In ultimii 2 ani, l-am intrebat de 5 ori pe Mircea Diaconu la emisiunea Punctul de intalnire daca n-ar fi bine sa candideze la prezidentiale. Mi-a raspuns ferm, de fiecare data mirat, alteori mai relaxat : nu m-am enervat suficient, nu e momentul sa discutam asa ceva. Acum, dupa insistentele mele, vad ca Mircea Diaconu s-a enervat suficient cat sa vrea sa candideze. E final de august si cred ca va fi o batalie interesanta pentru fotoliul de la Cotroceni.

Ma bucur ca Mircea Diaconu vrea sa intre in competitie, cu Toader Paleologu ne vom distra maxim, Barna incepe sa devina o tinta pentru multe intrebari cu raspuns dificil, Dancila are indiscutabil a 3 a sansa, iar Tariceanu e inca in giratorul cu 3 iesiri : ramanerea la guvernare, candidatura la prezidentiale, exit definitiv din politica odata cu ALDE.

Gata, pauza a luat sfarsit. Incepe batalia !

————————

Fostul europarlamentar independent Mircea Diaconu şi-a anunţat, duminică, intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale. El cere sprijinul cetăţenilor, ONG-urilor şi partidelor politice. Pentru a candida ca independent, Diaconu are nevoie de 200.000 de semnături.

„Intenţia mea este de a încerca să candidez la prezidenţiale. Azi doar spun că aş încerca pentru că sunt suficient de enervat, de nemulţumit şi simţ că e nevoie de asta. Faptul că vreau nu înseamnă că şi pot. Trebuie să strâng 200.000 de semnături, aproape imposibil. Fără un sprijin din partea oricui, cetăţenilor, asociaţii de toate felurile. În 2014 am cerut acelaşi gen de sprijin care a venit de la cetăţeni. Posibil ca din nou acum, cerând sprijinul, să se reactiveze această imensă masă de oameni. Există o formă de solidaritate cetăţenească”, a anunţat Mircea Diaconu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat dacă ar cere ajutorul Pro România sau ALDE, Mircea Diaconu a răspuns: „Dacă eu cer un sprijin pentru un vis unde e negocierea? Ce să negociez? Nu există aşa ceva. Cu orice grupare sau persoană sunt deshis şi fericit dacă ar veni alături de mine. Cer sprijin la toată lumea”

„Nu mă recomanda nimic. Sunt cel mai banal om din România. Am doar două mâini şi două picioare şi două nume. Eu sunt banal. Dar nu cumva şi preşedintele nostru trebuie să semene cu noi toţi? Adică două mâini şi două picioare şi sper că şi cu un cap. Această funcţie pană acum s-a citit greşit. Fişa postului este cu totul altă decât cea care s-a practicat pană acum. Toţi presedinii de pană acum s-au strâns de gât cu premierii. Toţi şi-au strâns de gât prim miniştrii venind peste atribuţiile guvernamentale sau parlamentare care nu sunt ale preşedintelui. Constituţia e bună, dar nu i-a convenit domnului Băsescu şi domnului Iohannis. Instituie clar şi limpede o republică parlamentară. Nu există noţiunea de şef al statului”, a declarat Mircea Diaconu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că nu i se pare logic ca preşedintele să aibă locul de activitate în Palatul Regal de la Cotroceni „Ce caută preşedinţi în Palatul Regal de la Cotroceni? Mie nu mi se pare logic”.

Fostul europarlamentar a afirmat că nimeni nu vrea să vadă „grămada de gunoi care s-a strâns în mijlocul ţării”.

„Fără sprijin nu voi putea să fac paşii următori. Nu ştiu dacă o să pot strânge cele 200.000 de semnături. Azi sunt doar un aspirant. Parcă nimeni nu vede grămadă de gunoi care ni s-a strâns în mijlocul casei noastre dragi care se numeşte ţara noastră. De la peturi până la mentalităţile publice care sunt infestate. Uitaţi-vă la Iohannis care vrea -guvernul meu-. Cine eşti tu să ai guvernul tău? ”, a mai spus Diaconu, citat de Mediafax.

6 COMMENTS

  1. Doamne ce lista! Inca 5 ani in deriva. Suficient de enervat? Il prefer pe Diaconu, macar asta joaca o piesa de niste ani in fiecare stagiune pol itico umoristica. Ieri Dumnezeu a avut noroc. A plouat neregulamentar pe sinele si strazile lui firea. Daca ploua azi trebuia ca hingherii sa-i ridice apa stransa neregulamentar in gropile primariei care bloca accesul liber la dat in gropi si amendat cu 500 roni/ mp. Intrebare pentru M D cand a fost Romania a romanilor? (app de peturi si alte nenorociri)Din cartile de istorie si literatura rezulta ca a fost a boierilor a domnitorilor xyz a turcilor a rusilor a nemtilor si austriecilor a mosierilor si a regalistilor a comunistilor si a militienilor securisti a ..revolutionarilor comunisti.. a fesenistilor…… a baronilor locali……. a mafiotilor. In lista asta de candidati unde se regasesc romanii?

  2. De data asta fara sprijinul meu, mi-a ajuns o data cat am fost luat peste picior de catre cei din jurul meu, pe buna dreptate, ca l-am sustinut si am incercat sa le explic de ce omul chiar merita. Daca ar fi sa ma intorc in acel moment fara sa stiu ce va urma as face acelasi lucru. Dar acum o sa-i fiu un adversar inversunat .

    • Să fii sănătos! Încă mai poți avea și exprima propriile păreri în țara asta! Ceea ce e un lucru bun! Eu am colectat semnături pentru candidatul Mircea Diaconu la europarlamentare și voi face același lucru și pentru candidatul Mircea Diaconu la prezidențiale. Cred că e cel mai potrivit dintre toți care s-au anunțat! Părerea mea!

  3. Îmi aduce aminte de Sorin Opescu care atunci când era întrebat dacă vrea să candideze spunea dramatizând: „Cum să mă uit eu în ochii bucureștenilor dacă îi las și candidez…..” Patetic!

Leave a Reply