Trei obiective majore ale Summit-ului NATO de la Washington 9-11 iulie au fost definite de Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Al doilea subiect pentru Summitul NATO de la Washington și cel mai urgent – ​​este Ucraina, a precizat Stoltenberg.

De la invazia pe scară largă a Rusiei, aliații NATO au oferit niveluri de sprijin fără precedent. Acest lucru a fost indispensabil pentru ucraineni să riposteze și să supraviețuiască până azi, ca națiune suverană. Dar în această iarnă și primăvara, am observat întârzieri serioase și lacune în furnizarea de sprijin, cu grave consecințe în prima linie.

Nu putem lăsa acest lucru să se întâmple din nou. Acesta este motivul pentru care, la Summit, mă aștept ca liderii aliați să fie de acord ca NATO să conducă coordonarea și furnizarea de asistență de securitate și instruire pentru Ucraina. De asemenea, am propus un angajament financiar pe termen lung, cu fonduri noi în fiecare an.

Cu cât sprijinul nostru pe termen lung este mai credibil, cu atât mai repede Moscova își va da seama că nu abandonăm și cu atât acest război se poate termina mai repede. Poate părea un paradox, dar calea către pace este, prin urmare, înseamnă mai multe arme pentru Ucraina. Salut cu tărie pachetul de 60 de miliarde de dolari adoptat de Congresul SUA în aprilie. Acest lucru este semnificativ și completează eforturile altor aliați NATO.

De la invazia pe scară largă din februarie 2022, aliații europeni și Canada au furnizat aproximativ jumătate din ajutorul militar. Dacă adăugăm sprijin financiar și umanitar, aliații non-SUA au oferit mult mai mult decât Statele Unite. Deci, asigurarea prevalenței Ucrainei este un adevărat efort transatlantic. Un efort care servește și intereselor de securitate ale SUA.

Alocand o mică parte din bugetul său de apărare, Statele Unite ajută Ucraina să distrugă o parte semnificativă din capacitățile de luptă ofensivă ale Rusiei, fără a pune în pericol un singur soldat american.

Trebuie să ne asigurăm că agresiunea lui Putin nu dă roade, astăzi sau în viitor. De aceea, la Summit, vom continua să aducem Ucraina tot mai aproape de aderarea la NATO. Pentru ca, la momentul potrivit, Ucraina să se poată alătura fără întârziere.

#NATO
#Summit

1 COMMENT

  1. Maine este Ziua Tricolorului si probabil tot cod rosu de canicula. Daca treceti prin Azuga vedeti la Posta Romana ce drapel se arboreaza in plin centru langa biserica Sf Treime. .Daca nu aveti drum pe acolo atunci google maps va poate ajuta ca este asa de ceva vreme. NATO ne poate da ceva steaguri si niste inspectori sa verifice cum respectam noi simbolurile? Ciolacu nu vede,Ciuca nu vede PSD PNL nu vede politia nu vede jandarii nu vad. Ioha promulga si nu vede cand trece spre Sibii Adevar ca a fost ziua orbului la alegeri. Sa va fie rusine ,,patriotilor”!

Leave a Reply