Gigantul american ExxonMobil, cea mai mare companie petrolieră din lume listată la bursă, a lansat pe Sistemul Public de Achiziţii Publice (SEAP) un proces de consultare a pieţei pentru activităţi estimate la 942 milioane dolari, fără TVA, pentru identificarea unui potential unic furnizor pentru servicii de proiectare, achiziţie şi construcţie a facilităţilor de producţie de gaze în zona românească a Mării Negre.

Compania americană este lider global în producţie de hidrocarburi marine şi s-a alăturat OMV Petrom în anul 2008 în proiectul pentru activităţile de explorare din perimetrul Neptun – Zona de Apă Adâncă a Mării Negre, scrie news.ro.

 

 

11 COMMENTS

 1. Cica va investi ha ha ce gluma buna:))
  A se citi vor venii aici la jaf la preluat pe doi lei resurse de milliarde pe Care nu le vom exploata sau valorifica noi si care nu vor intra cel mai probabil in circuitul energetic romanesc vor veni vor castiga miliarde vor lua resurse vor pleca..simplu
  Nu pot vrede ca in om de inteligibta si profesionalismul lui Radu Tudor apluada un jaf exact daR exact ca cel facut de gazprom

 2. In fine si o veste buna adica una fara politicieni,una din care sa ne mai alimentam si noi in mod real sperantele ca prea suntem acriti si ne merg toate prost.

  • Ca ce ?ca iti vor fura de acum si americanii resursele nu numai rusii kazacii si austriecii :)))
   Halal veste buna:)

   • Defineste conceptul “a fura” ! Porneste de la ceea ce fac politicienii din prima zi a mandatului pana in ultima si vezi ce diferente sunt.

 3. Da, investitiile straine sunt bune. Dar suntem prosti! Prosti cu spume ! În loc să dezvoltăm noi tehnologie pentru a extrage și valorifica zacamintele naturale și tot ceea ce solul be oferă noi le dăm (brut) la alții… Am avut prima rafinare din lume, i-am invatat si pe alții ce înseamnă rafinarea titeiului iar acuma dăm la alții. Austria nu are petrol/țiței însă sunt mari cu OMV–ul (petrol românesc). Toți fac profit cu bogățiile României, mai puțin România!

  • Peste o suta de ani o sa avem si noi tehnologia respectiva doar ca atunci s-ar putea sa ne plece putin petrolul la plimbare.Noi acum suntem in situatia in care nu avem nimic pt ca degeaba e ala sub tine daca nu esti in stare sa-l scoti e ca si cum nu l-ai avea de unde atata vaicareala”‘ vai,petrolul nostru” ! Daca-l extrag altii noi stam cu mainile in buzunar(pozitia noastra preferata) si ne luam niste bani la treaba asta tot e bine,mai dai de lucru la oameni,mai dezvolti niste ramuri pe orizontala,te misti cumva…Aaaa,ca apar in acest film si ticalosii de politicieni care printr-un miracol peste noapte din cei mai verzi romani pasioonati de bogatiile tarisoarei devin niste slugi obosite si suspect de generoase cu resursele dandu-le pe nimic asta este alt subiect de discutie,este de fapt subiectul pe care-l sustineti dvs.Ne dam totul la oferta,da asa este pt ca politicienii sunt corupti,prosti si ticalosi.Nu toti vorbim de astia care decid cam totul,ii stim cu totii…

 4. Tot americanii ne-au făcut și autostrăzi tot ei be ajută și cu zăcămintele naturale ! Costurile aderarii …

  • Cica asa e “jocul”. Astazi e trendy (as indrazni si flendi) sa fii cu Unchiu’. Pana una alta Unchiu’ ne-a dat numai zmetii ca predecesorul Ivan. Daca ma intrebati, nicio diferenta.

 5. Pai parca nu ne placeau strainii ca vin sa ne fure tara si nici corporatiile ca nu platesc taxe…. dar stai astia sunt americani deci fac investiti si vor plati taxe…..si marmota……

Leave a Reply