Redactorul șef al ziarului de opoziție laic Cumhuriyet, Murat Sabuncu, a fost reținut luni de poliția turcă, care a operat percheziții atât la domiciliul acestuia, cât și la locuințele mai multor responsabili și redactori ai publicației, au relatat CNN Turk și alte canale media turce, citate de Reuters.

În același timp, CNN Turk, citat de AFP, informează că 13 mandate de arestare au fost emise pe numele unor jurnaliști și responsabili ai ziarului.
Murat Sabuncu a fost arestat, iar autoritățile îi caută acum pe Akin Atalay, președintele Consiliului director al publicației, și pe jurnalistul Guray Oz, a indicat agenția locală de presă Anadolu, deși, potrivit ziarului Cumhuriyet, care spune că nu cunoaște motivele acestor arestări, Guray Oz ar fi deja în detenție.

Cauzele reținerii redactorului șef al Cumhuriyet și ale perchezițiilor nu au fost făcute publice, dar aceste acțiuni ale forțelor de ordine intervin pe fondul represaliilor declanșate de autoritățile turce împotriva tuturor persoanelor presupuse a avea vreo legătură cu predicatorul Fethullah Gulen, despre care Ankara susține că s-ar afla la originea puciului eșuat din 15 iulie, scrie Agerpres.

 

3 COMMENTS

  • Aoleu, tu vrei sa-i aresteze si pe aia de la Digi? Sau doar pe cei de la A3? Fii draga specific nu asa la gramada “atati cati au mai ramas”.
   ————-
   Nu, eu zic sa lasam justitia din Turcia sa-si faca treaba. Iar ziaristii sa-si dovedeasca nevinovatia. Ce, aveau ceva de ascuns?
   Sa stii au fost arestati de politie, dosare facute de procurori si or sa fie judecati de judecatori. Care e problema nu-i statul de drept Turcia membru NATO si cat pe ce si UE?
   Poate acum se remarca si la ei o eroina, zau e pacat sa rateze ocazia.

 1. Totusi Turcia e in urma la abuzuri fata de noi.
  La noi au arestat patronul A3 au confiscat extins casele familiei si postul de televiziune A3 si n-au vrut nici macar sa ofere un contract de inchiriere. Au mai facut dosare si fiicei ba chiar si logodnicului.
  Iar ambasadorul american a zis ca e bine ca se reda poporului cladirea televiziunii !
  Erdogane mai ai de invatat cand e vorba de abuzul in mass media. Confisti postul cu totul le iei si casele si la ziaristi si la familie ! Amator !

Leave a Reply