI PARTICIPA la niciun referendum, si NU VOI VOTA nicio constituie!!
  RUSINE!!
  P.S. Inca o data, politicienii romani (in frunte cu guvernul-tradator Ponta) nu au inteles nimic din negocierea in genunchi cu udmr-ul. Sunt precum in situatia unui om incapabil si incompetent, care da orice si oricat, numai sa scape de gura celor care cer ceva! Retineti, peste cateva luni, udmr-ul va fi din nou nemultumit, ca si cum n-ar fi primit nimic, ca si cum totul li se cuvenea de fapt iar tot “cazierul de donatii” va fi sters cu buretele. Va urma apoi un nou santaj, amenintari cu nesupunere civica etc. pana cand vor obtine ce vor, iar politicienii romani, mai “ciobanasi” decat ciobanasul din Miorita, vor trai cu senzatia autosatisfacatoare ca au facut un demers european, dupa standarde europene, intr-o tara europeana.
  RUSINE!

 40. Dumneavoastra, cum vi se pare acest amendament? Postul Antena 3 are de gand sa il interpeleze pe idiotul de Ponta in legatura cu acest subiect? Individul acesta este sinistru. Chiar nu are nici mandrie, nici patriotism? Vrea sa devenim KOSOVO? Sau, mai simplu, sa iesim in strada si sa cada guvernul acesta de ipocriti si tradatori de tara.

 41. Exista un Tratat de geopoilitica scris de Ilie Badescu. Un capitol trateaza geopolitica frontierelor ( inclusiv cele interne, cele culturale, economice, etc.). Merita sa il cititi. Veti intelege cam ce urmaresc ungurii prin autonomiile pe care le cer : teritoriala a tinutului secuiesc si a zonei partium si desigur cea culturala.

 42. l-au demisionat si pe Badescu… traiasca javrele basiste ponta si antonescu pt viitorul luminos al banctustanelor federalizate ale fostei tari Romania

  Radu Tudor deci tot eu romanul sint vinovat pt ca javrele astea de guvernanti si-au tradat tara si lucreaza pt sceleratii neoliberali americani si europeni… deci romanii sint vinovati si nu o mina de jigodii ce si-au tradat tara… tot VICTIMELE sint de vina cind sint omorite si jefuite… superb… parca am un deja-vu cind merge cineva sa reclame un furt la o circa de militie romaneasca si invariabil primul raspuns este o mustrare de genul “pai daca nu ai avut grija la hoti… data viitoare sa fii mai atent ca altfel inseamna ca tu esti de vina”

  Romanii NU AVUT NICIODATA CONTROL ASUPRA STATULUI Roman… GRUPURI DE MAFIOTI INTERNI SI EXTERNI ce lucreaza impreuna NE-AU FACUT PRAF TARA… iar mafiotii nu au nationalitate, ei se incadreaza toti fara exceptie la categoria internationala a JAVRELOR

  mai citeam niste titluri de presa in acelasi spirit pe care l-ai exprimat vizavi de Serbanescu gen “bucurestenii si timisorenii fura la panselute si firul de iarba plantate in parcuri”… adica nu primarul si angajatii primariei fura ci eu ala care-mi sint furati banii… NAUCITOARE logica ta

 43. PENTRU TOTI CEI CARE ISI IGNORA ISTORIA,
  redau mai jos -in citat- un fragment dintr-o revista de acum 75 de ani. Unii spun ca era “de propaganda nationala”, eu unul as spune ca urmarea pastrarea vie a constiintei nationale si cultivare a valorilor romanesti. Multi ar zice, astazi, in 2013, ca are un continut, pe locuri, “patriotard”, care nu se mai potriveste vremurilor europene in care traim. Sa fie, oare, asa? Cititi si trageti singuri concluziile:

  ORADEA, 1938, « CELE TREI CRISURI »

