Acțiunile Samsung Electronics au înregistrat in acest inceput de saptamana cel mai semnificativ declin din ultimele aproape două luni, după ce clienții grupului sud-coreean au fost sfătuiți să-și închidă și să înapoieze noile smartphone-uri Galaxy Note 7, informează Agerpres.

Samsung Electronics a pierdut 14 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, după ce acțiunile au scăzut luni dimineață cu 7,2%, la Bursa de la Seul.

„Unii au spus inițial că Galaxy Note 7 ar putea fi cel mai bun smartphone, dar acum este posibil ca telefonul să fie cunoscut ca fiind cel mai slab din istorie”, a declarat analistul Lee Seung-woo, de la IBK Securities, care se așteaptă la scăderea vânzărilor grupului sud-coreean în ultimele luni ale acestui an.

Rechemarea la service a smartphone-urilor Galaxy Note 7 ar putea afecta vânzările și ar putea avea un impact semnificativ asupra imaginii brandului Samsung, pierderile totale fiind evaluate de analiști la 211 miliarde de dolari.

Samsung a anunțat că va înlocui aproximativ 2,5 milioane de modele Galaxy Note 7.

 

5 COMMENTS

 1. Ăştia parcă sunt coreeni. Nu cumva e o capcană în care au intrat fără voie? Nu cumva bateriile sau telefoanele au componente făcute în altă parte decât ţările care au contractele doar pentru a distruge o companie? Sau ceva firme ascunse pe complicitate cu partea americană cu care nu se pupă? Cam aşa sună!

 2. – Bre, bade Cioloş, dai ordonanţă pentru a cumpăra orice fie şi o sculptură?
  – De ce nu dai ordonanţă să cumpăraţi şi nivel de trai mai bun pentru acest popor român?
  – Tu ştii în ce hal a ajuns acest popor al cărei ţară o gestionezi de-a-n boulea?
  – Dă bre ordonanţă să se cumpere nivel de trai sănătos pentru marea majoritate a poporului român sărăcit tot de voi perindaţilor!

  • nu a dat ordonanta sa se cumpere, a dat ordonanta sa fie platiti proprietarii, defapt!!
   sunt curios cine plateste banii de campanie media, daca tot l-am cumparat din buget si se stia ca se poate acest lucru!
   e tot un fel de Gala Bute 2
   . sunt curios cine a facut campania Cumintenia Pamantului…

   • ca sa vezi intimplare, parca vad ca tot aia care vor face si campania PNL; sau USR; sau ambele. E cu banii inainte, ca la curve, ca de cind luptam cu coruptia nu mai merge cu plata de dupa, din ce vor fura ministri…

Leave a Reply