Site-ul stiripesurse.ro : Incepe urzeala tronurilor în PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea. Oamenii apropiați fostului lider PSD vor fi executați, iar premierul Viorica Dăncilă va iniția o remaniere mai largă în Guvern și-i va înlătura pe oamenii lui Dragnea.

Surse din PSD ne-au precizat că Viorica Dăncilă va propune o remaniere mai largă. Prima pe lista neagră este ministrul de Interne, Carmen Dan, cea care a fost un om fidel lui Liviu Dragnea, însă care nu este dorită de liderii partidului. I se vor reproșa scandalurile din Ministerul de Interne, iar la final va fi propusă spre remaniere.

De asemenea, Viorica Dăncilă îl va remania pe ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu. Dăncilă a ajuns la o înțelegere cu Tăriceanu, iar ALDE va veni cu o altă propunere în locul acestuia.

Premierul Viorica Dăncilă va renunța și la colaborarea cu Darius Vâlcov, cel care în prezent este consilier al premierului, dar și un om foarte apropiat de Liviu Dragnea. Totodată, Dăncilă va renunța și la colaborarea cu Sevil Shhaideh.

Pe lângă oamenii care vor fi executați, Viorica Dăncilă are de trimis către Iohannis și propuneri pentru ministerele vacante. Marea miză este Ministerul Justiției, dar și funcția de vicepremier care i-a aparținut lui Viorel Ștefan.

În PSD va fi o bătălie foarte mare, pentru că odată cu ieșirea lui Liviu Dragnea din peisaj începe lupta pentru funcțiile rămase vacante ca urmare a execuției apropiaților fostului lider.

Totodată, liderii PSD sunt conștienți că nu pot face mișcări foarte bruște pentru că riscă pierderea majorității în Parlament și implicit pierderea guvenării.

Leave a Reply