  « (…) In toleranta noastra de romani adevarati crestini, am iubit pe aproapele nostru ca pe noi insine. Am lasat toate libertatile, am ingaduit incalcarea tuturor regulamentelor si legilor. Pe de alta parte, cu o politica nenorocita, pentru capatarea unui numar cat mai mare de voturi in alegeri, am fagaduit si acordat cele mai mari libertati minoritarilor. Patru milioane de straini (n.n. – in perioada Romaniei Mari). Orice mi-ati spune, sangele apa nu se face. Ungurul din Romania tot cu cel de la Budapesta o sa tina. Rusul din Basarabia tot cu cel din Republica Sovietelor. Sasul din Ardeal, Svabul din Banat sau germanul din Bucovina – tot cu cel din Germania. Bulgarul din Dobrogea tot cu comitagiul din Bulgaria!
  Nu exista oras cu minoritari in care sa nu fie mai multe gazete straine decat romanesti.
  Revizionismul pornit din Budapesta a gasit ecou in inima tuturor maghiarilor din Romania.
  Toti acestia, in loc sa fie recunoscatori romanilor ca le-au dat pamant si drept de vot ca si romanilor autohtoni, au impanzit Europa cu vaicarelile lor impotriva nedreptatilor si impilarilor din buna si ospitaliera noastra tara.
  Noi, am lasat si limba lor in scoli, ba, am subventionat, chiar, multe scoli minoritare, statizandu-le.
  Mai mult, le-am lasat suveranitatea graiului si multi romani s’au casatorit cu maghiare, sasoaice, rusoaice ori jidoavce, invatandu-le chiar limba ! (…)
  Odata cu toleranta limbilor straine, am tolerat prea mult toate ideile ratacite venite de pe Nistru, Tisa ori Dunare! (…)
  Aceasta nu mai poate merge! »
  Prof. Radu Cosmin

 44. SA dispara imediat acest amendament! Cine darq le sugereaza astfel de tampenii?!… Chair se uita complet ca aceste minoritati, ca multe altele(insignifiante ca nr., pana la urma!) au convietuiut de buna voie si nesisliti de nimeni cu romanii, in aceasta frumosasa tara Romania, pentru ca le-a placut, le place si nu vor sa plece in alte tarii…de tot! Pentru interesele meschine ale unor lideri maghiari de soiul Tokes Lazlo trebuie sa ne piwerdem mintile?!…. Hai potoliti-va odata ca prea sariti calul, in imprejurari in care neamul romanesc e prea “nacajit” ca sa poata suporta si astfel de “jokuri”stupide!!!

 45. D-nule Radu Tudor, am asistat cu stupefactie la atacul Dvs. furibund declansat la adresa d-lui Ilie Serbanescu, care este, la urma urmei, un simplu pensionar de treaba. Astfel, mi-am putut da seama cat timp si cu ce efort supraomenesc v-ati abtinut si i-ati suportat discursul anti-globalist d-lui Ilie Serbanescu, pe parcursul a cativa ani de emisiuni! Doresc cu respect sa va adresez intrebarea aceasta: Dvs. de ce doriti sa ne masoneriti atat? Nu puteti face emisiuni si pentru ne-masoni?!? Ce parere credeti ca ar avea masonii din SUA daca ar vedea prestatia Dvs. din emisiunea din aceasta seara si atacurile Dvs. gratuite si excesive la adresa pensionarului cumsecade Ilie Serbanescu? Daca d-nul Ilie Serbanescu facea un atac de cord in studio? Nu va puneti problema ce anatema ati fi aruncat asupra masoneriei in general? Eu stiu ca noi romanii putem compromite orice lucru valoros din tarile occidentale dar de ce vreti neaparat sa compromiteti si masoneria? Cum puteti sustine acest neadevar flagrant si anume ca Ceausescu va stingea Dvs. lumina, adica lasa masoneria romana in intuneric? Pai si copii stiu ca d-nul Marcel Shapira a tinut flacara aprinsa pe toata perioada comunista in Franta unde, logic, Ceausescu nu putea sa stinga lumina. Nu-l mai acuzati pe nedrept pe nea’ Nicu pentru ca d-nul Ilie Serbanescu are dreptate! FMI-ul nu este un instrument de globalizare fortata asa cum spune d-nul Serbanescu? Ne-masonii romani, nu au si ei dreptul de a-si pastra tara – Romania? Daca nu-l mai chemati pe d-nul Ilie Serbanescu la emisiuni eu nu ma mai uit…

  • Habar nu ai ce este masoneria … Esti unul dintre habarnistii care comenteaza speriat pe net despre masonerie si evrei, sunt convins :))
   Desteapta-te Române !

