In ultimele 48 de ore, in public au aparut declaratii dar si speculatii privind unele tensiuni intre PNL si USR pe tema viitoarei guvernari si a posturilor impartite.

Cel mai probabil, cuvantul final si decisiv in aceste dispute il va avea presedintele Klaus Iohannis, ce are canale separate de comunicare directa cu cele 2 partide.

Sunt insa cateva informatii demne de luat in seama :

1. Este exclus ca Iohannis sa-i ofere a 2 a oara mandatul de premier lui Dacian Ciolos, cel care a fost instalat la Palatul Victoria cu votul PSD in 2015

2. Presedintele si-ar dori ca Nicolae Ciuca sa conduca viitorul Guvern. PNL, prin influenta majora a lui Ludovic Orban, il doreste pe Florin Citu. Vom vedea ce iese la final in discutia decisiva dintre Iohannis si Orban

3. Daca USR preia Camera Deputatilor, lovitura decisiva pentru PNL va fi una dureroasa pe intreg mandatul de 4 ani. USR va controla camera decizionala a Parlamentului, iar agenda USR, diferita de cea a PNL pe multe proiecte, va prevala in batalia parlamentara si prezidentiala din 2024

Daca presedintele Klaus Iohannis va stii sa se implice mai activ, sa negocieze si sa tempereze elanul partenerilor de guvernare, atunci nu vor fi surprize. Guvernarea PNL-USR-UDMR se va realiza.

Daca nu, varianta de avarie propusa de liderul PSD Marcel Ciolacu nu va putea fi evitata : un asa zis guvern de uniune nationala. In fapt, un guvern PSD-PNL, o colaborare de care am avut parte in diverse forme in ultimii 30 de ani.

 

4 COMMENTS

  1. Anul trecut a fost un an pentru schimbare, pentru nuotati, oameni noi si seriosi, nu ceea ce se vede astazi! La ora actuala, nu este fumigena, este o lupta pentru imbogatire, furat din orice, functii, bunastare si liniste personala, dar esecul e ca bumerangul, tot mai aproape de ei! Sper sa nu accepte bufonul de lux asemenea magarii! Sincer si dur, astia nu aveau ce cauta pe liste la alegeri, conform codului secret al vietii pnl-ului, sa vedeti ca o sa se duca de rapa mai puternic ca pmp si psd doar ca se vor muta dintrun partid in altul sub alt nume de partid si vor relua hotiile si prostiile! Vezi exemplul pmp cu mp si ce masa a mai aparut, apoi au dezertat in galbenul pnl si au rezistat! Psd nu au dorit sa schimbe nimic, au preferat sa ingroape pro-Romania o sigla noua si o sa se care si ei la containerul istoriei.

  2. Mi-a placut “revolta-ti” privind scaderea pretului la energie electrica cu 2 bani. Prostimea chiar crede ca a scazut pretul cum il cred pe nicusor dan cand spune “firea a mentinut frigul in casele bucurestenilor”! Te sperii cum gandesc si inteleg adevarul unii si altii! Va amintiti, mai era o tehnocrata care latra “cetateanul trebuie sa munceasca pe 2 lei zilnic”, asa si cu stricatul asta de atata bunastare si avere cu scaderea pretului cu 2 bani, asta e valoarea guvernului, asta e valoarea celor pe care ii sustine paratrantorul de lux, asta e valoarea vietii cetateanului prin gandirea, practica si executia bugetara plus partirea tratamentului egal cu 2 bani pentru cetatean! Asadar, ori 2 bani, ori guwernerul mieu, ori paratrantorul de lux, sunt imaginea incompetentei, a urii crase, a bunastarii scursurilor de lux care ocupa prin niumiri politic functii decizionale privind drepturi ale societatii romanesti! ONG-urile, sunt ascunse de nu iau atitudine? Sau, ai conturile deja incarcate cu neatingere pnl, sau, afaceri grase in baza pnl?!

Leave a Reply