  • manolea… vorba unui celebru defunct “las-o’n singe” cu masoneria ca nu-i altceva decit o perdea de fum

   cit priveste treaba cu Serbanescu citeste ce am scris mai sus… e singurul punct din care poate fi pusa problema… parerea mea

 46. Radule, mai acum 3-4 ore “ai facut lectii de gramatica’ cu mine. Nu te condamn pt. ca am scris repede. E bine ca faci gramatica cu noi dar mai ieri iti spuneam ca situatia de la CAS se va rezolva prin …. coabitare. Iata ca azi presedintele Badescu isi da demisia si voi vorbiti……..DEAGEABA. Eu nu o sa ma bucur pentru ca am avut dreptate ci pentru faptul ca prea il …..in partea dorsala pe Ponta. Radule,…..de ce se palmeaza legile de reglementare a pensiilor militare.? E foarte clar….Ponta e pe cai mari cu ajutorul vostru si il intereseaza IMAGINEA. O sa mai vedem noi cat il vom suporta pe acest “coabitac”.

 47. Victor Orban l-a sustinut sau nu pe Basescu ? Eii, asta poate sa fie un pret bun …
  Ungurii sunt singura minoritate neloiala statului in care traiesc, mereu si-au dorit enclave. Romanii din Ungaria nu au avut niciodata statutul pe care il au ei aici iar ca argument ni se spune mereu ca romanii in Ungaria sunt mai putini si asta este cauza insa nu a fost intotdeauna asa. Romanii au fost maghiarizati in marea lor majoritate, sa nu uitam ca am avut toata Crisana, plina de romani. O parte am pirdut-o la trianon si usor usor romanii au disparut .. nu fizic, doar constiinta de român.

  In Spania sau in Italia traiesc mai multi români decat avem noi unguri (si nu ma refer la Spania + Italia ci luate separat)… cu toate astea ne adaptam lor, nu se pac partide pe criterii etnice, nu cerem autonomie !

 48. Ei vorbesc despre simboluri … problema nu sunt simbolurile. Ei afiseaza steagul (orice carpa cu semiluna si soarele este considerata steag) alaturi de steagul Ungariei si asta in Romania, steagului Romaniei i se da foc. Pe primariile din Constanta sunt arborate steagurile Ungariei si cred ca asta si este miza … Chestia cu ”tinutul secuiesc” este doar de nuanta. Asta se poate vedea si in rezultatele referendumului acolo unde acestia s-au declarat maghiari\unguri. Secuii sunt aproape disparuti… Apropos, secuii sunt maghiari insa nu sunt unguri. Pana nu demult aveau chiar si o limba proprie, complet diferita de maghiara !

  Asadar ce doresc ei cu adevarat ”tinutul secuiesc” sau ”teritoriu ungar” ? Uitati-va la paduchele Tokes si va dati seama. Acest individ propus de Romania in Parlamentul European spunea ca el reprezinta Ungaria. Uitati-va pe YouTube si va veti da seama cum postacii maghiari nu lasa neatins nici macar un video romanesc, indiferent de tema lui. Se comenteaza chiar si cu ID-uri ce par romanesti in nume pentru a parea credibili.

  • MI-a scapat o greseala … primariile din Covasna si Harghita, nu Constanta. Ce greseala ! :)) Sper sa nu se ajunga si acolo.

 49. Citat din articol: “Stim bine ca exista la virful formatiunilor maghiare citeva figuri care nu viseaza decit autonomie teritoriala de dimineata pina seara. Eu nu stiu daca toti cei 1,4 milioane de maghiari cetateni romani vor asta.”

  Pai, daca nu stiti, d-le Tudor, de ce vorbiti ceva de care nu aveti habar?

 50. BOICOTEZ REFERENDUMUL CONSTITUTIONAL……Coabitacului Plagiator Basificat Ponta trebuie sa ii returnez Flegma incardasirii cu Impostorul din Cotroceni Bas prin BOICOT sau NU …depinde de mine,familia mea si cunostintele mele ce varianta dintre cele doua de mai sus o vom adopta…USL-ul ne-a tras o Flegma atat de mare dupa referendumul si parlamentarele de anul trecut incat furia noastra asupra Impostorului Basescu din Cotroceni este mult mai mica decat cea acumulata asupra unui mitoman ca Plagiatorul Ponta

 51. D-le, textul pe care ma obligati sa-l repostez este, in opinia dumitale, atat de jignitor etc., incat trebuie neaparat cenzurat in spiritul libertatii de expresie intr-un loc public?

  Intreb din nou:
  Tudore, “organele proprii” udmeriste o fi fost copiate dupa aceleasi “organe proprii” ale romanimii din Ungaria, recte Autoguvernarile Nationale autonome ale minoritatilor, care au drept de VETO in cea ce priveste legislatia privind statutul autonom si drepturile lor?

 52. Dan Tanasa says:
  June 13, 2013 at 12:27 pm

  Aceeași soartă trebuie să o aibe și următoarea propunere care a fost adoptată azi: ”Art.12.- (5) Minorităţile naţionale îşi pot folosi în mod liber, în spaţiu public şi privat propriile simboluri naţionale care reprezintă identitatea lor etnică, culturală, lingvistică şi religioasă”.

  Mai, capsunarule, nu prea vrei sa vezi asa ceva si pe aici (mai josul paginii):

  http://www.mehkerek.hu/index.php?lap=fotogaleria&dir=7

 53. Citat dintr-o postare de mai sus:

  “Atata timp cat in tarisoara asta se permite infiintarea unei formatiuni politice pe criterii etnice,au dreptul sa ceara ce vor ei.
  Ei doar cer…altii dau.”

  Sau refuza, de dragul marelui si mult visatului stat national ultrapurificat, evident, gandit si construit tot pe criteriu etnic.

 54. Intrebare:

  “mai nea Eu, ai auzit vreun roman din Ungaria sa ceara “autonomie teritoriala” ?”

  Raspuns (a doua repostare din cauza cenzurii aplicate intr-un spatiu public pus la dispozitia celor care vor sa dezbata liber idei):

  Mai, nea Radule, 8 mii de oameni din 3 sate in general nu cer autonomie teritoriala…

  • perfect! liderii politici maghiari de aici vor TOTI autonomie teritoriala. acum intelegi si tu diferenta

   • “perfect! liderii politici maghiari de aici vor TOTI autonomie teritoriala. acum intelegi si tu diferenta”

    Interesanta metoda de manipulare “jurnalistica” de a deraia discutia, de amesteca perele cu merele, si de a denatura cea ce afirma de fapt interlocutorul…, doar din dorinta de a avea “ultimul cuvant” plin de adevarurile traditionale si universal valabile.
    La unii tine figura asta, la altii, din fericire, nu…

    Afirmati in articolul dvs:
    “Eu nu stiu daca toti cei 1,4 milioane de maghiari cetateni romani vor asta.”
    Eu cred ca dimpotriva, dvs (si nu numai) stiti f. f. bine ce vor TOTI, incluzand aici si liderii alesi sa le reprezinte interesele in spiritul valorilor si libertatilor europene pe care si tara asta s-a angajat sa le respecte.

  • Dar 300 ?? Parca 500 de cetateni romani s-au declarat secui la recensamant… Pentru astia se vrea ”Tinutul Secuiesc” ??? Pai daca este atat de important probabil ca incap toti astia intr-un sat pe care il putem inconjura, la nevoie, cu sarma ghimpata. Asa poate or sa ne creasca si noua incasarile din turism. Pot veni aici cetateni chinezi sa le faca poze … Ironici putem fi toti.

   ”8 mii de oameni din 3 sate in general nu cer autonomie teritoriala” – 8 mii care mai au constiinta de român. Au fost maghiarizati mult mai mult. Crisana a fost pamant romanesc, toata Crisana ! Un nume propriu foarte des intalnit in Ungaria este OLAH. Oare de ce ?
   In Romania comunitatea maghiara are mai multe drepturi decat oriunde in lume. Comunitatea romaneasca din Ungaria nici macar nu indrazneste sa viseze la aceste drepturi. Acolo nici macar numele nu pot fi românesti. Daca la botez spui ION automat ungul iti scrie in act Janos. Asta doar ca sa vezi cat este de permisiv românul …

   • “In Romania comunitatea maghiara are mai multe drepturi decat oriunde in lume. Comunitatea romaneasca din Ungaria nici macar nu indrazneste sa viseze la aceste drepturi. Acolo nici macar numele nu pot fi românesti. Daca la botez spui ION automat ungul iti scrie in act Janos. Asta doar ca sa vezi cat este de permisiv românul …”

    Fals de la inceput pin’ la capat. Daca sunteti chiar interesat de ce, va pot explica mai detaliat. Cu fapte si nu cu vorbe goale, legende urbane.

 55. Citat dintr-o postare de mai sus:

  “Atata timp cat in tarisoara asta se permite infiintarea unei formatiuni politice pe criterii etnice,au dreptul sa ceara ce vor ei.
  Ei doar cer…altii dau.”

  Raspuns (a repostare din cauza cenzurii):

  Sau refuza, de dragul mult visatului stat national, gandit si construit tot pe criterii etnice.

  • Scrie pe buletinul tau cetatean roman?…scrie.Inseamna ca ai fix aceleasi drepturi si obligatii ca si mine,DE CE vreti voi mai mult decat restul?
   In Germania e o comunitate foarte mare de turci da’ nu i-am auzit sa ceara autonomie…ii arunca afara her merkel imediat.Nu cu mult timp in urma declara ca toti cetatenii germani trebuie sa stie germana,indiferent de etnie,fix la intalnirea cu erdogan.
   Eu ma consider o persoana toleranta,dar parca prea o intindeti sa vedeti unde se rupe.
   Toata tara moare de foame,boli…etc inclusiv CETATENII ROMANI de etnie maghiara.

   • “Scrie pe buletinul tau cetatean roman?…scrie.Inseamna ca ai fix aceleasi drepturi si obligatii ca si mine,DE CE vreti voi mai mult decat restul?”

    Falsa si afirmatia asta. Vrei sa detaliez de ce?

    • Ca sa detaliezi ceva,mai intai trebuie sa SPUI ceva.
     De dat cu “fals” in stanga si-n dreapta suntem toti capabili…cu argumentele e mai “grele”.

 56. acum sau mai tirziu huni tot desfinteaza romania ce este mai periculos ca o distrung politicieni netind cont de vointa poporului .
  se rasucesc inaintasi nostri in morimint .
  prof de istorie crin convingima ca cele 3 jud din centru tari din istorie este locul lor de bastina .
  daca nu stii atunci dati demisia mergi in africa si preda culesul nucilor aici nu ai ce invata copiii .

  • “prof de istorie crin convingima ca cele 3 jud din centru tari din istorie este locul lor de bastina .”

   Mda, cele 3 judete 8si nu numai !!!) sunt cu siguranta si dovedit (!) locul lor de bastina de cca 1100 ani.

   In cazul celorlalti, pai, cum sa va zic… , mai bine cititi lucrarea in 2 volume Istoria limbii romane, autor prof. univ. academician Alexandru Philippide, cel mai de seama si cinstit, om de stiinta lingvist pe care l-a avut natia romaneasca.

   “„Cind eram student, am ajuns la concluzia ca Philippide este unul din cei mai mari lingvisti din toate tarile si din toate timpurile. Datoresc imprejurarii ca l-am avut pe A. Philippide profesor faptul ca am inceput sa ma ocup de lingvistica si faptul ca m-am pasionat de aceste studii.” (G. Ivanescu)”

   O recenzie a celei mai monumentale opere al acestui autor fenomenal, trecuta sub tacere, aici, pe site-ul Univ. din Iasi:
   http://www.philologica-jassyensia.ro/upload/IV_1_Pamfil.pdf

   Va da raspunsul exact cu privire la origini.

 57. Acum intelegem mai bine ce a vrut sa spuna Victor Ponta la congresul UDMr cand I a asigurat pe “partenerii” maghiari ca se vor gasi solutii care sa eludeze schimbarea articolului 1 din Constitutie

 58. Articolul acesta care a fost aprobat de comisie este o ticăloşie fără margini din partea “semnatarilor” şi un mare act de trădare. Acei “români” sunt coautori ai desfiinţării României. Este o colaborare strânsă a membrilor acestei comisii, în frunte cu preşedintele ei,(îmi pare f. rău) cu UDMR-ul, în întregimea lui extremist până-n măduva oaselor, având o singură ţintă: Ardealul.( ocupat pas cu pas cu ajutorul cozilor de topor şi trădătorilor). Ceea ce au aprobat ei, fără niciun statut al minorităţilor, (pentru că nu există) înseamnă limbă,adică a 2-a limbă oficială, care pentru ei va fi singura, şi tot ce doresc:să hotărască tot. Guvernanţii ăştia chiar nu pricep ce vor ungurii, chiar nu pricep ce au ei de făcut? Nu-i interesează deloc soarta ţării? Au venit la guvernare să rezolve cererile ungurilor, cele prezente, pentru că ei nu vor fi niciodată mulţumiţi? La Tg.Mureş, UDMR-ul, în perfectă colaborare cu PNL-ul şi preşedintele C.J., votat cu mari speranţe de români,au aprobat, în consiliul municipal, schimbarea numelui unei şcoli gimnaziale, o şcoală bună, centrală, într-unul unguresc şi maghiarizarea numelor unor străzi, şi în general tot ce vor ungurii. Până şi indicatoarele rutiere, despre care ştiam că trebuie să fie în limba statului-care STAT?- au fost dublate, uneori, întâi în ungureşte, şi apoi mai mic în româneşte.
  Suntem în mare pericol.Însăşi existenţa ţării este în mare pericol.Mă tem cumplit de regionalizare, care va rezolva în totalitate problema, în folosul ungurilor şi al Ungariei, aşa cum se prefigurează.Dragnea se crede D-zeul regionalizării. Păcat că nu sunt ascultaţi oamenii care ştiu ce vorbesc, în niciun caz Pârvulescu şi alţii ca el, îmi pare rău, este prea “european”.
  După discuţia cu steagurile “secuieşti”, ale unora-secuii- care nu există, penibilă din partea ministrului de resort, acestea s-au înmulţit-a recunoscut chiar Borbely L. Unde a fost acţiunea responsabililor? Nimic.Zicem ceva de gura lumii, şi rămâne cum a fost. Este o mare tristeţe, o IMENSĂ dezamăgire. Mai sper, deşi nu f.mult, că Parlamentul se va trezi. Dacă nu rămâne o singură soluţie, ieşirea în stradă.Greu de crezut, şi asta.

 59. Mai fratilor,udmraii astia tipa dupa cultura si identitatea lor maghiara,de parca toti romanii gramada au intrat peste ei in casa si le-ar fi pus cutitul la gat,ca sa nu mai vorbeasca nici unul, nici unde si nici cand, ungureste. Pai daca era asa,cati ar mai fi stiut pana acum dintre ei ca sunt unguri? Si daca stam sa cautam bine,in arhivele unguresti,ar trebui sa vedem pe cati romani i-au maghiarizat ei,dupa care sa facem o diferenta aritmetica,sa vedem cati erau unguri atunci si cati erau romani. Pai acum ii intreb eu pe udemerăi,ce-ar fi daca celor maghiarizati,am da o lege sa isi reia numele avut de la bunii si strabunii lor? Cati ar mai fi unguri si cai arfi romani,chiar daca vorbesc mai bine limba aia decat rromana? Asa este ca ar reactiona ca si cum le-am pune benzina la cur?

 60. Domnule Radu Tudor,
  Cand e gluma,e gluma,dar se pare ca situatia se schimba la modificare (sau invers). Pai vazurati ce declara hunorbaci?,ca nu se astepta sa ii mearga treburile asa de bine cu modificarile din proiectul de constitutie,mai ales ca a avut discutii si cu pontatu’coabitat,dar si boier antonescu,canta acelasi cantec cu ponta si kelemenu’
  Pai noi mai putem sa credem pe vreunul dintr-astia doi,ba mai mult,putem sa ii credem mincinosi,aproape de tradare,? Ce promiteau anul trecut in campanie,si ce fac acum.
  MAI FRATILOR,HAIDETI CU TOTI LA VOT,SA LE INVALIDAM CONSTITUIA LOR. NU SE MAI POATE ASA!

 61. Domnule Radu Tudor
  Regionalizarea e primul pas pentru dezmembrarea tarilor.
  E inceputul a ceea ce se vrea ca UE sa poata controla mai usor o regiune sau alta dupa importanta ei economica.
  Si asta pentru ca noi uitam un lucru important in acest an.
  Se implinesc 100 de ani de la izbucnirea primului razboi mondial.
  La vremea respectiva, aveam recunoscuta doar doua treimi din teritoriul actual al tarii. Ardealul, sau cum doriti sa-i mai spuneti – Transilvania, era inca sub ocupatia imperiului austro-maghiar. Un teritoriu ROMANESCA plin cu zacaminte importante in aur, cupru si uraniu.
  Asta ca sa numai spun si de alte probleme importante pe plan socio-economic. ce apartin cu mult inaintea aparitiei teritoriului romanesc: acela ca pe teritoriul vechii Dacii (inclusiv in Maramures si Oas, sunt cele mai vechi vestigii ale omenirii, mai vechi decat in orice colt al lumii.
  Ar trebui sa facem o emisiune si pe aceasta tema: marturiile din antichitate de pe teritoriul Romaniei
  Cu respect

Leave a Reply